![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
M$ Word
Szukam i nie mogę znaleźć rozwiązania problemu:
Jak wyłączyć w Wordzie (XP, 2003) jego automatyczne formatowanie tekstu, podmienianie czcionek na TNRoman itd. To jego "wymądrzanie się" jest wq...ce. Które to są opcje (ustawienia). 8 )
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Narzędzia -> Opcje...
Formatowanie Format -> Czcionka... i tu masz przycisk "Domyślnie" ustawiasz sobie np. Arial i klik... Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oj to cos zamieszales lub system sam sobie namieszal - tak byc nie powinno, ja tak nie mam i na szczescie nigdy nie mialem
wylacz w opcjach autoformatowanie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
ja cały czas polecam open office. naprawde zajefajny pakiet, wg mnie dużo lepszy niż MS Office. Wywaliłem ten badziew od MS i jestem naprawdę zadowolony
do zassania z tąd: http://www.ux.pl/openoffice/?page=download |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja polecam starego orginalnego Works 2000, jest równie funkcjonalny jak Office
![]() ![]()
![]() |
#7 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A jaka opcja służy do przeskoczenia z góry strony na dół, aby tam coś napisać??, - nie moge tego znaleść
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Igloo - swiete slowa
prace mgr pisalem jeszcze na darmowym wowczas staroffice, obecnie uzywam Office 2k3 i openoffice 1.1.3 + polskie slowniki (na roznych kompach) wsio do pobrania na openoffice.org oferuje wsio to co msoffice + pare innych rzeczy ![]() dawniej problemem bylo powtorne dzielenie na linijki przy daniu polecenie drukuj w staroffice - obecnie problem ten nie wystepuje, dodatkowo wmontowano modul exportu do pdf ktory pozwala uniknac juz jakichkolwiek komplikacji (word tez powtornie skalada strony przy DRUKUJ - czasem to wychodzi ![]() gallus - chodzi Ci o napisanie czegos w stopce czy o wyrownianie strony do dolu? i w jakim programie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Nie lubię czcionki TimesNewRoman (bo wszyscy jej używają). Odkąd pamiętam zawsze pracowałem na corelowskiej Southern. Ale wordxp i 2003 z uporem godnym lepszej sprawy podmieniają ją na TNR (po każdym dotknięciu ALT). Tylko office2k nie robi takich jaj. WordyXP i 2003 się ciągle wymądrzają i formatują wszystko po swojemu - wyłączenie w opcjach jest nieskuteczne. Na czym polega "sztuczka"? 8 )
![]() |
![]() |
#10 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja używam w pracy i w domu Office'a 97 i nie mam żadnych problemów.
Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Openoffice ma też mnóstwo wad, które wynikają z jego zalet. Porównywałbym go raczej z wordpadem albo notatnikiem - podobny stopień zaawansowania - dla moich i domowników zastosowań jest za mało profesjonalny. Słownik jest beznadziejny, arkusz kalkulacyjny do dupy, brak obsługi baz danych (coś jak Access). W pakiecie Office Excel i Access to są perły a Word to jest (na ich tle) dno! Z rożewnieniem przypominam sobie WordPerfecta - był bezkonkurencyjny! 8 )
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Dla mnie najwazniejsza wada jest brak zgodnosci z dokumentami Worda. Nie chodzi tutaj o male dokumenty ale o wieksze publikacje o skomplikowanej strukturze. Oczywiscie mozesz byc zadowolony z OO bo masz inne potrzeby i to co oferuje OO Ci calkowicie wystarcza. Podobnie jakies 80% uzytkownikow MS Office mogloby sie przesiac na OO bo ten pakiet zadowoli ich potrzeby.
![]() |
![]() |
#13 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Jezeli uzywasz tej czcionki zawsze to warto napisac Normal.dot tym nowym szablonem poniewaz to domyslny szablon Worda. I po problemie ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
OldBoy
![]() ![]() |
jeszcze jedno pytanie:
Jak skutecznie odinstalować Office 2003? Normalną deinstalacją i softwaerowym czyszczeniem rejestru i tak pozostają śmieci które potem brużdżą okrutnie. Nie chcę robić formatu HDD - bo do tej pory dla mnie to była jedyna skuteczna metoda! 8 )
![]() |
|
|