![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BD - z calym szacunkiem, ale wszystkie te rzeczy masz w OO, dodatkowo piekna polewaczka stylow, style stron (czego nie ma w wordzie tak rozbudowanego, lacznie z nastepowaniem dowolnej ilosci styli stron po sobie!), numeracje rozdzialow z podrozdzialami oparte na roznych stylach (w wordzie NIE DA SIE tak zrobic!)
wiem ze niejedna ksiazke napisales w wordzie - sprobuj kiedys OO do tego celu ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Author
Zlotowicz
BD - a propos tabel przestawnych: w arkuszach nie jestem tak biegly jak w procesorach tekstu, wiec tylko Cie odesle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...no i nie ma MS Office eksportu do formatu PDF...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Author
Zlotowicz
ze juz nie wspomne o drobnej roznicy w cenie pakietu... ^_^
...a 90% uzytkownikow Worda, jak nie 99%, wystraczy darmowy WordPad - i tak formatuja za pomoca spacji i entera ![]() ze juz nie wspomne ze Word nie nadaje sie do nawet glupiego przeklejenia tekstu do edytora html - kupa smieci jest dodawana (brak opcji kopiowania do schowka tekstu bez formatowania!) krotko mowiac majac w pracy klicencje na Office pracuje na OO Office 2k3 mam instalniety tylko zeby zostac na bierzaca (taka praca...)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 28.10.2004 o godz. 09:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||||
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podsumowujac jeszcze raz napisze, ze OO nie jest zly ale nie nadaje sie dla kazdego. 80% zwyklych uzytkownikow spokojnie moze dzialac na OO i nie bedzie miec problemow. Do tego zaoszczedzi kilka zlotych. Natomiast problem z importem dokumentow MS Office dyskryminuje OO jako narzedzie do pracy w przypadku pozostalych 20% uzytkownikow. Niestety standardem jest Office (@nimal sam pisales ze musisz miec Office bo taka masz prace) i do chwili az bez najmniejszych problemow nie bedzie sie dalo zaimportowac jego dokumentow OO dla mnie sie nie liczy. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Author
Zlotowicz
wiem ze mozemy sie kilka dni tak licytowac co ktory pakiet ma gorsze a co lepsze
![]() tylko kwestia wyjasnienia: w pracy nie mam instalnietego Office (mimo posiadania licencji), a wogule mam zeby byc na bierzaco z nowinkami - umiejetnosc obslugi mi sie przydaje mimo iz sam nie uzywam tego badziewia (imho), a drobne roznice w umiejscowieniu poszczegolnych funkcji czy ich nazewnictwie miedzy OO i Wordem sa (takich funkcji o ktorych wiekszosc ludzi nawet nie wie ze istnieja) natomiast w kwestii skladu publikacji: Word nie potrafi numerowac rozdzialow z podrozdzilami opierajac sie na roznych stylach (lacznie z ich nastepstwem i mieszaniem stylow akapitow i stron - cholernie przydatne przy jakiejkolwiek ksiazce, dlatego sie Tobie dziwie ze uzywasz do tego Worda, gdzie albo to dodajesz recznie, albo... recznie ![]() a propos kompatybilnosci: to nie wina OO ze nie do konca poprawnie importuje, tyko microshita (nieudostpenienie publicznie specyfikacji formatow zapisu - procey w toku ![]() ![]() keep up good work BD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może BD napiszesz książkę o OpenOffice?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Author
Zlotowicz
ekhem, dobry pomysl, tylko po co skoro jest darmowy pdf dodawany do StarOffice 5.2 (dostepny takze w jezyku polskim), liczacy ponad pol tysiaca stron,jest aktualny i ZA FREE
trzeba by tylko dodac kilka informacji na temat nowych funckcji, np z openoffice.org/forum lub openoffice.pl/forum open source ma to do siebie ze takze manule sa darmowe i imho sa lepsze niz te dodawane do komercyjnych produktow (szczegolnie microshit i adobe daja gowniane ulotki zamiast pozadnego manuala, tylko Corel dawal pozadne ksiazki do swoich produktow) /edit: po co kupowac skoro jest free ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 28.10.2004 o godz. 12:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
A ja mam problem 8 )
![]() |
![]() |
#26 |
Author
Zlotowicz
esem - przykro mi ale jesli nie masz zapisu instalacji zrobionego przez jakis program do deinstalacji to nie dasz rady wykorzenic tego doszczetnie (zreszta z takim zapisem tez sie raczej nie da) - zmiany zachodza na zbyt glebokich poziomach systemu... potem jeszcze latki ktore jednoczesnie lataja kawalek office, kawalek systemu... narzedzie deinstalacyjne office to bardziej ozdobka niz faktycznie przydatny program...
![]() ale Twoj problem mnie dosc mocno dziwi - nie spotkalem sie a tym, a Ty piszesz ze to na wielu kompach... proponowane przez BD zmiana normal.dot nie pomaga? moze jakis wasz program firmowy powoduje blad (np reagujac na skroty z uzyciem alt'u)? dziwna sprawa |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
OldBoy
![]() ![]() |
No niestety: w czcionkach nieM$ wprowadzenie polskiej litery powoduje przeskok stylu Normal na Normal+TimesNR... Złośliwość M$? To jest cecha XP i 2003. Wady tej nie ma 2k.
Oczywiście zaznaczenie obszaru i wskazanie czcionki, np. Southern powoduje zamianę czcionek z TNR na Southern. Ale to upierdliwa metoda... Temat ten nie znalazł rozwiązania na innych forch a zgłasza go wielu userów - nie tylko ja. 8 )
![]() |
#28 |
Author
Zlotowicz
eh, w koncu jestem w domu i moge rozwarzac problem nietylko teoretycznie
![]() wiec przeskakuje, ale tylko przy czcionkach nie majacych danego polskiego znaku (Andy MT dziala normalnie) jak u Ciebie jest inaczej to niestety nie wiem co dalej - pozstaje przesiadka na Office 2000 lub OpenOffice (co polecam, bo jest po prostu lepszy) coz, kolejny dowod na to ze Office jest do d...
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 28.10.2004 o godz. 16:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Pochodzą z Corela 3.0 PL 8 )
![]() |
![]() |
#30 | |