![]() |
ja na poczatki polecam jportal.com :)
|
Joomla jest prosty.
|
Cytat:
|
A ja im bliżej joomla poznaję tym bardziej mi się podoba,
zwłaszcza edytor jest świetny :) http://demo.joomla.org/ tam jest wersja demo, można się zalogować jako administrator i kręcić wszystkim w PA do woli (login: admin, hasło : admin) Ja się już na Joomla zdecydowałem :D |
Cytat:
Ale jedno pytanie, bo to pewnie będziecie wiedzieć. Jak chcę wysłać na swoją stronę (założyłem konto na www.ovh.org), to do jakiego katalogu ją wrzucić i jakie dane wpisać w.. chociażby TC (nim pewnie będę wysyłał). Nigdzie tego na stronie nie mogę znaleźć.. |
Cytat:
od 24.05.06 mam duuzo wolnego czasu :fiu: |
Cytat:
Najpierw jeszcze spróbuję pobawić się sam, ale jak możesz, podaj mi chociaż dane odnośnie ftp, tj. nazwę hosta, zdalny katalog i.. login - czy to ma być to, co przesyłają w mailu, czy nazwa domeny. --- EDIT Dobra, to jedno już mam. Znalazłem, że chodziło o ftp.60free.ovh.org. |
@andrzejj9,
Zobacz tu: http://www.hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty/Cms Cytat:
Jedyne co mi brakuje w Joomla to brak tworzenia nowych grup i przydzielania im uprawnień :( |
Cytat:
A może ktoś ma doświadczenie z tą wersją JPplus? http://www.hotscripts.pl/produkt-2911.html |
@andrzejj9 zainstalowales juz ten jportal?
nazwa hosta to znajac zycie localhost, login i haslo do bazy - musisz zrobic nowa baze danych a PHPMyAdmin ;) |
Cytat:
Teraz siedzę i rozgryzam całość i przed chwilą właściwie doszedłem do wniosku, że wszystko to, co jest mi potrzebne, już potrafię zrobić. No może jeszcze nie testowałem tylko wstawiania obrazków w tekst. Będę sobie musiał przypomnieć polecenia dotyczące 'opływania' obrazka przez tekst i sprawdzić, jak to się w tym systemie zachowuje. Szukam też jeszcze jakiś przyjemnych dla oka tematów, ale jak na razie to cienko to wygląda.. |
@andrzejj9: Joomla jest po polsku, wystarczy wgrac bodajze 1 plik (pl jezyk) na serwer, ustawic w preferencjach PL, i po krzyku ;)
|
A ma ktoś może pojęcie co współpracuje z IPB? Nie wierzę aby cokolwiek było gotowego. Chodzi mi o to aby publikacje na forum ukazywały sie automatycznie na portalu. Portal IPB jest do kitu więc szukam czego innego.
PS. Joomla to jest nadal Mambo czy mi się wydaje? |
Cytat:
Cytat:
Joomla 1.0 to poprawione Mambo 4.5.2. Panele admina w zasadzie niczym si***281; nie r***243;***380;ni***261; |
No i już pierwszy problem..
Ściągnąłem kilka tematów i próbowałem je ustawić. Najpierw z poziomu strony, ale że nie wszystkie działały, to z poziomu admina. Wtedy wystąpił jakiś błąd i wszystko się skopało.. Nie mogłem dostać się już na stronę w ten sposób, więc wyedytowałem plik config.php i ustawiłem domyślny temat. To jednak nic nie zmieniło. Próbowałem różnych kombinacji, ale bez rezultatu. Spróbowałem więc przekopiować na nowo najważniejsze pliki z ustawieniami, ale to też nic nie zmieniło. W końcu się wkurzyłem, a że na stronie jeszcze właściwie nic nie zrobiłem, to skasowałem ją całą i wysłałem na nowo. Ale to, mimo, że zmiany są, również nie rozwiązało problemu. Teraz jak chodzę na stronę to pojawia się napis, że nie ma takiej bazy danych, a jak próbuję wejść do instalatora ( .../install/) to pojawia się komunikat, że instalator nieaktywny, jportal został już zainstalowany.. Co z tym zrobić..? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19. |