Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy popierasz legalizację marihuany w Polsce?
Tak 53 37.86%
Nie 65 46.43%
Wisi mi to 22 15.71%
Wszystkich głosów: 140. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.07.2003, 11:58   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jestem ZA legalizacją!

Zioło! Jasne! Prochy NIE pod żadnym pozorem.

Jestem ciekaw ile tu wypowiedziało/wypowie się osób, które mają choć cząstkę pojęcia o tej sprawie i osobiście palili maryche i to nie raz na imprezie na której nie zczaili fazy i może żygali.

Ile ja tego spaliłem to nawet nie wiem.
Przekonałem się również o tym, że wmawianie ludziom tego, że branie marihuany czyli narkotyku lekkiego prowadzi do tego iż człowiek sięga po narkotyki twardsze i tego potrzebuje! BZDURA!!! Czysta Marihuana nie namaczana (naturka) nie ma w sobie coć procenta tzw. gówna co ma np w sobie w 100% amfetamina czy pigułki extasy. Sama naturka. Co innego marihuana a może zośka namaczana np. w eterze albo płynach do chłodnic. Oczywiscie za pala to ludzie, palą to dzieciaczki którym można wcisnąć wszystko i niektórzy po tym źle się czują bo chemia im strasznie siada na banie.
Trzeba rozróżnić "naturke" od "chemoli".
Nie ma także czegoś takiego, że musze sobie zapalić bo inaczej sie zabije czy jakoś tak. Tak mają ludzie owszem, ale zryci już od ostrzejszych narkotyków, które robię niesamowite dziury w mózgu np. amfa, koxy, piguły.
A Holandia? Gdzie normalnie/normalni ludzie idą sobie do baru i do piwka palą marihuane, to co? To dziwne? Dla mnie normalne i chciałbym aby tak było w Polsce. Jak bardzo spadłą przestępczość w Holandii po legalizacji, a ile państwo na tym zarabia to się w pale nie mieści. A w sklepiku otrzymujemy dobry, tani towar, a nie domowe mieszanki "zochy", która rośnie w naszych lasach i parkach i jest namaczana w jakimś chemicznym gównie.

Osobiście pale i to przy różnych okzjach, staram się palić naturke i staram się nie palić tylko dla tego, że nie ma innej opcji bo to jest dla mnie bez sensu aby palic bo palić. Jak fajnie sobie zapalić na sen, albo do piwka. Wiadomo każdy się czuje po tym inaczej i inaczej się zachowuje, ale dla normalnych ludzi to uczucie przednie i fajny stan.

Ok, kończe, nie bierzcie tego tekstu na serio i nie wjeżdźajcie na mnie. Ale to moje stanowisko i myśle, że zawodowi jaracze przychylą się do tego. Pozdro

P.S. Wiedza książkowa (poradnie itp.) a fakty to ogromna przepaść! Czasem mi się śmiać chce co jest ludziom wmawiane.

Cytat:
Wiesz Ziomek! Posiadanie już karane, Zioło było, jest i będzie jarane! Owoce zakazane ich smak obala fikcje! (...)Nie możliwe jest skuna przedawkowanie, 5G esencja samku i zapachu(...)Marihuana leczy głowy chore, prochy? Nie pod żadnym pozorem. Zioło biore, krusze i kręce, jeszcze nie umiesz? To patrz nam na ręce(...)

Molesta Ewenement - "Wszystko Co najlepsze"
Dołączone obrazki
Marihuana i jej legalizacja-nurple-mothersmilk.gif 

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 31.07.2003 o godz. 12:10
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.07.2003, 11:59   #2
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
eloise napisa***322;(a)
w temacie polecam film "Requiem for a dream"

dokładnie pokazuje jak to wygląda i czym się kończy
dobry film urzekła mnie "faza z oczkami" chocsam film jest przygnębiający / next to "że życie ma sens" bardzeij na czasie bo z naszego polskiego podwórka/ powinni go zapodawać jako pomoc dydaktyczną bo więcej by zrobił niz 10 pogadanek ex cpunów czy jakiś tam psychologów

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 12:10   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ciapek - szkoda mi ciebie - bo niestety - daleko przypalajac nie zajedziesz

i zgadnij ilu leczonych na odwykach - lub juz sztywnych zaczynalo od maryski (bo najtansza)?

naturka? tyton tez naturka - i zabija - czy w to tez nie wierzysz?
zimna stal wyklepana na kamieniu - tez naturka - a jak ladnie pod zeberka wchodzi

legalizacja nie przejdzie - w kraju katolickim gdzie dzieja sie cyry z aborcja i innymi dziwactwami - cyry nieproporcjonalne do wagi problemu - myslicie o legalizacji marihuany? bez jaj...

tak samo sluzby ktore powinny zajac sie najaranymi kierowcami ktorzy ostatnio stanowia coraz wiekszy odsetek sprawcow wypadkow po spozyciu - tych sluzb nie ma - i dopoki ich nie ma to maryska powinna byc zakazana a spozywanie i posiadanie tepione

sytuacja w holandii nie jest tak wesola ajk ja prezentujesz - a bylaby jeszcze gorsza gdyby panstwo nie bylo silnym panstwem z madrym rzadem
Stary 31.07.2003, 12:19   #4
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sid i inni - jestem normalnym człowiekiem. Pracuje, ucze się w szkole bankowej. Mieszkam w normalnym domu mam swoje zajęcia, mam przyjaciół, znajomych.

Nie jestem ćpunem, nie pale dzień w dzień, nie jest to dla mnie jak papieros.

Masz w sumie troche racji Sid.

Znam ludzi którzy palą prawie dzień w dzień maryche od 4-5 lat i nie ćpają prochów itp.

Pale "czasem" od paru lat i nie jestem zwolennikiem twardszych narkotyków.

"Carpe Diem"! Uznaje tę zasadę, ale z umiarem bo wszystko jest dla ludzi.

I przyzmaje, że palenie dzień w dzień mi się nie podoba, a tacy ludzie co tak robią podpadają mi troche pod "ćpunów"

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 12:33   #5
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zaznaczylem "mi to wisi" - bo tak naprawde tego nigdy nie sproboje tak samo jak papierosa, czy fajki ani nic innego, zadnego smierdzacego i zabijajacego gowna. Jednak jak kiedys wracalem z budy o normalnej godzinie o ktorej powinnismy konczyc a kumple urwali sie z calego dnia i potem ich widze, zaczynaja cos do mnie gadac, tylko mnie to wnerwia pokazuje reke i nara! Ale jestem bardziej sklonny na " NIE!" a na bank nie na "TAK!",

pozdrawiam wszystkich
Stary 31.07.2003, 12:35   #6
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

THC ma bardzo wyniszczajacy wplyw na jadra, zabija plemniki - bedziesz bezplodny

Kiedy my bedziemy cieszyc sie chwilami z naszymi dziecmi, Ty bedziesz krecil kolejnego blunta

a co do lancuszka... 100% helarzy (zazywajacych heroine) kiedys palilo marihuane, ale tylko 5% ludzi, ktorzy pala marihuane zostaje helarzami

takie sa relacje, wiec mowienie, ze marihuana prowani do twardych narkowtykow jest tylko po czesci prawdziwe!

KTO ZAZYWA NARKOTYKI - PRZEGRYWA (marihuane tez jest narkotykiem i wbrew pozorom powoduje spore zaburzenia w prawidlowym dzialaniu organizmu)
Stary 31.07.2003, 12:38   #7
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, a ja powiem ze jestem za legalizacja narkotykow pod warunkiem ze zakupy beda w aptekach itp.

Gdyby zalegalizowac to zazywanie przestalo by byc czyms pozadanym (dobrem luxusowym), a narkobiznes przestalby istniec, bo musieli by sprzedawac taniej niz legalne apteki.

Dobrym tego przykladem jest prohibicja w stanach zjednoczonych. Wtedy ludzie obracajacy wodeczka zarabiali krocie, a spozycie bylo wieksze (bo przeciez owoc zakazany lepiej smakuje) niz po zniesieniu i przed wprowadzeniem.

Oczywiscie gdyby zalegalizowac narkotyki to musiano by zwolnic policjantow z wydzialow narkotykowych i wielu z obyczajowki. Poslowie i senatorowie nie dostali by "nagrody" od biznesmenow (czarnych baronow narkotykowych itp.).

Oczywiscie korupcja nie pozwala na legalizacje, i kolko sie zamyka.
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 12:43   #8
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jestem za legalizacją, głównie ze względów praktycznych, no i prawnych.
Skończył by się wreszcie podziemny handel i mity o ilości palących trawkę.
Czy wzrosła by liczba palących - tutaj trudno mi się wypowiedzieć.
Zakup nie jest żadnym problemem teraz wystarczy mieć trochę gotówki.
Jednego jestem pewiem rygorystyczna polityka tak jak np. w USA - czyli 3 miesiące aresztu za posiadanie trawki prowadzi do nikąd.
A argumenty przeciwników są niemal identyczne jak argumenty zwolenników prohibicji w USA w latach 30.
Żeby nie było nieporozumień sam nie palę trawy ani papierosów.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 12:48   #9
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja rowniez nie mam zadnych nalogow, poza sluchaniem muzyki organowej
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 13:28   #10
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
remix napisał(a):
Kiedys ogladalem w TV bardzo porzadny reportaz o narkotykach i ich legalizacji w Polsce, wyciagajac z niego wnioski moglbym sie przychylic do legalizacji, ale tylko konopii i produktow z konopii.
A czy ja prosze o cos wiecej? Narkotyki zabily mojego kumpla, ale byla to heroina, wiec osobsicie jestem przeciwko wszystkim twardym narkotykom. Marihuana to roslina, jak kazda inna stworzona przez Boga, wiec dlaczego z niej nie korzystac? W e Wlsozech spotkalem goscia ktory mial plantacja, zielsko przynosil we wiadrach i palil nim w piecu. O d dziesieciu lata razem z zona jaraj. Moiw, ze NIGDY nei siegnei po twarde narkotyki. Co wy na to?
Cytat:
remix napisał(a):
kraj by zarobil co Ty gadasz!!!
Ach tak? A wydaje ci sie ze uzywka, jaka z pewnoscia jest marihuana nie zostala by objeta podatkiem akcyzowym I mysle ze ten "biznes" w znacznym stopniu pomoglby nam wyjsc z kryzysu ekonomicznego. Poza tym stuff bylby a) legalny b) tanszy c) lepszej jakosci, a nie jakies chemie.
Cytat:
Torwald napisał(a):
A co do uzaleznien, co uzalezniac moze naprawde wszystko. Wedlug was co jest bardziej denerwujace/odrazajace: pijaczej spity tanim winem czy ujarany koleszka ? Pijaczek nie bo sie do tego przyzwyczailismy ? No bez przesady. I smiem twierdzic ze mniej niebezpieczne spotkanie bedzie z konsumentem ziola niz pijaczkiem...
To prawda, ludzie palacy sa z reguly wyluzowani i patrza na swiat ze zdwojonym optymizmem i na pewno nie utna ci glowy za to, ze nie dales im piataka na jabola.
Cytat:
bgn napisał(a):
Lacuszek typowy to marycha- amfa- a dalej samo leci.
...... (no comments - kolega powinien poczytac kilka ksiazek medycznych w dziale uzaleznien od substancji szkodliwych, rozdzial THC. THC w naturalnej postaci [roslina!] nie powoduje uzaleznien!)
Cytat:
netkafejas napisał(a):
moi znajomi to juz prawie co dziennie od poczatku wakacji jaraja wiec z nimi juz nie ma rozmowy
To oczywiscie spora przesada. Tez nei popieram jarania dzien w dzien, bo to rzeczywiscie moze prowadzic do powaznych uzaleznien (organizm sam zaczyna wytwarzac odpowiednei substancje i potrzebne jest dostarczanie THC w wiekszych ilosciach)
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
Jestem ZA legalizacją!
No i to mi sie podoba!
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
Zioło! Jasne! Prochy NIE pod żadnym pozorem.
Pozdro dla wszystkich sluchajacyh Molesty :-)
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
[B]jestem normalnym człowiekiem.</B>
Ja tez. W tym roku zdjae mature, chodze do najlepszego liceum w swoim miescie i to wcale nie spolecznego!
Cytat:
CIAPEK napisał(a):
<B>"Carpe Diem"! Uznaje tę zasadę...</B>
A myslauem, ze juz tylko ja zostalem! Pozdro dla wszystkich, ktorzy tez "zyja chwila" :-)
Cytat:
remix napisał(a):
takie sa relacje, wiec mowienie, ze marihuana prowani do twardych narkowtykow jest tylko po czesci prawdziwe!
Delikatnie mowiac. A myslauem ze czasy propagandy skonczyly sie wraz z odejsciem komunizmu :-(
Cytat:
ThanatoS napisał(a):
Hmm, a ja powiem ze jestem za legalizacja narkotykow pod warunkiem ze zakupy beda w aptekach itp.
No przeciez wlasnie o tym caly czas nawijam - legalne dla rozsadnych, swiadomych tego, co robia.
Cytat:
ThanatoS napisał(a):
Gdyby zalegalizowac to zazywanie przestalo by byc czyms pozadanym (dobrem luxusowym), a narkobiznes przestalby istniec, bo musieli by sprzedawac taniej niz legalne apteki. Dobrym tego przykladem jest prohibicja w stanach zjednoczonych. Wtedy ludzie obracajacy wodeczka zarabiali krocie, a spozycie bylo wieksze (bo przeciez owoc zakazany lepiej smakuje) niz po zniesieniu i przed wprowadzeniem. Oczywiscie gdyby zalegalizowac narkotyki to musiano by zwolnic policjantow z wydzialow narkotykowych i wielu z obyczajowki. Poslowie i senatorowie nie dostali by "nagrody" od biznesmenow (czarnych baronow narkotykowych itp.). Oczywiscie korupcja nie pozwala na legalizacje, i kolko sie zamyka.
100% Repsect za trafne i sensowne przemyslenia - ty sie marnujesz przed kompem - zostan politykiem, tylko uczciwym... Dobra, zartowalem :-D
Cytat:
para napisał(a):
Jednego jestem pewiem rygorystyczna polityka tak jak np. w USA - czyli 3 miesiące aresztu za posiadanie trawki prowadzi do nikąd.
A argumenty przeciwników są niemal identyczne jak argumenty zwolenników prohibicji w USA w latach 30.
"3 lata za posiadanie, sranie w banie! Nie chce to nie wezmie, przeciez swoj rozum ma! Dajcie w koncu spokoj, mowi prosty rastaman"

Uff i tym optymistycznym akcentem zakoncze polemike z uczestnikami rozmowy. Dziekuje za tak liczny odzew, choc wiem, ze temta, jak wiele rzeczy w tym kraju jest troche drazliwy. Pozdrowienia dla prawdziwych!!!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 13:42   #11
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE]cana napisa***322;(a)
[B]bgn, od tych naćpanych za fajerą i tych przychodzących do szkółek to są odpowiednie przepisy i opdpowiednie służby które powinny te przepisy egzekwować
Teoretycznie masz racje. Ale jak przydzie ktos po etanolku- to tzw.huh wystarczy do identyfikacji i pani w szkole moze klienta (uczelnia)wywalic, a policjant kaze dmuchmac prze 5 sek pomnozy przez 2 i ma w promilach.
A narkotyki - maryche mozna wyczuc nosem, ale gosc ci powie, ze palil fajeczke z amhora i co mu zrobisz. A reszta- testy sa ,ale nikt nikogo nie moze zmusic , zeby siknal ( o nacpanych kierowcach nie wspomne.
I tu jest problem.
Prawo pozwala karac za posiadanie odpowiedniej dzialki, a za uzywanie nie. I problem jest taki jak z bulgarkami przy drodze - jak nie smieca i chodza po lewej stronie- to mozna im skoczyc.
A kolegom entuzjastom powiem tylko tak - troche znajomosci chemii panowie i rurka wam zmieknie od toleracji, albo czego wam nie zycze - mozliwosc obserwcji staczajacych sie doslownie , najczesciej mlodych ludzi.

ps.Fakt, ze bywam rzadko, ale nie tylko ja- tak jakos sie porobilo

no tak sie sklada, ze na OT i wogole nie za czesto bywam, ale nie tylko ja.
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 13:49   #12
para
Guru

Cytat:
bgn napisa***322;(a)

A kolegom entuzjastom powiem tylko tak - troche znajomosci chemii panowie i rurka wam zmieknie od toleracji, albo czego wam nie zycze - mozliwosc obserwcji staczajacych sie doslownie , najczesciej mlodych ludzi.

[/B]
Dla wyjaśnienia studia chemiczne + doktoranckie z chemii.
Stary 31.07.2003, 13:59   #13
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
para napisa***322;(a)
Dla wyjaśnienia studia chemiczne + doktoranckie z chemii.
no wiesz jak to dziala. Moze widziales tez nacpane szczury, mialem kiedys taka okazje.
Piszesz ,ze to nie problem,ze wystarczy troche gotowki. Prawda, ale malolat byc moze sie zastanowi czy nie warto tej gotowki poskadac i kupic sobie nagrywarke, pilke do kosza, nowa komorke itd. A jesli to bedzie w cenie lizaka.
Nie bez powodu dealerzy robia co moga, zeby malolaty przyciagnac do biznesu ( piwenko z kufeleczka w niektorych pubach, te lizane naklejki za free pod szkolka).
Legalizacje odetnie dealerow, ale nie zmieni chemizmu dzialania narkotykow - i a przede wszystkim otoczki brania - nuda, brak celu zyciowego.I tu problem
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 14:01   #14
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
swój stosunek do narkotyków tutaj mniej więcej wyłożyłem, jesli kogoś ciekawi, to niech przeczyta

ale tematem tego topica jest: "czy państwo polskie powinno/mogłoby kontrolować (prowadzić?) sprzedaż (produkcję? ) marihuany/haszyszu?"

IMO: nie

jak już pisałem we wspomnianym wyżej wątku, uważam, że powinny istnieć mechanizmy kontrolujące zażywanie narkotyku. Tak jak Ciapek pisze: wielu pali, pije i nie ma z tego żadnego problemu, ale też dla wielu w tym kraju codziennie zaczyna się nowy dzień koszmaru, wraz z nową butelką wódki, wina, piwa czy coraz częściej porcją narkotyku, takze trawy - niestety.
Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że szeroko pojęte narkotyki, w tej chwili degenerują tysiące ludzi, rodzin i często dzieje sie to przez całe ich życie, ba - przez pokolenia.

Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego narkotyki wymykają się spod kontroli, mechanizmy kontrolne szwankują?

Tego nikt nie wie, duskusja toczy się ciagle... Holendrzy dawno temu zrobili eksperyment: uznali, że mechanizmem kontrolnym będą instytucje państwowe.

Nie wnikając w to, czy Holendrom udało się: czy uważacie, że nasze kulawe państwo mogłoby podjąć się tak trudnego zadania?

W/g mnie właśnie tak nalezy rozważać ten problem. Czy miałoby to sens nie dowiemy się bez eksperymentu, ale wpierw należy pomyśleć, czy jesteśmy wogóle zdolni do jego przeprowadzenia. Myślę, że nie. My jestesmy na etapie takim, że nie dajemy sobie rady z dystrybucją paliwa...

To są zresztą tylko kwestie techniczne. Nie widzę obecnie klasy politycznej oraz autorytetów moralnych i intelektualnych, zdolnych wprowadzić taką rewolucję.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2003, 14:05   #15
para
Guru

Cytat:
bgn napisa***322;(a)
Legalizacje odetnie dealerow, ale nie zmieni chemizmu dzialania narkotykow - i a przede wszystkim otoczki brania - nuda, brak celu zyciowego.I tu problem
To jest również według mnie główny problem, że wiele młodych osób nie wie co ze sobą zrobić.
Wiele lat temu jak byłem mały jedynymi rozrywkami była piłka nożna i rower i jakoś czas leciał.
Teraz często młodzież posiada bardzo dużo rzeczy w porównaniu do dawnych czasów i nie wie co ze sobą zrobić.
Chyba musi minąć kilkanaście lat żeby wróciło do normy, jeżeli to oczywiście możliwe.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: