Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Miedzynarodowe zakupy - linki do sprawdzonych sklepow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/miedzynarodowe-zakupy-linki-sprawdzonych-sklepow-82531/)

Matefusz 23.04.2010 11:28

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1094438)
150zl mozna oszczedzic na 64gb ssd kingstona... :D

Ale czy kingston jest dobrą firmą jeżeli chodzi o SSD? Compact Flasha raczej też bym nie kupił... Lexar i SanDisk :spoko:

joujoujou 23.04.2010 16:41

Właśnie też mnie ten kingston bardzo interesuje. :tak!:

~83 funty za 64 giga. :spoko:

Bartez 23.04.2010 20:14

Niestety już Out of stock. Jest jeszcze Desktop Bundle, który wychodzi 10 funtów drożej. Warto brać? Patrząc na recenzje na sieci, to sprawuje się całkiem nieźle.

Matefusz 23.04.2010 20:16

Ja mam jakieś subiektywne przeczucia, nie poparte żadnymi testami etc, że należy jeszcze poczekać z tymi SSD. Tak z pół roku, może rok ;)

Berion 24.04.2010 09:47

Cytat:

Napisany przez frog (Post 1094046)
Wlasnie dzisiaj przyszla do mnie gra z THEHUTA. Tydzien czasu to trwalo od zlozenia zamowienia. Wiec mozna w 1 poscie zmienic ze sklep sprawdzony i wysylka 0.99funciaka. @Berion takze spoko i na twoja przyjdzie czas ;)

Ja już czekam drugi tydzień, a dziś dostałem:

Cytat:

Hello ******** *****,
Thanks for placing your order with us at TheHut.com, order number ********. We're sorry that your order for the product(s) below has not yet been sent.

° Mini Ninjas //tak, dziecinnieje na stare lata :P

We're still following this up with our suppliers and we'll keep you updated on the status of your order.

You can check the status of your order by clicking on order tracking in your account pages.

Thanks for your patience, if you have any further questions please contact our customer services colleagues and they'll be happy to help.

Many Thanks,

TheHut.com Team
:(

Cytat:

Ja jutro zamawiam chyba kolejna od nich. Tylko czekam jeszcze na znak od kumpli z pracy i chyba kazdy wezmie sobie po egzemplarzu Red Dead Redemption i stworzymy bande jak z RIO BRAVO na multi hehe ;> @Berion moze tez sie skusisz na te gierke ;>
Ja mam jeszcze sporo zaległości jak Uncharted 2, GoW Collection, GoW3, Overlord 2, Dante's Inferno, Devil May Cry 4 i Darksiders.

Skąd na to kasę brać...

Obecnie morduję FF13 (dno!) i Heavy Rain (to w zasadzie nie gra, a film ;]). Taki offtopik trochę.

Matefusz 24.04.2010 11:23

Item Out Of Stock :(

Sunna 24.04.2010 11:41

Berion - zagralbys w jakas klasyke. Takie command & conquer na przyklad.

joujoujou 24.04.2010 22:48

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 1094635)
Item Out Of Stock :(

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1094521)
Niestety już Out of stock. Jest jeszcze Desktop Bundle, który wychodzi 10 funtów drożej. Warto brać? Patrząc na recenzje na sieci, to sprawuje się całkiem nieźle.

Jak na taką cenę, to się nie dziwię, że wszystko na pniu wykupili - na ebayu najtańszy kosztował bodaj 140 funciaków.

@Bartez - właśnie sam nie wiem czy warto. W końcu w 2 generacji SSDNow poprawili nieco prędkość zapisu - sam jednak nie kupiłem - to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia okazja. :]

Matefusz 25.04.2010 00:11

Mi mendy wykupiły Lexara 8GB ;( poczekam, może będzie dostawa.

Matefusz 05.05.2010 23:15

Przyszła paczka ;) Logitech C250 + Kingstone 133X 8GB. Kamera działa, kartę sprawdzę (i przetestuję ;)) w najbliższym czasie.

joujoujou 05.05.2010 23:42

Przekazałem. :taktak:

Berion 15.05.2010 16:57

Nadal nie dostałem swojej gry. Wysłałem wczoraj maila i dostałem taką o to odpowiedź:

Cytat:

It appears that your item has been lost in post.

Would you like me to send out a replacement?
Raczej chyba nie za darmo. ???

W obliczu powyższego: jak mogę sprawdzić, czy przesyłka w ogóle opuściła Anglię? A jeśli tak to jak daleko "zajechała w Polskę". Przecież ktoś to musiał ukraść, samo nie zniknęło. Nie wierzę, żeby nikt nie monitorował paczek, listów itd.

joujoujou 15.05.2010 18:48

Takie firmy dbają o swoją reputację, więc z reguły bez szemrania wysyłają replacement albo oferują zwrot zapłaconej kwoty.

AFAIK odsetek zagubionych przesyłek jest na tyle niski, że nie opłaca się wszystkich wysyłać pocztą poleconą (ang: registered albo signed-for) - taniej wysłać ponownie.

Zresztą dbanie o reputację tyczy się również i ebayowych "dużych" sprzedawców, o czym jeden z tu bywających kolegów miał się okazję przekonać. :>

Berion 15.05.2010 20:13

Tak po prostu? Przecież równie dobrze ktoś mógłby ich w ten sposób oszukać/naciągnąć. Jak można tak zawierzyć klientowi? No chyba, że w tej materii mój tok rozumowania zatrzymał się na PRLu. :P

Dzięki Jou.

joujoujou 15.05.2010 20:33

Zasadniczo to jest tak, że wierzą klientowi. O ile jednak klienci zaczną nadużywać zaufania sprzedawcy, ten zastosuje zasadę zbiorowej odpowiedzialności, wprowadzając (za dodatkową opłatą, ponoszoną rzecz jasna przez kupującego) obowiązkowy signed-for dla niektórych krajów, lub wręcz usuwając kraj z listy obsługiwanych.

Zdarza mi się widywać aukcje, których wystawiający wyraźnie zaznacza, że wyśle wszędzie, oprócz Polski, Włoch, Ukrainy i jakiegośtam południowoamerykańskiego kraju.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:25.