![]() |
Może i małej wiary, ale..
Cytat:
|
Hmm, no cóż, myślałem że jest jakaś szansa, a tu jednak... Wiadomo, nikt nie chce dopłacać do pomyłki, ale zakupy zagranicą wyglądają jednak lepiej niż w Polsce.
|
Czy jeżeli kupiło się na Ebay'u przedmiot i zapłaciło przez PayPal, a po upływie kilku miesięcy (około 9) okazało się, że przedmiot nie jest (był) zgodny z opisem, to czy można jeszcze w jakikolwiek sposób dochodzić odszkodowania/pomocy itp.? W PP widzę, że chyba górną granica jest 45 dni, na Ebay'u nie bardzo widzę w ogóle taką dodatkową ochronę..
Czy w ogóle po takim czasie można jeszcze czegoś oczekiwać od sprzedającego, czy zostaje ewentualnie sąd? Aha.. sprawa dotyczy USA nie Polski. |
Tylko sąd.
|
pozostaje jeszcze niewystawiony komentarz..
z pewnością poprawi mi to nastrój :> |
Tak, z pewnością. :P
Tym bardziej że i tak już za późno na wystawienie jakiegokolwiek (AFAIR 90 dni). |
To komentarza też nie można wystawiać po takim czasie??
Kurde.. to trochę dziwne w takim razie jest. Wygląda na to, że sprzęt z wadami ukrytymi, które nie wyjdą wcześniej niż za 50/90 dni można swobodnie sprzedawać. Bo i tak nie grożą żadne konsekwencje.. (chyba, że prawne, ale na odległość nie ma szansy). great... |
Jest jeszcze gwarancja - ale nie każdy sprzedawca jej udziela, nie zawsze obowiązuje za granicą, a nawet jeśli, to towar musisz odesłać na własny koszt - co często zupełnie się nie opłaca.
Ale cóż - kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa. :mruga: |
właśnie o gwarancję chodzi..
Okazuje się (jeszcze nie na pewno, ale duża szansa), że teoretycznie nowy notebook, nigdy jej nie miał.. (o czym sprzedawca wiedzieć musiał, lub ewentualnie - powinien) |
Nic nowego, ale znowu wkurzają mnie ceny płyt Blu-ray w Polsce..
Kilka ostatnich porównań: - Powrót do Przyszłości Trylogia - na Zavvi około 16 funtów (teraz drożej, ale oferta się powtarza) - u nas od około 160 do ponad 300.. - Gladiator wydanie specjalnie - na Zavvi niecałe 8 funtów, u nas około 100 zł - X-men Quadrilogy - na Zavvi około 15 funtów, u nas 240 zł wzwyż... Generalnie u nas jest przeciętnie drożej o 250-300% i więcej. I to wydaje mi się chore. W sumie mi na polskich napisach nie zalezy, ale kompletując filmy chciałbym je mieć w wersjach, które ewentualnie mogę komuś nieznającemu angielskiego pożyczyć, obejrzeć z taką osobą itp. Ale chorera nie płacąc kilka razy tyle.. |
kogos trzeba doic
tam sie nie da bo nie kupia, wiec doja u nas, dlatego kupuje u nich |
Ktoś.. gdzieś.. kiedyś.. pytał o dobrą ofertę na nowe wydanie Władcy Pierścieni z polską wersją. Pytanie nie mogę znaleźć, ale dzisiaj zobaczyłem, że na Merlinie jest dość dobra cena:
http://merlin.pl/Wladca-pierscieni-T...rtc_prd=904182 Przy okazji mają dzisiaj promocję dla członków klubu i trochę tytułów przecenionych no 50%. Wychodzi całkiem przyzwoicie: http://merlin.pl/browse/promotion/2/km.html |
Ja pytałem. :]
Tymczasem znalazłem jeszcze taniej: http://www.fabryka.pl/filmy/wladca-p...ckson-1002849/ 339 złotych. :spoko: |
no mnie się tak wydawało, ale znaleźć nie mogłem..
Kupiłeś już? Jakieś wrażenia? :) |
Dopiero kupię - dziś wieczorem.
Ale wrażenia nieprędko - najpierw musi być dostarczone do mojej siostry w Gdańsku, a dopiero później do mnie, więc troszkę potrwa. :smutny: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:03. |