![]() |
Szkoda mi Ghany. I to bardzo. Tym bardziej, że zostali oszukani - w moim prywatnym odczuciu. Przepisy powinny stawiać sprawę jasno - w takiej sytuacji jak dogrywka, i ktoś łapie ręką piłkę na linii bramkowej, bramka powinna być uznana, no i wiadomo - czerwona za rękę. Karne to za duża loteria, jak można było wczoraj zobaczyć.
|
Szkoda Ghany? W zadnym wypadku! Swoja szanse mieli - rzut karny. Bylo sprawiedliwie. Nie potrafili wykorzystac tej szansy, trudno, ich strata.
|
Za to właśnie można kochać piłkę nożną. Ghanie wystarczyło strzelić bramkę i byliby w kolejnej rundzie. Po raz kolejny sprawdza się, że rzut karny to jeszcze nie jest stracona bramka i warto nawet za cenę czerwonej kartki nie dopuścić do straty gola. Karne to oczywiście loteria, ale Ghana strzelała tragicznie i dlatego przegrali, Jak można strzelać karnego z metrowego rozbiegu?
Dziś wygrywają Niemcy i Hiszpanie :) Może w końcu Holendrom uda się wygrać MŚ? |
Cytat:
|
a ja sadze, ze paragwaj pokusi sie o niespodzianke :P
|
Za kilka godzin się przekonamy :)
|
Cytat:
dziś typuję jak Bartez nawet postawiłem na to małą kwotę - holandie i urugwaj trafiłem:D |
Też trafiłem Holandię i Urugwaj. Wszyscy w pracy postawili na Brazylię :) Nie wiem tylko, jak Holandia wygrała z Brazylią tylko jedną bramką. To co w końcówce wyprawiał Huntelaar mając tylko bramkarza przed sobą kwalifikowało się do ligi podwórkowej. Rozumiem, jakby był zmęczony po całym meczu i ledwo miał siłę biegać, ale on wszedł kilka minut wcześniej i do końca meczu zdążył zmarnować dwie 100% sytuacje.
Jeżeli Niemcy będą w stanie odciąć Messiego od piłek, to nie powinni mieć problemu. Będzie dobry mecz :) |
Piękne otwarcie. 1:0 dla Niemców w 2 minucie. Argentyńczycy bezradnie biegają.
Edit: Akcja Polaków i 2:0 dla Niemców. Edit 2: I po meczu. 3:0, a Schweinsteiger w roli Messiego, mijał Argentyńczyków jak tyczki. Edit 3: I jeszcze na koniec 4:0. Argentyna zdemolowana. Maradona będzie w kiepskiej sytuacji. |
W półfinale nie będzie Muellera,za kartki,to jest poważnie osłabienie dla Niemiec.
|
Zgadza się. Moim zdaniem kartka niesłuszna. W tej samej akcji Argentyńczyk też zagrał ręką, a tylko Mueller dostał kartkę i był rzut wolny dla Argentyny. Plus dla Niemców taki, że po takim zwycięstwie ich morale będzie na niebotycznym poziomie. Ciekawy półfinał się szykuje :)
|
bez muellera dadza rade, jest trochowski :D
imo gebelsy maja najwieksze szanse na mistrza, swoja droga od poczatku ich typowalem to sie wszyscy smiali :) |
Tak to jest jak drużyna jest prowadzona przez człowieka, który nie ma o tym zielonego pojęcia.
Brak zgrania, brak pomysłu na prowadzenie akcji. Nawet kontrataki były robione bez tego czegoś. Zasłużone zwycięstwo Niemiec, które pewnie idą po tytuł. |
To teraz się przekonamy, czy sprawdzą się przewidywania demka :)
|
Jak sądzicie bramka Valdeza prawidłowa czy spalony,niemiecki komentator sądził,że pomógł się ręką ale po powtórkach stwierdził błąd sędziego.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:18. |