Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2005, 01:23   #91
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Żadko coś zaglądam ostatnio,
Widzę że do władzy kupa chętnych,
Fakt, forum spore i jest co dzielić i żadzić.

Wazelina jest nie w miom stylu, ale tak do przyszłych (niedoszłych) modów
Przyglądnijcie się wnikliwie pracy IdeJ i Robsa jak dla mnie super goście.
w/g mnie to są moderatorzy przez duże M.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.03.2005, 01:30   #92
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartek1989
A mam takie pytanie co właściwie robi i jakie ma uprawnienia "DOMator"?

@Pykson nim jest
DOMator siedzi w domu i przegrywa plytki
jego uprawnienia pozwalaja mu zakladac dyskusje, pisac odpowiedzi, umieszczac zalaczniki i edytowac jego wlasne posty - czyli to co moze zrobic kazdy user forum

ale tak na serio to widze zostalem juz zdemaskowany

sprawa wyglada tak:
wzialem sobie obrazek moderator.gif i troszke poprzycinalem i poprzestawialem w photoshopie, dokleilem do avatara na gorze i... zostalem DOMatorem bez kombinowania z oryginalnym fontem i kolorami

widze, ze podstep sie udal i kilku userow sie nabralo
mam nadzieje, ze nie naruszam przez to regulaminu forum ani jakichs ogolnie przyjetych norm obyczajowych

kazdy chce na swoj sposob byc oryginalny wiec fajnie, ze sie wyrozniam

w sumie, owszem, lubie posiedziec w DOMciu, ale bez przesady

pozdrawiam serdecznie
Stary 22.03.2005, 07:19   #93
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
memorando na moderatora jak by ktoś lamal iu mnie regulamin na pw wyjasnialbym za co ban i banowal ostro
Ta siebie z banuj
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 07:22   #94
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
(...)
Wazelina jest nie w miom stylu, ale tak do przyszłych (niedoszłych) modów
Przyglądnijcie się wnikliwie pracy IdeJ i Robsa jak dla mnie super goście.
w/g mnie to są moderatorzy przez duże M.
DOKŁADNIE!!! Popieram w 100%!

Pozdrowienia dla nich!
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 08:31   #95
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A wiesz, że właśnie tak to widziałem? Jak po zostaniu moderatorem pierwszy raz wszedłem na forum, to pierwsze, co walnęło mnie w oczy, to ten napis "moderator" nad avatarem. I wtedy stwierdziłem - po co to, że to niepotrzebne i wolałbym, żeby tego nie było. Nawet nie wiem, czemu, ale po prostu mi tam nie pasował, nie był niezbędny do sprawowania tej funkcji.

No ale stwierdziłem, że trudno, niech już będzie, może nikt nie zwróci na to większej uwagi. No coż, myliłem się.
Pojawiło sie tu stwierdzenie "ukryty mod". Tez jestem za tym aby moderatorzy nie wyrożniali się z tłumu i pracowali "w tle" (tak jakby ich niebyło), jedyną informacja o tym byłby wpis widoczny w "Zobacz Uprzywilejowane Grupy ". Chodzi o usunięcie koloru nicka i obrazka rangi nad avatarem...
Stary 22.03.2005, 08:43   #96
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Pojawiło sie tu stwierdzenie "ukryty mod". Tez jestem za tym aby moderatorzy nie wyrożniali się z tłumu i pracowali "w tle" (tak jakby ich niebyło), jedyną informacja o tym byłby wpis widoczny w "Zobacz Uprzywilejowane Grupy ". Chodzi o usunięcie koloru nicka i obrazka rangi nad avatarem...
Jestem Za

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 09:00   #97
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mod ukryty czy nie - to mi powiewa
jako chyba jeden z niewielu nie nazekalem na modowanie Sida (ktorego od tamtych czasow cenie)
najwazniejsze - jawnosc decyzji
bo niektore kludy itp budzily emocje niepotrzebnie (a nawet byly oparte na blednych przeslankach i jakos sie nikt nie przyznawal)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 09:39   #98
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
weźcie memorando na moda zobaczycie że od czasów sida the rata nie bylo lepszego a memorando będzie najlepszym moderatorem pomimo niechlubnej przeszłości
Stary 22.03.2005, 10:13   #99
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeśli moderator nie ma zamiaru zmieniać status quo to nada się prawie każdy user, po prostu PRAWIE każdy, bo są jednak pewne wyjątki

jeśli chciałby to forum wyciągnąć z dołu w który wpadło i wpada coraz szybciej - to niestety nie widzę kandydata... bo ci którzy by mogli coś zrobić.. sobie darowali i jakoś ich nie widać

ktoś inny opisał gdzieś wyżej/niżej na liście tematów, postrzeganie forum przez userów 'anonimowych' - to zgroza i ból, bo to, że tak jest to wiadomo, ale jeśli ktoś już to pisze...

wszsytkie chowania znaczków, kolorków [ostantia rzecz z mojego stylu jaka się zachowała] to nic.. w żaden sposób nie zmieni to kierunku zmian forum - w stronę radosnego forum na każdy temat..
Stary 22.03.2005, 10:14   #100
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
wszsytkie chowania znaczków, kolorków [ostantia rzecz z mojego stylu jaka się zachowała] to nic.. w żaden sposób nie zmieni to kierunku zmian forum - w stronę radosnego forum na każdy temat..
To co zrobić?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 10:48   #101
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moje zmiany posuwałbym userów marki memorando i z czerwonymi znaczkami, po drugie moder niepowinien być userem, zero dywagacji ktoś coś niena temat pisze punkt karny zbierze 10 ich ban na 10 dni zbierze ich 20 wypad z forum po trzecie proste zasady albo pisze się na temat albo moderator delikwenta poucza dając 1 punkt karny oraz blokuje na 30 minut możliwość pisania postów, po czwarte albo używa się znaków interpunkcyjnych i gramatyki albo punkt karny. Brak podpisów brak awatarów brak chamstwa. Ja bym moderatorem jak piłsudski zero litości dla wszystkich te same kryteria zero emocji i zero wyjasnien bzdurnych wszystko podparte regulaminem
Stary 22.03.2005, 10:54   #102
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ukrycij modowie no ciekawy pomysl ale co to da jak brak organizacji i tak w koncu ktos komus wejdzie na odcisk i zacznie sie na nowo a co do tego co mowi @czolgista zgodze sie z nim tez forum jest dluze mysle ze powinna byc odpowiedzialna jedna osoba za kazdy dzial a nie 10 do jednego dzialu juz tu mowilem nalepszym przykladem jest temat vizzarda w ktorym az 3 moderatorow oraz administrator sobie weszli w zakresy obowiaskow . Wiec nie lepiej by bylo zeby jeden mod byl odpowiedzialny za dzial plus jeden moderator globalny sprawdzajcy moda z danego dzialu bo wasz administracja na forum robis sie za przeproszeniem biurokratyczna instytucja.
Cytat:
Napisany przez memorando
moje zmiany posuwałbym userów marki memorando..........
troche faszystowskie metody bys wprowadzil ale bys musial sie pierwszy zbanowac

Ostatnio zmieniany przez legion : 22.03.2005 o godz. 10:59
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 11:22   #103
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
weźcie memorando na moda zobaczycie że od czasów sida the rata nie bylo lepszego a memorando będzie najlepszym moderatorem pomimo niechlubnej przeszłości
...i nie zobaczymy już rano Teleranka... he he
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 11:37   #104
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba ja powinienem się wypowiedzieć tak na koniec.
Można przyjąć wersję, że to przeze mnie Andrzej został moderatorem i razem z Thanatosem ustliliśmy, że jest jak najbardziej odpowiednią osobą (już dawno podczas osatnich wielkich ruchów chciałem by to on właśnie nim został). Decyzję podjęliśmy owszem odgórnie ale tak uważam jest najlepiej ponieważ moderatorem powinna zostać osoba, która w/g administracji się do tego nadaje, a niekoniecznie jest tak widziana przez użytkowników (chociaż popularność i szacunek wśród pozostałych użytkowników jest też bardzo ważna).

Andrzej ma wszystkie te cechy, które pozwalają sądzić a nawet więcej być pewnym, że świetnie spisze się w tej funkcji.

Cytat:
Napisany przez Kasprzak
[...]Ogolnie moderator to powinien byc wyrozniajacy sie uzytkownik, nie powinien miec problemu z innymi userami / adminami /modami , powinien byc lubiany i dosc czesto czytac forum.
Zawsze chcialem poznac kryteria wyboru skladu cdrinfo jak patrza na userow. [...]
Kryteria są takie, że się to po prostu wie nie mamy jakiś tabelek i nie konsultujemy tego z psychologami hehe . Co do cech moderatora, które podałeś to Andrzej w/g mnie spełnia je wszystkie .

Cytat:
Napisany przez siwy_mw
Nie wiem jakie teraz trzeba spelnic kryteria, ale na poczatku mojej skromnej dzialalnosci na forum bylo glosowanie na jednego z kilku kandydatow. Sam pamietam jak glosowalem np: na @Majoneza, no ale tamte czasy minely niestety bezpowrotnie. Czesc napewno pamieta luzne rozmowy o "slodzikach" nazwanych tak zreszta potem dla wiekszej konspiracji przez @Zetoxe.
Na początku to był Misiek (brzmi jak słowa z bibli). Na początku nie było głosowania - Misiek zaproponował mi m.in. moderowanie bo sam nie miał tyle czasu aby się tym zajmować. A głosowanie, o którym wspominasz to dużo później było.

Cytat:
Napisany przez woitas
w sumie legion ma rację - jakie są kryteria wyboru moda?
ogólnie zasada jest taka:
modem zostaje (a przynajmniej powinna) osoba z "jajami", lubiana przez userów forum - wybrana w głosowaniu.

dlatego ciekawi mnie, jak na naszym kochanym forum wybierani są ci "wybrańcy"
bo jakoś chyba przegapiłem głosowanie
Kryteria podałem wyżej. To co Ty podałeś wszystko się zagadza oprócz stwierdzenia, że powinien być wybrany w głosowaniu. Uważam, że przy takiej formie wyboru jest za dużo niepotrzebnej dyskusji i ogólnie dziecinada panuje. A modami i tak zostają mniej więcej te same osoby, które my byśmy zaproponowali. Reszta sugestii patrz wyżej już odpowiedziałem.

Cytat:
Napisany przez legion
[...]mysle po prostu zeby na wybor modow raczej mieli wplyw uzyszkodnicy bo praktycznie to my tworzymy to forum
ok ale jest jeszcze wiel innych wybrykow modow nie tylko ten przyklad ktory ja podalem
Owszem forum tworzą jego użytkownicy ale niestety część z nich jest nieprzystosowana do wypowiadania się w takim gronie i trzeba ich przywołać do porządku. Co do wpływu to owszem macie - jeżeli spora część osób będzie uważać, że ktoś źle spełnia swoją funkcję wystarczy o tym powiadomić administrację i jeśli zastrzeżenia są słuszne to taka osoba przestanie moderować. Jeżeli widzisz jakieś "wybryki" moderatorów lub masz jakieś ogólne zastrzeżenia to tak jak napisałem wyżej - zgłoś to nawet napisz post lub chociaż PM do jakiegoś admina. Na pewno razem możemy zrobić coś wartościowego a przepychankami niczego dobrego się nie zdziała.

Cytat:
Napisany przez Piterniel
Proponuje ankiete o ile administracja się zgodzi
Nie widzę sensu takiej ankiety (ale to akurat moje prywatne zdanie a nie stanowisko ogólnie "administracji")

Cytat:
Napisany przez DJ HACKER
O ile administracja się zgodzi na nowych MODów
Myślę, że na razie wystarczy (zresztą Bartez też się już w tej kwestii wypowiedział)

Cytat:
Napisany przez czero
Znowu beda sie tworzyc bloki wyborcze popierajace danych uzytkownikow.
I o to właśnie się rozchodzi (pomiędzy wartościowymi opiniami pojawi się też kilka kółek wzajemnej adoracji).

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Eksperymentalnie mógłby być np. jeden MOD z miesięczną kadencją
Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik
Wydaje mi się, że to zły pomysł - sporo zamieszania, pożytku żadnego a wręcz mogłyby z tego wyniknąć tylko problemy.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Rozumiem, że temat powstał z mojej przyczyny.
Jeśli tak, to sprawa prosta - jeśli uważacie, że nie nadaję się na Moderatora, zrezygnuję z tej funkcji. Bo obawiam się trochę, żeby ta dyskusja nie zeszła zaraz na "złe" tory, jak to się ostatnio kilka razy przy różnych okazjach zdarzało.
[...]
Tyle ode mnie, jak napisałem na początku. Jeśli nadanie mi uprawnień moderatora ma być przyczyną jakiś kłótni, to zrezygnuję z funkcji.
Andrzej uprzedzałem heh ale nie stresuj się i nawet mi nie myśl o rezygnowaniu . Taka osoba jak Ty właśnie jest potrzebna. Co zaś do tej dyskusji to chyba jeszcze żadny wątek o wyborze moderatora nie został zamknięty aż kusi żeby zrobić to pierwszy raz heheheh oczywiście żartuję.

Cytat:
Napisany przez MacGyver
Te obrazki zostały wprowadzone po to aby właśnie było wiadomo kto jest moderatorem. Nowi użytkownicy nie więdzą a szukanie w listach użytkowników musicie przyznać jest mało sprawne . Myślę, że powinno to zostać (zresztą jak taki modniemod przywołałby jakiegoś usera do porządku to skąd on ma wiedzieć, że to zrobił mod i należy lliczyć się z konsekwencjami ).

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jeśli moderator nie ma zamiaru zmieniać status quo to nada się prawie każdy user, po prostu PRAWIE każdy, bo są jednak pewne wyjątki

jeśli chciałby to forum wyciągnąć z dołu w który wpadło i wpada coraz szybciej - to niestety nie widzę kandydata... bo ci którzy by mogli coś zrobić.. sobie darowali i jakoś ich nie widać

ktoś inny opisał gdzieś wyżej/niżej na liście tematów, postrzeganie forum przez userów 'anonimowych' - to zgroza i ból, bo to, że tak jest to wiadomo, ale jeśli ktoś już to pisze...

Sidu trochę przesadzasz chociaż masz też sporo racji. Myślę jednak, że uda się uratować a osoba Andrzeja jako moderatora na pewno w tym pomoże. Poza tym zawsze możesz napisać swoje sugestie - nawet mi na gg .

Mam nadzieję, że wszystko już jest jasne.

A poza tym wiosna ludzie wiosna więcej spokoju i na dwór kurcze bo co poniektórym mózgi strzaskało przy kompach.

PS. musiałem wyciąć buźki z cytatów bo nie wpuszczało posta więc nie stresować się, że coś źle zrozumiałem

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 11:50   #105
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Majonez
Owszem forum tworzą jego użytkownicy ale niestety część z nich jest nieprzystosowana do wypowiadania się w takim gronie i trzeba ich przywołać do porządku. Co do wpływu to owszem macie - jeżeli spora część osób będzie uważać, że ktoś źle spełnia swoją funkcję wystarczy o tym powiadomić administrację i jeśli zastrzeżenia są słuszne to taka osoba przestanie moderować. Jeżeli widzisz jakieś "wybryki" moderatorów lub masz jakieś ogólne zastrzeżenia to tak jak napisałem wyżej - zgłoś to nawet napisz post lub chociaż PM do jakiegoś admina. Na pewno razem możemy zrobić coś wartościowego a przepychankami niczego dobrego się nie zdziała.
Kolego ja nie mam nic do tego czy Andzej jest modem czy nie tez popieram go na to stanowisko jest gosciem bardzo spoko i cenie go bardzo wysoko ale chodzi mi o to ze robi sie was coraz wiecej i brak wam organizacji moze popracujcie nad tym bo jest was juz duzo troche sie glubicie bo co moderator to ma inne zasady i poglady moze byscie to ujednolicili
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: