Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2005, 18:11   #121
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
no cóż... przecież dobra wazelinka to połowa sukcesu ^_^
niektórzy po prostu nie zrozumieli, o co w tej dyskusji chodzi...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.03.2005, 18:24   #122
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak czytam te dzisiejsze tematy i wydaje mi sie że zanosi sie na jakąś rewolucję, oby na lepsze.
A co do wyboru andrzejja na moda to mysle że właśnie to był bardzo dobry wybór (bez wazeliniarstwa )
bo przyda sie tutaj ktoś spokojny i zrównoważony, ktorego nie ponoszą emocje i
który jak bedzie potrzeba ochłodzi niektore gorące glowy na tym forum.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 18:32   #123
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Taki "stary" bywalec i nie wie

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 18:38   #124
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
Taki "stary" bywalec i nie wie
Pewnie dlatego, ze w stylu forum, ktorego ja uzywam gl. strona forum wyglada tak:

I nie ma tam takiej opcji

Ale dzieki @Gallus za wyjasnienie sprawy

Ostatnio zmieniany przez czero : 22.03.2005 o godz. 18:42
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 18:39   #125
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
wiesz legion, chyba kazdy chcialby byc modem
pozdro
ja nie chce
Stary 22.03.2005, 19:14   #126
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja tez za bardzo nie za duzo roboty i odpowiedzialnosci
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 19:33   #127
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
ja tez za bardzo nie za duzo roboty i odpowiedzialnosci
ktos, kto podejmuje sie takiej funkcji powinien sie z tym liczyc - wkoncu jest modem, ktory powinien czytac praktycznie kazdy post/temat i ogolnie pilnowac porzadku , najlepiej, zeby osoba, ktora zostaje modem, byla osoba, ktora ma duzo wolnego czasu...
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 20:27   #128
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
...nie mow ze ty bys niechcial zostac modem
Nie mowie, bo oczywiste jest ze niemoglbym. Moze jakbym nie pracowal dla cdlandu to bym mogl. Moze jakbym nie studiowal to bym chcial. Ale nie boj sie - na to sie w najblizszej przyszlosci nie zanosi
Cytat:
Napisany przez legion
...bo tak elokwetnie sie wypowiadasz na temat administracji
Nie wypowiadam sie elokwentnie o administracji, tylko zwracam uwage na pewne oczywistosci w zarzadzaniu jakimkolwiek przedsiewzieciem (np. portalem), ktore w tym temacie zostaly nieco przekrecone.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 21:47   #129
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Majonez
Andrzej uprzedzałem heh ale nie stresuj się i nawet mi nie myśl o rezygnowaniu . Taka osoba jak Ty właśnie jest potrzebna. Co zaś do tej dyskusji to chyba jeszcze żadny wątek o wyborze moderatora nie został zamknięty aż kusi żeby zrobić to pierwszy raz heheheh oczywiście żartuję.
No pamiętam Ale nie sądziłem, że nastąpi to tak szybko

A rezygnować już nie zamierzam, w końcu nie po to tym modem zostałem

Cytat:
Napisany przez Predi
4) moderowanie wbrew pozorom to nie tylkopoczucie wladzy ale ciezka praca ktora trzeba odwalic pozdro dla pracujacych
A tu poruszyłeś ciekawy aspekt, na który już jakiś czas temu zwróciłem uwagę. Otóż odnoszę wrażenie, że sporo osób chciałoby zostać Moderatore po to, żeby... zostać moderatorem.. Niejako dla samego tytułu, świadomości pełnienia tej funkcji. A to przecież nie o to chodzi.

Jak napisałem poprzednio, ja nie chciałem być rozpoznawany jako Moderator forum. Z chęcią działałbym w tle, niewyróżniając się w żaden sposób spośród innych osób. Bo jak pierwszy raz zobaczyłem ten dodatkowy napis nad avatarem odniosłem wrażenie, że z nim nie będę już postrzegany jako zwykły użytkownik forum, tak jak do tej pory. I tu prawdopodobnie się nie myliłem, a szkoda.

Modem zostałem po to, żeby móc od czasu do czasu coś zrobić. Coś według mnie z korzyścią dla forum, do czego potrzebne byłyby mi dodatkowe uprawnienia. Na pewno nie po to, żeby mieć tą świadomośc bycia moderatorem czy tym bardziej móc się tym chwalić. To nie o to chodzi.

Dla mnie jest to w pewien sposób podobne do polityki. Na przykład stanowisko prezydenta. Nie było jeszcze takiej osoby, która miałaby jakąś wizję, pewien cel, który chciałaby osiągnąć, a na stanowisko prezydenta kandydowała w celu uzyskania uprawnień, które by jej do umożliwiły. Wszyscy jakoś najpierw pchali się na stanowisko po to, żeby zostać.. no ba - Prezydentem! A przecież to nie o to chodzi..

Pytając taką osobę, dlaczego kandyduje prawdopodobnie usłyszelibyśmy odpowiedź: No jak to, chcę uczynić ten kraj lepszym. Ale jeśli tak, to po co jej stanowisko Prezydenta? Niech wyjdzie na ulicę i pozbiera trochę papierków. Też sprawi, że Polska będzie lepsza...
Jeżeli kandyduje na stanowisko to aby w ten sposób zrealizować jakiś cel. I to nie cel uzyskania danego urzędu. Na pewno nie.

To takie dość odległe rozważania, ale tego typu myśli przychodziły mi do głowy, kiedy czytałem niektóre kolejne wypowiedzi. Oczywiście niech nikt nie odniesie wrażenia, że porównuję stanowisko Moda do Prezydenta (bo i pewnie tacy się trafią ). Po prostu potrzebowałem jakiegoś porównania i to wydało mi się dobre. Tymczasem z funkcji Moderatora rezygnować nie będę, i mam nadzieję, że podczas jej sprawowania uda mi się od czasu do czasu zrobić coś z korzyścią dla forum jako całości - miejsca i użytkowników.

ps: I dziękuję wszystkim za słowa poparcia.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2005, 22:16   #130
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
andrzejj9, powodzenia

Ostatnio zmieniany przez mallow : 22.03.2005 o godz. 22:18
mallow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 00:01   #131
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Eksperymentalnie mógłby być np. jeden MOD z miesięczną kadencją
Wybierany danego dnia miesiąca w głosowaniu przez zwykłych użtytkowników Wtedy można by sprawdzić kto się nadaje Zresztą to i tak zależałoby od samych userów Jako dział testowy proponuję Śmietnik

Cytat:
Napisany przez Majonez
Wydaje mi się, że to zły pomysł - sporo zamieszania, pożytku żadnego a wręcz mogłyby z tego wyniknąć tylko problemy.

Ja to tak tylko do śmichu

Po prostu w tym wątku to już nie wiem o co chodzi

Czy tak naprawdę niektórzy mają tak silną potrzebę zostania MODem?

Ja to traktuję jako wątek o dywagacjach

Bo wiadomo, że pewne sprawy są poza zasięgiem zwykłych userów

Dlaczego?

Ano dlatego przykładowo

Że daj palec - a zaraz ręki nie będziesz miał

BTW

A to że andrzejj9 został MODem

Dla mnie osobiście niczego nie zmienia

Po prostu transparent nad kulką

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 23.03.2005 o godz. 09:15
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.03.2005, 10:36   #132
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no modem zostac kazdy moze trzeba byc zimnym jak sopel lodu bez nerwow ale czy na forum sa jakies okreslone zasady dzialania moderatorow
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: