Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2004, 15:08   #1
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wielka klapa IDEI. I kropka!

Po dzisiejszym, wnikliwym przeanalizowaniu nowych ofert IDEI muszę z przykrością stwierdzić, że marketingowcy po raz kolejny usiłują ludziom wodę z mózgu zrobić niby przełomowymi taryfami na rynku.
Wiem, że żadna firma nie jest instytucją charytatywną i jest nastawiona na zysk, ale uważam, że przy takim szumie medialnym wokół nowych taryf, to orzeł urodził kurczaka!
Jak można inaczej myśleć o taryfach abonamentowych, gdzie minuta kosztuje 0.75zł? Owszem, w porównaniu do innych Operatorów, to i tak taniej, ale patrząc na oferty w pre-paid, to wciąż jest absurdalne!
Jaki sens jest wiązać się umową na 24 miesiące, gdzie telefony cholernie drogie, a minuta kosztuje tyle, co w pre-paid? Absurd, absurd i po stokroć absurd!
Przecież o wiele lepiej jest kupić sobie nowy telefon (choćby z Allegro), kupować karty i nie być związanym żadną umową.
Marketingowcy po raz kolejny popisali sie znajomością praw rynku. W całym cywilizowanym świecie jest jakoś tak, że Operatorzy preferują Klientów abonamentowych. Przede wszystkim Klient abonamentowy związany jest z Operatorem umową długoterminową, przez co Operator ma comiesięczne, stałe dochody z abonamentu. Dlatego też, dążąc do pozyskania jak największej liczby takowych Klientów, w abonamencie są niższe ceny na połączenia i inne usługi oraz bonusy w postaci tanich telefonów.
U nas oczywiście jakoś wszystko to dziwnie wygląda i jak zwykle na odwrót. Smutna ta Polska absurdalna rzeczywistość... gdzie rynkiem rządzą nieudolni marketingowcy i wbrew regułom przyjętym na świecie.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2004, 15:54   #2
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hehe no cóż jak sie nie podoba to nie bierz...

dla mnie to wspainała informacja, jestem związany z IDEA MIX (do tej pory najgorszą ofertą na rynku) i jeszcze rok musze znimi wytrzymac.
a to że obniżyli my ceny rozmów z 2zł do 70gr mnie bardzo cieszy, dodali sekundowe naliczanie i jest GIT

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 16:48   #3
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ale przeciez wszystko jest ok? ceny abonamenty praktycznie takie same jak karty (nowy pop) tyle ze w zamian za umowe dostajesz aparacik ktory musisz wczesniej miec w wypadku karty
chyba ze Ci zle ze abonament nie jest tanszy o 50% od karty? to Cie chyba nie zadowola
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 16:55   #4
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
ale przeciez wszystko jest ok? ceny abonamenty praktycznie takie same jak karty (nowy pop) tyle ze w zamian za umowe dostajesz aparacik ktory musisz wczesniej miec w wypadku karty
chyba ze Ci zle ze abonament nie jest tanszy o 50% od karty? to Cie chyba nie zadowola
Akurat jest mi obojętne, jakie to promocje urządzają, tylko wkurza mnie fakt mydlenia ludziom oczu o jakichś super przełomowych ofertach.
Jaki telefon dostajesz w nowych taryfach? Czy kupno telefonu za kilkaset złotych, to jest ten bonus bycia w abonamencie i podpisania umowy na 24 miesiące ?? Chyba nie...
Gdyby było tak jak piszesz, czyli ceny rozmów w tej samej cenie, co w pre-paid, ale w abonamencie dorzucali telefon za kilkadziesiąt złotych, to zapewniam Cię, że nie założyłbym tego topic'u, bo uważałbym, że to jest w miarę uczciwa oferta względem pre-paid.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 17:53   #5
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez sayan
dla mnie to wspainała informacja, jestem związany z IDEA MIX (do tej pory najgorszą ofertą na rynku) i jeszcze rok musze znimi wytrzymac.
a to że obniżyli my ceny rozmów z 2zł do 70gr mnie bardzo cieszy, dodali sekundowe naliczanie i jest GIT
To caly MIX przeszedl tak od razu na ta nowa taryfe? A jak jest z tymi z Optimy?
Stary 08.11.2004, 17:57   #6
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no te ze fony w nisikich abonamentach sa drogie to fakt :/ ale rewolucja o i tak jest w stosunku do innych operatorow
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 19:55   #7
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
To caly MIX przeszedl tak od razu na ta nowa taryfe? A jak jest z tymi z Optimy?
Wlasnie tez bym chcial potwierdzenia tej informacji, jako uzyszkodnik IdeaMIX w tanszej wersji abonamentu ;-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 21:14   #8
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprawa wyglada tak, ze trza sie przepisac do tej nowej taryfy obojetnie gdzie sie jest z tym ze mozna:
Pop - jedna idea na karte
abonament - jedna idea z rachunkiem
mix - jedna idea mix
nie mozna przechodzic np z popa na abonament czy mix A jak na moj gust to jest to swego rodzaju przelom, bo teraz abonament w idei stal sie popem z abonamentem, gdyz deklarowana kwote wykorzystuje sie tak jak w pre paidach, z tym ze po jej wykorzystaniu nalicza nam sie dodatkowo rachunek z tanczych abonamentow przjescie jest bardzo wskazane, gdyz np w Idea Optima 30 zamiast 30 min w abonamencie, mamy ich 66
pozdro
Stary 08.11.2004, 21:34   #9
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najgorsze jest to że teraz po przejściu do nowej taryfy stracę 50% zniżki którą mam na abonament, bo teraz nie ma abonamentu

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2004, 21:47   #10
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
optima to ogolnie pomylka, zwlaszcza ta 15stka...
sa fony za 1zl + vat ale w idei generalnie zawsze jakies czerwstwe, na allegro werte 350-400zl
Stary 08.11.2004, 22:21   #11
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zapoznalem sie z oferta blizej, mam pytanei do sayana, ktory z tego co czytam przesiadl sie juz na nowa usluge. Poniewaz powrotdo poprzedniego planu taryfowego nie jest mozliwy powiedz mi prosze jaki jest "haczyk". Czy nie bede zalowal przesiadki na "Jedna"? I czy rachunki dalej placi sie na ten sam rachunek tymi samymi blankietami? Pozdro...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 16:36   #12
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez smolik
Najgorsze jest to że teraz po przejściu do nowej taryfy stracę 50% zniżki którą mam na abonament, bo teraz nie ma abonamentu
ale nmikt Ci nie kaze przechodzic, sami tobie te nie moga wepchnac, chyba ze Ci sie umowaz za miesiac konczy, to muszisz sie spytac co i jak
Stary 09.11.2004, 17:13   #13
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
z tanczych abonamentow przjescie jest bardzo wskazane, gdyz np w Idea Optima 30 zamiast 30 min w abonamencie, mamy ich 66
pozdro
No to ciekawe, bo mam wlasnie Optime 30 + za friko sekundowke pro + 10min/40sms + pakiet 50sms i jestem ciekaw czy po przejsciu stace te dodatki. Bede musila zaraz dzwonic do BOKu.
Stary 09.11.2004, 20:12   #14
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
ale nmikt Ci nie kaze przechodzic, sami tobie te nie moga wepchnac, chyba ze Ci sie umowaz za miesiac konczy, to muszisz sie spytac co i jak
Właśnie umowa mi się kończy w styczniu i pani powiedziała że zniżek już nie ma

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 20:30   #15
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Zapoznalem sie z oferta blizej, mam pytanei do sayana, ktory z tego co czytam przesiadl sie juz na nowa usluge. Poniewaz powrotdo poprzedniego planu taryfowego nie jest mozliwy powiedz mi prosze jaki jest "haczyk". Czy nie bede zalowal przesiadki na "Jedna"? I czy rachunki dalej placi sie na ten sam rachunek tymi samymi blankietami? Pozdro...
wysłałem smsa aby mi aktywowali nową usługe.. ale dzisiaj w regulaminie przeczytałem ze zrobią to przy pierwszym doładowaniu czyli w moim wypadku przy pierwszym 18 danego miesiąca. hmm idea mix to była usługa w której sie nie dało rozmawic bo .. 2zł to minute to przesada... a teraz po przejsciu bedzie taniej. Haczyków niema wystarczy przeczytac dokładnie regulamin, a jak cos to do sądu

pzdr

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: