Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wielka klapa IDEI. I kropka! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wielka-klapa-idei-kropka-42413/)

Pagerus 25.11.2004 10:57

Cytat:

Napisany przez epol
To przejdz sobie ja Jedyna :)
Będziesz mial okolo 66 minut co miesiac, sekundowke itd.

Fakt - teraz pewnie większość osób będzie przechodzić na Jedną IDEĘ... :)

epol 24.11.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez Posłany
Wiem coś o tym - podpisałem ponad rok temu umowę(NIO 30). I co? I to że mam:
-naliczanie co pół minuty po pierwszej minucie
-minuta 1.60zł

A w popie teraz minuta 75 + naliczanie sekundowe :/ :ysz:

To przejdz sobie ja Jedyna :)
Będziesz mial okolo 66 minut co miesiac, sekundowke itd.

Posłany 24.11.2004 16:37

Wiem coś o tym - podpisałem ponad rok temu umowę(NIO 30). I co? I to że mam:
-naliczanie co pół minuty po pierwszej minucie
-minuta 1.60zł

A w popie teraz minuta 75 + naliczanie sekundowe :/ :ysz:

Pagerus 24.11.2004 10:13

Informacja na 100% pewna - bo dostałem rachunek :P
Aktywacja 50zł bez VATu - czyli 61zł z VATem :D

andrzejj9 24.11.2004 09:11

Ok, teraz już informacja potwierdzona - aktywacja wynosi jednak 61 złotych. Chociaż tyle :)

andrzejj9 22.11.2004 14:46

Byłem dzisiaj w salonie i wstępnie mogę powiedzieć, że takiej opłaty aktywacyjnej na szczęście nie ma. Co prawda punkt ten nie był do końca dokładnie poinformowany, ale akurat o tym mówili bez wątpliwości. Opłata aktywacyjna wynosi więc standardowo 61 złotych z Vatem. Nie jest to jeszcze stuprocentowa informacja, ale raczej pewna, więc chyba czasa na podpisanie umowy z IDEĄ.

Byłem też w Erze i dowiedziałem się o najnowszą ofertę dla firm. I tak, jak ta dla osób indywidualnych była żałosna, tak ta dla firm jest... tak samo żałosna ;)

Też nic kompletnie się nie zmieniło. Dali trochę więcej darmowych minut przez pierwszy rok i to wszystko. Szkoda gadać. Jedyne, co w bardzo nikłym stopniu, ale jednak trochę ich usprawiedliwia to to, że "promocja" ta obowiązuje tylko do 15 grudnia, czyli może to być po prostu moment przejściowy przed czymś naprawdę ciekawym. Ale ja już raczej nie będę na to czekał...

Wojtek Toruń 21.11.2004 23:56

O kurde jak masz andrzejj9 racje to się kumpel mocno ździwi :O

andrzejj9 21.11.2004 01:46

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
andrzejj9 Nie wiem czy juz byłes w salonie ale:
Mój kolega zakupił na swoją firmę 2 telefony kom.
Zapłacił 150 za siemens c65 i 100 za sony er.. .
i to były całe jego koszty. Abonament ma za 25 na siemensa i 15 za sony.
Żadnej dodatkowej opłaty 300 od niego nie żądali.
Nie wiem jak to jest w większej ilosci telefonów ale podobno mógł zakupić ile chciał.
W ramach tego zakupu może też wykupć comiesieczna dodatkową opcje gdzie połączenia w tej grupi mocno tanieja ( bodaj do 20gr)

W salonie jeszcze z braku czasu nie byłem, ale niestety ten przykład nie rozwiewa moich wątpliwości, bo opłata aktywacyjna doliczana jest do pierwszego rachunku. Pytanie więc tylko jak wygląda umowa, ale chyba tak samo, jak regulamin zamieszczony na stronie, a w nim niestety jak byk stoi o tej dodatkowej opłacie... No nic, w przyszłym tygodniu dowiem się tego na pewno. Mam nadzieję, że to tylko moje obawy...

Wojtek Toruń 20.11.2004 23:32

andrzejj9 Nie wiem czy juz byłes w salonie ale:
Mój kolega zakupił na swoją firmę 2 telefony kom.
Zapłacił 150 za siemens c65 i 100 za sony er.. .
i to były całe jego koszty. Abonament ma za 25 na siemensa i 15 za sony.
Żadnej dodatkowej opłaty 300 od niego nie żądali.
Nie wiem jak to jest w większej ilosci telefonów ale podobno mógł zakupić ile chciał.
W ramach tego zakupu może też wykupć comiesieczna dodatkową opcje gdzie połączenia w tej grupi mocno tanieja ( bodaj do 20gr)

Koolo 20.11.2004 00:47

Cytat:

Napisany przez bgn
Problem rozumie jest w tym - ze chcielibyscie miec groszowe rozmowy, za darmo telefon i jeszcze znizke od tego "za darmo".

Dokładnie to była by idealna sytuacja.
Operatorzy mają ogromne zyski a pojawienie się większej konkurencji może wyjść na dobre konsumentom a nie operatorom.
Jeszcze nie tak dawno stawka 80 gr za minutę i sekundowe naliczanie w tel. na kartę były by uznana za absurdalną mrzonkę a teraz jest to normą. Czyżby operatorzy odkryli jakąś metodę radykalnej redukcji kosztów ? chyba nie po prostu wymusiła to konkurencja.

Pagerus 19.11.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez memorando
lol to każdy wie kto czyta gazety elektrim opylil swoje udzialy już dawno

Z tego co pisało w Rzepie to nie bardzo - ale że ja nie czytam zbyt często prasy (nie mam na to czasu) i nie interesują mnie losy ERY - to w sumie mnie to wisi czy będzie to dalej ERA, T-Mobile czy cokolwiek innego... byle nie Vodaphone bo lubię tę firmę :D

memorando 19.11.2004 17:00

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Wczoraj w Rzepie był artykuł na temat planów przejęcia akcji PTC przez niemiecki T-Mobile...

lol to każdy wie kto czyta gazety elektrim opylil swoje udzialy już dawno

Pagerus 19.11.2004 16:46

Wczoraj w Rzepie był artykuł na temat planów przejęcia akcji PTC przez niemiecki T-Mobile...

Pawel_k 19.11.2004 13:34

zobaczcie jak "skutecznie" te urzedy antymonopolowe radza sobie z TePepsem, era nie ma sie czego bac :P
moze wypusci druga tania marke np bizneshello ;) :haha:

memorando 19.11.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A wiecie, że ta nowa tragiczna oferta ERY może jednak być czymś uzasadniona? I to czymś na pierwszy rzut oka niezrozumiałym - otóż PTC nie chce mieć teraz więcej klientów! ;)

Gdzieś niedawno czytałem, że osiągnęła własnie udział w rynku w wysokości 40%. Jeżeli dojdzie do 41, a zgodnie z obecnymi trendami wszystko na to wskazuje, według obowiązującego prawa państwo będzie mogło kontrolować kolejne decyzje operatora - traktując go już jako dominującego na rynku. Dokładnie tych przepisów nie znam, ale generalnie chodzi o to, że jeśli PTC zdobędzie jeszcze trochę klientów i przekroczy te 41% udziału w rynku to straci wolną rękę i w jakimś stopniu zacznie być kontrolowane przez państwo. A tego, jak łatwo się domyslić, na pewno nikt tam nie chce.

I może to właśnie z tym wiąże się ta najnowsza oferta - wyraźnie najgorsza obecnie na rynku.

Przy okazji - już 19, a ERA dalej nie ogłosiła oferty dla Businessu mimo, że poprzednia skończyła się 17 listopada. Ciekawe co zrobią teraz z klientem, który do nich pójdzie i będzie chcial podpisać umowę?

a ja slyszalem coś innego jak dojdzie do 50 % udzial w rynku ptc to dopiero państwo ma prawo kontrolować przez urząd antymonopolowy decyzje ptc a tak...era ma chyba inne problemy chcą olać teraz kilka promocji i na święta dać w biznesie coś porządnego bo ja dzwoniac na erę pytając czy mogę na biznes wziąć numer powiedzieli czekać 3 miechy trzeba a na indywidualnej ma pan prawo do 3 aktywacji więc sądzę że dadzą jedną ze słynnych promocji krótko za***iście i dużooo klientów:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:19.