Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wielka klapa IDEI. I kropka! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wielka-klapa-idei-kropka-42413/)

Zelea 10.11.2004 08:14

Cytat:

Napisany przez sayan
wysłałem smsa aby mi aktywowali nową usługe.. ale dzisiaj w regulaminie przeczytałem ze zrobią to przy pierwszym doładowaniu czyli w moim wypadku przy pierwszym 18 danego miesiąca. hmm idea mix to była usługa w której sie nie dało rozmawic bo .. 2zł to minute to przesada... a teraz po przejsciu bedzie taniej. Haczyków niema wystarczy przeczytac dokładnie regulamin, a jak cos to do sądu :)

pzdr

czyli jak sie ma stara IDEE MIX i placilo abonament 25 zl brutto...

to dalej w JEDNEJ IDEI MIX sie tyle bedzie placilo tak ??

tylko z nowymi kosztami polaczen i sms'ow...

a koszt tego sms'a co wyslales jest jaki ?

i jaki to sms... jesli moglbys... :)

nie mam czasu tego przeczytac w necie bo pracuje po calych dniach...

spadam szybko bo sie spoznie do pracy... :peace:

sayan 10.11.2004 14:28

Cytat:

Napisany przez Zelea
czyli jak sie ma stara IDEE MIX i placilo abonament 25 zl brutto...

to dalej w JEDNEJ IDEI MIX sie tyle bedzie placilo tak ??

tylko z nowymi kosztami polaczen i sms'ow...

a koszt tego sms'a co wyslales jest jaki ?

i jaki to sms... jesli moglbys... :)

nie mam czasu tego przeczytac w necie bo pracuje po calych dniach...

spadam szybko bo sie spoznie do pracy... :peace:

sms o tresci JEDNA IDEA na numer 1144 koszt smsa to według stawki 29gr, aktywacja usługi 24,40zł

nowa taryfa zostanie włączona wraz z najbliższym okresem rozliczeniowym ...

hmm musze czekac na pierwszy okres rozliczeniowy, aby wszystko dokładnie powiedziec...

pzdr sayan_ssj

sayan 10.11.2004 18:31

oj to mnie wkurzyli

dostałem od nich trzy smsy

17:01 Dziekujemy zlecenie zoistało przyjęte.
17:02 Usługa chwilowo niedostępna. Prosimy spróbowac w późniejszym terminie.
17:38 Migracja z Twojej obecnej oferty kanałem SMS nie jest możliwa

jutro świętą, wiec chyba w piątek przejde sie do salonu, rozpierduche zrobić :)

M@X 10.11.2004 21:31

sayan : dsostalem pierwsze 2 sms'y rowniez... Grrr... Tez sie przejde - zadyma.pl !!!

andrzejj9 14.11.2004 21:56

Kurde... nie wiem, czy ktoś już o tym wspomniał, w każdym razie Pagerus zwrócił moją uwagę na jeden drobny szczegół w ofercie dla firm, który do tej pory mi umknął. Otóż aktywacja (włączenie do sieci) ma tam wynosić 300 złotych plus VAT dla wszystkich stawek.... Niech mi ktoś wyjaśni, czy IDEA kompletnie oszalała, czy ja coś może źle czytam??

Wojtek Toruń 15.11.2004 07:34

Przy zmianie MIX tez mi odrzuciło SMS ale działa Idea On-Line.
Zmiana On-Line :20 (+VAT) a w biurze obsługi 25(+VAT) :nie: .
@andrzejj9 z tymi 300 to jest tak jakoś dziwnie - bo to jest tak jakoś napisane ze to dla tych którzy wchodzą poza promocja , a ona trwa cały czas - no może kiedyś - to chyba taki chwyt zebys tego dokonał jak najszybciej bo jak nie to 300.
Mi tam pasuje bo ten MIX mnie juz wykańczał :)

Pagerus 15.11.2004 08:18

Mowa o tych 300 złotych za aktywację jest w cenniku usług dla klientów Nowej Idei dla Firm...

Pawel_k 15.11.2004 08:19

ja tam zostaje u pingwina ktory jest happy 8)

andrzejj9 15.11.2004 08:41

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
.
@andrzejj9 z tymi 300 to jest tak jakoś dziwnie - bo to jest tak jakoś napisane ze to dla tych którzy wchodzą poza promocja , a ona trwa cały czas - no może kiedyś - to chyba taki chwyt zebys tego dokonał jak najszybciej bo jak nie to 300.
Mi tam pasuje bo ten MIX mnie juz wykańczał :)

No właśnie na zdrowy rozsądek pomyślałbym tak samo... zawsze w cennikach coś tam pisali o opłacie aktywacyjnej poza promocją, która tak naprawdę nikogo nie interesowała i była tylko dla kontrastu. Myślę, że tutaj będzie tak samo, bo co za skończony idiota kazałby płacić 360 złotych za podpisanie na dwa lata umowy abonamentowej?!? To nawet idiotycznie brzmi....

Nie wiem, muszę się o to zapytać w jakimś lepiej poinformowanym punkcie (lepiej dlatego, że w niektórych pracownicy bladego pojęcia nie mają o obecnych promocjach), ale w cenniku stoi jak byk o tej aktywacji....

Proton 15.11.2004 12:50

Dziś z nowymi taryfami wystartował PLUS i przebił IDEĘ :)
Teraz czekać, co zaproponuje ERA, która ponoć celowo czeka, żeby zobaczyć, co pokaże konkurencja i dopiero wkroczy ze swoimi taryfami.
Link do nowych taryf PLUS'a:
http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10329

epol 15.11.2004 13:17

Cytat:

Napisany przez Proton
Teraz czekać, co zaproponuje ERA, która ponoć celowo czeka, żeby zobaczyć, co pokaże konkurencja i dopiero wkroczy ze swoimi taryfami.

Tylko z tego co sie orientuje (byly to informacje przed ukazeniem sie ofery +) to jest to PROMOCJA a nie staal oferta. A jak wiadomo PROMOCJE przemijaja.

EDIT:
Po prostu jest to smiechu warte ^_^ Tansze telefony (MC60) w tej samie taryfie (Max Profit 30!) sa drozsze od tych drozszych (C65). Nie rozumie marketingu Plusa. Lecac dalej to nie ma mowy o MMS, ktoe w IDEI kosztuja 40gr a moga pomiescis do 1000znakow. SMS sa drozsze o 4gr. A rozmowy to podobna cena, zalezy w jakiej taryfie.
A dodam ze to tylko PROMOCJA. CIekawe jakie walna stawki jak sie ona skonczy!

andrzejj9 15.11.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez Proton

Co prawda dalej czekam na to, co zrobi ERA i jednocześnie chcę wyjaśnić sprawę z tą opłatą aktywacyjną w IDEI, ale muszę przyznać, że ta oferta Plusa jest naprawdę atrakcyjna. Warunki mniej więcej, jak w IDEI, opłata aktywacyjna 15 złotych i wszystko gra. Czekam dalej na Erę, ale to już mi się zaczyna podobać :)

@epol

Nie rozumiem, co masz na myśli pisząc, że to promocja? Oczywiście, że to promocja, na tym właśnie polega zachęcanie klientów. A ponieważ są konkretnie przedstawione warunki to to, co będzie poza promocją mnie już nie interesuje.

Igloo 16.11.2004 13:31

Cytat:

Napisany przez Proton

kupa nie oferta. pop wychodzi taniej
minuta wcale nie taka tania (~70gr), niby w popie 80gr ale 50zł to mi starcza nawet na 3 miechy więc takiego abonamentu nigdy bym nie brał. darmowych minut też się nie dopatrzyłem IHMO lipa, lipa i jeszcze raz lipa

andrzejj9 16.11.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez Igloo
kupa nie oferta. pop wychodzi taniej
minuta wcale nie taka tania (~70gr), niby w popie 80gr ale 50zł to mi starcza nawet na 3 miechy więc takiego abonamentu nigdy bym nie brał. darmowych minut też się nie dopatrzyłem IHMO lipa, lipa i jeszcze raz lipa

Przynajmniej nie ma aktywacji za trzy stówy.... Ma ktoś już jakieś potwierdzone informacje na temat tej nieszczęsnej aktywacji w IDEI? Jest w końcu czy nie ma? Jutro może się w końcu do punktu wybiorę, bo jak na razie nie mogę na to znaleźć czasu, ale chętnie dowiedziałbym się tego jak najszybciej.

Igloo 16.11.2004 14:25

na dobrą sprawę to wszystkie te nasze operatory to mają g**** a nie ofertę. jak ciotka była w usa to za pare godzin pracy miała ok 1000 minut do wygadania na miecha i to jest oferta :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06.