Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wielka klapa IDEI. I kropka! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wielka-klapa-idei-kropka-42413/)

andrzejj9 17.11.2004 18:21

Noo... IDEA ogłosiła swoją ofertę, według mnie całkiem niezła, gdyby nie ta nieszczęsna aktywacja (znowu cholera nie zdążyłem wstąpić do punktu i nie wiem, czy ta opłata w końcu jest, czy nie..). PLUS odpowiedział całkiem przyzwoicie i jego oferta jest równie, a może nawet bardziej atrakcyjna, a dzisiaj odpowiedziała ERA i .... ta odpowiedź jest po prostu żałosna!

http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10356

Ceny rozmów nie zmienione, ceny telefonów wysokie... właściwie nic się nie zmieniło! Wielki cholera szum o nic....

Dzisiaj kończą się również poprzednie "promocje" dla klientów biznesowych. Z jakąś resztką nadziej czekam więc jeszcze do jutra, żeby zobaczyć, co będzie nowego, ale już teraz mogę powiedzieć, że ERA bardzo mnie rozczarowała.

ps. Chyba Pagerus będę się musiał w końcu zgodzić z Twoją opinią na temat ERY...

epol 16.11.2004 21:04

Teraz to jest juz mala oznica miedzy POPem i Tak Takiem. Tu troszke tansze sms a tu rozmowy.
Ja polecam POPa. Ma wiecej promocji okresowych.

mallow 16.11.2004 20:54

Pop, ale proponuje sie wstrzymac, bo w grudniu TAKTAK ma miec promocje, z reszta POP tez ;)
pozdro ;)

Patrix 16.11.2004 20:31

Tak sie podczepie, teraz jakiego operatora polecacie wybrać (chodzi o samą karte SIM) ??

epol 16.11.2004 20:29

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Przecież możesz zasilać sobie konto przelewem z banku internetowego :spoko:

No tak, ale odwyklo sie od problemu z doladowaniem konta :) Wszystko przez to lenistwo ;)
Tak na marginesie to pre-paida mialme tylko okolo 4 miesiecy.

Pagerus 16.11.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez epol
2. musilabym pamietac o ladowaniu konta i chodzic po te zakichane zdrapki :(

Przecież możesz zasilać sobie konto przelewem z banku internetowego :spoko:

epol 16.11.2004 18:28

Cytat:

Napisany przez Proton
Koszt rozmów w abonamencie jest porównywalny z pre-paid'ami, dlatego też nie za bardzo rozumiem sensu wiązania się umową na 2 lata, skoro nawet aparaty telefoniczne są nieprzyzwoicie drogie jak na długoterminową umowę.

Ja tez takiej potrzeby nie widze. Jendka jestem juz abonamentowcem prawie 3 latak. W marcu konczy mi sie umowa, a na pre paida nie za bardzo mam ochote przejsc, bo:
1. strace numer, narazie nie ma mozliwosci przeniesienia nr w ta strone :(
2. musilabym pamietac o ladowaniu konta i chodzic po te zakichane zdrapki :(

EDIT:
Umowy podpisuje teraz na 1 rok. Tylko pierwsza mielm na 2 latka. Na fonie mi nie zlaezy. Zalezy mi natomiast na tanich rozmowach, sms, uslugach, dlatego podpisuje umowy na troche innych warunkach :)

Proton 16.11.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez Igloo
na dobrą sprawę to wszystkie te nasze operatory to mają g**** a nie ofertę. jak ciotka była w usa to za pare godzin pracy miała ok 1000 minut do wygadania na miecha i to jest oferta :)

Igloo, daleko nam do amerykańskiego rynku telekomunikacyjnego. Nawet do europejskiego :(
Ale i tak dobrze, że coś się rusza ku lepszemu...
Fakt, że oferta Plusa nie rzuca na kolana. Zresztą Idei też nie.
Koszt rozmów w abonamencie jest porównywalny z pre-paid'ami, dlatego też nie za bardzo rozumiem sensu wiązania się umową na 2 lata, skoro nawet aparaty telefoniczne są nieprzyzwoicie drogie jak na długoterminową umowę.

Igloo 16.11.2004 15:25

na dobrą sprawę to wszystkie te nasze operatory to mają g**** a nie ofertę. jak ciotka była w usa to za pare godzin pracy miała ok 1000 minut do wygadania na miecha i to jest oferta :)

andrzejj9 16.11.2004 15:03

Cytat:

Napisany przez Igloo
kupa nie oferta. pop wychodzi taniej
minuta wcale nie taka tania (~70gr), niby w popie 80gr ale 50zł to mi starcza nawet na 3 miechy więc takiego abonamentu nigdy bym nie brał. darmowych minut też się nie dopatrzyłem IHMO lipa, lipa i jeszcze raz lipa

Przynajmniej nie ma aktywacji za trzy stówy.... Ma ktoś już jakieś potwierdzone informacje na temat tej nieszczęsnej aktywacji w IDEI? Jest w końcu czy nie ma? Jutro może się w końcu do punktu wybiorę, bo jak na razie nie mogę na to znaleźć czasu, ale chętnie dowiedziałbym się tego jak najszybciej.

Igloo 16.11.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez Proton
Dziś z nowymi taryfami wystartował PLUS i przebił IDEĘ :)
Teraz czekać, co zaproponuje ERA, która ponoć celowo czeka, żeby zobaczyć, co pokaże konkurencja i dopiero wkroczy ze swoimi taryfami.
Link do nowych taryf PLUS'a:
http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10329

kupa nie oferta. pop wychodzi taniej
minuta wcale nie taka tania (~70gr), niby w popie 80gr ale 50zł to mi starcza nawet na 3 miechy więc takiego abonamentu nigdy bym nie brał. darmowych minut też się nie dopatrzyłem IHMO lipa, lipa i jeszcze raz lipa

andrzejj9 15.11.2004 21:25

Cytat:

Napisany przez Proton
Teraz czekać, co zaproponuje ERA, która ponoć celowo czeka, żeby zobaczyć, co pokaże konkurencja i dopiero wkroczy ze swoimi taryfami.

Co prawda dalej czekam na to, co zrobi ERA i jednocześnie chcę wyjaśnić sprawę z tą opłatą aktywacyjną w IDEI, ale muszę przyznać, że ta oferta Plusa jest naprawdę atrakcyjna. Warunki mniej więcej, jak w IDEI, opłata aktywacyjna 15 złotych i wszystko gra. Czekam dalej na Erę, ale to już mi się zaczyna podobać :)

@epol

Nie rozumiem, co masz na myśli pisząc, że to promocja? Oczywiście, że to promocja, na tym właśnie polega zachęcanie klientów. A ponieważ są konkretnie przedstawione warunki to to, co będzie poza promocją mnie już nie interesuje.

epol 15.11.2004 14:17

Cytat:

Napisany przez Proton

Tylko z tego co sie orientuje (byly to informacje przed ukazeniem sie ofery +) to jest to PROMOCJA a nie staal oferta. A jak wiadomo PROMOCJE przemijaja.

EDIT:
Po prostu jest to smiechu warte ^_^ Tansze telefony (MC60) w tej samie taryfie (Max Profit 30!) sa drozsze od tych drozszych (C65). Nie rozumie marketingu Plusa. Lecac dalej to nie ma mowy o MMS, ktoe w IDEI kosztuja 40gr a moga pomiescis do 1000znakow. SMS sa drozsze o 4gr. A rozmowy to podobna cena, zalezy w jakiej taryfie.
A dodam ze to tylko PROMOCJA. CIekawe jakie walna stawki jak sie ona skonczy!

Proton 15.11.2004 13:50

andrzejj9 15.11.2004 09:41

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
.
@andrzejj9 z tymi 300 to jest tak jakoś dziwnie - bo to jest tak jakoś napisane ze to dla tych którzy wchodzą poza promocja , a ona trwa cały czas - no może kiedyś - to chyba taki chwyt zebys tego dokonał jak najszybciej bo jak nie to 300.
Mi tam pasuje bo ten MIX mnie juz wykańczał :)

No właśnie na zdrowy rozsądek pomyślałbym tak samo... zawsze w cennikach coś tam pisali o opłacie aktywacyjnej poza promocją, która tak naprawdę nikogo nie interesowała i była tylko dla kontrastu. Myślę, że tutaj będzie tak samo, bo co za skończony idiota kazałby płacić 360 złotych za podpisanie na dwa lata umowy abonamentowej?!? To nawet idiotycznie brzmi....

Nie wiem, muszę się o to zapytać w jakimś lepiej poinformowanym punkcie (lepiej dlatego, że w niektórych pracownicy bladego pojęcia nie mają o obecnych promocjach), ale w cenniku stoi jak byk o tej aktywacji....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10.