Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wielka klapa IDEI. I kropka! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wielka-klapa-idei-kropka-42413/)

Proton 16.11.2004 15:00

Cytat:

Napisany przez Igloo
na dobrą sprawę to wszystkie te nasze operatory to mają g**** a nie ofertę. jak ciotka była w usa to za pare godzin pracy miała ok 1000 minut do wygadania na miecha i to jest oferta :)

Igloo, daleko nam do amerykańskiego rynku telekomunikacyjnego. Nawet do europejskiego :(
Ale i tak dobrze, że coś się rusza ku lepszemu...
Fakt, że oferta Plusa nie rzuca na kolana. Zresztą Idei też nie.
Koszt rozmów w abonamencie jest porównywalny z pre-paid'ami, dlatego też nie za bardzo rozumiem sensu wiązania się umową na 2 lata, skoro nawet aparaty telefoniczne są nieprzyzwoicie drogie jak na długoterminową umowę.

epol 16.11.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez Proton
Koszt rozmów w abonamencie jest porównywalny z pre-paid'ami, dlatego też nie za bardzo rozumiem sensu wiązania się umową na 2 lata, skoro nawet aparaty telefoniczne są nieprzyzwoicie drogie jak na długoterminową umowę.

Ja tez takiej potrzeby nie widze. Jendka jestem juz abonamentowcem prawie 3 latak. W marcu konczy mi sie umowa, a na pre paida nie za bardzo mam ochote przejsc, bo:
1. strace numer, narazie nie ma mozliwosci przeniesienia nr w ta strone :(
2. musilabym pamietac o ladowaniu konta i chodzic po te zakichane zdrapki :(

EDIT:
Umowy podpisuje teraz na 1 rok. Tylko pierwsza mielm na 2 latka. Na fonie mi nie zlaezy. Zalezy mi natomiast na tanich rozmowach, sms, uslugach, dlatego podpisuje umowy na troche innych warunkach :)

Pagerus 16.11.2004 18:44

Cytat:

Napisany przez epol
2. musilabym pamietac o ladowaniu konta i chodzic po te zakichane zdrapki :(

Przecież możesz zasilać sobie konto przelewem z banku internetowego :spoko:

epol 16.11.2004 19:29

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Przecież możesz zasilać sobie konto przelewem z banku internetowego :spoko:

No tak, ale odwyklo sie od problemu z doladowaniem konta :) Wszystko przez to lenistwo ;)
Tak na marginesie to pre-paida mialme tylko okolo 4 miesiecy.

Patrix 16.11.2004 19:31

Tak sie podczepie, teraz jakiego operatora polecacie wybrać (chodzi o samą karte SIM) ??

mallow 16.11.2004 19:54

Pop, ale proponuje sie wstrzymac, bo w grudniu TAKTAK ma miec promocje, z reszta POP tez ;)
pozdro ;)

epol 16.11.2004 20:04

Teraz to jest juz mala oznica miedzy POPem i Tak Takiem. Tu troszke tansze sms a tu rozmowy.
Ja polecam POPa. Ma wiecej promocji okresowych.

andrzejj9 17.11.2004 17:21

Noo... IDEA ogłosiła swoją ofertę, według mnie całkiem niezła, gdyby nie ta nieszczęsna aktywacja (znowu cholera nie zdążyłem wstąpić do punktu i nie wiem, czy ta opłata w końcu jest, czy nie..). PLUS odpowiedział całkiem przyzwoicie i jego oferta jest równie, a może nawet bardziej atrakcyjna, a dzisiaj odpowiedziała ERA i .... ta odpowiedź jest po prostu żałosna!

http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10356

Ceny rozmów nie zmienione, ceny telefonów wysokie... właściwie nic się nie zmieniło! Wielki cholera szum o nic....

Dzisiaj kończą się również poprzednie "promocje" dla klientów biznesowych. Z jakąś resztką nadziej czekam więc jeszcze do jutra, żeby zobaczyć, co będzie nowego, ale już teraz mogę powiedzieć, że ERA bardzo mnie rozczarowała.

ps. Chyba Pagerus będę się musiał w końcu zgodzić z Twoją opinią na temat ERY...

Proton 17.11.2004 17:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Noo... IDEA ogłosiła swoją ofertę, według mnie całkiem niezła, gdyby nie ta nieszczęsna aktywacja (znowu cholera nie zdążyłem wstąpić do punktu i nie wiem, czy ta opłata w końcu jest, czy nie..). PLUS odpowiedział całkiem przyzwoicie i jego oferta jest równie, a może nawet bardziej atrakcyjna, a dzisiaj odpowiedziała ERA i .... ta odpowiedź jest po prostu żałosna!

http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...s.php?id=10356

Ceny rozmów nie zmienione, ceny telefonów wysokie... właściwie nic się nie zmieniło! Wielki cholera szum o nic....

Dzisiaj kończą się również poprzednie "promocje" dla klientów biznesowych. Z jakąś resztką nadziej czekam więc jeszcze do jutra, żeby zobaczyć, co będzie nowego, ale już teraz mogę powiedzieć, że ERA bardzo mnie rozczarowała.

ps. Chyba Pagerus będę się musiał w końcu zgodzić z Twoją opinią na temat ERY...

Nic dodać, nic ująć, jak chodzi o promocję ERY ^_^
Na łeb upadli z taka promocją !! Ich marketingowcy poprowadzą ich wprost do bankructwa z takimi taryfami. Nawet osoby, którym bardzo zależy na utrzymaniu numeru raczej im podziękują... bo różnica pomiędzy nimi, a konkurencją jest kosmiczna.
Niestety, ale sprawdza się hasło: ERA DLA FRAJERA ^_^
Ja na dniach idę (jak tylko znajdę czas) podziękować im za 3 lata współpracy. Skoro nie dorośli do konkurowania i zabiegania o Klienta to trzeba się związać z Operatorem, któremu bardziej zależy na przyciągnięciu Klienta i dbania o niego.

Pawel_k 17.11.2004 17:49

era zamiast mocno ciac stawki splodzila hoojah jak niezejdzie w abonamencie do proporcji 30/10 [minuta/sms] to znaczy ze spasowala :haha:

choc NieNie jest wg mnie dobra oferta [nie narzekam :)]

andrzejj9 17.11.2004 18:14

Cytat:

Napisany przez Proton
Nic dodać, nic ująć, jak chodzi o promocję ERY ^_^

Ja bym może dodał, i to całkiem sporo, ale że na forum jest automatyczna cenzuza, to pozwolę sobie ją wyręczyć:

************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ******************

i

************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** **********

aaa, i byłbym zapomniał:

************************************************** ************************************************** ************************************************** ******************************

No, na początek wystarczy ;)

Wojtek Toruń 17.11.2004 18:48

andrzejj9 ta wypowiedź to na ERE czy byłeś w salonie Idei?

andrzejj9 17.11.2004 18:55

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
andrzejj9 ta wypowiedź to na ERE czy byłeś w salonie Idei?

Na razie na ERĘ.. Jak będę w IDEI i dowiem się, że ta aktywacja rzeczywiście tyle wynosi, to na tym, co przed chwilą się nie skończy :>

Igloo 18.11.2004 07:36

teraz w pop'ie dają takie cudo http://www.idea.pl/portal/map/map/pr...romo_id=119889
nawet ciekawe ale cwaniaki święta i sylwka wyłączyli z promocji :(

Pagerus 18.11.2004 09:38

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na razie na ERĘ.. Jak będę w IDEI i dowiem się, że ta aktywacja rzeczywiście tyle wynosi, to na tym, co przed chwilą się nie skończy :>

Promocja PLUSa może i jest niezła - ale w Plusie jest problem z telefonami, na których mi zależało... tak więc jeśli nie chcecie mieć Siemensa CX65 - to warto wybrać PLUSa - a jak chcecie mieć Motorolkę E398 (czy jak jej tam) to wybierzcie ERĘ (CholERĘ) i jej cudowne taryfy :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:02.