Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wielka klapa IDEI. I kropka! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wielka-klapa-idei-kropka-42413/)

andrzejj9 21.11.2004 00:46

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
andrzejj9 Nie wiem czy juz byłes w salonie ale:
Mój kolega zakupił na swoją firmę 2 telefony kom.
Zapłacił 150 za siemens c65 i 100 za sony er.. .
i to były całe jego koszty. Abonament ma za 25 na siemensa i 15 za sony.
Żadnej dodatkowej opłaty 300 od niego nie żądali.
Nie wiem jak to jest w większej ilosci telefonów ale podobno mógł zakupić ile chciał.
W ramach tego zakupu może też wykupć comiesieczna dodatkową opcje gdzie połączenia w tej grupi mocno tanieja ( bodaj do 20gr)

W salonie jeszcze z braku czasu nie byłem, ale niestety ten przykład nie rozwiewa moich wątpliwości, bo opłata aktywacyjna doliczana jest do pierwszego rachunku. Pytanie więc tylko jak wygląda umowa, ale chyba tak samo, jak regulamin zamieszczony na stronie, a w nim niestety jak byk stoi o tej dodatkowej opłacie... No nic, w przyszłym tygodniu dowiem się tego na pewno. Mam nadzieję, że to tylko moje obawy...

Wojtek Toruń 21.11.2004 22:56

O kurde jak masz andrzejj9 racje to się kumpel mocno ździwi :O

andrzejj9 22.11.2004 13:46

Byłem dzisiaj w salonie i wstępnie mogę powiedzieć, że takiej opłaty aktywacyjnej na szczęście nie ma. Co prawda punkt ten nie był do końca dokładnie poinformowany, ale akurat o tym mówili bez wątpliwości. Opłata aktywacyjna wynosi więc standardowo 61 złotych z Vatem. Nie jest to jeszcze stuprocentowa informacja, ale raczej pewna, więc chyba czasa na podpisanie umowy z IDEĄ.

Byłem też w Erze i dowiedziałem się o najnowszą ofertę dla firm. I tak, jak ta dla osób indywidualnych była żałosna, tak ta dla firm jest... tak samo żałosna ;)

Też nic kompletnie się nie zmieniło. Dali trochę więcej darmowych minut przez pierwszy rok i to wszystko. Szkoda gadać. Jedyne, co w bardzo nikłym stopniu, ale jednak trochę ich usprawiedliwia to to, że "promocja" ta obowiązuje tylko do 15 grudnia, czyli może to być po prostu moment przejściowy przed czymś naprawdę ciekawym. Ale ja już raczej nie będę na to czekał...

andrzejj9 24.11.2004 08:11

Ok, teraz już informacja potwierdzona - aktywacja wynosi jednak 61 złotych. Chociaż tyle :)

Pagerus 24.11.2004 09:13

Informacja na 100% pewna - bo dostałem rachunek :P
Aktywacja 50zł bez VATu - czyli 61zł z VATem :D

Posłany 24.11.2004 15:37

Wiem coś o tym - podpisałem ponad rok temu umowę(NIO 30). I co? I to że mam:
-naliczanie co pół minuty po pierwszej minucie
-minuta 1.60zł

A w popie teraz minuta 75 + naliczanie sekundowe :/ :ysz:

epol 24.11.2004 15:53

Cytat:

Napisany przez Posłany
Wiem coś o tym - podpisałem ponad rok temu umowę(NIO 30). I co? I to że mam:
-naliczanie co pół minuty po pierwszej minucie
-minuta 1.60zł

A w popie teraz minuta 75 + naliczanie sekundowe :/ :ysz:

To przejdz sobie ja Jedyna :)
Będziesz mial okolo 66 minut co miesiac, sekundowke itd.

Pagerus 25.11.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez epol
To przejdz sobie ja Jedyna :)
Będziesz mial okolo 66 minut co miesiac, sekundowke itd.

Fakt - teraz pewnie większość osób będzie przechodzić na Jedną IDEĘ... :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:48.