![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jesli kogos tsac i mu to potrzebne - niech pakuje pieniadze w audofilski srpzet przenosny. Mnie ma umilac trase. I jak kiedys bedzie cos w rpomocji za mniej niz 50 zl to moze sobie sprawie... |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@REi - najlepiej to sobie kup zewnetrzny dysk HDD 250GB i szukaj przejsciowki do iPoda ^^... nc.
Ja nawet 5GB nie wykorzystuje. Player z wgranym Rockboksem ma duzo nowych ciekawych funkcji. Do tego solidne wykonanie.. Jestem po prostu zadowolony i ludziom polecam :-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
REi@ tak z ciekawosci masz jakis ranking przenosnych mp3'ujek
wszystkie ktore widzialem to plasowaly ipod'y kolo 20/30 miejsca nigdy na 1 miescu ... ja kiedys kupilem nano bo ... mi sie podobal ![]()
![]() |
#4 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
W Editors' top flash memory players Nano siedzi na 3 miejscu znow z powodu braku np radja i slabej jak na flasz player zywotnosci baterii (co Nano 2g zmienia - pozostaje czekac na recke). Za kazdym razem wymieniane sa te same wady jednak Apple ma 86% rynku odtwarzaczy MP3 z HDD wiec w kazdym rankingu popularnosci ma 1 miejsce. Natommiast faktycznie iPody rzadko spotyka sie w listach typu most wanted i jeszcze rzadziej w top gadgets - ipod nie klasyfikuje sie do super gadzetu bo nie ma tych wszystkich wybajeszonych funkcji. iPoda kupuja ludzie oczekujacy mp3 playera a nie czegos super wybajerzonego - jak ja. ![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 22.09.2006 o godz. 22:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Rozumiem, że nie zgadzasz się z fragmentem co do podanego przeze mnie przykładu dot. dodania szumu. Zauważ, iż ma on tylko udowodnić, że w pewnych okolicznościach (które występują najczęściej podczas użytkowania odtwarzacza ***8211; wspomniana podróż z punktu A do B) nie będziemy go dostrzegać. Szum przez większość utworu jest maskowany przez głośniejsze dźwięki. Nawet jak już go słychać, ale nie myślisz o tym, że masz go "wyłapywać" to wcale tego nie zauważasz, musiałby być on już bardzo duży, a Ty słuchać bardzo głośno. Zresztą nie każdy przeszkadza, stare nagrania bez charakterystycznych szmerów straciłyby cały urok. Podałeś za przykład słuchawki dokanałowe, więc wyobraź sobie teraz, że jesteś z psem na spacerze i wieje lekko wiatr, w takim przypadku poprzez ucho przenoszą się duże zakłócenia (można włożyć słuchawkę i machnąć ręką kilka razy dla zrozumienia ![]() Jeśli siedzisz w domu i dokładnie wsłuchujesz się w dźwięk, to szum taki jak na kasecie rzeczywiście będzie przeszkadzał, ale mój przykład testu dotyczył nieco innej kwestii. Zresztą przy obecnej technologii cyfrowej, jakość jak z kasety to przypadek iście ekstremalny. Może po zamianie na 8 bit można by to porównywać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą słuchanie czegoś takiego na przenośnych playerach i małych słuchawkach to nieporozumienie po całej linii ... takie jest przynajmniej moje zdanie Cytat:
jeśli już istnieje w ogóle możliwość wychwycenia różnic, to zazwyczaj mówi się o "subtelnych odczuciach", każdy tak naprawdę nie wie co było lepsze a co nie - stwierdza, że lepiej się słuchało i w sumie chyba o to w tym wszystkim chodzi ... pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
ClassicGOD
![]() |
czyli ty oczekujesz czegos wybajerzonego
![]()
![]() |
#9 | |
Cytat:
ipod jest wystarczjaco wybajerzony/snobistyczny ... odbywajc dluzsza podroz chcialbym sie zabawic za rozsadne pieniadze psp daje ku temu odpowiednie warunki ... produkt jablka mi tego na dzisiejsze czasy nie zapewnia ... a to ze ma wlutowany dodatkowy scalak nie robi z niego produktu konkurencyjengo - wrecz przeciwnie - snobistyczny ... szkoda ze psp jest tak drogie bo stwarza na tym polu bardzo dobry produkt i jeszcze mozna dobrze pograc - ale to nie dla na nasz kieszen ...
![]() |
![]() |
#10 |
ClassicGOD
![]() |
iPod staje sie widze obiektem nienawisci bo jest popularny. Owszem nie ma radja i trzyma tylko 14h ale czy nie jest konkurencyjny? Oferuje dobra cene za GB, moze nie najlepsza ale zdecydowanie lepsza nia playery flaszowe (mowie oczywiscie o ipodach z HDD), oferuje rownie dobra jak nie lepsza jakosc dzwieku (napewno lepsza niz bezposredni konkurent - Creative Vision M), oferuje rowniez to czego wiele osob wg analitykow rynku poszukuje - Integracje z oprogramowaniem ktore w sprawny i szybki sposob pozwala zarzadzac duza biblioteka muzyki, owszem niektorzy wola przeciagnac sobie mp3 na playerek ale przy wiekszej ilosci mp3 to sie po prostu nie sprawdza. Co takiego jest w iPodzie czego tak ludzie nie lubia? Wymiencie mi jakas spora wade tego urzadzenia. (poza oczywiscie brakiem radja ktore mnie i tak nie interesuje ale rozumie ze dla niektorych moze byc powodem przeciw)
![]() |
#11 |
REi@ co ty z tym radiem? chory jestes na raka?
tez nie wiem o ktorym ipod'zie piszesz flash (nano) czy hd (video)? ![]()
![]() |
#12 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
przeczytalem wlasnie caly topik od poczatku do konca myslalem ze zajme jakies stanowisko male z racji iz od ponad roku mam iAudio X5L 20 GB i jestem z niego bardzo zadowolony i nawet kiedys robilem testy bo mialem przez kilka dni jeszcze iPod'a 20 GB wrzucajac ta sama muzyke na tych samych sluchawkach i tych samych ustawieniach eq dzwiek na iAudio byl wedlug mnie lepszy...
ale co chcialem powiedziec bo tez odszedlem od tematu jak i Wy... jak by ktos przeczytal teraz caly temat od poczatku do konca to zglupial by chyba... ale to chyba norma ze w kazdym temacie odchodzimy zaraz od tematu i zbaczamy na rozne drogi... no dobrze mowie czy poprostu chce mi sie vodki bo sie odwodnilem ? ![]()
![]() |
#14 | ||
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 23.09.2006 o godz. 01:15 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
EDIT: aha zapomnialem dodac oba kosztowaly dokladnie tyle samo tzn 300$
![]() |
![]() |