![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
EDIT: aha zapomnialem dodac oba kosztowaly dokladnie tyle samo tzn 300$
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
ClassicGOD
![]() |
Czlowieku... zasilanie karty moze powodowac problemy poniewaz sam komputer jest zasilany ze zewnetrznego niestabilnego zrodla zasilania i kazdy "pik" ktory przejdzie przez zle zaprojektowany uklad zasilania karty powoduje zaklocenia, niestety iPod nie uzywa zewnetrznego zrodla zasilania a kozysta ze stalej w swoich parametrach baterii, dlugosc sciezek itp i owszem ma znaczenie bo jak wiemy z fizyki zmienne w czasie pole magnetyczne wytwarza prad w przewodnikach ktory moze znieksztalcic sygnal ale... w odtwarzaczach nie ma miejsca gdzie te znieksztalcenia mogly by wystapic bo dac i wzmacniacz siedza w jednym ukladzie wiec miedzy nimi nic sygnalu nie zakluci, przed dac sygnal jest cyfrowy (tez trudno go znieksztalcic) a po jest jakied 5cm miedzianego przewodnika do gniazda sluchawkowego - juz wieksze przeklamania wystapia w kablu sluchawkowym.
iPod to sprzet main-stream a ty rzucasz artykulem o kartach dla Pol-pro, sa oczywiscie sprzety super - wzmacniacze lampowe ze zlotymi sciezkami ktore na dodatek sa ekranowane - widzialem takie bajery ale gdzie z tym do odtwarzaczy mp3?
![]() |
#50 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po pierwsze to coś Ty taki nerwowy ?, przecież rozmawiamy tutaj sobie w celach rozrywkowych. Jeśli uważasz, że w playerach mp3 za jakość odpowiada tylko DAC to dla mnie OK. Każdy ma swoje zdanie i ja to szanuję. Z tego co piszesz wynika jednak, że system taki jak w przenośnym odtwarzaczu jest dużo lepszy niż w kartach muzycznych. Bo przecież nie ma tam żadnych zakłóceń i jak sobie wlutuję DAC o parametrach 130 dB to tyle też będę miał na wyjściu. W takiej sytuacji już dawno standardowe karty muzyczne odeszły by w niepamięć, a w każdym studiu byśmy widzieli zewnętrzną kartę zasilaną jak to piszesz ze stabilnego źródła.
Dałem artykuł o kartach muzycznych bo dla mnie podobieństwo obu konstrukcji jest bardzo duże, w przenośnych odtwarzaczach zastosowano tylko większy stopień integracji i uproszczeń niektórych rzeczy. Między innymi również z tego powodu musi się to odbić na jakości generowanego dźwięku. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniany przez Arepo : 23.09.2006 o godz. 10:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
ClassicGOD
![]() |
Ale ja nie twierdze ze dostaniesz dokladnie tyle samo na wyjsciu -_-' chodzi mi o to ze player z lepszymi parametrami moze nie osiagnie dokladnie tych parametrow ale napewno osiagnie wyzsze parametry niz ten z gorszym DAC.
![]() |
#52 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@REi ale po co DAC o parametrach, kt***243;rych w 100% nie wykorzystasz ? To tak jakby much***281; zabi***263; ze stingera...
![]() |
#53 |
ClassicGOD
![]() |
@ndy ja tylko mowie ze milo wiedziec ze ma sie cos co moze kiedys sie przydac
![]() Chce tylko uswiadomic was ze iPod to nie jeakies urzadzenie tylko dla wybranych a bardzo konkurencyjny produkt w odniesieniu np do iRivera (lepszy stosunek cena/gb, swietne wykonanie itp), nie wiem jak iPod Nano ktorego tutaj AleX69 krytykuje bo nigdy nawet sie nim nie zainteresowalem. Jak dla mnie to najlepszy player z HDD na rynku - ma przewage nad oboma bezposrednimi konkurentami (gra lepiej od Creativa Vision M i zapewnia lepszy stosunek cena/jakosc/funkcjonalnosc niz iRiver H10) szanse go przebic ma M$ Zune jednak nie mozna byc pewnym czy sie przebije czy zaniknie o nim sluch jak o Gigabeat S
![]() |
#54 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ja nie krytykuje ipod'a nano - stwierdzam fakt ... ipod nie jest jedynym odtwarzaczem mp3 na rynku
dwa trzy lata temu posiadanie jego laczyla sie ze snobizmem kupujacego powtorze raz jeszcze - ipod nie jest wart swojej ceny
![]() |
#55 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
to ciebie teraz ponioslo ...
Zen Vision:M 30gb 1199+przesylka iPod Photo/Video 30Gb 1308+przesylka gdzie tu taniej?
![]() |
#57 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
[EDIT] ok co sklep to inna cena widze ![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 23.09.2006 o godz. 18:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2008
![]() |
Witam
zastanawiam sie czy warto kupic mp4 digital za 99 zł . Podaje link http://www.allegro.pl/item317306945_..._warszawa.html Wyświetlacz 1.8 42Gb wszystkie pierdoły z mp4. Czekam na odp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
imho nie warto. Chcesz odtwarzacz multimedialny? Kup iRiver clix2 i s***322;uchawki Creative Zen Aurvana - imho taki zestaw jest jednym z lepszych. Je***380;eli masz ma***322;o pieni***281;dzy to lepiej kup jakis zwyk***322;y dobry odtwarzacz mp3.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pytam serio, bo ostatnio nabyłem irivera s10 i muszę przyznać, że nie jestem do końca zadowolony z jakości. Mój stary odtwarzacz (coś tam i790 czy jakoś tak) pod względem jakości dźwięku jest zdecydowanie lepszy i chyba pomimo jego małej pamięci (tylko dlatego chciałem wymienić) do niego wrócę. Nie mówiąc już o dyktafonie, który w tym starym jest po prostu rewelacyjny, a w s10 co najwyżej średni. Ale s10 miał być mały, więc mogę niektóre rzeczy mu wybaczyć. Myślę natomiast również o kupnie trochę większego, z dużą ilością pamięci i pod uwagę biorę także właśnie clixa2. Trochę przyznam jednak się spażyłem na jego "młodszym bracie"..
![]() |
![]() |
|
|