Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2006, 01:16   #46
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
Nie moge potwierdzic ani zaprzeczyc ale zauwaz ze iPod 20GB to moze byc nawet 2 generacja - urzadzenie sprzed 4 lat.
no to naprostuje oba byly kupione w odstepie tygodnia a nawet 4 dni zdaje sie dokladnie w zeszlym roku w miesiacu sierpniu w polowie sierpnia dokladnie...

EDIT:

aha zapomnialem dodac oba kosztowaly dokladnie tyle samo tzn 300$
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2006, 01:21   #47
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
no to naprostuje oba byly kupione w odstepie tygodnia a nawet 4 dni zdaje sie dokladnie w zeszlym roku w miesiacu sierpniu w polowie sierpnia dokladnie...

EDIT:

aha zapomnialem dodac oba kosztowaly dokladnie tyle samo tzn 300$
W takim razie miales iPoda 4Gen - stwierdzic czy mowisz prawde nie moge bo... nie chce mi sie szukac parametrow tego iAudio a sam iPoda 4G sluchalem dawno dawno temu 5G brzmi lepiej

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2006, 02:06   #48
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
... zdekodowany sygnal z procesora glownego w postaci cyfrowej trafia bezposrednio na DAC ze zintegrowanym wzmacniaczem a potem prosto do sluchawek sluchawek, po drodze nie ma nic innego wiec nie ma po co porownywac tego do skomplikowanej budowy karty dzwiekowej.
Czyli tak samo jak w karcie dźwiękowej, zobacz na rysunek, tor zaznaczyłem linią zieloną, zakładając, że do karty podłączam dźwięk w postaci cyfrowej i wyprowadzam go w postaci analogowej do słuchawek, to po drodze mam tylko procesor DSP i DAC ze zintegrowanym wzmacniaczem. To o czym pisze gość w artykule czyli zasilanie karty (odtwarzacza), układ ścieżek, ułożenie elementów itd. dotyczy tak samo obydwu rzeczy.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
MP4 vs iPOD-tor.jpg  
Stary 23.09.2006, 03:22   #49
REi
ClassicGOD

Czlowieku... zasilanie karty moze powodowac problemy poniewaz sam komputer jest zasilany ze zewnetrznego niestabilnego zrodla zasilania i kazdy "pik" ktory przejdzie przez zle zaprojektowany uklad zasilania karty powoduje zaklocenia, niestety iPod nie uzywa zewnetrznego zrodla zasilania a kozysta ze stalej w swoich parametrach baterii, dlugosc sciezek itp i owszem ma znaczenie bo jak wiemy z fizyki zmienne w czasie pole magnetyczne wytwarza prad w przewodnikach ktory moze znieksztalcic sygnal ale... w odtwarzaczach nie ma miejsca gdzie te znieksztalcenia mogly by wystapic bo dac i wzmacniacz siedza w jednym ukladzie wiec miedzy nimi nic sygnalu nie zakluci, przed dac sygnal jest cyfrowy (tez trudno go znieksztalcic) a po jest jakied 5cm miedzianego przewodnika do gniazda sluchawkowego - juz wieksze przeklamania wystapia w kablu sluchawkowym.
iPod to sprzet main-stream a ty rzucasz artykulem o kartach dla Pol-pro, sa oczywiscie sprzety super - wzmacniacze lampowe ze zlotymi sciezkami ktore na dodatek sa ekranowane - widzialem takie bajery ale gdzie z tym do odtwarzaczy mp3?

Stary 23.09.2006, 10:39   #50
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Po pierwsze to coś Ty taki nerwowy ?, przecież rozmawiamy tutaj sobie w celach rozrywkowych. Jeśli uważasz, że w playerach mp3 za jakość odpowiada tylko DAC to dla mnie OK. Każdy ma swoje zdanie i ja to szanuję. Z tego co piszesz wynika jednak, że system taki jak w przenośnym odtwarzaczu jest dużo lepszy niż w kartach muzycznych. Bo przecież nie ma tam żadnych zakłóceń i jak sobie wlutuję DAC o parametrach 130 dB to tyle też będę miał na wyjściu. W takiej sytuacji już dawno standardowe karty muzyczne odeszły by w niepamięć, a w każdym studiu byśmy widzieli zewnętrzną kartę zasilaną jak to piszesz ze stabilnego źródła.

Dałem artykuł o kartach muzycznych bo dla mnie podobieństwo obu konstrukcji jest bardzo duże, w przenośnych odtwarzaczach zastosowano tylko większy stopień integracji i uproszczeń niektórych rzeczy. Między innymi również z tego powodu musi się to odbić na jakości generowanego dźwięku.

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Arepo : 23.09.2006 o godz. 10:56
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2006, 13:04   #51
REi
ClassicGOD

Ale ja nie twierdze ze dostaniesz dokladnie tyle samo na wyjsciu -_-' chodzi mi o to ze player z lepszymi parametrami moze nie osiagnie dokladnie tych parametrow ale napewno osiagnie wyzsze parametry niz ten z gorszym DAC.

Stary 23.09.2006, 15:24   #52
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@REi ale po co DAC o parametrach, kt***243;rych w 100% nie wykorzystasz ? To tak jakby much***281; zabi***263; ze stingera...
Stary 23.09.2006, 16:10   #53
REi
ClassicGOD

@ndy ja tylko mowie ze milo wiedziec ze ma sie cos co moze kiedys sie przydac
Chce tylko uswiadomic was ze iPod to nie jeakies urzadzenie tylko dla wybranych a bardzo konkurencyjny produkt w odniesieniu np do iRivera (lepszy stosunek cena/gb, swietne wykonanie itp), nie wiem jak iPod Nano ktorego tutaj AleX69 krytykuje bo nigdy nawet sie nim nie zainteresowalem. Jak dla mnie to najlepszy player z HDD na rynku - ma przewage nad oboma bezposrednimi konkurentami (gra lepiej od Creativa Vision M i zapewnia lepszy stosunek cena/jakosc/funkcjonalnosc niz iRiver H10) szanse go przebic ma M$ Zune jednak nie mozna byc pewnym czy sie przebije czy zaniknie o nim sluch jak o Gigabeat S

Stary 23.09.2006, 16:19   #54
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
ja nie krytykuje ipod'a nano - stwierdzam fakt ... ipod nie jest jedynym odtwarzaczem mp3 na rynku
dwa trzy lata temu posiadanie jego laczyla sie ze snobizmem kupujacego

powtorze raz jeszcze - ipod nie jest wart swojej ceny
Stary 23.09.2006, 16:30   #55
REi
ClassicGOD

Cytat:
Napisany przez AleX69
ja nie krytykuje ipod'a nano - stwierdzam fakt ... ipod nie jest jedynym odtwarzaczem mp3 na rynku
dwa trzy lata temu posiadanie jego laczyla sie ze snobizmem kupujacego

powtorze raz jeszcze - ipod nie jest wart swojej ceny
No nie jest jedyny, nie jest tez moze dla kazdego najlepszy - wszystko zalezy od oczekiwan kupujacego. Ale nie wiem co ty z ta cena - iPody z HDD maja najlepszy wspolczynnik Cena/Jakosc - a po niedawnej obnizce cen kosztuja teraz taniej niz wyroby Creativa a jakoscia wyprzedzaja je o lata swietlne - w przypadku playerow z HDD iPod jest najlepszy wyjsciem... no chyba ze komus zalezy na radju

Stary 23.09.2006, 16:47   #56
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
to ciebie teraz ponioslo ...
Zen Vision:M 30gb 1199+przesylka
iPod Photo/Video 30Gb 1308+przesylka

gdzie tu taniej?
Stary 23.09.2006, 18:06   #57
REi
ClassicGOD

Cytat:
Napisany przez AleX69
to ciebie teraz ponioslo ...
Zen Vision:M 30gb 1199+przesylka
iPod Photo/Video 30Gb 1308+przesylka

gdzie tu taniej?
Zen Vision:M widzialem w Vobisie po 1290 i w tym samym Vobisie iPod Video 1269pln czyli tyle ile deklaruje polski dystrybutor na stronie - www.apple.com.pl wiec nie wiem skad ty te ceny wzioles.

[EDIT] ok co sklep to inna cena widze wiec postanowilem posprawdzac w US i fakt przyznaje sie do bledu, ZEN jest 5$ tanszy. Co nie zmienia faktu ze iPod z HDD jest uczciwa propozycja i nie jest drozszy od konkurencji.

Ostatnio zmieniany przez REi : 23.09.2006 o godz. 18:19
Stary 03.03.2008, 23:11   #58
manjok
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2008
manjok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
zastanawiam sie czy warto kupic mp4 digital za 99 zł . Podaje link
http://www.allegro.pl/item317306945_..._warszawa.html
Wyświetlacz 1.8 42Gb wszystkie pierdoły z mp4. Czekam na odp.
manjok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2008, 00:21   #59
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
imho nie warto. Chcesz odtwarzacz multimedialny? Kup iRiver clix2 i s***322;uchawki Creative Zen Aurvana - imho taki zestaw jest jednym z lepszych. Je***380;eli masz ma***322;o pieni***281;dzy to lepiej kup jakis zwyk***322;y dobry odtwarzacz mp3.

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2008, 14:56   #60
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kizio Podgląd Wiadomości
imho nie warto. Chcesz odtwarzacz multimedialny? Kup iRiver clix2 i słuchawki Creative Zen Aurvana - imho taki zestaw jest jednym z lepszych. Jeżeli masz mało pieniędzy to lepiej kup jakis zwykły dobry odtwarzacz mp3.
A to potwierdzony naukowo zestaw?

Pytam serio, bo ostatnio nabyłem irivera s10 i muszę przyznać, że nie jestem do końca zadowolony z jakości. Mój stary odtwarzacz (coś tam i790 czy jakoś tak) pod względem jakości dźwięku jest zdecydowanie lepszy i chyba pomimo jego małej pamięci (tylko dlatego chciałem wymienić) do niego wrócę. Nie mówiąc już o dyktafonie, który w tym starym jest po prostu rewelacyjny, a w s10 co najwyżej średni.

Ale s10 miał być mały, więc mogę niektóre rzeczy mu wybaczyć. Myślę natomiast również o kupnie trochę większego, z dużą ilością pamięci i pod uwagę biorę także właśnie clixa2. Trochę przyznam jednak się spażyłem na jego "młodszym bracie"..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: