![]() |
Nie przeczę - wszystko o czym piszesz sprawdzić należy. :taktak:
Cyfrę najlepiej ustawiać na Viva Polska - to bodaj najsłabszy kanał na tej pozycji. Warto też sprawdzić prawidłowość zarobienia końcówek na kablu - to też może mieć wpływ na jakość sygnału. LNB w zasadzie rzadko kiedy pozostaje na skew 0 stopni, więc to też warto sprawdzić - instalatorowi mogło się nie chcieć ustawić. :mruga: |
Stawiam na antenę, jeśli oryginalna cyfry to jest 60 sygnał pada już jak jest zachmurzenie, albo jak pada śnieg, lub deszcz, jednak do dobrego odbioru kanałów cyfrowych to trzeba ta 80-tke postawić i no i porządnie ustawić, instalatorzy czasem robią to szybko i byle jak... akurat sygnał cyfry jest bardzo mocny, jeśli jednak LNB to albo napadało na niego sporo śniegu, albo dostał wilgoci, albo jest przebicie na kablu, w co wątpię raczej... ale rożnie może być
|
I w skew lnb.
|
W ustawieniu anteny?
|
Zakupiłeme wreszcie Cyfrę. Odbiór kanałów zachodnich super, odbiór programów kodowanych (HBO, Canal+ itd) super, problem mam z kanałami polskimi TVP1, TVP2 TVN, TVPOlonia, TVN Warszawa, TVP Kultura, których nie da się oglądać. Cały czas tracę sygnał, ogólnie to jakość sygnału jest 3-5 na polskich kanałach czyli słabo.
W czym może tkwić problem ?? |
Cytat:
bo z chomikami już była :) :D |
Wie ktoś może jaka będzie nowa oferta promocyjna na Cyfrę + od 01.02.09 ??
|
nie mam n, ludzie pisali kiedys (chodzi o inne forum) , ze dzwonia po tydzien na bok i sie dodzwonic nie moga, dodzwonilem sie w 5 minut, kilka razy
|
cytuję
Cytat:
|
przeczytalem troche...i co?
ze psiocza na n? |
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...179859&v=2&s=0
najpierw warto przeczytac komentarze a potem wrocic do artykułu. |
Fergusony się psują - owszem, nieczęsto, ale nic nie jest niezniszczalne. :nie:
Mój co prawda się (jeszcze) nie zepsuł, ale nie jestem z niego zadowolony. :kreci_gl: |
nie znam nikogo komu by sie ferdek zepsul a duzo znajomych je ma
|
Jak to powiedzial kolega z cyfry:
"Fergusony dupcza sie czesciej, niz dziwki spod latarni' ;P Nie polecam ;P |
Sam mam fergusona - zdecydowanie NIE kupię następnego. :nie!:
Nie jest co prawda najgorszy, ale to nie to. ;p |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:41. |