Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   n TV czy cyfra+ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/n-tv-czy-cyfra-75635/)

M@X 16.12.2008 16:52

W Jaworznie jest jeszcze Jambox, ktory wydaje mi sie najatrakcyjniejsza oferta :-)! Najbardziej przekonuje mnie brak koniecznosci montazu talerza - wszystko idzie kablem ethernetowym!

demek 16.12.2008 14:15

kablowka upc...ktorej u nas nie ma bo jest gowniany, analogowy stream

M@X 16.12.2008 13:25

No to lipa. To dlaej nic nie biore. Czekam na platforme na ktorej bedzie i to i to.

demek 16.12.2008 11:45

od nowego roku chyba tvn na polsacie nie bedzie :)

joujoujou 16.12.2008 01:12

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 987356)
Polsat ma to przewage ze jest na nim TVN. [...]

To ma być przewaga? :haha:

Gdyby nie TV Trwam, to byłby to chyba najgorszy polskojęzyczny kanał telewizyjny.

M@X 16.12.2008 00:50

Polsat ma to przewage ze jest na nim TVN. W n-ce Polsatu nie uswiadczysz. A awaryjnoisc dekoderow n jest zenujaca. Wiem, bo to sprzedawalem :-P. Swego czasu przez 2 tygodnie dzien w dzien ktos przynosil spieprzony sprzet X-D...

Stanley 10.12.2008 22:25

Co do Cyfry +, pracuje w salonie Panasonica i mamy tam przedstawiciela Cyfry. Ma wyjsc niedlugo z tego co wiem takowa promocja, iz na 1 karcie bedzie mozna ogladac rozne kanaly na kilku telewizorach... A tego chyba zadna platforma jesio nie ma :P

demek 09.12.2008 22:49

moze przez www
bo mozna ogladac na innych tunerach, sprzedaja moduly, i to sam CP

joujoujou 09.12.2008 22:43

W Polsacie jednak też - kiedyś można było kupić kartę+moduł CAM i dowolnie żonglować tunerami (o ile miały slot na CAMa), w tej chwili jest tak:

Cytat:

Napisany przez cyfrowy polsat
Aby odbierać Cyfrowy Polsat, potrzebujesz dekoder oraz antenę satelitarną. Jeśli masz już antenę, wybierz sam dekoder

Próba przejścia dalej bez zaznaczenia dekodera kończy się komunikatem "wybierz dekoder".

A to już kuriozum rodem z gospodarki socjalistycznej:
Cytat:

Dekoder cyfrowy - wybierając go, otrzymasz jeden z poniższych modeli, bez możliwości wskazania konkretnego:

Samsung DSB-S305G

Echostar DSB 717

Echostar DSB 616

demek 09.12.2008 21:56

tylko w n

joujoujou 09.12.2008 21:34

Aha, zapomniałem - jeśli dobrze piszą w necie, to w "n" i polsacie karta na stałe przypisana do konkretnego tunera.

czero 09.12.2008 21:24

Polsat Cyfrowy.

Mam i C+ i Polsat. N-ki ni mialem.

Polsat jest tanszy i teraz ma w ofercie najwiecej kanalow, lacznie z tymi w HD (no moze nie ma TVN-ow w HD), ale i tak na abonamencie za 35zl (od lutego 37.50zl) naprawde jest w czym wybierac.
Do tego majac Polsat mozna zapomniec o gazecie z programem TV, wszystko masz w dekoderze i co najwazniejsze w bardzo przejrzystej formie.
O problemach, z zawieszaniem sie dekoderow mozna juz zapomniec (przez ponad rok moj Samsung nie zawiesil sie ani razu).
Jedyne co jeszcze w Polsacie szwankuje to kwestia oplat. Dosylaja druki lub ich nie dosylaja, a jak nie dosla, to masz obowiazek samemu go wypelnic na poczcie (wpisuja wszystkie dane, nr konta, adres itp) i dokonac przelewu. W C+ BOK robi to za Ciebie i masz juz wszystko wypelnione. Drazni to o tyle ze mam 2 abonamenty Polsatu (za 9 i za 35zl) i oba maja rozne nr kont do wplat. Raz sie machnalem i zrobilem nadwyzke na tanszy a drozszy mi odlaczyli :P.

To moje zdanie, ale w pelni zgadzam sie z @jou:
Cytat:

W ciemno trudno doradzić nie wiedząc co chcesz mieć w pakiecie.

joujoujou 09.12.2008 19:31

Przejrzyj oferty, wybierz kanały, które Ci pasują, dopiero wówczas porównaj ceny - po czym wybierz najtańszą.

W ciemno trudno doradzić nie wiedząc co chcesz mieć w pakiecie. :P

Sunna 09.12.2008 19:19

Rok minal.
C+ czy N lub kablowka ?
Konczy mi sie umowa z kablowka (multimedia).

silent22 13.12.2007 21:46

Podobno W polsacie nie b***281;dzie narazie HBO, dorzucili za to 4 kana***322;y BBC

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05.