Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   n TV czy cyfra+ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/n-tv-czy-cyfra-75635/)

Kris 08.01.2009 12:47

Kup lepiej Interstara z mojego linka, albo Technomate z propozycji jou.

Czas Fergusonów skończył się na poprzednich modelach. Obecne podobno są niezbyt dobre.

Ja swojego GI kupiłem u tego gościa wraz z kartą TNK i wszystko śmiga jak należy:
http://allegro.pl/item523458058_tune...ed_poznan.html

Jedyna wada - brak PVR.

Air 08.01.2009 11:16

A co myślicie o tym Fergusonie

http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=15&id=1177

Ice 08.01.2009 09:54

Ja mam juz nke od prawie 2 lat... umowe mialem na 15 miesiecy wiec mi sie juz skonczyla... plus nki to ze nie place dodatkowo za kanaly HD.. teraz place jakies 64zl za wszystko oprocz bajek ktore wylaczylem...

wymienien plusy nki co do cyfry nie wypowiadam sie bo nie mam i nie mialem:
*tak jak wspomnialem brak oplat za dodatkowe kanaly HD
* nke mozna podlaczyc do internetu i mamy radia intenetowe (bardzo duza ilosc) oraz serwis info z wiadomosciami,pogoda itd,
* wszystkie mecze LM na zywo w tym 1 w HD i nawet dzwiek 5.1
*pauza, przewijanie, itd (mowie tu od recorderze bo taka wersje mam)
*bufor do 60min (dzieki czemu ogladajac film i naciskajac nagrwanie jezeli nie minalo 60min to nagra sie nam od poczatku)
*mozliwosc zaprogramowanego nagrywania (rowniez nagrywanie cykliczne)
*mozna cos ogladac a co innego nagrywac (dla mnie fajna rzecz i przydatna)
*bogata i ciagle rozszerzana oferta programowa ( to juz rzecz gustu, dla mnie wystarczajaca)
*dosc czeste aktualizacje oprogramowania (brane sa rowniez pod uwage sugestie z forum nki)
*VOD PREMIERY czyli filmy na zyczenie - (nie myslic z nScreen i PictureBox) dosc nowe filmy ktore mozna wypozyczyc sobie siedzac w domu i wielokrotnie ogladac do 48h
*bardzo dobry decoder satelitarny ktory jeszcze pewnie pokaze i odlokuje nie jedne swoje mozliwosci - praktycznie bez wiszania i awarii chodzi juz u mnie 2 lata....

Minusy nki :

- dosc glosny dysk twardy ktory slychac jak w nocy pracuje ( na szczesce w nowym oprogramowaniu wylacza sie on po jakims czasie nieuzytkowania)
- PictureBox i nScreen - filmy i seriale ktore sie sciagaja na dysk twardy..cos do czego jestesmy zmuszani (zaleznie od umowy jaka oczwscie podpisywaismy) i za co trzeba dos sporo placic a co moim zdaniem nie warte jest tej ceny PictureBox to stare filmy ktore kazdy pewnie ogladal juz ze 100razy lub nawet nie mial na nie checi spojrzec. CO do nScreen to sa to seriale wiekszosc nowki serie - tu powiem dosc ciekawe i czesto ogladam ale nie za taka cene niestety dlatego odpada.
- Bardzo ciezko sie dodzonic do BOK;u.

to wszystko tak na szybko....

Kris 08.01.2009 07:14

Golden Interstar.

http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=4&id=750

joujoujou 07.01.2009 23:02

Technomate. :idea:

frog 07.01.2009 22:55

@Air zalezy ile $ zamierzasz przeznaczyc ? Ja bym polecal oczywiscie Dreamboxy ;) Tansze DM500 czy 600. lub jak masz ponad 1tys to DM800HD... Chociaz teraz pojawily sie te Qboxy i Azboxy no ale ich nie testowalem wiec sie nie wypowiadam...

demek 07.01.2009 14:22

ferdki mozna tanio wyrwac :)

Air 07.01.2009 14:17

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 993440)
Aha! ha ha... widzę ze dajesz się wrobić.. w C+ promocji płacisz 20 zł ale po promocji 130 zł, włączą ci różne pakiety niby promocyjne, potem nie wyłączą i myślisz że masz za free, a Ci później powiedzą, że nie zgłosiłeś do nich wyłączenia pakietów po terminie promocji to zgadzasz się na ich oglądanie... a za to trzeba zapłacić taka stawkę że Ci się włos zjeży... ja już to przerabiałem, w promocji też miałem C+ - dziękuje już w to nie wdepnę...

Ok, sprawdzę to sobie :) Dzięki

A wracając do dekodera ... co polecacie ??? :D

Ormianin 07.01.2009 14:08

Aha! ha ha... widzę ze dajesz się wrobić.. w C+ promocji płacisz 20 zł ale po promocji 130 zł, włączą ci różne pakiety niby promocyjne, potem nie wyłączą i myślisz że masz za free, a Ci później powiedzą, że nie zgłosiłeś do nich wyłączenia pakietów po terminie promocji to zgadzasz się na ich oglądanie... a za to trzeba zapłacić taka stawkę że Ci się włos zjeży... ja już to przerabiałem, w promocji też miałem C+ - dziękuje już w to nie wdepnę...

Air 07.01.2009 13:54

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 993433)
Dboxa... a tak swoja droga nie opłaca się kupować osobnego dekodera i kupować kartę od operatora... z jakości obrazu najlepiej radzi sobie jak dotąd N-ka... Cyfra + to wersja do bardzo bogatych (moim zdaniem), jeśli ktoś nie ma wyboru tak jak ja (nie ma kablówki) a chce tanio płacić za kilka programów więcej to lepiej wybrać Polsat Cyfrowy, lub po prostu TNK (telewizja na kartę) i tyle...

Dlaczego uważasz, że Cyfra+ jest dla bogatych ??? Abonament w promocji 20 zł, po promocji 40 zł. Programów mam tyle samo co płacą w swojej kablówce 65 zł. Jednak w Cyfrze+ muszę płacić za wynajem dekodera lub kupić od nich "coś" taniego. Przypadek wynajmu mi się nie uśmiecha, a jak mam coś kupić to już coś porządnego i przystępnego cenowo.

N jest strasznie uboga programowo. Tak to podzielili, że musiałbym zapłacić koło 60 zł za pakiety.

A Polsat to Polsat :P

Ormianin 07.01.2009 13:46

Dboxa... a tak swoja droga nie opłaca się kupować osobnego dekodera i kupować kartę od operatora... z jakości obrazu najlepiej radzi sobie jak dotąd N-ka... Cyfra + to wersja do bardzo bogatych (moim zdaniem), jeśli ktoś nie ma wyboru tak jak ja (nie ma kablówki) a chce tanio płacić za kilka programów więcej to lepiej wybrać Polsat Cyfrowy, lub po prostu TNK (telewizja na kartę) i tyle...

Air 07.01.2009 12:21

Cytat:

Napisany przez demek (Post 993398)
do N tylko tuner od N...

Dobra to N olejmy :D

demek 07.01.2009 12:11

do N tylko tuner od N...

Air 07.01.2009 12:06

Jaki dekoder wybrać ( w miarę tani) do Cyfry +, Cyfrowego Polsatu i N? Nie dokonałem jeszcze wyboru nadawcy więc proszę o podanie jakiegoś uniwersalnego dekodera. Nie mam telewizora HD więc nie potrzebuję żadnych wodotrysków. Ma jedynie dobrze odbierać programy i się nie zawieszać.

frog 06.01.2009 14:05

@Kris wiem wiem ze net nie jest anonimowy.... Przypomne tylko ZNAJOMEMU zeby uwazal na siebie ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05.