Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Największy kit, jaki słyszeliście w sklepie ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/najwiekszy-kit-jaki-slyszeliscie-sklepie-20062/)

Laser 19.04.2003 17:36

Cytat:

bas napisa***322;(a)
....i APC Cyberfort.....

.......Pamiętajmy, że mieszkamy w polsce i coraz mniej rzeczy powwinno nas dziwić.

Witam !

Dlatego jestem cierpliwy .....;)

kraluk 19.04.2003 17:44

Przychodzi facet do sklepu komputerowego, chce sobie kupić wypalarkę:
"Proszę pana najnowszą nagrywarką w tej chwili jest LiteON LTR-12101B za jedune 500zł"
Było to jakiś miesiąc temu... Facet kompletnie nie miał pojęcia o nagrywarkach... :)
W sklepie chcieli sprzedać mu tego starego złoma,bo zalegał w magazynie... :D
Jak to słyszałem, to myślałem, że pękne ze śmiechu... :D ^_^

VermilioN 19.04.2003 22:48

no

teraz ja :)
Pamietam na poczatku swojej przygody z PC, sierpien '97...
Kupilem sobie kompa, lamerem bylem wtedy ale conieco wczesniej poczytalem wiec kompletnie zielony to nie bylem :)
Przyszedlem po tygodniu bo mi system nie dziala, oczywiscie postawili mi nowa winde i po 2 dniach mialem kompa gotowego. Niby nic dziwnego, gdyby nie to, ze tasma od cdromu nie byla dopieta prawidlowo, dopiero po roku jak juz przypomnial mi sie widok tej tasmy z zewnatrz kompa, przez dziurki (wtedy nie mozna bylo odkrecac obudowy :\) i skapnalem sie ze to bylo to. Tydzien pozniej (2 tyg od zakupu) znowu wogole mi sie nie uruchamialo nic, i znowu mi zainstalowali nowa winde, WOW nawet DirectX 5 mi zainstalowali hehe LOL. I gosciu powiedzial ze to byla wina biosu, ze musialem cos niezle namieszac... taaa, nawet nie wiedizalem wtedy co to autoexec.bat a mialbym w biosie grzebac :P. Oczywiscie okazalo sie, ze molex do HDD byl luzny i wypadl po paru przemieszczeniach przeze mnie kompa (tez patrzylem przez dziurki itp). Koniec wypowiedzi.
Aha a sklep to ... zapomnialem teraz nazwy :) ale miesci sie w Gliwicach na Luzyckiej. Na szczescie koles, ktory mi to "serwisowal" nie pracuje juz tam od dawna.

Ormianin 19.04.2003 22:59

Re: no

wierzyc sie niechce

ZbigNieff 19.04.2003 23:32

UWAGA Cytuje...
"Pana komputer niestety ulegl awari podczas transportu naszym
samochodem ale nie z naszej winy..."

Ziele 19.04.2003 23:47

Ja byłem świadkiem takiej smiesznej scenki. Byłem sobie w jednym ze sklepów komputerowych i przyszedł gość z kompem (athlon).Mówi że coś jest nie tak bo po właczeniu kompa pracuje przez około 10 minut i sie sam wyłacza. Po ponownej próbie waczenia odrazu sie wyłacza. Kolesie ostro mysleli co jest grane. I co sie okazało. Kabelek od wentylatora na cpu nie był wogóle podłączony :D:D:D:D:D Miał szczęście ze dioda termiczna zadziałała :D:D

ThanatoS 19.04.2003 23:49

Ja sie usmialem przy jednej takiej ciekawej sytuacji.

Pytalem sie sprzedawcy o cene dysku Barakuda model 7200.7, oczywiscie powyjasnial troche (nie mial go na stanie) i powiedzial ze dyski sa zle, bo przeciez nowe modele sie psuja.
Zapytalem sie ile ma zwrotow skoro twierdzi ze sa wadliwe. Odpowiedzial ze jeszcze ich nie sprzedawal. Moze bedzie mial za tydzien. :D

Inna sytuacja to jak kupowalem monitor, wybralem sobie AOC 19", a sprzedawca ze lepsze sa NEC ale 17" bo ma oczywiscie lepsze parametry.
Nie udalo mi sie wyjasnic gosciowi ze mizernej jakosci sprzetu nie kupuje. 17" NEC max rodzielczosc ma 1280x1024 przy 60 Hz, a AOC 19" 1600x1200 ma przy niej 85 Hz.

Wiadro 20.04.2003 01:56

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Hehe... widać że to najlpeszy sklep w Rybniku! Lecz także ja lubie Hab@r !
Taaak kolesie w Hab@rze sa niezli. Szczegolnie ten jeden "duzy". Pozdrawiam :)

Martin_TP 20.04.2003 02:49

Hymm.. kontakty ze sprzedawcami.. ^_^

1. Mam na karcie graficznej TV-Out jako S-VHS.. zas TV ma Euro i Cinch. Wiec chcialem kupic przejsciowke S-VHS -> EURO.

Reakcje sprzedawcow byly w kazdym sklepow typu:
- Cos takiego nie istnieje.
- To sa zupelnie inne sygnaly nie da sie tego podlaczyc.
- Hymm.. hymm.. mam taki kabelek (oczywiscie nie dzialal i to nie bylo to :P)

2. Potrzebowalem cyfrowy kabel audio SP/DIF do podlaczenia cd-romu z karta muzyczna. Pytam sie kolesi czy ma takie. A oto odpowiedzi z roznych sklepow.

- A co to takiego? :o
- Mam tylko analog, a tych nie sprowadzamy. (przynajmniej wie co to jest :))
- Nie mamy. (A jak byk wisi na haczyku jednej z pulek, no coz, niech zyje w nieswiadomosci :P)

3. No i wiele histori typu. Sprzet marki X jest najlepszy, najlepiej sie sprzedaje itp. . he he... :D

4. Cuda z gwarancjami. Np. urzadzenia ma 2 letnia gwarancie, wszedzie tak jest.. ale nie.. tu musi byc rok :) Lubie taka polityke. Odrazu mowi sie dowidzenia :P

jasut 20.04.2003 09:09

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
UWAGA Cytuje...
"Pana komputer niestety ulegl awari podczas transportu naszym
samochodem ale nie z naszej winy..."

To jest powszechne, byłem świadkiem, jak gość z wrocławskiego sklepu nawijał do klientki, że cd-rom oddany do naprawy uległ awarii w transporcie (samochodem sklepu !!!), a wina leży po stronie klienta bo nie był on zapakowany w oryginalne pudełko. Dobrze, że laska była kumata i poradziła sobie z palantem. Myślę, że potrzeba jeszcze 2 pokoleń, żeby zmienić mentalność Polaków. A asertywności uczyć się będziemy przez 4 pokolenia.
Pozdrawiam.

Alinoe 20.04.2003 20:44

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
A czy ktoś z Krakowa ma jakiś sklep któremu ufa? Ja jak narazie mam taki jeden i jeszcze się na nim nie zawiodłem.
ja znam - BIT na św. krzyża, kilka naprawdę duzych zakupów tam zrobiłem i nigdy nie było problemu z np ew. wymianą sprzętu na inny - czy to firmę czy model, poza tym kolesie wiedzą to i owo.

pozdro, Marcin

murt 20.04.2003 21:48

Cytat:

Alinoe napisa***322;(a)
ja znam - BIT na św. krzyża, kilka naprawdę duzych zakupów tam zrobiłem i nigdy nie było problemu z np ew. wymianą sprzętu na inny - czy to firmę czy model, poza tym kolesie wiedzą to i owo.

pozdro, Marcin

Tak, BIT jest calkiem dobry ale teraz kupuje w PcProjekcie. Kiedys zaopatrywalem sie wylacznie w Rancomie ale niestety zbankrutowali :'(

Torwald 20.04.2003 22:07

A mnie zastanawia fakt, ze jak sie pytam o cokolwiek (najczesciej hardware) to:
-wciskaja mi jakis cennik gdzie nawet firm sprzetu nie podaja
-"'Specjalista' wlasnie wyszedl, prosze wpasc za pol godziny..."
-wiem wiecej na dany temat a koles mi probuje ciemnote wciskac...

Ale najlepsze jest kiedy stoje sobie obok, cos ogladam i slucham jak biednemu, niekumatemu klientowi wciskaja taki kit ze glowa mala...
Nic tylko sie zalamac..:blee:

mallow 20.04.2003 23:05

siemanko
od niedawan interesuje sie chlodzeniem kompa [od czasu gdy kupilem athlona]
mowie do faceta ze sklepu .. na ktory ni narzekaŁEM do pewnego czasu ze porzebuje athlona 1800+ i bardzo cichy witrak
no wiec koles mi wciska Colorfull [zielony bylem nie wiedzialem nic] i mowi ze bardzo cichy i wydajny ... nio to wziolam na poudelku nawet url strony producenta mysle sobie wezme ....
wlaczam kompa ... a to buczy jak bym byl w zakladzie tkackim ...
wchodze na strone rzeby wyjasnic sprawe ... stukam adres a tu nagle Nie można odnaleźć strony
Strona, której szukasz, mogła zostać usunięta, zmieniono jej nazwę lub jest tymczasowo niedostępna.
no to mysle szmaciarzeeee !! taki kit wciskaja ... i od tamtej pory cytam i kupilem sobie spajera ... bdb. i cichy ... 43stopnie przed i po dlugotrwalym graniu

Wojtek Toruń 20.04.2003 23:12

Trochę orientuje się w sprzęcie więc często znajomi proszą o doradzenie zestawu.
Podaje więc przeważnie że Athlon XP , cd-rom ASUS52, nagrywarka Liteon.
Idą z ta kartką i przy odbiorze okazuje się że włożyli :
Celeron - bo lepszy,
CD-ROM i Nagrywarka LG - bo najlepsze.
Szlag mnie wtedy trafia.
Kilku już naprostowałem ale ilu jeszcze nabiją w butelkę.
O supermarkietach nie wspomne, bo jak słyszę jak zenią kit i wciskają ciemnotę to nawet nie chce mi sie gadać.
Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:01.