![]() |
Cytat:
|
chłopaki z Supermarketu są takie sprytne.
Że np. na zestawie pisze PIV 2000Mhz, a w środku celeronik :) a jak wiadomo, niemożna rozkrecac komputerów z supermarketu :) poprostu pracownicy wyciągają sprzet ze środka i wkładają jakies swoje stare gówno :) info sprawdzone :) |
Kiedyś znajomi mnie poprosili, żebym im pomógł kupić komputer. Poszliśmy do jednego sklepu, chciałem Athlona, Pan usilnie zachwalał zestawy pod procesory Intela, i że mają akurat ładną płytkę do nich, no cóż jej nazwa mi nawet nie utkwiłą w pamięci. Lubiłem nawet ten sklep, ale od tamtej pory przestałem do niego zaglądać. Poszliśmy do drugiego, ładnie wybraliśmy cały zestaw z Athlonem, sporo zbiłem z ceny, ale sobie myślałem, że nie można ot tak od razu kupować, trzeba by porównać jak by to wyglądało jeszcze w kolejnych sklepach. Więc idziemy sobie do następnego sklepu, wziąłem sobie cennik, patrzę Athlon jest, myślę, że może się udać jeszcze taniej kupić zestaw. Podchodzę do sprzedawcy, notabene właściciela, a ten mi od razu, coś w stylu, że takiego "gÓ***a" jak Athlony to nie sprzedają, że wraca im połowa zestawów, które z nimi sprzedają i takie blabla. Tylko Celerony i Pentiumy IV są warte zakupu.
Mina moich takich znajomych zrobiła się taka, że ehh.... Nigdy nie lubiłem tego sklepu, ale czasem można u nich tanio niektóre rzeczy kupić i sprowadzą szybko, to co w innych sklepach w ogóle nie chcą sprowadzić. A sklepu tego nie lubię od czasu, gdy parę lat temu próbowali mi sprzedać kartę graficzną z uszkodzoną pamięcią, szybko się zorientowałem i poszedłem zareklamować, wymienili mi na kolejną, też z uszkodzoną pamięcią, tą też zareklamowałem, ale miesiąc się z nimi przepychałem, zanim po awanturze w sklepie mi ją wymienili. Jestem prawie pewien, że skubańcy wiedzieli, że tamte karty są uszkodzone, a mimo wszystko je sprzedali. Wracając do znajomych, no cóż wróciliśmy w końcu do poprzedniego sklepu. Ale mina znajomych, co do Athlona była taka, że w końcu poprosili mnie, żebym im dobrał zestaw z Pentium IV. No cóż w końcu to ich pieniądze. |
Ja mam troche inna historie odnosnie komputerow i komorek :) Kumpel jakis czas temu okolo roku, chcial sobie kupic kabelek do noki 3210, zeby zdjac simlocka i pobawic sie troche, zgrac ksiazke z numerami itp. Pochodzilismy najpierw po salonach, zeby sprawdzic ich cene(Jesli by bylo nie duzo drozej to lepiej chyba kupic od producenta telefonu). W sumie zwiedzilismy okolo 5 w kazdym slyszelimy, ze czegos takiego nie ma :) Kilku fachowcow zdziwilo sie wogole naszym pytaniem :)
"To komorke mozna podlaczyc do komputera? niemozliwe, nie ma czegos takiego..." Ostateczny zakup zrobiony zostal w jakims sklepie z akcesoriami GSM, ale jeszcze wczesniej kumpel zadzwonil do serwisku nokia, chyba w Warszawie, zeby sprawdzic co oni na to. Uslyszal, ze owszem maja cos takiego i kosztuje 200PLN :D Oczywiscie nie pytal sie czy bedzie mogl przy jego pomocy zdac simlocka :) tylko o cala reszte :) P.S. "Piracki" kosztowal 30PLN :) |
Pamietam jak moj znajomy kupil 3 lata temu kompa za ponad 4000zl i
zamowil co innego a co innego dostal... pozniej poszedl sie klucic a oni powiedzieli ze: "Sprzet ktory panu zlozylismy jest najlepszy w swojej klasie, powybieralismy najlepsze komponenty mimo tego za na niektorych duzo stracilismy... moim zdaniem nie pan na co narzekac a poza tym moge zagwarantowac ze nic nie bedzie sie psulo..." A po miesiac padl CD-ROM, karta grafiki i monitor - tu wogole zamowil CTX a dostal NEC... co za tym poszlo zaplacil za CTX ktory byl drozszy o ponad 100zl... Moim zdaniem nie warto kupowac zestawow, jesli juz bierzemy zestaw to trzeba to solidnie sprawdzic... P.S. Slyszal moze ktokolwiek z Was o sklepie -=ZOOM=- z Kłodzka??? |
Cytat:
ja na szczęście sam sobie zestawik poskładałem 8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
no wlasnie nie tylko ty ...
ja kiedys jak kupowalem k. graf. to mi koles wcisnal 2 zepsute geforce 2 ktore zareklamowalem oczywiscie 8) ... musisalem kupic gf256 ddr ... czego nie zaluje pomimo tego ze kosztowal 2 razy drozej 8) a wlasnie na ile wyceniacie Creative GeForce 256 DDR 32mb + TV out ? |
Cytat:
Miłego dnia |
jak dlamnie to 120zł :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak właśnie bywa człowiek chce dobrze doradzić, ale w konfrontacji z zawodowym naciągaczem czasami przegrywa, koleś patrzy i nie wie, komu ma wierzyć mnie ( parę kompów złożyłem ) czy zawodowcowi, który złożył ich pewnie setki ??? :boks: :boks: ??? |
Cytat:
chodziło mi o to ile warta jest karta MALLOWEXA. sorry zle to napisałem :) |
Potrzebna mi była taśma ATA100 bo kupiłem nowy dysk, więc ide do sklepu i sie pytam czy są setki, to on mówi że są i kładzie mi sześćdziesiątke szóstke, napisane jak byk na opakowaniu. To ja mu mówie, ze przeciez to jest 66, to on że nie, przeciez ma 80 żył...szczena mi opadła...gościu myślał ze jak taśma jest 80 żył to od razu jest ATA100...
Poza tym raz dwa miesiące z kawałkiem czekałem na nagrywarke (LG a jak :P)... Przekrętów to oni nie robią raczej, tyle że jest drogo, a jeden koleś od serwisu to jest chyba najbardziej chamskim sprzedawcą na świecie. Pytasz się coś - a ten tylko popatrzy i się nie odezwie... Ten "sklep" to Multikomp w Zamościu (wątpie czy jest tu ktos z Zamościa). Ja zaopatrzam się w Derkomie, mimo iż do Multikompu mam 100 metrów, a do Derkomu 2 km...a i w Derkomie jest miła i ładna pani za ladą ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:04. |