Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

joujoujou 23.12.2015 09:07

Phitam, co to za praca, w której masz czas po internecie łazić. :P

Pagerus 23.12.2015 08:08

Pozytyw na dziś - ostatni dzień w tyrze w tym roku :D :spoko:

ed hunter 20.12.2015 16:34

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...7d&oe=56DA6AF3

Jarson 20.12.2015 16:30

Jutro kupuję całą masę mięsa i surowej kiełbasy, a na środę jesteśmy z kumplem umówieni na wędzenie :piwo:

Zetoxa 20.12.2015 12:46

świeci, zakupiłem jodłę kaukaską podobno nie lecą igły za szybko,
muszę ją oblać :piwo:

ed hunter 20.12.2015 12:29

Słońce świeci i niech tak zostanie. :)

joujoujou 20.12.2015 08:37

No, w sumie dzięki tej darmowej aktualizacji ludzie pracę mają - mój kumpel bierze całkiem niezłą kasę od Irlandczyków za powrót do siódemki/ósemki. :haha:

Jarson 19.12.2015 23:17

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1345436)
Na pewno chcesz tego? :>

Czemu nie. Piszą, że jest tylko jeden miesiąc na przejście z powrotem. Ale przecież jak sobie z płytki zainstaluję siódemkę, to będę ją ponownie miał...

DejaVu 19.12.2015 18:24

U mnie coś się porobiło z rozruchem wyskakuje Brak BOOTMGR naprawa systemu nie pomogła :ysz: formata nie chce mi się robić :P naciskam F8 wskazuję na twardziela(mam dwa) i wszysko chula :spoko:

joujoujou 19.12.2015 18:19

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1345427)
[...]
Aktualizuję do 10-tki (mam nadzieję, że jak raz mi dali do mojej siódemki, to już na wieki wieków będę mógł sobie zaktualizować).
[...]

Na pewno chcesz tego? :>

revolver0 19.12.2015 18:16

Proponowałbym dopisać jeden etap....
Spisuję.
Formatuję.
Instaluję.
Konfiguruję.
Obrazuję.
Aktualizuję do 10-tki (mam nadzieję, że jak raz mi dali do mojej siódemki, to już na wieki wieków będę mógł sobie zaktualizować).
Konfiguruję.
Obrazuję.
I mam spokój na kolejne 5 lat.

Jarson 19.12.2015 17:21

O nie.

Obraz ze wszystkimi ustawieniami z roku 2013 jest całkiem do niczego, ponieważ w tak zwanym międzyczasie zmieniło się tyle, że nie ma się nijak do obecnego stanu rzeczy.

Jest jeszcze obraz z początku tego roku, który co prawda już nie różni się zanadto od tego, co jest obecnie. Ten jednak z kolei powstał już w czasie, kiedy zauważyłem spadek wydajności.

Ponadto jest jeszcze jeden problem. Otóż przywracając obraz po raz kolejny nie dokonuję wysiłku przypomnienia sobie co, gdzie, kiedy, jak. Kiedyś w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo i tak instalowałem komuś system przynajmniej raz na miesiąc, a kiedy jeszcze się tym zajmowałem zawodowo, to i raz dziennie. Teraz natomiast po pierwsze pracuję już zupełnie inaczej (choć wciąż głównie przy komputerze), a ponadto i znajomym rzadko coś robię, bo większość ma notebooki a tam co najwyżej... przywraca się obraz systemu :szczerb:

W związku z tym plan jest taki.
Spisuję.
Formatuję.
Instaluję.
Konfiguruję.
Obrazuję.
I mam spokój na kolejne 5 lat.

Zetoxa 19.12.2015 16:53

a gdzie macie obraz ze wszystkimi ustawieniami :P

Jarson 19.12.2015 16:47

Ty nie boj, o napiciu się nie zapomnę na pewno :szczerb:

Postawić system to chwila. Ale przenieść wszystko ze starego tak, żeby potem nie musieć się drapać po głowie, jakie to były dane, gdzie jest ten plik, albo wręcz - jaką ja to aplikacją robiłem (bo jakiegoś pliku nie otwierałem od dwóch lat, aplikacja była domyślna i już kompletnie nie pamiętam, jaka) - to już sztuka :>

ed hunter 19.12.2015 16:40

Najsampierw zainstaluj sam system... i się napij, reszta później. :szczerb:

Też postanowiłem postawić system na nowo, bo wstaje wieki, co prawda hibernuję system a nie zamykam, ale są aktualizacje, braki prądu, albo nie wychodzi z hibernacji, bo... :hmm:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:15.