![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Niestety pokolenie 50+ jest pod tym względem upośledzone :(
Nas indoktrynowano nauką innego języka. Na szczęście obie córki są dwujęzyczne (biegle w mowie i piśmie). |
Czekamy na
The.Interview.2014.BRRiP.PLSUBBED.JARSON :D |
Jarson to teraz czekamy na napisy do filmów od Ciebie xD
|
Najlepszym sposobem na naukę angielskiego jest oglądanie filmów w angielskiej wersji z polskimi napisami. Ja tak oglądam każdy film a ostatnio oglądnąłem Piratów z Karaibów w wersji oryginalnej z napisami po angielsku i nie miałem większych problemów ze zrozumieniem o co chodzi ( czasami tylko słowa nie znałem).
|
Jedziesz jutro do mnie? Pięknie! :szczerb:
Z pozytywów - wczoraj wieczorem postanowiłem oficjalnie uznać, że rozumiem angielski :D Używam od lat, w mowie i piśmie, przy czym z biegiem czasu moje umiejętności wciąż się rozwijają. Kiedyś przede wszystkim czytałem i słuchałem, natomiast sporadycznie pisałem i mówiłem; teraz kontakty zawodowe wymusiły na mnie te dwie ostatnie czynności. To zmusiło mnie do zwiększenia wysiłków, bo wstyd zastanawiać się nad jakimś słowem, czy szukać na szybko zamiennika. W konsekwencji umiejętności zacnie nazywane w szkołach w szkołach writening i speaking mi się poprawiły, choć jeszcze nie jest tak, jakbym chciał. Natomiast wczoraj przy oglądaniu filmu zdałem sobie sprawę, że w międzyczasie niepostrzeżenie przestałem mieć jakiekolwiek problemy ze zrozumieniem mowy. Dla pewności włączyłem sobie kilka materiałów, które powinny sprawić mi problemy - i jak od dawna nie mam problemu ze zrozumieniem ogólnego znaczenia wypowiedzi, tak teraz rozumiałem praktycznie każde słowo :) Tak czy owak zostaje do pokonania rozbieżność w komunikacji w drugą stronę - przede wszystkim jeżeli chodzi o gramatykę, bo przecież nie będę do końca życia udawał, że połowa czasów w angielskim nie istnieje :P |
Patrzę i widzę -3,9, rano też było podobnie
ale cos czuję, że w nocy dołoży. Jutro dłuższa jazda, więc mam problem z dostrzeżeniem jakichś pozytywów tego, ale silnie się staram. Tiry wyłączone, więc nie rozjeżdżą potencjalnej ślizgawki. |
-5, a o 9 było -3,2
W nocy deszcz przerodził się płynnie w mróz i śnieg. Drzewa fajnie wyglądają, bo się do mokrych świetnie lepił ten śnieg. |
Przy temperaturze rzędu minus dwa? :P
|
Zamarzło wszystko, kółko od taczki, zasuwa od bramy, kółko od bramy, drzwi w samochodzie, o szybie nie wspominając, drzwi otworzyłem, ale zamknąć się nie chciały. :sciana:
|
lepsze to niż deszcz, który padał od paru dni...
|
nie nazywaj tego mokrego,białego goowna śniegiem k***a
|
Pada śnieg <jupi>
|
" Chodzenie po bagnach wciąga... " padłem.
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...ratunkowa.html kto drogę skraca - ten do domu nie wraca :sciana: ku przestrodze Dark :> gdyby Ci jakieś kosmate myśli przyszły k***a
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:15. |