Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

grzeniu 21.12.2010 15:23

Wiem, że to prosta robota. I sam bym sobie to zrobił.
Po prostu nie miałem gdzie tego zrobić przy tych mrozach, a rzecz była pilna, bo już się jeździć nie dało na naszych drogach-ślizgawkach.
Do garażu tylko wjeżdżam i ledwo wychodzę, za ciasno na odkręcenie koła.
Gdybym wiedział ile mnie wykasuje, to pewnie silniej bym szukał po znajomych jakiegoś miejsca do roboty. Klocki, jak już, to założyłbym oryginalne. Ogólnie nie za często korzystam z mechaników, ale wcześniej jakoś tak nie zdzierał :sciana:

icemac 21.12.2010 14:42

pewnie nie ma czasu, bo krokodyla przeciaż dokarmia i dogrzewa coby nie zmarzł :P

joujoujou 21.12.2010 14:17

@Grzeniu, przecież w toyocie to dziecinnie prosta robota - dlaczego sam nie zrobisz? :>

grzeniu 20.12.2010 23:29

Zrobili ci bardzo tanio.
Pierwsza pozycja u ciebie 2x25=50 u mnie wykasowali 150 i stówka za nowe klocki.
To już nawet u Rycha drą więcej :szczerb:
Zaczynam dojrzewać do zmiany warsztatu, źle nie robią, ale zaczęli być drodzy...zbyt drodzy :sciana:

ed hunter 20.12.2010 22:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1134087)
Buuuu... :>

A hamulce to mi też blokują z tyłu z rana, znaczy za mocno tył bierze, nie blokują w czasie jazdy, po przejechaniu 3 kilometrów jest już OK, czyli jak się rozgrzeją, jestem na poniedziałek umówiony, mam nadzieję, że mnie pozytywnie podliczą na mniej... :fiu:

Strach padł najpierw na szefa garażu, że to będzie jakiś większy problem z hamulcami (jakieś tam sprawy z reduktorami, pompą, czy czymś tam, potem młodszy najważniejszy po szefie i bogu powiedział, że to chyba blokowanie z powodu syfu nazbieranego przez lata, i wilgoci, która się w nim dobrze ma, szczęka przymarza a druga bierze wtedy jak głupia, wyczyścili pięknie, przeszlifowali od środka bębny w miejscu, gdzie mogły się blokować (urok odlewu, nad którym nikt nie popracował od nowości), po tych zabiegach hamulce biorą idealnie jak w nówce sztuce. :)
Okazało się, że mam jeszcze okładzin z tyłu i klocków z przodu na jakieś 30 do 40 tysięcy kilometrów :)
W tym czasie trwała walka z wymianą pompki spryskiwaczy, sama wymiana, to pikuś, ale trzeba się tam dostać zdejmując koło i co gorsza osłony. Gość poradził sobie z tym szybko i jest git, :)

Czyszczenie hamulców z tyłu: 2x25=50
Wymiana pompki spryskiwaczy: 50
Pompka spryskiwaczy: 100

Razem 200 i się cieszę, bo jakbym pojechał w inne miejsce w Warszawie, to mogło być drożej, a na co mogliby mnie naciągnąć... :|

Tutaj robią solidnie i bez naciągania, tacy ludzie, cen nie mają niskich, średnie, ale to zupełnie dobrze jak się nie płaci za ściemę.

ed hunter 17.12.2010 22:04

Na wszelki wypadek nabiorę kasy odłożonej na święta......... :sciana:

grzeniu 17.12.2010 22:01

No, mnie też podobno zrobili jak za darmo...
Robocizna 150 za max dwie godziny lekkiej roboty :sciana:
Wymienili tylne klocki za 92 PLN (zapewne jakiś badziew, który teraz będę ciągle musiał mieć na uwadze) i za 8 dolali płynu do spryskiwaczy.

Sam bym to sobie zrobił bez łaski, ale nie mam gdzie i jak przy tych mrozach.

ed hunter 17.12.2010 21:54

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1134103)
...więcej trzysta.

Jakby tak w Warszawie pojechać gdzie popadnie, to pewnie by pięćset nie starczyło, ale ja tam jeżdżę od 10 lat i nigdy ze mnie nie zdarli, więc jestem pozytywnie nastawiony. ;)

mikajlo 17.12.2010 21:45

Życie to gra. Taka sentencja na ten dzień ;)

Jarson 17.12.2010 20:45

...więcej trzysta.

ed hunter 17.12.2010 19:59

Buuuu... :>

A hamulce to mi też blokują z tyłu z rana, znaczy za mocno tył bierze, nie blokują w czasie jazdy, po przejechaniu 3 kilometrów jest już OK, czyli jak się rozgrzeją, jestem na poniedziałek umówiony, mam nadzieję, że mnie pozytywnie podliczą na mniej... :fiu:

Zetoxa 17.12.2010 18:24

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 1133940)
A jak sie wzięli do roboty. Śnieg wywożą od rana za miasto...:D

no bo dziś odwiedził cię gajowy :sciana:

DejaVu 17.12.2010 16:38

Cytat:

Napisany przez Pagerus (Post 1134057)
Dzisiejszy pozytyw (poza urodzinami of course) to to, że w końcu odważyłem się i coś napisałem na forum po x czasu :spoko:

Skończ pierdzielić :> dawno nie było!? - to stawiaj wpisowe :taktak: -Wszystkiego NAJ :piwo:

Pagerus 17.12.2010 16:35

Dzisiejszy pozytyw (poza urodzinami of course) to to, że w końcu odważyłem się i coś napisałem na forum po x czasu :spoko:

DejaVu 17.12.2010 16:29

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1134002)
Lubię dziewczyny bez hamulców :D

i potem trafiają się wpadki/wypadki :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:47.