![]() |
fat siedzi na ***322;awce na 1 fotce :hahaha:
|
@M@X
jak tylko pstrykałem zdjęcia :P @ksviper ;) |
z pozytywnych rzeczy na dzi***347; to to, ***380;e mia***322;em z koleg***261; ***347;ci***261;***263; do***347;***263; spore drzewko, ale mama u***347;wiadomi***322;a mi, ***380;e dzi***347; jest ***347;wi***281;to ko***347;cielne i mam dzie***324; wolny :)
co masz zrobi***263; dzi***347; zr***243;b jutro - masz dzie***324; wolnego :) |
co masz zrobi***263; dzisiaj zr***243;b pojutrze!
bedziesz mia***322; dwa dni wolnego! :mruga: pozytyw - chwila odpoczynku, dotleni***263; szare kom***243;rki trzeba... :D |
Zycie jest pod***322;e , w***322;asnie sie o tym przekona***322;em .
W dupie tez mam ambicje rodzic***243;w przenoszone na ich dzieci (na szczescie nie chodzi o mnie ) . Ogolnie prze***ane . tym pozytywnym akcentem zakoncze na dzisiaj . Pozdro |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Drzewo : "W mitologii nordyckiej, Yggdrasil było "Drzewem Świata" (patrz axis mundi) ***8211; gigantycznym drzewem (we współczesnych wyobrażeniach skandynawskich często uważanym za jesion), na którym znajdowały się różne światy, w tym: Asgard, Midgard, Utgard i Hel. Nazwa Yggdrasil dosłownie oznacza koń Yggra, czyli koń Odyna, którego jednym z imion jest Yggr (Straszliwy). Pień tego drzewa opiera się na trzech korzeniach, z których jeden przechodzi przez Asgard, drugi przez Midgard a trzeci przez Hel. Pod korzeniem asgardzkim znajduje się święta Studnia Urd, nad którą mieszkały trzy Norny (Nornor), nad którymi mocy nie mieli nawet bogowie, i które każdego dnia podlewały drzewo wodą z pradawnego źródła, aby jego gałęzie mogły się zielenić; natomiast pod korzeniem midgardzkim leży źródło (lub studnia) Mimir. Po drzewie (a więc między światami) poruszał się przenoszący wieści posłaniec, którym była wiewiórka o imieniu Ratatosk. Na szczycie drzewa siedział ogromny orzeł (na którego czole usadowił się jastrząb), który podmuchem swoich skrzydeł powodował powstawanie wiatrów nad światami. Korzenie Yggdrasil przechodzące przez Niflheim były podgryzane przez smoka Nidhogga. Żyjąca również na szczycie drzewa Yggdrasil koza Heidrun zjadała jego liście. Cztery jelenie, wśród nich Dvalin, żywiły się korą drzewa. Pogańscy Sasi czcili dąb zwany Irminsul. Wierzyli, iż łączy on niebo i ziemię. Staronordycką formą słowa Irmin było Jörmun - jedno z imion Odyna, podobnie jak Yggr. Można więc mniemać, iż Irminsul było wśród pogańskich Sasów materialnym wyobrażeniem drzewa Yggdrasil." |
Jezu....... Jabba :wow:
|
by***322;bym o pozytywie zapomnia***322; ;)
zaliczy***322;em z matmy funkcje trygonometryczne :) moze nawet zdam z matmy :D |
Cytat:
|
Cytat:
obliczy***263; sinus k***261;ta dowolnego czyli sinA = y/r :) obliczyc pozosta***322;e funkcje maj***261;c dany tylko sinus lub cosinus. czy wreszcie obliczyc sin120 * cos(-180) + tg90 - ctg 270 :) |
Wiec to umiem ;-).
Pamietam tez wartosci dla sin, cos, tg, ctg - 0*, 30*, 45*, 60* i 90* :-). |
Ja ju***380; nie pami***281;tam :D
Pozytyw... wolne do 10 czerwca :D |
my mieli***347;my tylko dla 30, 45 i 60 :P
|
Heh....Troch***281; mnie dzi***347; poci***281;li u lekarza....podsma***380;yli,***380;e tak powiem...Ale zrekompensowa***322; to mi***322;y spacer w parku (przedtem obiad w Rynku) i picie kawy na stacji benzynowej... :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |