![]() |
Okupione krwią niewinnych dzieci.
|
Żółtemu dałeś zarobić :rozga:
Kupiłeś coś za 15 złotych a warte mniej niż 5... |
Zakupiłem obuwie u Chińczyka.
Koszt 15 złotych... |
W czwartek pierwszy egzamin. Nic nie umiem. Nie mam notatek. Ale i tak jest dobrze! :spoko:
|
Cytat:
|
:hmm: mialem tylko nowe :sciana: i teraz stwierdzam ze pora na jakas dobra uzywke, bo na nowe takie mnie nie bedzie stac:sciana:
Chyba ze o czyms nie wiem :hmm: |
Smartek - tez bylem taki sam madry ja Ty - mialem dwa auta uzywane... i na razie starczy ;)
za wartosc mojego obecnego autka (z salonu) moglem kupic 7-8 letniego Mesia E klasse w najwyzszym wyposazeniu z dowolnym silnikiem w stanie idealnym i jeszcze troche by mi zostalo (na drobne naprawy) ale tego nie zrobilem nauczony doswiadczeniem poprzednich aut - wolalem zejsc pare klas nizej a miec gwarancje i 0km przebiegu w tej chwili uwazam, ze auto uzywane jest dobre w penych przypadkach (np pierwsze auto), ale potem "nie ma sie co dziwic" ;) |
Aleś Ty mądry...
Pozytyw: już po lekcjach, uf. Poniedziałek z głowy :-). |
Cytat:
ja tez sie tak nauczylem ;) generalnie jestem za tym, by pierwsze autko kupowac uzywke - czlowiek i tak je zarznie :haha: i sie przekona przy okazji :haha: inna sprawa, ze na auta z salonu nie kazdego stac... |
@Jarson, pochwal się na której to uczelni studenci mają z Tobą przyjemność ;P?
|
Ja też niedługo wychodzę... Studenci zapewne nie mogą się mnie już doczekać :P
|
A propos, to idę na uczelnię.
Dawno mnie tam nie było. |
Udało nam się zorganizować I juwenalia w Suchej Beskidzkiej. Było fajnie i co najważniejsze, że ludziom się podobało ;)
|
Cytat:
najpierw mechanika, później łumpc, bum ... ;) |
Może teraz te mechaniki bardziej kumate, ale jak miałem civica w latach 90-tych to grzechem było dać go w łapy jakiemuś grzebkowi. Zwłaszcza elektryka i zasilanie.
Byłeś w ogóle w serwisie i zadałeś temat? Wiem, że serwis hondy chyba nadal drogi jest, ale przeważnie w końcu trzeba go przeprosić. |
Cytat:
|
Trza było mi forumową zrzutkę pieniędzy na osiemnastkę zrobić :-P.
|
Było toyotę kupić. :P
|
Cytat:
Nie wiem co robić, już drugi mechanik, nie trafił w temat z dwiema rzeczami, nie wiem czy dalej u niego się męczyć? Myślicie, że antynapad nieprawidłowo działający może powodować to, że samochód nie chce odpalić/gaśnie? Ogólnie to się wszystko popierdzieliło po tym, jak samochód całą noc stał z odłączonym aku... Ten antynapad dziwnie działa... Chciałem go wypruć u elektryka. |
W sumie to mógłbym nie żyć. :mruga:
|
Miałeś nie żyć ???
|
Żyję.
To pozytyw (chyba). |
przełóż te łożyska z jednego do drugiego, to będziesz miał jeden zdolny jechać do Antonina :haha:
|
Auto, które jeździ to żaden szpan.
Większa większość jeździ... |
co wyście same miniaki pokupowali :sciana:
|
Smartek, nie przejmuj się. Ja też mam auto, które nie jeździ, mimo radia i głośników :)
|
Pozytyw: wytłumiłem matami drzwi samochodu, założyłem dystanse, głośniczki i radyjko.
Negatyw: samochód dalej NIE JEŹDZI... leci 3 albo 4 tydzień jak nie jeżdżę... |
Cytat:
|
Ja i tak wiem!
Czytałem :> Cytat:
|
Nie wiem o czym piszesz?
A co ma być? To tylko PESEL :) |
Nie chce mi się czytać od początku...
Co Ci, Superrrmario :hmm: I to ma być pozytyw? :O |
Szpakowate jaja dostojniej wiszą :haha:
|
Cytat:
|
silikony wymienione
3majcie kciuki, zeby byly szczelne, bo nie chce mi sie tego znowu robic |
włosy jak staną, to jeszcze pół biedy...
|
ZBOKI ||
|
Jaja ci osiwieją od tego! ||
|
Cytat:
|
nogi się goli:spoko:
nie będą stawały :sciana: |
Cytat:
|
Cytat:
|
dostałem komputer służbowy :jupi:
|
Cytat:
|
Ale giejowskie! :rotfl:
|
Ilość załączników: 1
łolet przyszeł
|
Chyba z odwyku...
|
Cytat:
:P |
Powrocilem :D
|
powinno starczyc
przetestujemy :D |
dużo flaszek finlandii tam wejdzie ???
|
za Wasza rada zakupilem ten wynalazek:
http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages...ka_turystyczna spelnia wszystkie moje wymagania, jest wyjatkowo tania i ma 3 lata gwarancji ponoc bez najmniejszych problemow wymieniaja na nowy sprzet w przypadku reklamacji w Lidlu - mam nadzieje, ze nie bede musial tego sprawdzac wstepne testy - chlodzi jak glupia - z lidla do domu jechalem 15 minut (korki) i pieknie zadzialala oba kable sie chowaja w obudowie :D co jest bardzo wygodne testy bojowe w czasie dlugiego weekendu :D mam nadzieje, ze do tego czasu dojdzie zamowieony rozdzielacz 12V (za 5,49$ z przesylka w Chin wynalazek rozdzielajacy na 3x12V plus jedno USB 5V) - opinie na necie pozytywne rozdzielacz potrzebny z uwagi na ciagle kozystanie w czasie dluzszych wyjazdow z nawigacji dodatkowe gniazda zawsze sie przydadza, jak trzeba bedzie aparat/telefon podladowac |
Cytat:
Cytat:
|
Dlaczego?
|
:'(:'(:'(
|
Forum nie ma i nie będzie.
|
Włączyli forum...
Na chwilę? Nie wiem, czy najpierw to opić czy najpierw opalić...a jednego i drugiego mogę nie zdążyć. :hmm: |
Mam papierosy i zapalniczkę. :spoko:
|
Sześć złotych zębów? :szczerb: Czy sześć PLN? (peelenów)
|
Mam sześć złotych. Jest pięknie!
|
:piwo:
wczoraj wielka wyzerka pizzowa ledwo sie ruszac moge... :D |
No to pijmy! :kolejka:
|
nowy avatarek
:piwo: - trzeba to opić :) |
wracajac do tematu:
telefon przezyl kolejna wymiane softu w zasadzie dwie, bo pierwszy z wgranych romow mi nie przypadl do gustu |
Usterkę sondy lambda powinien wychwycić komputer, a wcześniej Smartek pisał, że komputer nic nie sygnalizował.
To, normalnie bym powiedział, może być coś ze składem mieszanki biegu jałowego a raczej ilości powietrza. Nie wiem jak w tym typie, ale tam przy przepustnicy dało się to regulować wkrętem w jakimś tam małym zakresie i dawało odczuwalny skutek w zrywności silnika i właśnie równomierności pracy na wolnych obrotach. Przy okazji miało pewnie i wpływ na skład spalin... Może też gdzieś łapać fałszywe powietrze - szukanie tego, to sztuka sama w sobie. Wężyków itp pierdółek jest tam masa... U ciebie, jak to ma jeszcze gaz, to nie wiem - może właśnie coś i instalacją gazową :hmm: Najważniejsze, żeby się nie okazało, że to czujnik położenia przepustnicy lub sama przepustnica......bo czujnika jako częsci zamiennej oddzielnie nie było, a w komplecie z przepustnicą kosztował ok 3k PLN :O Teraz może da to się kupić gdzieś na szrotach. Jednak tego typu sprawy powinien wyłapywać i sygnalizować komputer, więc raczej nie ma co straszyć. |
Na szczęście obyło się bez holowania. Samochód odpalił jak nigdy, bez pomocy gazu. Dojechałem na miejscu z jednym zgaśnięciem silnika przy redukcji biegu.
Zostawiłem, jutro po południu wstępna diagnoza, aż się boję... |
pare dni temu czytalem autoswiat czy jakas inna gazete motoryzacyjna
byl bardzo dlugi art o lpg w roznych typach silnikow o ewentyalnych komplikacjach na pewno numer ten dostepny jest w pewnych archiwum online jezeli chcesz sprawdzic swoja droga slyszalem pewne steiwrdzenie na temat instlacji: nie wazne czy silnik benzynowy, diesla, czy instalacja - koszt kilometra pozostaje ten sam - roznica ceny paliwa wyrownuje sie w kosztach napraw i przegladow edit: a sonda lambda? ja raz tak mialem - awaria sondy daje objawy falowania obrotow (a lpg ja uszkadza) ______________ a wracajac do tematu: Pentax oddal mi ***163;50 od ceny aparatu :D |
Awaryjny wózek... Wszyscy mechanicy, z którymi rozmawiałem, mówili, że to przez instalacją LPG :-(. Chyba przestanę na tym jeździć.
Koledzy, trzymajcie kciuki, coby moja Henia zdrów była! :-( |
Cytat:
|
lol, a ja myslalem, ze mialem awaryjny wozek
naprawi sie :D albo sie sprzeda :szczerb: |
Cytat:
|
Cytat:
Ma problemy z wolnymi obrotami :-(. Nie wiem czy temat widać bez logowania się: http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=20768 Ale dzisiaj już ją holujemy, albo spróbujemy dojechać bez wolnych obr. ;-). |
Cytat:
Będzie z Blu-ray'em nówka, prawie nie (s)palonym! |
Smartek, przyznaj się, że skasowałeś Hondę. Tyle czasu trwają tylko naprawy blacharskie. :>
|
Cytat:
|
Póki co, moja Henia odmówiła posłuszeństwa i jutro ją do lekarza zaprowadzę :-(.
A 1-3. maja będę jej montował audio. Nie mam więc jak, ani czasu dotrzeć. Może za rok? Ale to znowu matura... |
Ty, małolat, na zlot biegusiem :sciana:
|
Fajne było to Polo.
|
to już mojej nie oskubiecie:spoko:, prawda
|
Znaczy ty teraz burżuj
Docenimy cię na zlocie :D Zebyś tylko nie zapomniał karty do bankomatu :spoko: |
kupca rozumie
gorzej z wada wzroku mechanika ktory go ogladal :szczerb: |
Jaką wadę wzroku miał kupiec? :szczerb:
|
Volkswagen Polo SPRZEDANY! :jupi:
|
na szczęście ZERO :D
P.S. to on się psuje :hmm: nowość jakaś ;) :hahaha: |
To ile razy się miniak zepsuł? :szczerb:
|
Cytat:
|
a już mieliśmy nadzieję :sciana:
|
żyję :jupi:
|
Przesiadłem się na nowego sprzęta :taktak:
Oparty na AMD Phenom II X3, płyta Gigabyte pod AM3 i uzupełniłem to 2x2GB Corsair XMS. Całość chodzi jak marzenie :spoko: Na koniec cukiereczek (monitor) HP L2245wg, obraz żyleta :P |
Wynajmowanie dachu wczasowiczom, to niegłupi pomysł.
|
Tzn. - jeśli już naprawdę nikt nie będzie chciał go kupić...
Ale wtedy utniemy mu dach i będziemy wynajmować wczasowiczom :idea: Oczywiście takie wynajmowanie koniecznie wymaga ucięcia dachu... |
:spoko:
Przywieź go w piątek około południa :) Poczekasz i w niedzielę, też ok południa, go zabierzesz.......no chyba, że go sprzedamy :idea: |
moge wpisac samego punciaka :szczerb:
|
To dawaj do topicu zlotowego :spoko:
|
wlasnie :D
|
Właśnie :w00t:
Ty też wpadnij. Twój punciak po przejsciach będzie świetnym wabikiem na Wiechę :idea: Po co ma ci to zrobić jakaś obca baba na ulicy... :haha: |
:hmm: w sumie lepiej jak to Wiecha zrobi niz ktos na ulicy :D
|
Cytat:
Wpadnij na ZLOT... |
Moja ślicznotka :-) :
http://img23.imageshack.us/img23/2898/henia.jpg Wybaczcie jakość, robione iPhone'em. |
nowy usmiech :szczerb: ale jeszcze niedokonczony - jeszcze minimium 2 razy mnie beda meczyc :D
nowy fotel :D mala, 2kg tolpyga w lodowce i nowy przepis :D jeszcze dzis mam zamiar walczyc z bestia :D itp :P |
W sam raz dla jakiejś małpki :spoko:
;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02. |