![]() |
1. Ser gouda Sierpc - 40 dag
2. Filet z indyka wędzony - 30 dag 3. Ser Valbon Brie - niezjedzone pół 4. Masło roślinne 500g - 200g 5. Masło roślinne 500g - 500g 6. Danone Gratka mleczno jogurtowa - bez dwóch szklanek 7. Makrela wędzona nienadpoczęta jedna 8. Pół pomidora 9. Talerz po połową pomidora 10. Rzodkiew sztuk parę 11. Pasztet w słoiku Stoczek tradycja i smak 12. Olej Kujawski jeden litr 13. Mleko Twoje Zdrowie 1l 14. Mleko Twoje Zdrowie 1l 15. Ketchup Pudliszki 16. Ketchup Kotlin 17. Jeszcze to i tamto... Kurde, ale się tego nazbierało... |
wlasnie co trzymasz w lodowce:D
Dawaj smialo, nie wstydz sie |
Cytat:
|
to akurat fajne - przypuszczam ze w glosnej komunalce moskiewskiej pozwala odseparowac sie od sasiadow, psow, dzieci i oddac rozgrywce :D
|
http://fishki.net/comment.php?id=46812 skad te pomysły :>
|
Cytat:
|
No i chyba tak trzeba będzie zrobić...
|
Z tyłu szafy, @Jarsonie. :tak!:
|
Nagarnij łopatą.
|
mielone ku*wa !
sory za offtop |
Cytat:
Dzisiaj nie bardzo miałem czas na to, zabiorę się za te kable w najbliższym czasie. Inna sprawa, że nie bardzo wiem, którą z dwóch opcji wybrać - wiercić przy framudze, czy może z tyłu szafy, psując i ją przy okazji - ani to ani to mi się nie uśmiecha zbytnio. Tak, czy tak, będzie to musiała być pokaźna dziura - kabel od PC, cztery kabelki do głośników i dwa kable zasilające... |
na której szarej komórce połamał tę łopatę?
na ostatniej? :haha: |
Nie wiem. Coraz mniej szarych komórek...
|
Lopata na twojej glowie wyladowala i juz sie popsula:hmm: a jak tam twoja glowa :sciana:
|
Wstaw łopatę.
|
Troche to dziwne otwieram szafe i same ubrania:hmm:
Musze cos z tym zrobic |
Na dole jest półka na półbuty! W tej szafie grającej.
|
Ale do kabli to już mogłeś ścianę przewiercić, a nie taką partyzantkę odstawiać. :P
|
:idea: To jest myśl! :D
Może by jeszcze dzwonek podczepić do tej instalacji, bo czasem, jak śpię, to go nie słyszę? |
I wtedy będziesz miał typową szafę grającą :D
|
:idea: to glosniki tez wstaw do szafy:szczerb:
|
i jeszcze buty możesz normalnie wrzucić na wierzch :spoko:
|
Ilość załączników: 1
Wstawiłem sprzęt grający do szafy w przedpokoju...
Załącznik 50829 W ogóle mi do niczego nie pasował w pokoju, tylko przeszkadzał, a w szafie było nieco miejsca... Kable do głośników po 4 i po 10m, wystarczyło spokojnie, tylko skrajny głośnik musiałem nieco bliżej przysunąć, bo kabel idzie niemalże wokół pokoju. No i teraz nie będzie mi przeszkadzał odgłos pracy wzmacniacza - nie jest głośny, ale jak się koło wieży siadło, było jednak słychać cis\che brzęczenie, teraz cisza :) |
dlatego tyle piwa pija :szczerb:
|
Co innego ładna Niemka ale to rzadko spotykane :/ bardzo rzadko... :(
|
Tak,
Niemiec na plecach jest zazwyczaj bardzo ciężki:sciana: |
A ja już w trakcie jestem. W chwili obecnej dwa egzaminy do przodu jedno zaliczenie z oceną ;>
Niemiecki w plecy. |
U mnie za pięć :fiu:
Ale coś się ze mną niedobrego dzieje - zacząłem się już uczyć! To jakiś precedens dziwny jest i już sam nie wiem, co mam o tym myśleć... |
|
Cytat:
|
nasza klasa to zło (powtarzam po kimś):>
|
jako zagorzaly wrog wszelkich community portals po koncie na facebook dorobilem sie takowego na naszej-klasie :szczerb:
:sciana: |
Cytat:
jutro fotki wrzucę :) |
fajowe
jak chowasz zlacze? |
Ilość załączników: 2
Austin Mini Van '65 4GB ;)
|
jedni padają, inni zaczynają :taktak:
|
ide bo ksv.. coś tam... zepsuł zabawę ||
|
wyjazd na narty do Wierchomli zakończony pełnym sukcesem :)
pobawili, poimprezowali i goprowców podenerwowali :D |
Wtem, gdy wódkę pił z kielicha, Kielich zaświstał, zazgrzytał..... ;)
Twe błekitne oczy jak polarna zorza :P.... widze znów widzę On Ci mój, mój..... |
Dalej, bryło, z posad świata!
Wytoczył ze łba pół beczki. |
to sie wzbija to w głąb wali nie lgnie do niego fala ani on do fali ...
|
nie pijcie już tego paskudztwa :nie:
|
znowu zorza... ||
|
zacząłem robić mini-pendrivera ;)
- mini van '65 - pqi i810 4GB :) |
A tam się czepiacie. Wróciłem do domu a jutro jadę już postudiować :>
|
widziałem orła cień
|
Cytat:
|
Bo otworzę szafkę :>
|
Każdy może.
|
a ja też mogę :taktak:
|
a widzisz... dawaj do mnie || mam cosik byś tez zobaczył :>
|
Cytat:
Masz zorzę? Prawdę mówiła kobieta... "Kto nie przepije ten ma..." |
stad u mnie zorza polarna :P
|
Cytat:
Cytat:
|
chyba pochalał :P
|
to wrociles czy wracasz? :hmm:
|
Ha! Jest pozytyw, wróciłem do domu. Mama robi kotlety bo jutro wracam ;D
|
kupiłem se ekspres do kawy :P
|
no widzisz Reetou - wybor zalezy od klienta
service charge mozna skreslic (nie moze byc obowiazkowy - wymog prawa) i jest znaczaca czescia zarobkow (podobnie jak napiwki) staffu w barach jak sie nie podoba - sa inne knajpy, nikt Cie przeciez nie zmusza dodam jeszcze - jak mieszkalem w polsce, jakos tez tego nie rozumialem, skad to sie bierze i czemu ktos chce dodatkowej opalty ze rzeczy oczywiste teraz juz tak nie uwazam, dopoki to jest w granicach rozsadku (czyli sugerowany service charge) jak chcesz zobaczyc przegiecia - popatrz na np london eating i recenzje knajp sredniej-wyzszej polki normalna jest oplata za nakrycie, chleb, oliwe, oliwki/snacki, service charge i pare innych absurdalnych, czesto nieviodowalnych wymyslow o ktore nikt sie nie pyta czy chcesz no i minimalne spozycie na lep - serio :sciana: aha - we francji ostatnio wymyslono, zeby dodatkowo chargowac za niedojedzony posilek :idea: |
Bardzo lubiłem tę kapelę... 30 lat temu :)
|
Straszyli, straszyli a wszyściutko napisałem dzisiaj :) Tylko będzie poprawka z niemieckiego, tak czuję :/
@Jou, Judas Priest dobry jest :D |
No i tego nie rozumiem... Stolik powinien być czysty, szklanki muszą być umyte, więc dlaczego mam za to płacić +12,5%? Mówisz free woda, czy jakaś przegryzka - jaka free, jak ciągną za to 12,5% do rachunku? Łachę komuś robią? Koktajle za darmo rozdają? Charytatywnie tam nie siedzą - przy lichwiarskich marżach na alkohol powinni się cieszyć, że w ogóle mają klientów i o nich dbać. Ale nie - on top, obsługa, jak wyjdzie, i to wszystko przy społecznej akceptacji...
|
za to, ze siadasz przy czystym stoliku, drinki ci niosa do stolika, szklanki sa naprawde umyte, dostajesz za free jakies snaksy, darmowa wode w ilosci dowolnej a barman po zamknieciu baru pozwala jeszcze przez godzine wykancac drinka i zamowi takse, jak chcesz
oczywisice barman zna koktaile i robi je tak jak sie je robic powinno jak powyzsze warunki ci sie nie podaobaja, obok jest tradycyjny bar - ceny prawie te same, placic musisz z gory, jak zamowisz wino to uslyszysz biale czy czerwone, o koktailach zapomnij (moze to i lepiej), o 11pm wypad na mroz :) za to wiekszy wybor piw i sa z kija ale nie ma service charge (ktory nota bene mozesz odwolac ;) ) wybor nalezy do klienta ;) edit: w obu miejscach myszy sa gratis :D ale to juz urok londynu ;) |
Nigdy nie rozumiałem i nigdy nie zrozumiem tych "on top"
|
LOL - service charge przy sprzedazy biletow? za to ze oderwali ticket od bloczka :O
a u mnie sie potrafia pytac w barze, skad te 12,5% on top :rotfl: |
Ilość załączników: 1
|
prawdziwa burżujka :>
|
Cytat:
|
Jadę na narty :)
Do zobaczenia za 10 dni :) :papa: |
takie pomysły już były
i nie jest to nic pozytywnego :nie: |
Cytat:
|
Zauważyłem. Nawet zastanawiałem się, czy nie połączyć hurtem wszystkich tematów w jeden i nie przenieść do śmietnika. Łatwiej by się przeglądało nowe posty.
|
zauważyliście, że w każdym topiku,
prędzej czy później skończy się pijaństwem :sciana: |
Cytat:
Cytat:
|
Są sól raczej :P
|
Będziesz sprzedawał ten zniszczony beton?
|
pługopiaskarka przejechała u mnie dzisiaj rano, co nie jest pozytywem, bo ulica jest z kostki betonowej, a sól niszczy niemiłosiernie beton.
Plusem jest to, że chyba znalazłem dodatkowy towar, co zapewni te kilkadziesiąt złotych dochodu. :] |
Dzisiaj :rotfl:
|
A notatki już skserowałeś? :D
|
Jutro piątek i trzy egzaminy :( nie wiem czy jest sens się uczyć :D?
|
jutro piątek :):):)
i wyjeżdżam na narty :D |
Na widok pługo-piaskarki? :O :wow:
Czyżbym musiał coś takiego zakupić? :hmm: Widział ktoś coś takiego w lidlu, najlepiej w promocji? :) |
Cytat:
śnieg zaczął się topić na ulicach :D |
Zły znak...
|
widziałem pługo-piaskarkę :jupi:
|
THE miniZLO is COMING!
what you gonna do when we come for you bad boys bad boys |
http://www.matchbox.com/showcase/pro...=7538§ion=
kupiłem powyższego miniaka i pena pqi i810 :) i jak dojdzie to zaczynam kombinatorstwo :D |
|
jeszcze nie
to tu dopiero "w przyszlym roku" (rok fiskalny trwa do marca) |
awanse...
zloty integracyjne... a propos - już wiedzą, że cię wysyłają na początku maja do PL? :D |
zmiany w pracy
pozytywne podwyzki, przesuniecia godzin... |
a może im się śnił?
właściwie, to mnie nic nie jest w stanie zdziwić |
Rycho tu był? Nie przypominam sobie :haha:
|
Cytat:
|
no cóż... :P melagowi się podobało, a w ostatnią noc to i Rycho do nas wpadł ||
|
no to już zboczenie straszliwe :ysz::sciana:
|