![]() |
U Ciebie są te klapki? Bo u mnie nie ma. :nieee:
|
Tam własnie są te klapki w kolektorach ssących - jakby je wywalić, to mógłby iść jak w Celice. Ponoć znacznie żwawszy.
Do tego jakaś korekta programu i spoko. Tylko że całość dość problematyczna i pod znakiem zapytania jesli chodzi o 'opłacalność'. |
Cytat:
Cytat:
|
Jest np. mozliwosc portingu glowicy, klapy wirowe itd.
|
A jak?
|
Akurat nie u grzenia, ale u siebie powietrza dodałem. :fiu:
ECU zajęło się resztą. 8-) |
No takie opinie własnie usłyszałem.
Brak dostępu do ECU i silnik bez modów mechanicznych (turbo) nie do odczuwalnego podkręcenia. Operacja nieopłacalna. A szkoda. |
Tam nie ma co programowo wyciskac bo to jest WOLNOSSACY bezyniak i o tyle, o ile sondy i inne bajery to nie problem bo mozna je programowo wywalic, co z tego ze mu sie podleje paliwa jak nie bedzie powietrza :P , w takim przypadku pozostaja jedynie mody mechaniczne jak beda dobrze zrobione to powinny dodac ~30% mocy ;) , i nie chodzi tu o turbo klekoty bo sporo jest aut z silnikem bezynowym z turbo ;)
|
Porządnie zrobiony motorek, aczkolwiek osprzęt nieco kłopotliwy (4 lambdy + katalizatory-bliźniaki w kolektorze wydechowym na przykład), ale raz że ECU tak zrobione że nie pomieszasz, a dwa, że (w przeciwieństwie do tych wszystkich cipowatych turboklekotów) nie są przez fabrykę sztucznie tłamszone, stąd i nic się programowo nie wyciśnie. :P
Ale są przykłady że to i tamto zmieniwszy, całkiem niedrogo się parę kucy doprzęgnie. :> |
Ale tam nie ma co robic programu to jest bezposredni wtrysk bezyny i bylby zajefajny jak by mial turbawke to mozna by myslec o zwiekszaniu mocy , a tak to jedynie mody mechaniczne :P
|
Robiłem podchody dawno temu. Wszyscy wymiękali...i nie dlatego, że tłoki gdzieś wychodzą.
|
Tak sie postaraly ze tych wynalazkow sie nie chipuje bo sie tloki wychodza przez miske lol2 pomijam ze to wolnossacy bezyniak i tam nie co chipowac :P
|
Do 1AZ-FSE to se go możesz zapraszać. To nie holcbagen czy inny łopel żeby się go tak łatwo dało zrobić. Małe skośnookie ludziki się postarały. :]
|
Zapraszam na zrobienie programu ;)
|
Benzyna idzie, jak się klekot kończy, no ale to dyskusje na temat wyższości świąt itd...co kto lubi.
Nie robię dużych przebiegów osobówką i dla mnie klekot nie ma sensu. Nie narzekam na to, co mam, choć chętnie bym to jakoś schipował albo coś pokombinował. |
Ale o czym tu gadac kolega ma 1.8 turbo w bezyniaku po programie i ja zrobilem u siebie w 1.9 klekocie program , znacznie przyjemniej sie jezdzi klekotem bo ma duzy niuton od dolu i maximum mocy u gory a nie tak jak bezyna wszystko u gory :P
|
Stuninguj jednego i drugiego i zachipuj, to będzie o czym gadać i co porównywać.
|
Nie ma to jak zachipowany CR z lat ~2010 najlepiej z dsg/cvt sama przyjemnosc z jazdy ;) a bezyniaki tylko wachaja spaliny :P
|
Impreza zjadłaby 18.
|
O Mustangu myslalem raczej z XXI wieku :taktak:. W Imprezie siedzialem i nie kupila mnie niczym. Jag kupil mnie komfortem, Eclipse minimalizmem, a 350-ka przesadzila z cena. Od Mustanga odwiodlo mnie wlasnie spalanie. Przy jezdzie takiej jaka uskuteczniem w Eclipse'ie Mustang wciagnalby okolo 20 litrow, a to juz portfel by zabolalo...
|
Cytat:
Cytat:
|
Silnik 2.4 ma swoje prawa. Te 165 KM z tej pojemności to nie jest dużo, a palił będzie wyraźnie więcej od podobnego 2l - nie tylko Mitsu.
Swojemu życzyłbym żeby był trochę żwawszy - w zakresie do tych 130-140, bo później jest spoko. Oczywiście wiem, że to musi być kosztem spalania. Od dawien dawna akceptowalną granicą dla mnie jest dycha, co mi zostało po dziadku 125p (świeć panie nad jego budą) :D Jeżdżę też busem który chla dychę, choć producent pisze że ma palić 6-8 max :rotfl: No ale nim też nie jeżdżę 90/h... a, i też dychę żre wszędzie :sciana: |
Mitsu zawsze duzo palily
|
No każdy jeździ po swojemu i każdy ma swój wynik.
Piszę, że dużo pali bo mnie mój 2l 150 KM pali 8 praktycznie wszędzie...w trasie przekracza 8 powyżej 150 km/h, ale to rzadko się u nas udaje. Po mieście nie poszalejesz - i też wychodzi te 8 (o ile jedziesz a nie stoisz w korkach). A w ogóle nie mam zwyczaju jeździć po emerycku. |
grzeniu, jego zakres to 8-15, wiec jestem gdzies w polowie stawki. Gdzie mi sie nie spieszy tam prawym pasem emerycko, a gdzie mozna to do podlogi.
Plus jest taki, ze na lewym pasie wszyscy zjezdzaja z drogi, wiec na ogol i tak na miejscu jestem szybciej niz chcialem. Poza tym i tak jest oszczednie, bo w gre wchodzily jeszcze 350Z, Impreza WRX STI, Jaguar X-Type i... Mustang ;). |
Jak dla mnie za dużo pali...ale może M@x tak jeździ, że tyle pali. To jest łatwe do osiągnięcia :D
|
ladniusi
gratulacje! ciesze sie Twoim szczesciem :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
No panie, ładne cacko :spoko: Jaki silnik/moc? :)
|
Ilość załączników: 1
Nareszcie umylem Edwarda i zmierzylem spalanie. Wychodzi 12,5 l / 100 km. Nie jest zle, myslalem ze bedzie gorzej! :spoko:
https://forum.cdrinfo.pl/attachments...o-img_5181.jpg |
Cytat:
|
To ile do tej pracy masz, 30 kilometrów?
|
drugi dzień rowerami do pracy - jeszcze dajemy radę :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To całkiem mało. |
Zobaczymy za rok, ekhm... za miesiąc. :szczerb:
|
Zapamiętaj, że różniczka to wyniczek odejmowanka!!
|
Cytat:
|
Zmartwię Cie, ale ludzki umysł pamięta wszystko aż do śmierci. ;p
|
Do Syrii? To daleko... :szczerb:
|
Trzy dni po skończeniu szkoły i od razu życie nabiera kolorów :D
Planujemy już jakiś kozacki wyjazd gdzieś daleeko :D Już powoli zapominam czego ja się tam uczyłem... Jakieś wzory były, lektury i inne cholerstwa... Po maturach umysł się do końca oczyści z niepotrzebnych i zupełnie nieprzydatnych informacji :P |
polkę na kozę wymieniać, to przecież przestępstwo...
|
Jaki hajs? Kozy.
|
"małżonkę" może sprzedać, będzie hajs...
|
Cytat:
|
Cytat:
:idea: stopem ucieknijcie :P |
Teraz muszę zarobić jakieś hajsy i pojedziemy sobie gdzieś razem :D
Tylko jeszcze nie wiem gdzie, może jakaś Chorwacja albo Grecja? :D Ważne, żeby było nad morzem :D |
ludzie, co wy, na palcach liczycie, :wow:
na bazarze u Wietnamczyków są kalkulatorki po 5zł. ja zdawałem maturę w 81r. to był festiwal wolności, :party: w pracy pisemnej z historii (dawniej tak się zdawało maturę) mogłem przemycić Katyń :spoko: ani wysoka komisja, ani pani od historii nie bali się :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Nie, nie było mnie :nie: |
Właśnie!
To, że już nie używacie grzebieni nie upoważnia was do takich tentego k***a |
Cytat:
|
Są tu tacy co pamiętają jak towarzysz Wiesław miał bujną czuprynę! :D
|
Matura? A co to takiego, bo już nie pamiętam.
Miałem jak rycho zaczynał palić... |
Jak pisałem maturę to wielu z Was nie było na świecie! (Oprócz tych co pamiętają Lenina. Oni wiedzą o kim mówię)
|
Kurde chciałbym być tak młody jak ty :P
Ja zawiesiłem konto na Facebooku - nie pamiętam kiedy byłem tak produktywny. :) Dziś też pierwszy dzień na moto! Wszystko się układa^^ |
Matury to jest osobna sprawa, najważniejsze że nie ma już LEKCJI :D
Pozwólcie że wyrażę swe samopoczucie piosenką: https://www.youtube.com/watch?v=e5PnuIRnJW8 |
Do matury nie podchodzisz?
|
Ale jak to? W kwietniu? To jakaś reforma edukacji była?
|
Skończyłem to cholerne liceum i mam WOLNE :D Jutro będą melanże :D
|
Baba go zgwałciła, bo większa. :taktak:
|
Jeśli boli cię dupa, to znak że teraz ty musisz przejąć inicjatywę.
|
Cytat:
Cytat:
toast2 |
a może jechał bez siodełka, albo siodełko z wypustką.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. dZiś już autem :jupi: bo rano lało, teraz popaduje ... no i dupa mnie bili od siodełka ;) |
Ja jeżdżę na LPG za 1,60 i nikt mnie nie namówi, żeby do pracy jeździć rowerem. Szczególnie, że często mam na szóstą rano a wszystkiego jest 5km; jakbym chciał to pokonać na rowerze, musiałbym wstać jeszcze pół godziny wcześniej, co to to nie :P
|
Ciekawe kiedy bedziesz miec pompe i wtryski do regeneracji , bo ta roska ropa to przewaznie jest odbarwiana czerwonka za pomoca kwasu :P
|
nie lubię pedałowania , jeżdżę na ruskiej ropie po 3zł. :)
|
przyjechałem do pracy na rowerze :jupi: oficjalnie uważam sezon rowerowy za otwarty :P
P.S. na szczęście na razie nie pada ;) |
nie wiem, o czym piszesz, i zalicze to do pozytywow - nie musialem sie poddac wspomnianym meczarniom
|
Po wielkich męczarniach zdobyłem łuk Bozaka w Dying Light... ALe rekordu czasowego nie osiągnąłem xDD
|
Hura! Dostałem z rachunkiem za gaz list od prezesa i członka zarządu PGNiG, obniżyli cenę za gaz, jak wyliczyłem, to o 3 grosze, ale oni piszą, że 3,5%, widocznie jakiejś innej matematyki się uczyli. Piszą też z wykrzyknikiem (!), że w ciągu roku obniżyli cenę paliwa gazowego o 11%!, jeju! W tym czasie cena ropy spadła o 33%, nie licząc najniższych notowań. Boże, jacy oni są dla nas dobrzy, jacy!
Za podarowane mi z wielkiej dobroci serca pieniądze, zaszaleję, kupię se paczkę fajków. Pozdrowienia dla Pawlaka, żeby się udławił tym co dostał za ten kontrakt. |
Agora siedzibę zastawiła, to miała z czego wykupić te 250 tysięcy, może się reklamodawcy nabiorą. :haha:
|
a widzisz Edziu, chciałbyś, ale nie odchodzi, :nie:
ma już ponad 250.000 prenumerat elektronicznych :spoko: Polacy to przekorny naród, lubią czytać prasę antyreżimową :czytaj: a wracając do tematu, też sie wypisujesz, to jest nas dwóch na razie:spoko: |
Spieszmy się czytać w Wyborczej takie dobre nowiny, bo tak szybko odchodzi... :>
|
wahałem się w jakim temacie to zamieścić,
jak dla mnie uznałem, że tutaj:taktak: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...-odejsc-z.html że też przy zapisywaniu nikt mnie nie prosił o oświadczenie woli,:czytaj: ani tym bardziej o uzasadnienie wstąpienia do tejżesz organizacji :sciana: |
Już wiem czego dotyczyły te demonstracje. Dziwne, wczoraj ta stronka wyglądała mniej obszernie, jakby stonka mi cała mi się nie wczytała...
|
Czytać nie umie :ysz: władzia zakazała demonstracji bo tam komuna jest a nie jak u nas demokracja :taktak: a bydło wyszło na ulicę :ysz: w demokratycznym kraju jak u nas możesz skakać do woli i żadne ZOMO nie będzie cię pałować :nie:
|
A tak zapytam, czego dotyczyły te demonstracje? Temat chyba nie ten...
|
http://fakty.interia.pl/swiat/news-p...ru,nId,2172683 no w końcu POlicja robi POrządek w tej Belgii :taktak:
|
Cytat:
Darek woli takie: http://img.zszywka.pl/0/0090/w_5635/...sz-klapek-.jpg |
wczoraj, jak wyszedlem do roboty po 3 rano to wrocilem po 20
powiem tak - warto bylo :D dla mnie to nie byl prima aprilis |
Nie moj klimat, ale spoko. :spoko:
Ja ostatnio poszedlem w cos takiego narazajac sie na lincz Darka: https://wojas.pl/produkt/17555/polbuty-meskie-5051-52 Wygodne sa bardzo. W sumie id szesciu lat kupuje u nich i zawsze jestem zadowolony. :taktak: |
Cytat:
Sandały trekingowe, palce chronione potężnie, można chodzić w stopkach i M@X nie będzie oburzony. :D http://www.eccoshop.pl/meskie/buty/m...2/Product.aspx |
psykam Leszka, ostatnio tyskie mi nie wchodzi....
Edziu niestety nikt mnie nie szukał.... wszystkie oko na Maroko... pfu Belgię.... |
Józek! Psykaj tyskacza.
|
I co, nie wyparzyli Cię? :D
|
byłem tuż przy ul. P. Wysockiego, :> siedziałem w dziurze ||
|
:rotfl::hahaha:
|
Jeden telefon do Aldony i cię nie ma :rotfl:
|
pierdu pierdu... chciałbyś :P
|
ktoś już mu spuścił :( :D
|
Cytat:
|
byłem dziś w Warszawie :)
|
powróciłem do szarej i zimnej rzeczywistości ... a tak było ciepło w Italii (pierwszy raz nam tak pogoda sprzyjała)
;) |
jak Ronaldo, w torebce :spoko:
|
Ilość załączników: 1
a w czym nosicie te swoje smartfony gieje :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02. |