![]() |
Phitam, co to za praca, w której masz czas po internecie łazić. :P
|
Pozytyw na dziś - ostatni dzień w tyrze w tym roku :D :spoko:
|
|
Jutro kupuję całą masę mięsa i surowej kiełbasy, a na środę jesteśmy z kumplem umówieni na wędzenie :piwo:
|
świeci, zakupiłem jodłę kaukaską podobno nie lecą igły za szybko,
muszę ją oblać :piwo: |
Słońce świeci i niech tak zostanie. :)
|
No, w sumie dzięki tej darmowej aktualizacji ludzie pracę mają - mój kumpel bierze całkiem niezłą kasę od Irlandczyków za powrót do siódemki/ósemki. :haha:
|
Cytat:
|
U mnie coś się porobiło z rozruchem wyskakuje Brak BOOTMGR naprawa systemu nie pomogła :ysz: formata nie chce mi się robić :P naciskam F8 wskazuję na twardziela(mam dwa) i wszysko chula :spoko:
|
Cytat:
|
Proponowałbym dopisać jeden etap....
Spisuję. Formatuję. Instaluję. Konfiguruję. Obrazuję. Aktualizuję do 10-tki (mam nadzieję, że jak raz mi dali do mojej siódemki, to już na wieki wieków będę mógł sobie zaktualizować). Konfiguruję. Obrazuję. I mam spokój na kolejne 5 lat. |
O nie.
Obraz ze wszystkimi ustawieniami z roku 2013 jest całkiem do niczego, ponieważ w tak zwanym międzyczasie zmieniło się tyle, że nie ma się nijak do obecnego stanu rzeczy. Jest jeszcze obraz z początku tego roku, który co prawda już nie różni się zanadto od tego, co jest obecnie. Ten jednak z kolei powstał już w czasie, kiedy zauważyłem spadek wydajności. Ponadto jest jeszcze jeden problem. Otóż przywracając obraz po raz kolejny nie dokonuję wysiłku przypomnienia sobie co, gdzie, kiedy, jak. Kiedyś w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo i tak instalowałem komuś system przynajmniej raz na miesiąc, a kiedy jeszcze się tym zajmowałem zawodowo, to i raz dziennie. Teraz natomiast po pierwsze pracuję już zupełnie inaczej (choć wciąż głównie przy komputerze), a ponadto i znajomym rzadko coś robię, bo większość ma notebooki a tam co najwyżej... przywraca się obraz systemu :szczerb: W związku z tym plan jest taki. Spisuję. Formatuję. Instaluję. Aktualizuję do 10-tki (mam nadzieję, że jak raz mi dali do mojej siódemki, to już na wieki wieków będę mógł sobie zaktualizować). Konfiguruję. Obrazuję. I mam spokój na kolejne 5 lat. |
a gdzie macie obraz ze wszystkimi ustawieniami :P
|
Ty nie boj, o napiciu się nie zapomnę na pewno :szczerb:
Postawić system to chwila. Ale przenieść wszystko ze starego tak, żeby potem nie musieć się drapać po głowie, jakie to były dane, gdzie jest ten plik, albo wręcz - jaką ja to aplikacją robiłem (bo jakiegoś pliku nie otwierałem od dwóch lat, aplikacja była domyślna i już kompletnie nie pamiętam, jaka) - to już sztuka :> |
Najsampierw zainstaluj sam system... i się napij, reszta później. :szczerb:
Też postanowiłem postawić system na nowo, bo wstaje wieki, co prawda hibernuję system a nie zamykam, ale są aktualizacje, braki prądu, albo nie wychodzi z hibernacji, bo... :hmm: |
Podjąłem decyzję. Zaraz po Świętach zamiast siedzieć bezczynnie reinstaluję - po raz pierwszy od jakichś 5-6 lat - Windows. Co więcej, jednocześnie co prawda nie wywalam całkiem, ale archiwizuję instalację XP-ka, którego z kolei nie reinstalowałem co najmniej od siedmiu lat...
Trochę na to złożył się fakt, że XP-ka włączałem od wielkiego dzwonu tylko po to, żeby pograć sobie w FSX, którey nie wiem czemu na W7 mi się nie chciał włączać, natomiast niedawno kupiłem sobie Steam Edition, więc ostatni powód do używania starego systemu odszedł w niepamięć :P Trochę też jednak składa się na to fakt, że po zmianie w lecie HDD na SSD i przeniesieniu na niego systemu wydajność nie wzrosła aż tak jak oczekiwałem, co ostatecznie udowadnia, że 5-letnia instalacja Windows po prostu nie może działać dobrze. Muszę jednak uważać, bo mam masę programów używanych raz na jakiś czas, z których muszę najpierw wyciągnąć dane logowania (choćby ta aplikacja do składania PIT-ów przez internet), zrobić porządek na pulpicie, moich dokumentach, pobranych i dopiero... Z jednej strony się cieszę, a z drugiej obawiam, że to będzie 2 dni z życiorysu :D |
Teraz? Siedzę w chacie i słucham muzyki :-) Ogólnie wszystko po staremu praktycznie. Może to mało pozytywne i banalne - ale dzień za dniem mija i człowiek nawet nie wie kiedy ten czas mija. Jak ostatnio zobaczyłem, że ostatnio na forum logowałem się rok temu to zaliczyłem mały szok :wow: Staram się zaglądać tu od czasu do czasu nieoficjalnie - głównie po nowe kawały :haha:
|
Co teraz porabiasz ciekawego?
|
Dziś pozytywne jest to, że obecnie cieszę się najpiękniejszą chwilą weekendu - czyli tym złudzeniem, że przede mną całe dwa dni bez roboty :D
|
W tym że myślałem że uwaliłem a działa :D
I możemy rozmawiać godzinami :P |
Działa? To co tu pozytywnego w tym? Znowu będziesz do Moni cichymi telefonami wydzwaniał...
|
Prawie uwalilem Nokię 5800 przez wgranie do niej jakiegoś dziwnego softu, ale wgrałem inny i już działa :d
I do tego świętaaaa niedługo :) |
Ale najpierw wpiernicz! ||
Jestem w domu, wyniki te co już są, wskazują, że pomęczę was jeszcze jakiś czas. :> |
Polać mu!
|
Samo to, żeś się na forum pojawił to już jest coś pozytywnego :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak, też bym coś przypalił. :>
|
Ostatnio ciężko czasem bywa ze znalezieniem czegoś pozytywnego - ale dzisiaj ogłosiłem sobie KEEP SMILING DAY - tak więc jest to jakiś pozytyw :D:D:D
|
Superfrog na psvite jest za darmo dziś xD A pobraniu jest dostępna wersja na ps3
|
Dzieliliśmy między siebie urlopy, które mamy wykorzystać do końca roku i wyszło na to, że będę miał urlop w najbliższy poniedziałek i wtorek, a następnie w dniach 21-23.12 :D Mało tego, świąteczna sobota została podzielona tak, że mi przypada za nią wolne 24; czyli cały świąteczny tydzień, o ile nic nie wypadnie choć znając życie jest spora szansa, że wypadnie, będę świętował :jupi:
|
i znów dwa biegi zaliczone :P teraz Mikołajowe. I znów się udało nie padłem w połowie trasy :jupi:
|
A polskie znaki toto ma? :P
|
Tak, to jest to. Nazywa sie Remix Mini, od Jide Tech.
|
@ M@X to jest to na co się zrzuciłeś w jakimś tam kickstarze? czy jak się to zwie?
|
Cytat:
|
Yup, cos uszyje. Zaraz jak odpakuje i podlacze ;-).
|
jakieś testy, fotki itd. możesz porobić?
|
Ilość załączników: 1
|
I opiłowałem pięty szlifierką kątową. :taktak:
|
Jajka opalił lutlampą. :cojest:
|
Pewnie w tym psychiatryku załapał wszy łonowe :ysz: ciekawe czy jajka też ogolił k***a
|
Ja się dzisiaj opitoliłem własnoręcznie na 7mm, to jak na mnie baardzo mało (zwykle strzygę się mniej więcej co miesiąc na 12). To z lenistwa, teraz nie będę się musiał strzyc półtora miesiąca :D
|
A co on tam miał do strzyżenia?
No ale teraz mydełko 'jeleń' wystarczy :rotfl: |
już zapomniałeś :ysz:
"mam dres po co mi musk" |
Cytat:
|
Nie inaczej.
|
No tak, znasz z autopsji. :szczerb:
|
Wątpię. :jezyk:
|
Ostrzygłem się na Fantomasa, więcej powietrza dojdzie do musku. :szczerb:
|
Cytat:
Padlem! :hahaha: |
***łem
Idę pograć jak wrócę za chwile, znaczy że mam za słabego kompa.... |
lalkę bierzesz do plecaka i idziesz na gigant :taktak: nie powie NIE jak Monia :jezyk:
|
Lalka ma coś nie do przecenienia:
nie mówi. |
i głowa ją nie boli :nie:
|
lalka z allegro nie truje d*p*
|
Tyle pięknych Polek masz wokoło a chcesz lalkę z Allegro... :P
|
|
zabłądziłeś chyba xD, swoją drogą ciekawe z jakiego materiału wykonana ta lala...
|
Cytat:
|
Daj namiary na ten sexshop.
|
no, też prawda xD, nie to że reklamuje ale jest ciekawa promocja w boxoffstore.pl....
Edit.1 Mały wielbłąd się pojawił |
brzmi jak nowego typu prezerwatywa :ysz:
|
Stałem się posiadaczem Dying Light wersja Deluxe jakby to miało znaczenie xDDDDD
|
Wiemy :taktak:
|
Z pozytywnych rzeczy, nie wiem czy wiecie ale jest Ghost in the Shell z 2015r.
|
Murzynek RULEZ!
|
Upiekłem... Afroamerykanina (murzynek chyba nie jest poprawnie politycznie nie?), smaczny
|
Cytat:
By tak publicznie i do tego w lodziarni - fuj... |
Kto giej to giej ja mysle o lodach z maszyny a ty tu cos na temat giejowania , glodnemu chleb na mysli gieju jeden :P
|
Cytat:
O w mordeczkę... gej na forum k***a Do utylizacji -> czytaj do gazu z gejami :szczerb: |
Ja ani tyci tyci , zapraszam na lodziki domowe :>
|
Cieszymy się z Tobą. Nie będziesz się denerwować jak czasami poprosimy Cię o zrobienie loda?
|
Cytat:
Cytat:
|
jak ci nie wstyd, tak publicznie się chwalić :zawstydz:
|
Ciekawe, co twoja żona na to lol2
|
Pozytywnie dzisiaj dostalem maszyne do robienia.......lodzikow lol2 troche bolalo ale podobno robi najlepsze na rynku w domowym zaciszu :P
http://www.amazon.co.uk/Sage-Heston-.../dp/B00CI32S0W |
Co, z tego, iż ma super strefę zgniotu...
I tak sprawiało to masę frajdy - dla 18 latka w pierwszym własnym samochodzie :P Teraz to by się takiego nie kupiło, ale kiedyś frajda niesamowita, i do tego tanie paliwo :P |
Jak zgniatasz z boku, to strefa kończy się na drzwiach z drugiej strony :szczerb:
|
Z której być nie zgniatał, o silnik zahaczysz :D
|
To zależy z której strony zgniatać. A jak z boku...?
|
Cytat:
|
Jak w mercedesie...
|
@ /\ , wiesz ze strefa zgniotu w 126p konczyla sie na silniku lol2
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Miałem takiego kiedyś, aż się łezka w oku kręci... całymi dniami się nim rozbijałem - to były czasy :taktak: Oj rządziło się kiedyś, jak się FIAT'a 126p miało :D |
Fiat 128p
|
Dostałem wreszcie odszkodowanie za rozbite autko, właśnie przeglądam co mogę sobie kupić i myślę nad Mondeo, rocznik gdzieś tak 2011-2012.
|
Wymieniłem dziś olej w samochodzie i naprawiłem rozrusznik.
Olej mnie zaskoczył, kupiłem na wszelki wypadek 2x 4l (liczyłem na 6 do silnika plus dolewki na 10 000), a tu wlazło równe 4 i ani kropli więcej... Co do rozrusznika, wystarczyło przeczyścić styki (były już mocno zaśniedziałe, a śruby skorodowane), czyli opędziłem się od wydatku regeneracji :D |
/zagłębić się w jednorożca? :O
|
Cytat:
|
instrukcja do pralki to nie książka! Coś Ciekawego?
|
Dziś wreszcie dotarły do mnie zamówione w tamtym miesiącu książki. Czas będzie więc odejść do kompa i zagłębić się w słowie drukowanym :)
|
Nie przepadam za burbonem z tego samego powodu, za co go większość kocha, słodki posmak, ale z taką trójcą, to bym pogadał. :)
|
Stara siodemka, gentleman, SB ;-)
|
Eee a jaka jest wlasciwa kolejnosc ?
|
Zamowilem dzis "trzech kroli" ;-)
https://propaganda24h.pl/pl/p/JACK-D...OX-3x0%2C7L/36 Konsumpcja jak tylko przyjda. We wlasciwej kolejnosci :taktak: |
Niech jedzie do Bangladeszu, tam jest bardzo ciepło.
|
Cytat:
|
Syria?
|
W sumie na urodziny trochę dostanę, więc można obrać cel i jechać tuż po... wtedy od razu tam, gdzie cieplej :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02. |