Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nasi kandydaci na najwyszy stolek RP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nasi-kandydaci-najwyszy-stolek-rp-53431/)

yahol 17.06.2005 11:15

Moj pretendent, nazywa sie:
Niemamzadnego INiewidzetakowego

nowygiena 17.06.2005 11:38

Ja za pięć lat będę chyba startował !
Oto mój wstępny program wyborczy :
1.Rozbudowa wytwórni win
2.Izba wytrzeźwień dla każdego
3.Agencja towarzyska na każdym osiedlu
4.Wesołe miasteczkow w każdym mieście -wstęp wolny do 16 lat
5.Piwo tańsze o 99%
6.Płyty TDK+ po 10 gr
7.Żadnych zabezpieczeń na płytach cd,dvd itp
8.Karana jazda po spożyciu alkoholu dopiero od 6 promili
9.Darmowa szkrzynka pocztowa o pojemności 100GB dla każdego bez ograniczeń

Kompletuję sztab wyborczy.Osoby z wyrokami powyżej 10 lat mają pierwszeństwo ! ! !
Narazie mam tylko email do korespondencji :

giena@rozpierdala.net
:piwo:

Air 17.06.2005 11:49

Ilość załączników: 1
Nowak na prezydenta

pops 17.06.2005 11:51

Ilość załączników: 1
rodzynek na prezydenta

MQs 17.06.2005 12:06

No kandydaci piękni się szykują. Poogladam studia wyborcze moze znajdę miniejsze zło. Poza tym, prezydent dla mnie powinien być przede wszystkim rozsądnym dyplomatą - widze trzech na razie: Cimoszewicz, Borowski i Religa (w tej kolejności).

No gdyby San Andreas Lepper wygrał to módlmy się żeby złóż ropy w Polsce nie odkryto bo USA by najechało na bank;)

kontestator 17.06.2005 12:34

Johnny Knoxville na prezydenta!!!!

pawelblu 17.06.2005 12:50

Cytat:

Napisany przez mp666
rodzynek na prezydenta

Gdyby w Polsce prezydentem zostal ksiadz, to by Europa zrobilaby z nas rezerwat przyrody.

woitas 17.06.2005 13:27

Cytat:

Napisany przez *Vojtas*
[...] Prawo głosu to najpotężniejsza broń, jaką w państwach o ustroju demokratycznym raz na kilka lat dostają do ręki wyborcy i grzechem moim zdaniem jest z niej nie skorzystać [...]

demokracja u nas jest tylko na papierze.
w demokratycznym kraju jest wolność słowa, wolność poglądów i konkurencji.
u nas jakoś tego nie zauważyłem.

przykłady:
- pedzie zapowiedzieli zorganizowanie imprezki na ulicy warszawy. kaczuś gimnastykował się jak mógł, żeby do tego nie dopuścić
- próby nałożenia kagańca prasie po seriach niekorzystnych artykułów o niejasnych powiązaniach polityków z biznesem
- 3/4 obywateli RP jest za przywróceniem kary śmierci. do tej pory nic w tym kierunku sejm nie poczynił
- wszelkie sondaże wskazywały, że Kwach nie powinien jechać do Moscow.
olał głosy swoich wyborców i pojechał. zakończyło się to kompromitacją naszego kraju
- wyjazd polskich żołnierzy do iraku wbrew zdecydowanej woli rodaków
-aborcja - większość obywateli jest za złagodzeniem ustawy antyaborcyjnej. swoją drogą, klechy też skutecznie zapalają do boju moherowe berety. dlatego polsce bliżej do państwa kościelnego, niż demokratycznego
- NFZ i ich limity - na etacie ma chyba jasnowidzów, którzy przewidują, ilu będzie w danym roku chorych. zapomnieli chyba, że każdy ma mieć zagwarantowane bezpłatne leczenie.
jeszcze jeden łapiński i będziemy się leczyć u znachorów
- obowiązkowa służba wojskowa - w demokratycznym kraju nie zmusza się obywatela do działania wbrew swoim przekonaniom
- w tym pseudodemokratycznym kraju za obicie mordy włamywaczowi we własnym domu pójdę JA siedzieć

etc etc etc mógłbym pisać pisać i pisać... :P

prometeusz 17.06.2005 14:04

no i jak tu wybierać :smutny:

*Vojtas* 17.06.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez woitas
demokracja u nas jest tylko na papierze.
w demokratycznym kraju jest wolność słowa, wolność poglądów i konkurencji.
u nas jakoś tego nie zauważyłem....

Nie przesadzajmy, że w tym kraju nie ma wolności słowa i poglądów. Przykłady, które dałeś świadczą raczej nie o braku demokracji tylko o bardzo słabej jej jakości, o czym doskonale wiem, bo przecież żyję też w tym kraju i widzę, co się czasami dzieje.

pawelblu 17.06.2005 14:40

Cytat:

Napisany przez woitas
- 3/4 obywateli RP jest za przywróceniem kary śmierci. do tej pory nic w tym kierunku sejm nie poczynił
- wyjazd polskich żołnierzy do iraku wbrew zdecydowanej woli rodaków
- NFZ i ich limity - na etacie ma chyba jasnowidzów, którzy przewidują, ilu będzie w danym roku chorych. zapomnieli chyba, że każdy ma mieć zagwarantowane bezpłatne leczenie.
jeszcze jeden łapiński i będziemy się leczyć u znachorów
- obowiązkowa służba wojskowa - w demokratycznym kraju nie zmusza się obywatela do działania wbrew swoim przekonaniom

Demokracja z definicji nie moze stac ponad prawem do zycia. Tzn zdrowa, cywilizowana demokracja nie zawsze polega na tym ze wiekszosc ma racje, niezaleznie od tego co to jest za racja i jakiej sprawy dotyczy. Gdyby tak bylo to nie istnialyby mniejszosci. Takze to ze 25% ludzi jest przeciwko karze smierci jest dobrym powodem do tego zeby sie nad tym jeszcze zastanowic. Tzn 3/4 poparcia w takiej sprawie jak kara smierci IMO nie jest koniecznie gwarantem 'demokratycznie slusznego' rozwiazania, choc jest oczywiscie powodem do powaznych debat, ktore sie odbywaja i dobrze, bo sprawa jest nie bez znaczenia.

Wyjazd polskich zolnierzy - trudno powiedziec. Trzeba by dokladnie przeanalizowac sytuacje miedzynarowa ktora wtedy byla. Obywatele sa z reguly przeciwko wojnie, bo nie znaja wiekszosci faktow. Ale powiem szczerze - gdyby wladze wysylajace wojsko w tamtym czasie mialy dziesiejsza wiedze, to uznalbym to za zdecydowanie zla decyzje (sfalszowany raport brytyjski i miotajacy sie w 'zeznaniach' sekretarz stanu USA przedstawiajacy 'niby dowody', ktore nie mialy pokrycia w rzeczywistosci).

Bezplatna opieka zdrowotna i obowiazkowe ubezpieczenie to IMO nie jest rozwiazanie demokratyczne, bo konczy sie to tak jak widac - tzn placi sie kase, a dostaje sie byle co. Skladek powinno nie byc, a szpitale powinny konkurowac o pacjenta z ktorym bedzie przychodzila gotowka, a nie na odwrot.

Obowiazkowa sluzba wojskowa wcale nie przyczy idei demokracji. Coprawda jej obecna forma (w zasadzie ta ktora byla, bo podobno zmiany juz sa) nie do konca oddawala idee obowiazkowej sluzby wojskowej w panstwie demokratycznym, ale ogolnie pomysl nie jest zly. Tylko trzebaby to dobrze zorganizowac.

Cytat:

Napisany przez Lukash
ja tam bede gloswal za Kaczynskim, dobrze ze sie nie zgodzil na ta parade,..bo ona zagrazala bezpieczenstu,...i jeszcze policja w tym przypadku mnie smieszy bo torowala ona droge nielegalnej paradzie zamiast ja zablokowac nie rozumiem tego:|

Za to ja rozumiem. Mlodziez Wszechpolska to jest pierwsza w szeregu organizacja do delegalizacji - kto dal im prawo do samosadow !! Ta organizacja to obecnie najniebezpieczniejsza bojowka w Polsce, ktora zaskakujaco czesto wystepuje w otoczeniu pseudokibicow i dresiarzy (ktorzy musieli sie wyniesc ze stadionow, bo poziom zabezpieczen jest coraz wyzszy) wymierzajac 'sprawiedliwosc' wedle uznania.

A Kaczynski zlamal Ustawe Zasadnicza, wiec to jest pokaz nielegalnosci.

Lukash 17.06.2005 14:43

ja tam bede gloswal za Kaczynskim(wydaje mi sie ze to jest najlepszy kandydat ze startujacych, a po za tym mam podobne poglady co on), dobrze ze sie nie zgodzil na ta parade,..bo ona zagrazala bezpieczenstu,...i jeszcze policja w tym przypadku mnie smieszy bo torowala ona droge nielegalnej paradzie zamiast ja zablokowac nie rozumiem tego:|
P.S. Moze dodasz do tematu sonde z kandydatami..zobaczymy jakie wyniki beda

M@X 17.06.2005 15:09

Najrozsadniejszy wydaje mi sie Donald Tusk, choc moge sie oczywisice mylic... Co do Lecha Kaczynskiego i veta w sprawie parady rownosci - zgadzam sie! Przyznaje otwarcie - nie dopuszcze do sytuacji gdy wyjde na starosc na spacer do parku z zona i dzieckiem i z takimz samym dzieckiem wyjdize na psacer para facetow, albo nawet faceci bez dziecka trzymajac ysie za reke i namietnie calujacy. Gdy to widze chce mi sie wymiotowac i paranoja jest ze jedyny trzezwy poglad w tej sprawie ma tak skrajna organizacja jak "Mlodziez Wszechpolska", no ale coz...

pops 17.06.2005 15:33

mozna by zrobic z tego topica ankiete.

Lukash 17.06.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A Kaczynski zlamal Ustawe Zasadnicza, wiec to jest pokaz nielegalnosci.

Co do Młodziezy Wszechpolskiej nie bede sie wypowiadal bo ja na tej paradzie zadnej agresji z ich strony nie widzialem,...a co do zlamania przez Kaczynskiego prawa to jest to kwestia dyskusyjna,...poniewaz jezeli prada jest gorszaca i ma podtekst seksualny, a po za tym jest zagrozeniem dla miasta,..poniewaz moga wybuchnac jakies stracie miedzy zwolennikami i przeciwnikami moze prezydent miasta zakazac takiej demonstracji i tak walsnie uczynil. Bardzo duzo wiekszosc jest przeciw takiej demonstrancji.

Donald Tusk...to jest czlowiek nijaki on nic nie pokazuje nie wiem nawet jakie wartosci wyznaje zaczym jest a czemu sie sprzeciwia,...zadnych konkretow z jego strony.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:51.