![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast moja wypowiedź dotyczyła tylko i wyłącznie moich preferencji, jako że nie gustuję w futrzakach żadnego rodzaju i już. Każdy to może interpretować na własny sposób, natomiast wypowiedź sama w sobie była neutralna i dotyczyła bezpośrednio tylko mojej osoby. Kierując się tą zasadą mógłbyś wykasować nawet post ze stwierdzeniem typu: "lubię leżeć na zielonej trawce" za rzekome popularyzowanie miękkich narkotyków. Tylko, czy to się nie nazywa cenzura? Jeżeli ktoś mnie obraża, a potem pisze skargi do moderatora na moje odpowiedzi, które są o wiele łagodniejsze, to jest to już trochę śmieszne i kuriozalne, i zakrawa na kpinę z równych zasad dla wszystkich forumowiczów. Całe szczęście, że się to już urwało, ale zastanawiające jest, że przy okazji nie wykasowałeś obelg memorando pod moim adresem, które były o wiele bardziej agresywne i całkowicie jednoznaczne. :czytaj: post nr 57 tego tematu. PS: To nie znaczy, że tego od Ciebie wymagam. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Morris i Memorando proszę skończyć tzw. "pyskówki" w przeciwnym razie ja je skończe.
Jak zauważyliście, a może nie pokasowałem wypowiedzi, które faktycznie mogły obrazić osobę "trzecią", że to tak nazwe, a bliską osobę memorando. Uspokójcie się. |
Tez mam 640 i z samej uslugi jestem zadowolony ale boje sie pomyslec o ewentualnych biurotkatycznych zabiegach z TPSA.
Ja bym sie zastanawial nad zmiana na 1024 z limitem 25 GB, ale z pewnych wzgledow musze pozostac przy 640, chociaz uwazam ze 1024 z limitem 25 GB to uczciwa oferta. |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Powtórzę jeszcze raz: Nie sam dostęp limitowany jest karygodny, ale jego cena, jak na polskie warunki oraz sposób wprowadzania - nieinformowania ludzi o rzeczywistych parametrach łącza. Odczytuj to proszę w kontekście moich wcześniejszych wypowiedzi. :) |
Cytat:
Zobacz w jakim charakterze powstal topik. Nie w sprawie - cala NEO jest za droga, tylko oparlo sie na wyliczeniach ze nowa neo z limitem 25 GB jest bez sensu i jest to propozycja wymierzona w uzytkownikow. I to moim zdaniem jest nieprawda. Limity na tym poziomie bardziej pomoga zwyklemu uzytkownikowi niz mu przeszkodza. |
Cytat:
Ale już się boję, że jakiś zabłąkany polityk trafi kiedyś na to forum w poszukiwaniu nagich zdjęć posłanki Beger i nuż zobaczy Twój post i wpadnie na taki pomysł? Myślisz, że to nierealna rzeczywistość? Mieliśmy już przykład Pola-Głu... alias Winietoo. Pewnie pomyślisz że to byłby szczyt absurdu? -No to sobie wyobraź, że ten niesczęsny poszukiwacz zaginionej babki będzie ministrem infrastruktury, będzie nosił krawat w biało-czerwone paski i szukał będzie zdjęć nie posłanki, ale pani MINISTER d/s INFORMATYZACJI - Renaty B. Spoooky? :\ :buu: |
A tu się z Tobą pozwolę nie zgodzić :) :
Cytat:
Pewnie za bardzo by mnie to nie obchodziło, ale obchodzi, bo patrzę na tę firmę przez pryzmat jej PRL-owskiej historii i monopolistycznych przywilejów, które niesłusznie wniosła z tamtych czasów do III R.P. Ona nie powstała z prywatnych pieniędzy. Powstała z pieniędzy wszystkich tych, którzy płacili abonament, a także z kieszeni tych, za których zdecydowali o tym partyjni notable (czyli podatków). Jeszcze raz się powtórzę: zyskali politycy i France Telecom, a stracili podatnicy utrzymujący kiedyś ten molochi, i tracą abonenci, w niektórych przypadkach rzeczywiście nie mający innego wyboru jak wybrać jedynie słusznego operatora. Dlatego nie postrzegam jeszcze polskiego rynku usług telekomunikacyjnych jako wolnego. Wśród innych mniejszych firm daje się zaobserwować natomiast następujący trend: Sprawiają powoli, że od rynku monopolizacyjnego dochodzimy powoli do rynku oligopolistycznego, jak to ma miejsce na rynku usług komórkowych (w innych krajach wielkości Polski ma szansę działać 10-15 operatorów sieci komórkowych). U nas wmawia się "ludowi", że to niemożliwe technicznie. Nie jestem specjalistą w tej branży, ale skoro gdzie indziej można, TO CZEMU ZNÓW U NAS IĘ NIE DA? Cytat:
|
Cytat:
Dobre :spoko: |
Cytat:
Właśnie o to mi chodziło: O prawo do komunikowania. Ktoś zaraz może napisać, że dawniej nie było telefonu, telewizji, Internetu i innych mediów, a jednak ludzie żyli i się komunikowali. - Zgoda, ale teraz używając określenia M. McLuhana żyjemy w jednej "globalnej wiosce" i niemożność komunikowania jest dla niektórych prawie tak dotkliwa, jak dawniej izolacja od plemienia, grupy, społeczności, skazanie na wygnanie... W dużej mierze to za sprawą wielkich korporacji mamy takie potrzeby - to one je wykreowały. Nie oceniam, czy te korporacje są dobre, czy nie, ale nie mogę się zgodzić, jeśli teraz politycy, którzy pochodzą z wolnych wyborów swojego narodu robią takie świństwo właśnie swojemu narodowi ograniczając mu prawo do swobody komunikowania. To było nadużycie stanowisk i nie sądzę, że za darmo zaingerowali w rynek, na którym powinna rozwijać się wolna konkurencja. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |