Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Neostrada TP - Kradnie nam coraz szybciej (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neostrada-tp-kradnie-nam-coraz-szybciej-40948/)

Morris 12.10.2004 01:46

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Myślę, że mimo iż inaczej (a właściwie dokładnie przeciwnie ;) ) to napisalliśmy, to jednak się ze sobą zgadzamy :)

Jestem za, a nawet NIE przeciw :uscisk:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
He he.. Nie wiem, gdzie i kiedy (i czy w ogóle) wspominałem coś o rowerach i scieżkach rowerowych, ale trafiłeś dobrze, bo lubię to, więc możemy sobie :piwo: za to strzelić :)

:) Wprawdzie Ty nie wspominałeś:
Cytat:

Napisany przez TATOON
(...) nietrudno bowiem zebrać bardzo wielu chętnych z samochodami i dać im cała ścieżkę rowerową - wiadomo bowiem co się wtedy stanie - a tak postępuje TPSA ((

...ale browarek zawsze będzie mile widziany na moim stole ^_^ :D :haha:

Morris 12.10.2004 01:33

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Morris i Memorando proszę skończyć tzw. "pyskówki" w przeciwnym razie ja je skończe(...)

Mam nadzieję, że prześledziłeś ich przebieg i zauważyłeś, że od początku gram w defensywie? Nie lubię gdy ktoś mnie obraża tylko dlatego że nie potrafi lub nie chce nawiązać ze mną rozmowy.

Natomiast moja wypowiedź dotyczyła tylko i wyłącznie moich preferencji, jako że nie gustuję w futrzakach żadnego rodzaju i już. Każdy to może interpretować na własny sposób, natomiast wypowiedź sama w sobie była neutralna i dotyczyła bezpośrednio tylko mojej osoby. Kierując się tą zasadą mógłbyś wykasować nawet post ze stwierdzeniem typu: "lubię leżeć na zielonej trawce" za rzekome popularyzowanie miękkich narkotyków. Tylko, czy to się nie nazywa cenzura?

Jeżeli ktoś mnie obraża, a potem pisze skargi do moderatora na moje odpowiedzi, które są o wiele łagodniejsze, to jest to już trochę śmieszne i kuriozalne, i zakrawa na kpinę z równych zasad dla wszystkich forumowiczów.

Całe szczęście, że się to już urwało, ale zastanawiające jest, że przy okazji nie wykasowałeś obelg memorando pod moim adresem, które były o wiele bardziej agresywne i całkowicie jednoznaczne.
:czytaj: post nr 57 tego tematu.
PS: To nie znaczy, że tego od Ciebie wymagam.

Pozdrawiam

memorando 11.10.2004 21:21

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Morris i Memorando proszę skończyć tzw. "pyskówki" w przeciwnym razie ja je skończe.

Jak zauważyliście, a może nie pokasowałem wypowiedzi, które faktycznie mogły obrazić osobę "trzecią", że to tak nazwe, a bliską osobę memorando.

Uspokójcie się.

zlikwidowalem abonament na posta i kulturalnie się wycofuję z pyskówek morris sorrki milegoi dnia

CIAPEK 11.10.2004 21:17

Morris i Memorando proszę skończyć tzw. "pyskówki" w przeciwnym razie ja je skończe.

Jak zauważyliście, a może nie pokasowałem wypowiedzi, które faktycznie mogły obrazić osobę "trzecią", że to tak nazwe, a bliską osobę memorando.

Uspokójcie się.

pawelblu 11.10.2004 20:45

Tez mam 640 i z samej uslugi jestem zadowolony ale boje sie pomyslec o ewentualnych biurotkatycznych zabiegach z TPSA.

Ja bym sie zastanawial nad zmiana na 1024 z limitem 25 GB, ale z pewnych wzgledow musze pozostac przy 640, chociaz uwazam ze 1024 z limitem 25 GB to uczciwa oferta.

Smartek 11.10.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ok, w porządku. Ale zauważ, że ja nie jestem przeciwnikiem tepsy i nie psioczę na nią dla zasady. Niektóre rzeczy owszem nie podobają mi się i nie waham się o nich wspomnieć, ale generalnie nie jestem niezadowolonych użytkownikiem.

co prawda to prawda - ja np. nie mam nic im do zarzucenia [procz ignorowania uzytkownika i dlugo okres czekania na wszystko :P ]. Mam nielimitowana neo 640 od roku - wszystko okej i ciesze sie, ze ja mam :)
pozdro ;)

andrzejj9 11.10.2004 20:00

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Piszesz niejako w obronie tez przytaczanych przez autora tematu, wiec odnosze sie do twoich wypowiedzi.

Zobacz w jakim charakterze powstal topik. Nie w sprawie - cala NEO jest za droga, tylko oparlo sie na wyliczeniach ze nowa neo z limitem 25 GB jest bez sensu i jest to propozycja wymierzona w uzytkownikow. I to moim zdaniem jest nieprawda. Limity na tym poziomie bardziej pomoga zwyklemu uzytkownikowi niz mu przeszkodza.

Ok, w porządku. Ale zauważ, że ja nie jestem przeciwnikiem tepsy i nie psioczę na nią dla zasady. Niektóre rzeczy owszem nie podobają mi się i nie waham się o nich wspomnieć, ale generalnie nie jestem niezadowolonych użytkownikiem.

andrzejj9 11.10.2004 19:59

Cytat:

Napisany przez Morris
A tu się z Tobą pozwolę nie zgodzić :) :

Myślę, że mimo iż inaczej (a właściwie dokładnie przeciwnie ;) ) to napisalliśmy, to jednak się ze sobą zgadzamy :)

Cytat:

no to jeszcze po jednym :piwo: , żeby nam się lepiej po tych ścieżkach rowerowych śmigało :D ^_^ :D
He he.. Nie wiem, gdzie i kiedy (i czy w ogóle) wspominałem coś o rowerach i scieżkach rowerowych, ale trafiłeś dobrze, bo lubię to, więc możemy sobie :piwo: za to strzelić :)

Morris 11.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Piszesz niejako w obronie tez przytaczanych przez autora tematu, wiec odnosze sie do twoich wypowiedzi.

Zobacz w jakim charakterze powstal topik. Nie w sprawie - cala NEO jest za droga, tylko oparlo sie na wyliczeniach ze nowa neo z limitem 25 GB jest bez sensu i jest to propozycja wymierzona w uzytkownikow. I to moim zdaniem jest nieprawda. Limity na tym poziomie bardziej pomoga zwyklemu uzytkownikowi niz mu przeszkodza.

Nie odnosiłem się do innych NEO poza 640, bo te były już wcześniej limitowane, a między 640-1024 widać największy kontrast na wielu poziomach.

Powtórzę jeszcze raz: Nie sam dostęp limitowany jest karygodny, ale jego cena, jak na polskie warunki oraz sposób wprowadzania - nieinformowania ludzi o rzeczywistych parametrach łącza. Odczytuj to proszę w kontekście moich wcześniejszych wypowiedzi. :)

pawelblu 11.10.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...

Morris 11.10.2004 18:12

Cytat:

Napisany przez TATOON
witam!
tak z ciekawosci... mam samochód płacę podatek drogowy...moze jakies limity kilometrow? i dopłaty po ich przekroczeniu? (...) :klnie:

Teraz akurat jest tak, że podatek jest w cenie paliwa, więc im więcej przejeżdżasz km, tym więcej go płacisz ;)

Ale już się boję, że jakiś zabłąkany polityk trafi kiedyś na to forum w poszukiwaniu nagich zdjęć posłanki Beger i nuż zobaczy Twój post i wpadnie na taki pomysł? Myślisz, że to nierealna rzeczywistość? Mieliśmy już przykład Pola-Głu... alias Winietoo.
Pewnie pomyślisz że to byłby szczyt absurdu?

-No to sobie wyobraź, że ten niesczęsny poszukiwacz zaginionej babki będzie ministrem infrastruktury, będzie nosił krawat w biało-czerwone paski i szukał będzie zdjęć nie posłanki, ale pani MINISTER d/s INFORMATYZACJI - Renaty B.
Spoooky? :\ :buu:

Morris 11.10.2004 17:49

A tu się z Tobą pozwolę nie zgodzić :) :
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie łódźmy się - dopóki nie będzie silnej konkurencji coś takiego jak badania marketingowe i dostosowywanie do ich wyników swojej oferty w TP po prostu nie będzie istniało(...)

TP robi badania: Dzwoniła niedawno do mnie pani z Pentora i pytała o to i o tamto, ale to były pytania niestety tylko dotyczące wizerunku TP, a nie potrzeb klienta, a to 2 odrębne sprawy - TP chce mieć dobry wizerunek, ale klienci i ich potrzeby ją za bardzo nie obchodzą. Woli uprawiać propagandę, niż realny PR.

Pewnie za bardzo by mnie to nie obchodziło, ale obchodzi, bo patrzę na tę firmę przez pryzmat jej PRL-owskiej historii i monopolistycznych przywilejów, które niesłusznie wniosła z tamtych czasów do III R.P. Ona nie powstała z prywatnych pieniędzy. Powstała z pieniędzy wszystkich tych, którzy płacili abonament, a także z kieszeni tych, za których zdecydowali o tym partyjni notable (czyli podatków).
Jeszcze raz się powtórzę: zyskali politycy i France Telecom, a stracili podatnicy utrzymujący kiedyś ten molochi, i tracą abonenci, w niektórych przypadkach rzeczywiście nie mający innego wyboru jak wybrać jedynie słusznego operatora. Dlatego nie postrzegam jeszcze polskiego rynku usług telekomunikacyjnych jako wolnego.

Wśród innych mniejszych firm daje się zaobserwować natomiast następujący trend: Sprawiają powoli, że od rynku monopolizacyjnego dochodzimy powoli do rynku oligopolistycznego, jak to ma miejsce na rynku usług komórkowych (w innych krajach wielkości Polski ma szansę działać 10-15 operatorów sieci komórkowych). U nas wmawia się "ludowi", że to niemożliwe technicznie. Nie jestem specjalistą w tej branży, ale skoro gdzie indziej można, TO CZEMU ZNÓW U NAS IĘ NIE DA?

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
;)
Dobre :spoko:

no to jeszcze po jednym :piwo: , żeby nam się lepiej po tych ścieżkach rowerowych śmigało :D ^_^ :D

andrzejj9 11.10.2004 17:20

Cytat:

Napisany przez Morris
Nadajemy na tych samych browarach :) :piwo:

;)

Dobre :spoko:

Morris 11.10.2004 17:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Hmmm, być może źle się wyraziłem, ale nie chodziło mi broń Boże o to, żeby ograniczać wolny rynek. Miałem na myśli monopol, hipotetyczną sytuację, że dany producent całkowicie kontroluje dany obszar rynku - np. produkcję lekarstw czy paliwa. I chodziło mi o to, że w takiej sytuacji państwo musi wkroczyć i w pewien sposób kontrolować przedsięwzięcia tego przedsiębiorcy. Bo jeśli tego nie zrobi, jego samowola może się odbić na życiu i zdrowiu przeciętnego obywatela.

To na pewno. Natomiast coś, co luksusem było kilka lub kilkadziesiąt lat temu, dzisiaj może już dawno nim nie być. Tak według mnie jest w przypadku internetu. W Polsce to ciągle dobro luksusowe, na świecie już dawno nim nie jest.

Ja pozostanę przy swoim stwierdzeniu. Internet nie jest może niezbędny do życia, ale jest już bardzo potrzebny przeciętnej osobie i zdecydowanie nie powinniśmy za niego płacić, jak za jakieś dobro luksusowe, niepotrzebną zachciankę.

Nadajemy na tych samych browarach :) :piwo:

Właśnie o to mi chodziło: O prawo do komunikowania.
Ktoś zaraz może napisać, że dawniej nie było telefonu, telewizji, Internetu i innych mediów, a jednak ludzie żyli i się komunikowali.
- Zgoda, ale teraz używając określenia M. McLuhana żyjemy w jednej "globalnej wiosce" i niemożność komunikowania jest dla niektórych prawie tak dotkliwa, jak dawniej izolacja od plemienia, grupy, społeczności, skazanie na wygnanie... W dużej mierze to za sprawą wielkich korporacji mamy takie potrzeby - to one je wykreowały. Nie oceniam, czy te korporacje są dobre, czy nie, ale nie mogę się zgodzić, jeśli teraz politycy, którzy pochodzą z wolnych wyborów swojego narodu robią takie świństwo właśnie swojemu narodowi ograniczając mu prawo do swobody komunikowania. To było nadużycie stanowisk i nie sądzę, że za darmo zaingerowali w rynek, na którym powinna rozwijać się wolna konkurencja.

Morris 11.10.2004 17:03

Cytat:

Napisany przez krasnal
Pomyśl, o malych oddalonych miejscowościach, osadach, osiedlach bedących poza zasięgiem komórek, gdzie jest niezbędny chociażby po to by móc wezwać służby ratunkowe. W tym wypadku chodzic może o ludzkie życie. I w tych przypadkach telefon jest niezbędny do życia.

Masz rację w tym przypadku, ale takich jest już na szczęście niewiele, bo nawet w większości tzw. "dziur zabitych dechami" kilka osób na pre-paida i są w zasięgu przynajmniej jednej sieci komórkowej.

Cytat:

Napisany przez krasnal
Co do monopolu, to większość infrastruktóry telekomunikacyjnej kraju należy do TPSA, oraz uregulowania dotyczace telekomunikacji stawiają ją na pozycji monopolisty.

Zgadzam się

Cytat:

Napisany przez krasnal
Czy znacie jeden przykład, gdzie dokładna demonopolizacja usług telekomunikacyjnych (łącznie z infrastrukturą), przyniosła złe rezultaty dla odbiorcy końcowego. Nawet w państwach ościennych będących w podobnej sytuacji jak Polska dało to dobre rezultaty.

Święta racja :tak!:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.