![]() |
Cytat:
pozdro ;) |
Te wyliczenia na gorze sa moim zdaniem hmm - smieszne ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Krasnal:
czasami zaluje ze nie jest u nas tak jak w stanach. Moglbys wtedy zaskarzyc monopoliste o bezpodstawne zerwanie umowy i narazenie ciebie/twojej zony na straty finansowe/moralne itp. Ba jeszcze chcieli wmusic ze to ty sie nie wywiazujesz. Dostali by tak kilkanascie razy ostro po kieszeni i by w koncu zrozumieli ze umowa obowiazuje dwie strony a nie tylko jedna. Ps: Memorando: jak sadze nie oplacasz sam rachunkow i nigdy nie miales z tym problemow :) - wierz mi rozne cuda sie zdarzaja hehe Pozdrawiam O. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie do końca tak jest !!!
Cytat:
W ubiegłym roku przysłano mi zawiadomienie że mam niezapłacony rachunek za jeden miesiąc. Pojechałem, pokazałem dowód wpłaty (w terminie), sprawa załatwiona. W tym roku od marca zaczeli mi przysyłać ok. codwa tygodnie wezwanie do zapłaty tej faktury. Pomimo wielu telefonów i rozmów wyjaśniających, a w końcu wysłania faksem dowodu opłaty faktury, wyłaczono mi telefon (w momencie kiedy zona oczekiwała na telefon ze szpitala o zgłoszenie się na pobyt w nim), o czym ich informowałem. W związku z tym zmuszony byłem założyć telefon w Sferii. Poinformowałem, że traktuje to jako rozwiązanie umowy z ich strony, i wyjąłem wtyczkę z gniazdka. Do dziś, tj. ok. pół roku po tym przychodzą mi faktury za abonament, ale o dziwo już nie upominają się za rzekomo zaległą fakturę. I kto tu trzyma się gałęzi jak małpa |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
Witam!
Nikt Cie nie zmusza do korzystania z uslug TPSA, a jak nie masz wyboru to albo zrezygnuj z telefonu/internetu albo - ze tak powiem brzydko - "morda w kubel". Kazdy tylko pier** ze TPSA to... TPSA tamto, a jednak trzyma sie jej kurczowo jak malpa galezi... Chcesz wyrazic swonie niezadowolenie to zrezygnuj z ich uslug. Moze gdyby wszyscy ci, ktorzy tak wybrzydzaja zrezygnowali z TPSA to by sie panowie z TPSA zastanowili nad soba, a tak to tylko bicie piany... |
Neostrada TP - Kradnie nam coraz szybciej
Witam. Wiem, że na ten temat już były posty, ale chciałbym rzucić trochę światła lasera na temat limitów TEjPSYchopatycznej firmy, trochę mam nadzieję z innej strony:
Otóż stara (do 30.VIII.2004r.) najwyższa opcja NEO bez limitu miała następującą wydajność: 640 kb/s x 3600 (sekund w godzinie) x 24 (godziny w dobie) x 30 (dni w miesiącu) = 1.658.880.000 kilobitów = =193,119049 GB Nowa Neo ( "+" a jakże!) podwyższona 1.IX.2004r. do 1024 kb/s z ograniczeniem 5 GB miała wydajność: 42.949.673 kilobitów Ile razy mniej opłacalna była nowa neostrada? 1.658.880.000 : 42.949.673 = 38,623809778481899035645742867472 Odpowiedź: :wow: Ponad 38 RAZY!!!! :wow: TaPSychopatycznA firma w swojej łaskawości podwyższyła limit do 25 GB miesięcznie, w przekonaniu o swej dobroduszności. Policzmy zatem opłacalność "nowszej nowej" neostrady: Nowa Neo ( "+" a jakże!) podwyższona 1.IX.2004r. do 1024 kb/s z ograniczeniem 25 GB ma wydajność: 214.748.365 kilobitów Ile razy mniej jest opłacalna "nowa nowa" neostrada? 1.658.880.000 : 214.748.365 = 7,7247619556963798071291485734944 Odpowiedź: Tylko prawie 8 RAZY!!!! :wow: Jaka dobra ta TP... :serdusz: Przecież mogła zostawić poprzednie limity (które wprowadziła pewnie w trosce o nas), ale przecież wszyscy wiemy, że dba o swoich drogich klientów. :wsciekly: PS: Nie zapominajmy, że "nowa" NEO 1024 kosztuje 149 zł PS2: A teraz zagadka: Ile jest warta w rzeczywistości "nowa nowa" (sic!) neostrada? Podpowiedź: wystarczy podzielić cenę starej NEO 640 przez 7,72. I jak? Wiemy ile powinniśmy w rzeczywistości płacić narodowemu złodziejowi? :kasa: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:00. |