![]() |
Cytat:
Internet nie jest już dobrem luksusowym. Takim mógł być 5 lat temu. Teraz jest niezbędny do pracy, do komunikacji, do normalnego życia dla przeciętnego obywatela. Jeśli na rynku nie ma konkurencji, która regulowałaby dostęp do niego i koszty z tym związane, powinno to zrobić państwo. A decyzja czy mieć internet czy nie, nierzadko już nienależy do konsumenta. Jest to po prostu w dzisiejszych czasach już konieczność, nie zachcianka. |
Cytat:
|
Niestety, choć również nie jest to mi na rękę, prawda jest taka jaka jest.
A jest taka że usługa zarówno dostepu do internetu, jak i telefoniczna jest dobrowolna. I trochę trudno mieć pretensję że jest taka jaka jest. Decyzja należy do kupującego. I trudno mieć pretensje że sprzedający chce jak najwięcej na tym zarobić. I to jego decyzja jaki towar sprzedaje. Mamy wolny rynek, czy się to komuś podoba czy nie. Inną sprawą jest to że sprzedawca ma praktycznie pozycje monopolu. Wina jest po stronie naszych kochanych rządów, sejmów, itp. "ciał decyzyjnych". Moim zdaniem to do nich należałoby kierować zastrzeżenia, że w tym asortymencie jesteśmy w większości skazani na jeden towar. I pewnie nie zmieni się to dopóki nie będzie większego wyboru (wide telefonia komórkowa - czyli i u nas można). To są pozostałości (zbyt dużo ich jeszcze) po poprzedniej (czasami mam wrażenie że nie bardzo poprzedniej) epoce. Odrębną sprawą jest to jak sprzedawca wywiązuje się ze swoich zobowiązań. I tu, poprzez próbowanie wymuszenia wywiązywania się z zobowiązań, a wreszcie dochodzenie swoich racji w sądach konsumenckich, sądach powszechnych, moze zmienić wiele. Są na to przykłady. Nagłaśnianie takich spraw zakończonych sukcesem, może naprawde zdziałać więcej niż narzekanie. Jesli chodzi o tytułowy topic, to wg mnie dobrze że się ukazuje. Są też osoby które mają wybór, i to być może im ułatwi podjęcie decyzji. Nie zawsze wiedzą na co się decydują, i ile faktycznie za to płacą. A tak pozatym to panowie może :piwo: dla wszystkich i troche :peace: . Myśle że warto. |
Cytat:
A tak serio: mniej więcej o to mi chodziło :) Powinniśmy jako cywilizacja robić postępy, a nie pogrążać się w regresie. |
Cytat:
Cytat:
A jeżeli chodziłoby tylko o "poskromienie" "skrajnych jednostek", to przy takiej polityce wersje limitowane byłyby w o wiele niższej cenie. Mój wniosek - pieniądze abonentów neostrady, zamiast żeby iść na rozwój infrastruktury sieci zapychają dziury finansowe w innych niedochodowych (czyt.również: "źle rządzonych") częściach molochu France Telecom. :kreci_gl: |
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi po prostu o to zeby na skrajnych jednostkach wymusic zmiane taryfy na DSL, bo NEO jest skierowana do zwyklego internauty a nie do p2p 24h !! Niezapominajmy ze sa ludzie ktorzy np. chca grac w gry na NEO i miec niskie pingi a jak wyjcia TP na europe sa zapchane przez p2p to europejski BN laguje i dla mnie osobiscie jest to wkurzajace ze ktos naduzywa tej uslugi nie dajac mozliwosci korzystania innym !! |
Cytat:
tak z ciekawosci... mam samochód płacę podatek drogowy...moze jakies limity kilometrow? i dopłaty po ich przekroczeniu? - jest tu analogia do TPSA płace za produkt i nikomu nic do tego czy ja wykorzystuje z tego 10 czy 100% limity to tylko sposób na bezczelne nabijanie sobie kasy, a od "praworządności" to sa sądy i policja , a nie operator kto sądzi inaczej to ma mentalnosc chyba niewolnika :klnie: |
Cytat:
|
Cytat:
@ndy: masz rację, ale się śpieszyłem. Na przyszłość przyrzekam poprawę. :) Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
co do TP to sa zlodzieje, a dlaczego wiekszosc ma w niej np. telefon bo nie ma innego wyjscia. A przecierz nie zrezygnuja z telefonu tylko dla tego ze tpsa prowadzi taka polityke.
@Morris nie pszi posta pod postem to nie czat. Nie lepiej edytowac !!! |
Cytat:
Cytat:
PS Chyba widziałem kotka :rotfl: |
Cytat:
A taka np. IDEA? - Też należy do tej samej grupy kapitałowej, a jednak jest jedną z nielicznych (a może jedyną?) która tam zarabia! Wciąż jest konkurencyjna i pokazuje ŻE MOŻNA!!! Można mieć niskie ceny, niezłą obsługę i na tym ZARABIAĆ! Ale dla wielu naszych rodaków, to właśnie taki stan w tym kraju jest chory. Pozdrawiam wszystkich z nadzieją na lepsze. :papa: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:27. |