![]() |
@polakT tylko, że twój przypadek jest inny niż ten o który toczymy spór ;)
|
Tak, inny, o iveco nie rozmawiamy....
|
@Ratutaj:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teraz rzeczywiście czasem uczy się włączania lewego kierunkowskazu, ale to nie jest wewnętrzne przekonanie instruktorów, tylko chęć zwiększenia szans zdających - egzaminatorzy bowiem również różnie to interpretują. Ostatnio słyszałem nawet, że skręcając w lewo nie trzeba włączać lewego kierunkowskazu, ale już zawracając należy to zrobić - to jest dopiero dziwna interpretacja, a jednak s a i instruktorzy, którzy tak uczą i - o ile mi wiadomo - egzaminatorzy, którzy tego oczekują.
|
Cytat:
Cały czas dyskutowaliśmy o tym przypadku. |
Cytat:
A tak jak pisze @Jarson: lewy kierunek należy włączać na egzaminie na prawko, bo mogą Cię oblać ze nie włączenie tegoż. edit: tak, wiem każdy ma swoje racje, nikogo nie przekonamy, ale jak już było pisane. Przepisy nie mówią o wrzucaniu lewego kierunkowskazu (co jest nielogiczne jak dla mnie) to nie robię tego, by nie zaciemniać sytuacji na rondzie. każdy robi jak chce, ale jak widzę takiego z lewym kierunkowskazem zachowuje zwiększony odstęp, i uwagę - jakbym jechał za kierowcą podążającym szlakiem węża. Tyle w tym temacie z mojej strony./ |
W dawnych czasach umiano do jełopów przemawiać, służył do tego bat i pręgierz, działało idealnie, nie było reklamacji.
|
Rondo?
Rondo jest proste. |
Zależy. Stetsony mają na ogół wygięte.
|
http://www.stetsonhat.com/files/title_images1.jpg
The History of Stetson Hats In 1865, with $100, John B. Stetson rented a small room, bought the tools he needed, bought $10 worth of fur and the John B. Stetson Hat Company was born. A year later (...) Piękne! Zawsze ze 100 dolarami.... |
A spotkaliście kiedyś na drodze taką kobietę, która wrzuciła lewy a skręcała w prawo?:O
Bo mnie dzisiaj mało co i taka by wysłała do lakiernika... |
A bo to raz?
Ciesz się, że skręciła w prawo, a nie było na odwrót. Jak widzisz kobietę na drodze, czy tym bardziej za kierownicą, to należy zachować wzmożoną czujność, zwiększyć odstęp, zmniejszyć prędkość... i bacznie obserwować poczynania delikwentki. Trudniejsza sytuacja ma miejsce, gdy kobietę za kierownicą dojrzysz w aucie jadącym za tobą. Wtedy najważniejszą czynnością wydaje się być nieustanne śledzenie sytuacji w lusterku. |
a tam kobieta,
sam tak raz zrobiłem k***a a sexi-blond raczej nie jestem :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:36. |