Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2010, 12:16   #91
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Rzuciłem na te zmiany jeszcze raz okiem i.. w sumie trochę to bez sensu.. Bez sensu, bo pełne nicki zostały w karcie komentarzy, co na dobrą sprawę nie zapewnia więc żadnej anonimowości. Ochrona przed podszywaniem się pod sprzedawcę jest, ale tu wystarczy również odrobina rozsądku i nie trzeba takich zmian. A to, co według mnie było podstawą, czyli właśnie brak możliwości sprawdzania, co dane osoby kupują, na dobrą sprawę szlag trafił..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2010, 12:19   #92
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
odpowiedzieliby Tobie na Cafe Allegro, że komentarz jest nieobowiązkowy...

chociaż sprzedawca może go wystawić wbrew mojej woli - i pytanie: czy wtedy mój nick będzie widoczny?
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2010, 12:36   #93
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Wygląda na to, że będzie:

http://www.allegro.pl/show_user.php?...e=fb_given_all (zupełnie przypadkowy sprzedający). No chyba, że dopiero nowsze się zmienią, ale wątpię.

Tak więc na dobrą sprawę ta zmiana coś utrudniła, a nic nie dała..

Stary 18.05.2010, 17:48   #94
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Zaczynam się zastanawiać, czy w Allegro zmienili się jakiś czas temu szefowie, że od dłuższego czasu wszystkie zmiany są zmianami wyraźnie na gorsze?

Przeglądałem różne zakładki konta, bo próbowałem coś znaleźć i po raz kolejny przekonałem się, że te ostatnie zmiany w żaden możliwy sposób nie były zmianami na lepsze. Strona wygląda gorzej i dużo mniej przyjazna w obsłudze.

Przeszedłem potem do komentarzy, żeby wystawić kilka za ostatnie aukcje i.. odbiłem się i od tego. Okazało się, że nie mogę po prostu napisać krótkiego komentarza i wystawić opinii, tylko muszę jeszcze zaznaczać w podziale na kilka kategorii. Zaznaczyłem na chybił trafił, bo nie chce mi się nawet zastanawiać, jaki był czas przesyłki paczki, którą otrzymałem miesiąc temu, ale okazało się, że i to nie wystarczy. Po zaznaczeniu trzeba jeszcze wybrać dokładny opis słowny..

Generalnie.. ktoś chyba zdurniał! Rozumiem, że może to być opcja dodatkowa, jeśli ktoś chce zaznaczyć, ale nie obowiązkowa. Już widzę, jak ktoś ma do wystawienia kilkaset komentarzy, że będzie wchodził w te wszystkie podziały i skrupulatnie to wypełniał. Co prawda widzę, że jest chyba opcja wypełnienia tego hurtowo, ale jaki w tym momencie ma to sens? Jaki to w ogóle ma sens..?

Przestaję to rozumieć. Z przyjemnego i praktycznego serwisu Allegro coraz bardziej staje się stroną, na którą wchodzę tylko jak muszę. A teraz dodatkowo prawdopodobnie przestanę jeszcze wystawiać komentarze, bo ten nowy system uważam za głupi. Chyba będę tam kupował już tylko jak rzeczywiście będę musiał, a każdą ewentualną transakcję zaczynał od pytania, czy możemy to załatwić poza serwisem...

Stary 18.05.2010, 22:16   #95
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Powiem tak. Ich już całkiem ******ło. Dzisiaj mi zablokowali konto na którym działałem przez ostanie 6 lat ! A dlaczego ? A no dlatego, że wcześniej było zarejestrowane na moją mamę z wiadomych powodów. Dzisiaj się dowalili to im piszę, że mam często wyjeżdża i są wpisane moje dane żebym mógł paczki odbierać jak jej nie ma w domu bo często wyjeżdża

A ci mi to odpisali:

Dziękuję za kontakt.

Uprzejmie informuję, że dalsza współpraca z Serwisem jest możliwa jedynie w formie rejestracji nowego konta na poprawne autentyczne dane.

Po przesłaniu do nas kserokopii dokumentu tożsamości uzyska Pan zgodę na ponowną rejestrację.

Przesłanie kopii jest możliwe tylko tradycyjną drogą pocztową i każdy inny sposób jej wysłania (fax / e-mail) nie zostanie przez nas uwzględniony.

W korespondencji proszę pamiętać o podaniu nazwy konta, które zostało zablokowane.

Kserokopię dowodu tożsamości proszę przesłać na nasz adres korespondencyjny:

no qwa 300 komentarzy poszło się ***ać i mój nick ehh .

Na głowę tam upadli. Jak kasa była przelewana to nikt się nie odezwał o nic ...
Zaczynają mnie w****iać nie mówiąc już o wciskaniu na chama tego gówna płacę z allegro.

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2010, 22:39   #96
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mogli się dowalić... Oktawian89 jeśli miałeś wpisane dodatkowo inne dane na koncie.

Trzeba było się ugadać ze swoją mamą aby do wysyłki Twoje dane wpisywała w formularzu "wybranie sposobu zapłaty i dostawy" w informacjach dodatkowych. Wtedy byłoby na czysto dla nich i dla Ciebie.
Stary 18.05.2010, 22:47   #97
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja mam jeszcze lepiej - konto zostało założone na całkowicie inne nazwisko, bo akurat gdzieś wyjeżdżałem i chciałem, żeby list mógł odebrać kolega ze stancji - nie planowałem w ogóle używać tego konta.

Po zmianie nazwiska i paru zakupach i komentarzach jakoś tak konto funkcjonuje do dziś... Nie wiem, jakim cudem nikt się do tego jeszcze nie przyczepił, a mi się nie chce tego zmieniać zakładając nowe konto.

Gdyby mi kazali przesyłać ksero dowodu do nich w jakimkolwiek celu użyłbym sposobu Rycha - kazałbym im się walić...

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.05.2010, 23:32   #98
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Po zmianie nazwiska i paru zakupach i komentarzach jakoś tak konto funkcjonuje do dziś... Nie wiem, jakim cudem nikt się do tego jeszcze nie przyczepił, a mi się nie chce tego zmieniać zakładając nowe konto.
Typowa tykająca bomba.
Może się nie przyjrzeli bo nikt nigdy nie zgłosił Twoich aukcji i nie miałeś sporów ?
Użytkowników A. jest duużo widać Cię nie przesiali jeszcze.

Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Gdyby mi kazali przesyłać ksero dowodu do nich w jakimkolwiek celu użyłbym sposobu Rycha - kazałbym im się walić...
Mam to samo zdanie, jeśli ktoś by chciał ode mnie ksero dowodu to spisuję to na stracenie takie rzeczy to nie w dzisiejszych czasach, kiedy można brać pożyczki na dowód a w Polsce jak wiadomo ochrona danych osobowych jest wątpliwa, przykład ?
- w "sprawie dla reportera" wiele razy było głośno jak znajdowali pełniutkie dane osobowe na śmietnikach
- afera "sformatowanych" dysków twardych gdzie byle jaki pryszcz byle jakim programem wszystko odzyska
Stary 19.05.2010, 06:12   #99
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Wiecie, to są specyficzne dość sytuacje i generalnie raczej skłaniałbym się tutaj do popierania Allegro, że stara się przestrzegać obowiązujących zasad. Można na to narzekać, kiedy samemu musi się do tego podporządkować, ale z kolei gdybyśmy dokonywali transakcji z kimś, kto ukrywa się pod nie swoimi danymi, mielibyśmy pretensje o niedopilnowanie tego.

Mnie drażnią zmiany, które dotyczą wszystkich użytkowników, wyraźnie nie są z nimi w żaden sposób konsultowane, a są po prostu zmianami na gorsze. Tego nie rozumiem, ale męczy mnie to i jedyny powód, dla którego jeszcze z Allegro korzystam, to brak sensownej konkurencji. Ale zaczynam mieć nadzieję, że ta w końcu się znajdzie.

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 19.05.2010 o godz. 06:16
Stary 19.05.2010, 08:11   #100
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nie no fakt. Z tym, że rozumiem jeszcze jak by mama wysłała skan dowodu i odblokowali by konto, ale nie i tak było by trzeba je od nowa założyć ... śmiech na sali.

A nie wspomnę już o tym gównie płacę z allegro
Które wciskają na chama. Po jakimś miesiącu ogarnąłem się, że na tym koncie mam jakieś 300 zł bo ludzie zamiast na moje konto wpłacali tam a ja paczek nie wysyłałem bo kasy nie było na prywatnym koncie i bach dostałem negatywa oraz neutrala

r
Stary 19.05.2010, 08:24   #101
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Płace z allegro fajne jest
Z punktu widzenia kupującego - nie musze wypełniać przelewu, bardzo wygodne.

Wpłata dochodzi błyskawicznie z potwierdzeniem, nie pomyle sie w przy wpisywaniu numeru konta. Nawet kwote zazwyczaj sam wylicza.
Akurat tutaj duży plus dla allegro.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.05.2010 o godz. 08:29
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2010, 08:58   #102
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Plus i minus.

Problem polega na tym, że obydwaj macie rację.

Ja najpierw patrzyłem na to z punktu widzenia kupującego i stwierdziłem, że fajna sprawa. Płacę od razu, nie muszę w mailach szukać numeru konta, wyliczać dokładnie całej kwoty itp. Jest szybciej i wygodniej i jedyny ewentualny mankament, że chyba nie da się zmienić tytułu przelewu, a ja zawsze oznaczałem je w sposób, który ułatwiał mi ewentualną późniejszą identyfikację. Ale to drobna w sumie sprawa, bo nie ma tych płatności aż tyle, żeby był to problem.

Potem jednak zobaczyłem, że sprawa nie wygląda tak różowo od strony sprzedających i tutaj zgadzam się z Oktawian89. Jest to zresztą opisane też w najnowszych Komputer Świecie (z tego poniedziałku), a i można poczytać o tym na różnych forach. Problem polega właśnie na braku powiadomienia o wpłacie, która przyszła i przez to oczekiwaniem na wpłatę, która już dawno jest. Dodatkowo w przekazywaniu pieniędzy podobno są spore czasami opóźnienia. Miało być szybko, ale nie zawsze tak jest. A ponieważ nie ma jednocześnie możliwości wyłączenia tej opcji (tzn. jest pośrednia - można jako sposób odbioru podać tylko odbiór osobisty, wtedy nie będzie możliwości płatności przelewem - tą można podać dodatkowo w opisie aukcji, bądź wiadomości dla kupującego) to na pewno robią się z tego duże sumki i Allegro opłaca się trzymać je u siebie na koncie ( nawet te 2-3 dni, ile teoretycznie mogą). Firma oczywiście zaprzecza i twierdzi, że w ogóle dopłaca do tej funkcji, ale jak jest naprawdę, tego nie wiadomo.

W każdym razie ten akurat pomysł zły na pewno nie jest, jednak należałoby go dopracować tak, aby obydwie strony były tak samo zadowolone, nie tylko kupujący.

Stary 19.05.2010, 12:46   #103
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
[...] brak sensownej konkurencji. [...]
Żartujesz, czy naprawdę nie widzisz ~1000x większego serwisu aukcyjnego?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2010, 12:54   #104
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

O którym już rozmawialiśmy...

Poza tym w Polsce to nie była i nie jest żadna konkurencja dla Allegro. Na własne zresztą życzenie..

Stary 19.05.2010, 13:42   #105
Oktawian89
Wiszę sobie ...

ebay - allegro ? ebay nie ma szans .

r
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: