![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a powiedzcie mi takie cos...
nie uzywalem nigdy paypal'a ,ale z tego co widze, to wszyscy mowicie jednym glosem, ze jest bezpieczny itd.. wiec co jelsi kupie powiedzmy baterie do laptopa z hong-kongu , zaplace paypalem... a bateria nie przyjdzie? raczej do hong-kongu sie nie wybiore zeby skarge zglosic. mieliscie juz jakies takie probemy z paypalem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z paypalem nie mieliśmy - ze sprzedającymi tak.
Ale paypal ubezpiecza praktycznie każdą transakcję, także pieniądze są w 100% do odzyskania (w razie czego). ![]() http://forum.cdrinfo.pl/f5/kupowanie...tml#post959227
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 05.06.2009 o godz. 15:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
aa to dobrze wiedziec
![]() bo ostatnio pzregladalem ebaya pod katem wlasnie baterii do laptopow i widzialem ze z wysylka z hong-kongu sa sporo tansze niz na swojskim allegro. a czy paczka pojdzie tydzuien czy 2- to juz nie ma az takiego znaczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Widzieliście dzisiejszą zmianę na allegro związaną z ukrywaniem nicków?
Niby wprowadzona dla bezpieczeństwa ale według mnie daje to jeszcze większą anonimowość np. w nabijaniu komentarzy lub w posiadaniu stałego podbijacza aukcji - tym razem może to robić incognito. Ale pewnie głównym powodem było to by nikt się nie kontaktował z kupującymi (bo sprzedający widzi loginy tylko tych co wygrali aukcję) i nie próbował opchnąć towaru poza aukcją czyli aby allegro nie straciło. Jak dla mnie zmiana na minus choć pewnie mieli swoje powody - np by ograniczyć podawanie się innych osób jako sprzedawców i wysyłanie numerów kont swoich w prywatnych wiadomościach.
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Była już na ten temat rozmowa w którymś temacie, ale nie pamiętam teraz w którym.
![]() |
#7 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Uuu to w takim razie sorry, myślałem że te zmiany wprowadzili z zaskoczenia bo obowiązują chyba od dziś dopiero.
Tematu poszukam niech to idzie w zapomnienie !
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Nie pamiętam, gdzie o tym rozmawialiśmy, ale było to kilka dni temu. Zobacz temat o Allegro w humorze i ewentualnie Wyczytane itp.
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Faktycznie dziwnie to wygląda...
![]() I po co mi przypominał o Allegro? Wlazłem i już coś kupiłem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
No nie wiem.. Te ostatnie szeroko komentowane (zmiana wygląda, funkcjonalności) dla mnie do dzisiaj są tragiczne... Ze strony głównej przestałem w ogóle korzystać, ale dalej jak muszę cokolwiek znaleźć w menu, to mam ochotę wyjść z tej strony.. Faktem jest również, że korzystam z Allegro zdecydowanie rzadziej niż kiedyś i na pewno nie zdarza mi się po prostu wejść, żeby poprzeglądać aukcje.
Jeśli więc taki był cel, efekt został osiągnięty..
![]() |
#12 |
the one
CDRinfo VIP
Rzuciłem na te zmiany jeszcze raz okiem i.. w sumie trochę to bez sensu.. Bez sensu, bo pełne nicki zostały w karcie komentarzy, co na dobrą sprawę nie zapewnia więc żadnej anonimowości. Ochrona przed podszywaniem się pod sprzedawcę jest, ale tu wystarczy również odrobina rozsądku i nie trzeba takich zmian. A to, co według mnie było podstawą, czyli właśnie brak możliwości sprawdzania, co dane osoby kupują, na dobrą sprawę szlag trafił..
![]() |
#13 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odpowiedzieliby Tobie na Cafe Allegro, że komentarz jest nieobowiązkowy...
chociaż sprzedawca może go wystawić wbrew mojej woli - i pytanie: czy wtedy mój nick będzie widoczny? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Wygląda na to, że będzie:
http://www.allegro.pl/show_user.php?...e=fb_given_all (zupełnie przypadkowy sprzedający). No chyba, że dopiero nowsze się zmienią, ale wątpię. Tak więc na dobrą sprawę ta zmiana coś utrudniła, a nic nie dała..
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
Zaczynam się zastanawiać, czy w Allegro zmienili się jakiś czas temu szefowie, że od dłuższego czasu wszystkie zmiany są zmianami wyraźnie na gorsze?
Przeglądałem różne zakładki konta, bo próbowałem coś znaleźć i po raz kolejny przekonałem się, że te ostatnie zmiany w żaden możliwy sposób nie były zmianami na lepsze. Strona wygląda gorzej i dużo mniej przyjazna w obsłudze. Przeszedłem potem do komentarzy, żeby wystawić kilka za ostatnie aukcje i.. odbiłem się i od tego. Okazało się, że nie mogę po prostu napisać krótkiego komentarza i wystawić opinii, tylko muszę jeszcze zaznaczać w podziale na kilka kategorii. Zaznaczyłem na chybił trafił, bo nie chce mi się nawet zastanawiać, jaki był czas przesyłki paczki, którą otrzymałem miesiąc temu, ale okazało się, że i to nie wystarczy. Po zaznaczeniu trzeba jeszcze wybrać dokładny opis słowny.. Generalnie.. ktoś chyba zdurniał! Rozumiem, że może to być opcja dodatkowa, jeśli ktoś chce zaznaczyć, ale nie obowiązkowa. Już widzę, jak ktoś ma do wystawienia kilkaset komentarzy, że będzie wchodził w te wszystkie podziały i skrupulatnie to wypełniał. Co prawda widzę, że jest chyba opcja wypełnienia tego hurtowo, ale jaki w tym momencie ma to sens? Jaki to w ogóle ma sens..? Przestaję to rozumieć. Z przyjemnego i praktycznego serwisu Allegro coraz bardziej staje się stroną, na którą wchodzę tylko jak muszę. A teraz dodatkowo prawdopodobnie przestanę jeszcze wystawiać komentarze, bo ten nowy system uważam za głupi. Chyba będę tam kupował już tylko jak rzeczywiście będę musiał, a każdą ewentualną transakcję zaczynał od pytania, czy możemy to załatwić poza serwisem...
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Sprzedam] Bon Allegro 250 zł.Doładowania konta Allegro. | eclip | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 08.05.2009 07:09 |
Nowe TDK 1-16X -nowe FW- a tu nic.... | bogi66 | Nośniki optyczne | 17 | 29.01.2007 07:47 |
dług przez allegro w Intrum Justitia | Francis Drake | Off topic | 70 | 08.12.2006 23:43 |
Allegro... | mr_spock | Off topic | 18 | 10.04.2005 13:30 |
Nowe forum jest COOL !!! | gAzZzZoR | Napędy optyczne CD | 4 | 10.05.2001 21:41 |