![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akurat nożyki na Allegro to dla mnie zakup dość.. powiedzmy ryzykowny (ja akurat różnicę pomiędzy oryginalnymi, a.. 'nie do końca' odczuwałem wyraźnie). W każdym razie alternatywy specjalnie nie widzę (choć podobno Świstak zyskuje), ale widzę zmianę w sposobie korzystania z Allegro - wchodzę tylko jak muszę i to niezbyt chętnie. Nie ma już tego, że sobie na przykład od czasu do czasu wchodziłem poprzeglądać płyty czy książki. Po prostu nie mam ochoty.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie można powiedzieć, że to ukłon w stronę kupujących - wielu teraz będzie wchodzić tylko w konkretnym celu, nie narażając się na nieplanowane wydatki podczas przeglądania aukcji dla rozrywki
|
|
|
#63 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
|
|
|
|
#64 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Serio, ale tej strony to ja już zupełnie nie trawię. Potencjał ogromny (baza), ale wykonanie tragicznie tragiczne. Jak nie muszę, omijam z bardzo daleka.
|
|
|
|
#65 |
|
Administrator
Zlotowicz
A co w niej takiego tragicznego?
|
|
|
|
#66 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
allegro lepsze od ebay?
tylko pod jednym wzgledem - odmienia (przynajmniej podstawowe rzeczy, jak np liczba pojedyncza a mnoga) wyrazy przy wyszukiwaniu ebay - wieksza oferta, zaj..sty system PayPal zmuszajacy do natychmiastowej platnosci (jezeli takie jest zyczenie sprzedajacego), lepsze imho segregowanie wynikow wedlug wymagan, jasny system oplat za przesylke w przypadku zakupow wieloprzedmiotowych (na allegro oszukiwanie w tym wzgledzie jest na pozadku dziennym) i pewnie pare innych jak dla mnie allegro jest jedynym liczacym sie systemem aukcyjnym w polsce, ale do ebaya to lata swietlne (z uwagi na lokalnosc oferty allegro nigdy ebaya nie dogoni) za to bardzo, bardzo mnie boli brak polskiej wersji (nie jezykowej, a szukajki regionalnej) google shoping oraz amazon te dwie usulugi calkowicie zmieniaja podejscie do handlu w necie, ale nie u nas ![]() zas w temacie nowego wygladu - ni ziebi ni parzy na przedmioty promowane nigdy nie patrzylem, ale po zmianie layoutu to na bank straca klientow kupujacych ta usluge zreszta i tak malo tego sprzedawali (jezeli w ogole) - przewaznie w ramach przeprosin dla duzych sprzedawcow dawali to za free i to jedyny bol tego nowego wygladu (ktory mnie nie boli tak czy siak) za duze czcionki? ctrl+scroll i po krzyku (choc lepsze bylo by wczytywanie innego css po rozpoznaniu rozdzialki ekranu albo wybor skorki) juz na moim 1440x900 wyglada ok bez skalowania, wiec na fullHD tym bardziej a zawsze lepiej skalowac w dol niz w gore
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Administrator
Zlotowicz
Cytat:
Poza tym, nawet jeśli nie, to gwiazdka * wystarczy. ![]() Oczywiście mam na myśli ebay angielskojęzyczny, w którym to języku jest zamieszczana większość aukcji.
|
|
|
|
|
#68 |
|
Author
Zlotowicz
a jest inny
![]() no dobra - sprawdzilem - nawet drobne bledy w popularnych slowach poprawia musialem kiedys uzyc slow mniej popularnych i uznalem, ze nie daje rady wiec allegro nie ma juz zadnej zalety ![]() oczywscie sa rzeczy, ktorych po prostu sie nie opalaca kupowac na ebayu, bo przesylka zabija za np uzywki (nowe rzeczy z azji oplaca sie praktycznie zawsze sprowadzac), wiec allegro zawsze bedzie mialo u mnie miejsce w linkach, ale zawsze sprawdzam tu i tu
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
3zł za 40szt? z czego oni to robią, z papieru? No nic paypala mam następnym razem kupie tam ![]() faktycznie nie pomyślałem aby sprawdzić na ebayu. edit: aaa to licytacja chyba powinienem iść już spać
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.05.2009 o godz. 01:07 |
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Author
Zlotowicz
nie moj drogi
po prostu polacy to bardzo, ale to bardzo bogaty narod przyzwyczajony do placenia milionow za g. przyklady: stroj startowy (triathlonowy) asics kupilem za 28pln z przesylka z USA - w polskim sklepie (najtaniej w Poznaniu) 199,99pln czytnik SDHC z przesylka z HongKongu - 1***163; w polsce kilkadziesiat zlotych buty Asics dla Zony - 25***163; z przesylka z UK, w polsce okolo 370pln o mniej razacych roznicach nawet nie bede sie wypowiadal no i o towarze w Polsce w ogole nie dostpenym (np nie dawno kupilem cala serie bizuterii na kostke z UK i Indii - w PL, takze w polskim necie, tego po prostu nie ma) wszystko nowki, oryginaly o elektronice szkoda pisac (w temacie o fonach podawalem jakies przyklady, o lapkach tez) itd itd |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A toto wiem, bateria do mojego telefonu kosztuje ze 100zł + przesyłka. Z hongkongu za 40zł z przesyłką, niedawno o tym pisałem.
Za allegro na razie nie zrezygnuje, ale najwyższy czas zaprzyjaźnić sie z ebayem. Tym bardziej ze mam juz paypal.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
mi się nie podoba
mało estetyczne, trzeba cały czas kółkiem kręcić no i wolniej chodzi. wiem, że to kwestia przyzwyczajenia, ale to wolne chodzenie jest wkurzające, zwłaszcza, jak dużo osób siedzi.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
the one
CDRinfo VIP
Dla mnie w ebay'u największy problem to szybkość działania (a właściwie jej brak), zapychanie praktycznie każdego komputera przy otwarciu kilkunastu - kilkudziesięciu stron jednocześnie (co często robię, przy porównywaniu cen), a oprócz tego mała przejrzystość i funkcjonalność. Nie mówię tu w tym momencie o dodatkowych możliwościach płatności typu PayPal, bo choć rzeczywiście jest to ogromna wygoda, dla mnie w Polsce wystarcza konto bankowe, więc różnicy nie widzę. Choć fakt, że gdyby obydwa serwisy obejmowały różne kraje, to przewaga na korzyść Ebay'a byłaby znaczna.
Co do Allegro w rozdzielczości 1400 to trudno mi zgodzić się z tym, że wygląda już dobrze, bo ja mam jescze większą (1600) i dalej wszystko jest za duże. Pomniejszać niby można, ale czy o to chodzi. Zwłaszcza, że ostatecznie niewiele to zmienia. Ale.. to problem Allegro, według mnie muszą się w końcu ugiąć i coś z tym zrobić, bo gdzie na forach nie czytam, ilość opini pozytywnych do negatywnych jest jak jeden do dwudziestu, albo i gorzej. Trudno coś takiego lekceważyć. Jeszcze w sprawie zakupów na świecie. Może ktoś szarpnąłby się na napisanie jakiegoś prostego poradnika na ten temat - typu co się opłaca kupować i gdzie (w jakich serwisach aukcyjnych, sklepach internetowych itp.), ewentualnie też w jaki sposób można realizować płatność, wysyłkę itp. Ebay, Amazon są pewnie każdego znane, ale myślę, że Hongkong, czy ogólnie Japonia już nie, a jak widać, czasami bardzo opłaca się coś stamtąd zamawiać.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 31.05.2009 o godz. 15:05 |
|
|
|
|
|
#74 | |||
|
Administrator
Zlotowicz
Cytat:
Cytat:
A przynajmniej poblokować różne flashe, reklamy i inne dziadostwa. A to już jest zupełnie subiektywne odczucie - mnie przejrzystość i funkcjonalność bardzo odpowiada. Cytat:
Generalnie taki poradnik IMO nie ma sensu - ceny się cały czas zmieniają, a wybór jest tak ogromny, że trudno byłoby napisać coś, co wszystkim by pasowało.
|
|
|
|
|
#75 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Ceny się zmieniają, oferty też, ale tu nie chodzi o właśnie wskazanie konkretnych ofert (choć są i takie strony, gdzie można takie rzeczy znaleźć), ale wskazanie kierunku.
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| [Sprzedam] Bon Allegro 250 zł.Doładowania konta Allegro. | eclip | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 0 | 08.05.2009 07:09 |
| Nowe TDK 1-16X -nowe FW- a tu nic.... | bogi66 | Nośniki optyczne | 17 | 29.01.2007 08:47 |
| dług przez allegro w Intrum Justitia | Francis Drake | Off topic | 70 | 09.12.2006 00:43 |
| Allegro... | mr_spock | Off topic | 18 | 10.04.2005 13:30 |
| Nowe forum jest COOL !!! | gAzZzZoR | Napędy optyczne CD | 4 | 10.05.2001 21:41 |