Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy SafeLock Pro v1.0 FREEWARE (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-safelock-pro-v1-0-freeware-19360/)

kraluk 03.04.2003 17:14

Ciekawe co z tej sprawy wyniknie...
Robi się to nawet zabawne... ;) :P

Zeus 03.04.2003 17:15

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
A i jeszcze jedno skoro ty jesteś niby pełnoprawnym włascicielem programu i niby się nazywasz dawid partyka to czemu na końcu pliku exe wpisałes "Dawid Partyka to Leszcz a safelock to gniot"??? Wiec zaczyna ci się powoli pętla wokuł gardła przyciagac.
Dawid nie boisz sie procedor destrukcyjnych scrackowanej wersji ??? ;)
Ps. to bylo do przewidzenia ze ktos "TO" w koncu zrobi tylko ze nie przypuszczalem ze w taki sposob.
Pozdrawiam

mati1700 03.04.2003 17:18

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Nic nie pozmieniał, wszystko jest, jak było, a poza tym są zrobione screenshot'y i inne takie :)
JA tesh mogę zaraz zrobićsobie screenshoty i co z tego ? To nei jest rzaden dowód.Sprawa jest bardzo ciekawa.Przypomina mi to sprawę ebooków BD.Tylo ,że wtedy bylo goooorąco.JA wtedy powiedzialem za dużo dlatego teraz staram się widzieć tąsytację w zabawnym świetle ;)

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:20

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Dawid nie boisz sie procedor destrukcyjnych scrackowanej wersji ??? ;)
Nie ponieważ one się dopieor miały uaktywaniać gdy aplikacja zostanie scrackowana i puszczona w net (czyli u autora cracka miało być ok a u osoyb korzytającej z cracka dopiero miał zamazywac zawartosć biosa (robiłęm to na podstawie czarnowbyla). problemy miał stwarzac na początku normalne jak scrackowana wersja (bład crc i takie tam śmieci) dopieor jak cracker usówac miał opcje sprawdzania crc to wtedy ma się wywalać i doprowadzac do różnych trzeczy. W tej chli zadziałą ta procedura tylko na starszych wersjach pyt głownych nie posiadajacych blokady antywirusowej i padajacyhc na cichu.) za niedługo zobaczymy czy przysworzy to komuś problemy.

TOMMYx 03.04.2003 17:20

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
JA tesh mogę zaraz zrobićsobie screenshoty i co z tego ? To nei jest rzaden dowód.Sprawa jest bardzo ciekawa.Przypomina mi to sprawę ebooków BD.Tylo ,że wtedy bylo goooorąco.JA wtedy powiedzialem za dużo dlatego teraz staram się widzieć tąsytację w zabawnym świetle ;)
"(...)i inne takie(...)" :cisza:

mati1700 03.04.2003 17:22

Cytat:

Nie ponieważ one się dopieor miały uaktywaniać gdy aplikacja zostanie scrackowana i puszczona w net (czyli u autora cracka miało być ok a u osoyb korzytającej z cracka dopiero miał zamazywac zawartosć biosa (robiłęm to na podstawie czarnowbyla). problemy miał stwarzac na początku normalne jak scrackowana wersja (bład crc i takie tam śmieci) dopieor jak cracker usówac miał opcje sprawdzania crc to wtedy ma się wywalać i doprowadzac do różnych trzeczy. W tej chli zadziałą ta procedura tylko na starszych wersjach pyt głownych nie posiadajacych blokady antywirusowej i padajacyhc na cichu.) za niedługo zobaczymy czy przysworzy to komuś problemy.
A jak ta aplikacja miała niby wykryć czy to qomp autora cracka czy qomp np mój ?Coś kręcisz ;)

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 17:32

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
A jak ta aplikacja miała niby wykryć czy to qomp autora cracka czy qomp np mój ?Coś kręcisz ;)
Jak się programuje to np. ja robiłem wpiski w asm do sprawddzania crc i pośrudnnich nich był licznik do którgo była dodawana wartość 1. Jeśli wartość przy normalnym działaniu licznika wynosiła 0 i porgram się uruchamiał to wtedy program stierdzał że jest scrackowany. Dlatego większość cracków co się pojawiły to były loadery a nie cracki do podmiany czy modyfikatory plików typu codefushion). A i przed po próbie zamazania biosu porgram podał by informacje że taka próba nastąpiła.

mati1700 03.04.2003 17:36

Cytat:

Jak się programuje to np. ja robiłem wpiski w asm do sprawddzania crc i pośrudnnich nich był licznik do którgo była dodawana wartość 1. Jeśli wartość przy normalnym działaniu licznika wynosiła 0 i porgram się uruchamiał to wtedy program stierdzał że jest scrackowany. Dlatego większość cracków co się pojawiły to były loadery a nie cracki do podmiany czy modyfikatory plików typu codefushion). A i przed po próbie zamazania biosu porgram podał by informacje że taka próba nastąpiła.
Aha ok ;)

MacGyver 03.04.2003 18:11

He
Cos goscia zmiotło (tego pro). Chyba juz wie ze nie ma szans.

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 18:42

Cytat:

MacGyver napisa***322;(a)
He
Cos goscia zmiotło (tego pro). Chyba juz wie ze nie ma szans.

Też się zastanawiam gdzie go zmietło. Ostatnio jeszcze odzywał się. Wiem że komputer ma właczony bo sprawdzałem poprzez ping jego IP.

MacGyver 03.04.2003 18:48

Cytat:

Też się zastanawiam gdzie go zmietło. Ostatnio jeszcze odzywał się. Wiem że komputer ma właczony bo sprawdzałem poprzez ping jego IP.
Jak masz jego IP to do tepesy z nim i masz jego tokładny adesik i :boks: :boks: (( :boks: (( :klnie: :klnie: :jupi:

GOLOMB 03.04.2003 18:49

mam chipsy o cole ??? chce ktoś ?? Jem i czytam MNIAM :)

Laser 03.04.2003 19:03

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
mam chipsy o cole ??? chce ktoś ?? Jem i czytam MNIAM :)
Witam !

Heh - dopiero teraz - trzeba bylo wczesniej ... ale czekam cos czuje ze sie na tym nie skonczy ... / ps chyba 2L Coli i 4 paki chipsów stykną do konca odcinka ??

+++LeWaP+++ 03.04.2003 19:06

Cytat:

Nie wiem czy pamiętasz ale robiłem dla ciebie testy Twojego programu na różnych napędach... Nie wiem jak jest z najnowszą wersją, ale ta co ją testowałam moim zdaniem miała bugi. Tego typu że np. czasami twój program wywalał mi komunikat (ta płyta testowa), że niby jest piracki. A prawda jest taka że przecież sam mi go wysłałeś...

Nie boisz się, że np. twój program ktoś kupi, zapłaci za niego a potem okaże się, że jednak czegoś niedopatrzyłeś i np. w jakimś urzędzie szlag trafi płytę główną... Nie boisz się, że ktoś ciebie zaskarży? Czy jak ktoś kupuje program to jest informowany o czymś takim (jeżeli to wogóle prawda... czego oczywiście nie wykluczam)... Każdy urząd ma cały oddział prawników i wystarczy że im niechcący zaszkodzisz, i co wtedy ?

...czysta ciekawość...

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 19:08

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
Nie wiem czy pamiętasz ale robiłem dla ciebie testy Twojego programu na różnych napędach... Nie wiem jak jest z najnowszą wersją, ale ta co ją testowałam moim zdaniem miała bugi. Tego typu że np. czasami twój program wywalał mi komunikat (ta płyta testowa), że niby jest piracki. A prawda jest taka że przecież sam mi go wysłałeś...

Takie info nic nie robi on by musiał żeczywiście zmodyfikoac CRC i inne bardziwia. Musiał by wywalić procedury pewne. A jeśli pokaże piracka Cd to notmalne. troche źle pojmujesz to. Wyobraź sobie że wycinasz jakiś kod z programu. To prgram zmienia swoją wielkosć, i sume crc. To niejest zabezpieczenie na piracką kopię lecz na crakowanie. To jest całkowicie coś innego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12.