Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy SafeLock Pro v1.0 FREEWARE (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-safelock-pro-v1-0-freeware-19360/)

+++LeWaP+++ 03.04.2003 19:13

Cytat:

Dawid Partyka - Koli napisa***322;(a)
Takie info nic nie robi on by musiał żeczywiście zmodyfikoac CRC i inne bardziwia. Musiał by wywalić procedury pewne. A jeśli pokaże piracka Cd to notmalne. troche źle pojmujesz to. Wyobraź sobie że wycinasz jakiś kod z programu. To prgram zmienia swoją wielkosć, i sume crc. To niejest zabezpieczenie na piracką kopię lecz na crakowanie. To jest całkowicie coś innego.
a co z 2 częścią mojego pytania, nie boisz się że program zrobi ci niedobrego psikusa ?

to jest jak suma kontrolna ?

przeciez program można CHYBA tak scrackować że jego suma kontrolna się zgadza, nie ?

chcociaż chyba nie bo jak ma się wersję scrackowaną gry to patche nie chcą się instalować ...:idea:

mati1700 03.04.2003 19:18

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
a co z 2 częścią mojego pytania, nie boisz się że program zrobi ci niedobrego psikusa ?

przeciez program można CHYBA tak scrackować że jego suma kontrolna się zgadza, nie ?

chcociaż chyba nie bo jak ma się wersję scrackowaną gry to patche nie chcą się instalować ...:idea:

No fiesz.Jeszcze 4 lata temu crackowanie np. gier polegala na zmianie skoku z jne na je :D Suma kontrolna byla ta jak w pierwowzorze i bylo wszystko ok.Oczywiscie sielanka się skończyła.Teraz praktycznie każde crackowanie = zmiana kodu itp. Za bardzo się nei znam ,ale podstawy crackingu mam ;)

Zelea 03.04.2003 19:30

przeczytalem wszystko z tego topica i sie juz pogubilem totalnie nie wiem co sie dzieje :) hehe ale powolutku to sobie jakos ukladam jak puzzle ;p
taka mala afera widzem...

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 19:41

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)

NIe. Ponieważ jeśli by sie crc nie zgadzało to mi wyświetli info. A crc jest sprawdzane w kilku fazach
Cytat:

teroretycznie wszytko można.

-Sid-The-Rat=> 03.04.2003 20:34

hmmm Koli - z calym szacunkiem - ale robisz straszna glupote pakujac takie rzeczy w program - pozatym - po co ci asm do sprawdzania wielkosci pliku? to w zwyklym delphi sie robi (A ty chyba w tym piszesz to cudo) - jakos mi te twoje elaboraty na temat niecrackowalnosci programu i setek pulapek na crackersow nie przemawiaja do wyobrazni - a jesli zle to napisales (niewykluczone) i zwalisz komus kompa (pewnie w umowie zastrzegles sobie ze nie ponosisz zadnej odp. prawnej za szkody wynikajce z dzialania programu - 'twoj prawnik' powinien cie poinformowac ze ejst to belkot ktory nic nie znaczy - i sporo bedziesz sie musial nacierpiec w wyniku takich szkod)

powiem ci ze safelocka zablokowanego na miliony sposobow krackowalo juz pare osob - cracki regularnie pojawiaja sie na pewnej stronie - to ze nie jest to ostatnia wersja martwi chyba tylko ciebie

dodam ze nie zabezpieczam plyt - ale mierzi mnie dzialalnosc gieldowych sk$%^#%& ktorzy zarabiaja na kradzionym i nie chca dac zarobic innym

ps. wlasnie sie dowiedzialem ze jest juz loader do najnowszej wersji :) - {NIE udostepniam - prozne prosby}

Dawid Partyka - Koli 03.04.2003 20:48

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]hmmm Koli - z calym szacunkiem - ale robisz straszna glupote pakujac takie rzeczy w program - pozatym - po co ci asm do sprawdzania wielkosci pliku?
Poto aby wykonac krok po kroku. Tak sprawdzam tylko jeden raz. normalnie za pomoca np. filesize to on wykouje mase instrukcji a tak zorbiłem mu w połowie licznik i wiem czy coś brakuje czy tez nie.
Cytat:

to w zwyklym delphi sie robi (A ty chyba w tym piszesz to cudo) - jakos mi te twoje elaboraty na temat niecrackowalnosci programu i setek pulapek na crackersow nie przemawiaja do wyobrazni - a jesli zle to napisales (niewykluczone) i zwalisz komus kompa (pewnie w umowie zastrzegles sobie ze nie ponosisz zadnej odp. prawnej za szkody wynikajce z dzialania programu - 'twoj prawnik' powinien cie poinformowac ze ejst to belkot ktory nic nie znaczy - i sporo bedziesz sie musial nacierpiec w wyniku takich szkod)
Ponownie niemożliwe z powodu dlatego że sa to porcedury if ble ble i jest okreslone na zasadzie licznika. A po drugie musi przejść przez dosyć dużą ilość tych sprawwdzeń na wiele sposóbów (np róźne CRC, wykrycie odblokowania opcji w safelocku (EFm v2), zmiana wielokści pliku, i wiele innych i wszytkie musiały by byc fałszywe jeśli choć jeden był by ok to nie zrobi tego.
Cytat:

powiem ci ze safelocka zablokowanego na miliony sposobow krackowalo juz pare osob - cracki regularnie pojawiaja sie na pewnej stronie - to ze nie jest to ostatnia wersja martwi chyba tylko ciebie

dodam ze nie zabezpieczam plyt - ale mierzi mnie dzialalnosc gieldowych sk$%^#%& ktorzy zarabiaja na kradzionym i nie chca dac zarobic innym
Osobiście tych giełdowych tez nie lubię.

MacGyver 03.04.2003 21:11

Wow
Nawet połowę z tego zrozumiałem :P ;)

Maro 06.04.2003 16:49

Cytat:

Na pewno się nie mylisz. Ja jetsem ja i porgram ejst w 100% mój
Nie wiem czy w 100 % .Moze teraz tak , ale wczesniej
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)Aha moze powinienes jeszcze dodac
ze ten twoj safelock powstal tez dzieki uzytkownikom forum delphi (i nie tylko)
A co do crackowania twego programu to pestka dla tych co sie znaja na "rzeczy".Ciekawe czy kupiles program PeCompact , ktorym byl wczesniej zabezpieczony twoj Safelock ?
Bez urazy, ale twoje wypowiedzi troszke mnie zdenerwowaly.
Pozdro...

GOLOMB 06.04.2003 16:51

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)Aha moze powinienes jeszcze dodac
A co do crackowania twego programu to pestka dla tych co sie znaja na "rzeczy".Ciekawe czy kupiles program PeCompact , ktorym byl wczesniej zabezpieczony twoj Safelock ?
Pozdro...

OOOOO owy wontek :) MNIAM !||

Laser 06.04.2003 16:59

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
OOOOO owy wontek :) MNIAM !||
Witam !

Ale jaja !

PS: GOLOMB jak tam u Ciebie z żarciem - bo mi sie chipsy tak +/- w połowie strony konczą;)

Pozdro

GOLOMB 06.04.2003 17:03

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ale jaja !

PS: GOLOMB jak tam u Ciebie z żarciem - bo mi sie chipsy tak +/- w połowie strony konczą;)

Pozdro

]
jesce pół coli mam...ale Chipsów brak ...:'(

Dawid Partyka - Koli 06.04.2003 17:12

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
sam ukradles tak,tak ukradles jak ty to nazywasz "skryptowanie" :-) he,he Bez pytania autora dolaczyles maly programik do szyfrowania plikow exe (Mowa tu o programie PEX)

I to było także inaczej. Ja dostałem źródełko packera od znajomego. On mi powiedział że to jego i moge wziąść. Potem jak sie dowiedziałem ze to PEx to dopisałem barteza do abouta.
Cytat:

Aha moze powinienes jeszcze dodac

Na forum delphi się nie wiele dowiedziałęm. tam się jedynie nauczyłem delphi roche więcej niż normalnie umiałem.

Cytat:

Tak kupiłem ale jesty do niczego i korzytam z innego. A teraz się przezuce na coś lepszego.
Cytat:

Pozdro...

OK. nie jestem urazony

Maro 06.04.2003 17:21

Cytat:

I to było także inaczej. Ja dostałem źródełko packera od znajomego. On mi powiedział że to jego i moge wziąść. Potem jak sie dowiedziałem ze to PEx to dopisałem barteza do abouta.

Na forum delphi się nie wiele dowiedziałęm. tam się jedynie nauczyłem delphi roche więcej niż normalnie umiałem.

Tak kupiłem ale jesty do niczego i korzytam z innego. A teraz się przezuce na coś lepszego.

OK. nie jestem urazony

Nie wiem czy PECompact jest do niczego :-), choc nie jest juz "rozwijany"
www.collakesoftware.com

Dawid Partyka - Koli 06.04.2003 17:27

Cytat:

Maro napisa***322;(a)
Nie wiem czy PECompact jest do niczego :-), choc nie jest juz "rozwijany"
www.collakesoftware.com

Dla mnie jest do niczego z tegóż powodu że łatwo jest rozpakwac aplikacje. A z tego co teraz korzytam niezbyt mi to wychodzi. z pecompact korzytałem tak długo dopuki nie umiałem rozpakowac tego.

Maro 06.04.2003 17:32

Cytat:

Dla mnie jest do niczego z tegóż powodu że łatwo jest rozpakwac aplikacje. A z tego co teraz korzytam niezbyt mi to wychodzi. z pecompact korzytałem tak długo dopuki nie umiałem rozpakowac tego.
Nie mow, ze sam rozpakowujesz exeki :-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:51.