![]() |
Na szczęście nigdy nie miałem żadnych problemów z ortografią, i chwała bogu :D Więc temat mnie chyba nie dotyczy:)
|
.--. .-. --- ... --.. ..-.. -. .. .
.--. .. ... .- -.-.. .- -... -.-- .--. .. ... .- -.-.. .--. --- .--. .-. .- .-- -. .. . - --- -. .. . -- --- --..-. .-.. .. .-- . -- .- .--- ...-- :jezyk: |
Cytat:
|
Pisanie zwykłym długopisem to coś trochę innego niż pisanie na klawiaturze. Ja np. często piszę na kompie z błędem "napewno, albo narazie".
|
@maj3
Morse'a to by pewno mogli zrozumiec tylko niektorzy na elektrodzie, dla zwyklych smiertelnikow napisz moze nieco jasniej... pewno zrobiles w tym pare ortow i sie wstydzisz ;) @mallow 100% poparcia w tej kfeztji, jak bedzie czeba to nafed fiecej :D |
Ok, już wiem jak dodać, teraz czekam na propozycje CO dodać :) czyli jakiś tekst który miałby wpłynąć na piszącego i skłonić go do przeczytania i poprawienia swoich "wypocin" przed wysłaniem ;)
|
ooo ladnie ale trzeba brac nas pod uwage tzn : gallusa i mnie narazie :)
|
Jakiś krótki i wymowny np. Przed wysłaniem, sprawdź poprawność wypowiedzi pod względem ortograficznym i gramatycznym.
|
Cytat:
A tak na serio, to myślę, że jakoś znacząco nie poprawi to ortografii, ale może niektórzy zapamiętają, że pisze się ponieważ, a nie poniewarz, użyj, a nie urzyj itd |
ja bardziej niz do bledow/stylistki czepial bym sie odbiegania od tematu i twozenia offtopic'ow ...
|
no tak ale czasami jak szybko piszesz to tak samo wychodzi ale to co napisales to podstawa przeciez i kazdy moze pomyslec co pisze :)
|
Cytat:
|
mały OT. np. dzisiaj w jakimś temacie napisałem terz i po chwili ktoś odpowiedział i dopiero ponownie czytając swojego posta zauważyłem, że jest tam błąd... :|
PS wg mnie ten text, który się pojawi w niczym nie pomoże, chyba o ile dobrze pamietam na forum phpbb, nawet moderatorzy poprawiają błędy userów, ale niestety nic to nie daje, bo dalej je popełniają, więc i tutaj nic nie zaradzimy :| |
nie tylko ortografia się kłania, ale i inne błędy...
przykład z naszego Forum...: Cytat:
a co na to regulamin...: Cytat:
|
Cytat:
Niech ktoś mi najwyżej napisze później co tam było napisane ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09. |