Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ortografia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ortografia-43928/)

kiewas 04.12.2004 23:14

Na szczęście nigdy nie miałem żadnych problemów z ortografią, i chwała bogu :D Więc temat mnie chyba nie dotyczy:)

maj3 04.12.2004 23:16

.--. .-. --- ... --.. ..-.. -. .. .
.--. .. ... .- -.-.. .- -... -.--
.--. .. ... .- -.-..
.--. --- .--. .-. .- .-- -. .. . - ---
-. .. .
-- --- --..-. .-.. .. .-- .

-- .- .--- ...--
:jezyk:

Turboni 04.12.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez gallus
Ja w pierwszym Twoim poście widziałem, ale nie wszystkie, a w tym: nie, poprostu dla mnie nie ma różnicy co jak sie pisze... :|

wiem o co ci chodzi mam to samo :D

Patrixs 04.12.2004 23:16

Pisanie zwykłym długopisem to coś trochę innego niż pisanie na klawiaturze. Ja np. często piszę na kompie z błędem "napewno, albo narazie".

pykson 04.12.2004 23:20

@maj3

Morse'a to by pewno mogli zrozumiec tylko niektorzy na elektrodzie, dla zwyklych smiertelnikow napisz moze nieco jasniej...

pewno zrobiles w tym pare ortow i sie wstydzisz ;)

@mallow

100% poparcia w tej kfeztji, jak bedzie czeba to nafed fiecej :D

Bartez 04.12.2004 23:28

Ok, już wiem jak dodać, teraz czekam na propozycje CO dodać :) czyli jakiś tekst który miałby wpłynąć na piszącego i skłonić go do przeczytania i poprawienia swoich "wypocin" przed wysłaniem ;)

Turboni 04.12.2004 23:30

ooo ladnie ale trzeba brac nas pod uwage tzn : gallusa i mnie narazie :)

Patrixs 04.12.2004 23:32

Jakiś krótki i wymowny np. Przed wysłaniem, sprawdź poprawność wypowiedzi pod względem ortograficznym i gramatycznym.

Bartez 04.12.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez Turboni
ooo ladnie ale trzeba brac nas pod uwage tzn : gallusa i mnie narazie :)

Nie ma lekko ;)
A tak na serio, to myślę, że jakoś znacząco nie poprawi to ortografii, ale może niektórzy zapamiętają, że pisze się ponieważ, a nie poniewarz, użyj, a nie urzyj itd

AleX69 04.12.2004 23:36

ja bardziej niz do bledow/stylistki czepial bym sie odbiegania od tematu i twozenia offtopic'ow ...

Turboni 04.12.2004 23:37

no tak ale czasami jak szybko piszesz to tak samo wychodzi ale to co napisales to podstawa przeciez i kazdy moze pomyslec co pisze :)

legion 04.12.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez Bartez
Nie ma lekko ;)
A tak na serio, to myślę, że jakoś znacząco nie poprawi to ortografii, ale może niektórzy zapamiętają, że pisze się ponieważ, a nie poniewarz, użyj, a nie urzyj itd

dla mnie to bez roznicy ponieważ czy poniewarz nie slysze tego podobnie jak t i d tez dla mnie bez roznicy itp :D

gallus 04.12.2004 23:48

mały OT. np. dzisiaj w jakimś temacie napisałem terz i po chwili ktoś odpowiedział i dopiero ponownie czytając swojego posta zauważyłem, że jest tam błąd... :|
PS wg mnie ten text, który się pojawi w niczym nie pomoże, chyba o ile dobrze pamietam na forum phpbb, nawet moderatorzy poprawiają błędy userów, ale niestety nic to nie daje, bo dalej je popełniają, więc i tutaj nic nie zaradzimy :|

Maciej 04.12.2004 23:48

nie tylko ortografia się kłania, ale i inne błędy...
przykład z naszego Forum...:
Cytat:

Pewnego razu poszukując informacji na tym serwisie o swojej nagrywrce
natkonalem sie na dziwne dane...Mam modle LG GCE 8523B i w instruckji jak w morde strzelił pisze" Typ zabespieczanie Buffer Underrun - Super Link"
Po perwsze na serwisie o medelu GCE 8523B pisze "brak danych" a nagrywarce 8520B jakiś inne zabpepsieczenie. Przecież isnrykcja obejmuje modele 8520B,8522B,8523B,8524B i 8525B iwec nie moze być różnych
typów zabepsieczeń błędów. Po drugie na serwisie nigfdzie nie ma takiego rodzaju zabepiseczenie Buffer Underrun opsianego ja SUPER LINk - może ktoś to wytłumaczy..
... :niepow:

a co na to regulamin...:
Cytat:

Korzystanie z dobrodziejstw internetu ma być przyjemnością, a nie smutną koniecznością czytania pokazów zdolności lingwistycznych co niektórych użytkowników.

Patrixs 04.12.2004 23:51

Cytat:

Napisany przez Maciej
nie tylko ortografia się kłania, ale i inne błędy...
przykład z naszego Forum...:

... :niepow:

Ja nawet nie będę dalej tego czytał, bo jeszcze mi się udzieli :)
Niech ktoś mi najwyżej napisze później co tam było napisane ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09.