![]() |
Powinno się dołożyć automatyczny słownik ortograficzny, taki jak np. w Outloook działający przy wysyłaniu wiadomości, lub jak w Wordzie podkreślający błędne słowa.
Chociaż i tak pewnie na wszystkich by to nie pomogło ;p |
parafrazujac woody allena - jestem swiatowej slawy dysortografem
staram sie pisac bez bledow, ale z roznym skutkiem. i osobiscie bardzo mnie denerwuje, gdy ktos "zyczliwie" wytyka innym (nie tylko mnie), ze robia bledy na forum. W mojej opini jest to wielce niekulturalne, a wole robic bledy niz byc chamem inni maja wade wzroku i nie mozemy im kazac mruzyc oczu, aby widzieli lepiej |
nie zapominaj ze nad ortografia mozna pracowac, a kto nie pracuje jes t leniem, bo uwaza ze ma swistek ktory go usprawiedliwia od znajomosci zasad pisania... a nad wada wzroku nie popracujesz niestety jak nad ortografia... proponowany tekst:
- Dbaj o styl swojej wypowiedzi - Nie popełniaj błędów - Nie zaniżaj poziomu forum Dziękujemy! zerzniete trochu z elektrody, ale zmienione co nieco :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Warto zwrócić uwagę na znaki interpunkcyjne, bo czasami trudno się domysleć o co komuś chodzi, a postawienie kilku przecinków zmienia całkowicie sytuację. Nie mówię, że muszą być wszystkie, tak jak np. w wypracowaniu z j.polskiego, ale tylko te konieczne do poprawnego przeczytania i zrozumienia tekstu.
Mam nadzieję, że nie popełniłem żadnego błedu ;) Pzdr. |
Jak już jesteśmy przy ortografii... Denerwujące jest też pisanie pseudo polszczyzną, tzn. zamiast już piszą jush... Nie wiem skąd się to bierze, ale dla mnie jest to trochę denerwujące... Może by jeszcze o tym notkę załączyć:D
|
Cytat:
|
@mallow super pomysl :spoko:
Napis juz jest! Tak jak pisze Eliasz, ludzie uwazajcie tez na interpunkcje!! EDIT: Jesli gdzies u mnie brakuje "r" to znaczy ze moja klawiaturka znow nawala :) |
Pieknie, tylko sugestia z mojej strony... jak mozna to moze obok okienka z wpisywaniem wiadomosci to wstawic, po przeciwnej stronie co emotki ... a jak nie da rady to chociaz na czerwono ten napis co by sie w oczy rzcal
No i w okienku przy zakladnaiu tematu taki napis rowniez by sie przydal. podziekowania dla daministracji :piwo: pozdro ;) |
Dla tych co nie zauważyli ;) nad przyciskiem WYŚLIJ jest juz tekst:
Cytat:
|
gdzie jest ten text, bo ja go nie widze?? :blee:
-edit- Już widzę, ale chyba jest on tylko w standardowym stylu CDRinfo, i tylko przy zakładaniu nowego tematu, a ja używam standardowego vb :> |
W szybkiej odpowiedzi też by się przydał :D
Narazie jest gdy dasz ODPOWIEDZ i tam pierwszy od góry przycisk PUBLIKUJ (bo w sumie to są dwa przyciski PUBLIKUJ). Przy tym drugim PUBLIKUJ też by można było waląć ten tekst;) |
Cytat:
Generalnie temat jest ciekawy, a i jego przesłanie bardzo aktualne, ale nie wydaje mi się, żeby miało to cokolwiek zmienić. Ci, którzy popełniają najwięcej błędów i tak raczej nie zwrócą na to uwagi, a ci, którym zdarza się to sporadycznie tak naprawdę nie muszą. Ale niektóre błędy, które się tu czasami pojawiają (nawet w tematach topiców ), to prawdziwe smaczki :) |
taki mały OT :> :mruga:
http://img99.exs.cx/img99/5646/q5cppp.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:09. |