![]() |
Cytat:
Mlodziez w moim wieku i mlodsza woli teraz olewac wszystko, bo przeciez moze zalozyc dres... |
Cytat:
niepelnosprawnych i robiacych bledy wyslijmy do pieca, zeby sie nie mnozyli albo niech lepiej rodzice utopia dzieciaka w wiadrze, bo nic z niego nie bedzie Teraz z modzie nie jest bydzie cool, tylko radykalizm |
Sid dobrze mowi ja mam 15 lat i bledow nie robie zbytnio, a kazdy ma chyba w domu slownik ortograficzny, albo chociazskopiowac do worda tekst jesli juz sie nie ma slownika i nie mowic ciagle ze ma sie ta dyslekcje, lub jak kto woli dysortografie, bo to sie juz nudne robi ;p
|
Cytat:
|
Ja jak mam czas to sobie czytam troche ksiazek (Wiedzmin, Wladca Pierscieni itp.) i wlasnie duzo pamietam przy pisaniu, bo niektore wyrazy to tak jakos dziwnie wygladaja, gdy sie je blednie zapisze ;p
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale czasami to sie zastanawiam nad jakims prostym wyrazem.Glownie przez czytanie wypowiedzi, ktore zawieraja bledy. A takie niestety sa na forum.Wiec tutaj przyznaje racje. Poza tym uwazam, ze osoba ,ktora legitymuje sie egzaminem panstwowym takich bledow nie powinna robic lub robic ich bardzo malo. |
Cytat:
@ Epol - niestety dokładnie tak jest |
Cytat:
|
teraz nie mówi się trendy - teraz jest 'zen' [ploteczka z wielkiego świata, oni tam naprawdę nie mają innych problemów :/]
tak, pamiętam ten błąd - drugi to było spojżenie... też boli :) ale troche pociesza mnie to że pisałem tak cały czas.. czyli konsekwencja, ale już tego nie robię dzisiejsza młodzież założy dres.. tą można olać, będą tak biedni i słabi że na kształt kraju nie wpłyną - gorzej z tymi co postanowią iść w górę nie mając takich podstaw - a nie oszukujmy się, umiejętność poprawnego pisania wynosi się z domu, wraz z innymi wartościami: szacunkiem dla innych, poczuciem odpowiedzialności, dbaniem nie tylko o siebie - skąd młody człowiek ma czerpać te wzorce skoro w domu rodziców nigdy nie ma a książki są passe? efekty - widać czasem na forum... wyobrazić sobie co będzie jak jeden taki guru z drugim guru zostanie politykiem nie jest trudno... umiejętność logicznego myślenia? w zaniku.. wiecie jak teraz dzieci piszą wypracowania? www.google.pl... i chyba szerszy komentarz jest zbędny.. jak mają się nauczyć logicznego myślenia i artykułowania swoich 'przemyśleń' skoro wystarczy przepisać ściągniętą pracę? zostaje się cieszyć, że są jeszcze ludzie zwracający na to uwagę - choć np. żeby wytępić to zjawisko na tym forum trzeba zdecydowanie więcej stanowczości i małopopularnych działań - choćby przykładnego objechania lusera który jak WIELKISZU chyba na wszystkich lekcjach polskiego był chory... bez tego nie będzie problemu, przecież wszyscy jego koledzy piszą tak samo, to skąd on ma wiedzieć, że problem jest i to poważny? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja moj slowniczek mam zawsze w zasiegu reki, chociaz rzadko z niego korzystam to ogolnie malo bledow robie ;p
|
Cytat:
no ja tesh zazwyczaj malo blenduf robie jak pise na foróm ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:46. |