![]() |
rasiak to zawodnik do gry glowa w polu karnym tylko co ma robic jak na 20 rogow i wolnych 2 sa wykonane dobrze?
|
Cytat:
Nic nie moze zrobic. W koncu to nie nasza wina, ze pilkarze nie umieja dobrze dosrodkowac. |
rasiaka tez nie :D
|
cytat z wikipedii:
Rasiak is currently the top scorer in the English Football League Championship, with an impressive tally of 8 goals from 9 games. He recently scored a brace helping Southampton to an impressive 3-2 victory away at Burnley. a ze czasem sie potyka o wlasne nogi...no coz nawet moja mama to zauwazyla... :/ ale to dobry pilkarz. Bez niego nie byloby drugiej bramki (mimo ze wygladalo to jakby sie mial wywrocic). |
Rasiak... Jemu jak wy***322;o***380;y si***281; IDEALN***260; pi***322;k***281;, to strzeli bramk***281;..
Niestety nasi pi***322;karze nie zagrywaj***261; idealnie do snajper***243;w, wi***281;c Rasiak musi z pi***322;k***261; jeszcze troch***281; pow***281;drowa***263;.. A wychodzi mu to... Wiecie jak :) Smolarek natomiast potrafi z pi***322;k***261; troch***281; podej***347;***263; bli***380;ej, nie przewr***243;ci si***281; przy tym o traw***281; wystaj***261;c***261; 1mm wy***380;ej od reszty.. |
No i smolarek znowu asysta/ A co zrobil zurawski ? Zapomnialem nie gral w slabej lidze szkockiej.
To ja sie tez usmialem skoro zuraw to nie napastnik. A krol strzelcow ligi to zdobyl przypadkiem. |
Cytat:
|
@Sunna
Trzeba bylo jeszcze doczytac, ze Zurawski nie wystapil bo mial kontuzje. Kto napisal, ze Zurawski nie jest napastnikiem? To jest ciekawe. Poza tym nie rozumiem co ma wspolnego bycie napastnikiem, a krol strzelcow. Bo tak zes to napisal jakby pomocnik juz nie mogl byc krolem strzelcow. :) Wydaje mi sie, ze w ogole nie rozrozniasz pozycji na boisku. Oraz nie chcesz przyjac do wiadomosci, ze napastnik to S - striker, F - forward. To mimo wszystko dwie inne pozycje mimo tego, ze po polsku bedzie oznaczalo to napastnika. Zarowno jedna i druga. |
Cytat:
No i nie wiem, gdzie Ty widziałeś przypadek przy zdobywaniu przez niego króla strzelców. Można powiedzieć <choć to też bardzo naciągane>, że przypadkiem króla strzelców zdobył w Polsce Frankowski, bo większość zdobytych przez niego bramek wypracował właśnie Żurawski. Poza tym jakbyś orientował się lepiej w taktyce, to byś zrozumiał czemu Ebi właśnie zdobywał gole. Żurawski jest bardzo uniwersalnym graczem <podobnie jak Smolarek> i trener to wykorzystał. Teoretycznie wyszli tak, jakby Żurawski był napastnikiem, a Smolarek ofensywnym pomocnikiem. W rzeczywistości było zupełnie odwrotnie. Widać to np. przy pierwszej bramce, gdzie dośrodkowywał Żurawski <z prawego skrzydła, teoretycznie pozycji wyjściowej Smolarka>, a w polu karnym był Smolarek. Można to było zaobserwować także np., w momencie gry obronnej Polaków. Cofał się właśnie Żurawski, a zostawał z przodu Smolarek. O ile tak naprawdę Smolarek był z przodu i jego zadaniem było strzelanie bramek, o tyle Żurawski był nieco cofnięty i miał rozgrywać piłkę. Obaj wywiązali się ze swojej roli świetnie :taktak: |
jedno ale
to nie ustawienie trenera, a maciek tak lubi grac i tak gra |
Cytat:
A gdy już się cofał od czasu do czasu, to Smolarek <lub inny polski piłkarz> wtedy nie uzupełniał braku w linii ataku wynikającego z wycofania się Żurawskiego. :mruga: W tym meczu idealnie się uzupełniali :taktak: |
"Daily Record": Żurawski najsłabszy w zespole
|
Meczu nie widzia***322;em. Artykuly w gazecie to mnie nie przekonuja, tak do konca.
Ale mozna z niego sie dowiedzie***263;, ze autor zauwazyl, ze Zurawski zagral po kontuzji. |
http://sport.onet.pl/0,1248711,1420061,wiadomosc.html
***379;urawski najs***322;abszy w zespole No tak, to po kontuzji bylo, caly sezon zrzucimy na kontuzje. Dajmy mu miesiac na odzyskanie sprawnosci. Albo lepiej dwa. Slaby jest poza Polska i tyle. |
Niereformowalnosc, ot co. Na to nie ma rady...
Mozna tylko wspomniec, ze Smolarek w bundeslidze tez slabo zagral... ale kolega Sunna za to widzial asyste. |
Czy***380;by nikt nie ogl***261;da***322; meczu Wis***322;y Krak***243;w w Pugarze Uefa?
Nie wierz***281;.. :P Chocia***380; nie dziwi***281; si***281;, ***380;e komentarzy po nim nie ma. Wis***322;a na w***322;asne ***380;yczenie przegra***322;a mecz.. :| A Dudka? Co on na boisku wyczynia***322; :\ Jestem podbudowany postaw***261; B***322;aszczykowskiego.. Ohh, ***347;wietny jest - ciekawe jak d***322;ugo jeszcze b***281;dzie gra***322; w wi***347;le :( |
nie ma o czym gada***263; po prostu, kilku graczy nie nadaje si***281; do gry na takim poziomie a paulista i radovanovic to powinni gra***263; w rezerwach w trzeciej lidze a nie w pucharze uefa.
|
Zgodz***281; si***281;.
Wis***322;a "na gwa***322;t" potrzebuje nowych napastnik***243;w, poniewa***380; ci, kt***243;ry wyst***281;puj***261; teraz w pierwszym sk***322;adzie sprawiaj***261; wra***380;enie jakby grali dla dru***380;yny przeciwnej :| Ale :klnie: co robi***322; Dudka przy stracie drugiej bramki? Plecy sobie opala***322;? Co***347; mi si***281; wydaje, ***380;e Wi***347;le ci***281;***380;ko b***281;dzie zdoby***263; wymagane 7 punkt***243;w do awansu :( |
Ogladalem 1 polowe i kawalek 2. Pozniej prad wylaczyli. Nie widzialem koncowki.
Ale najlepsze jest to, ze to juz nie Polacy graja. Zobaczcie na sklady Legii i Wisly. Wieksza czesc to obcokrajowcy. A wyniki kiepskie. Co to za ludzi oni sciagaja. |
Cytat:
Wolontariuszy? Ich styl gry pozwala tylko takie wnioski wyciągnąć :| |
i co dalej dla jednego z naszych szanownych forumowicz***243;w jest s***322;aby? :>
ka***380;dy miewan s***322;absze okresy gry. Smolarek te***380; mia***322; kryzys, siedzia***322; na ***322;awie itd. A co pokazuje teraz Ronaldinho? i nie powiesz mi, ***380;e jest z***322;ym zawodnikiem? a gdzie jest wielki Krzyn***243;wek? Frankowski? no i idziemy dalej, do naszego podw***243;rka. co teraz prezentuje Matusiak? ***321;atwo po kilku s***322;abszych wyst***281;pach twierdzi***263;, ***380;e zawdonik jest s***322;aby. A ju***380; wr***281;cz szalon***261; satysfakcj***281; si***281; ma, kiedy doczeka si***281; ju***380;, gdy zawodnik sko***324;czy trzydzietk***281; i wreszcie trafi na seri***281; s***322;abszych mecz***243;w :ysz: |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=qp6Jbaidrt4&eurl= |
Cytat:
|
Belgia 0:1 Polska
Czekamy na 2 po***322;ow***281; :) |
czekamy :taktak: :piwo: :D
|
Oby tak dalej :spoko:
|
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
|
no, dowie***378;li... :D
|
BRAWO :spoko:
|
Polska Belgia 1-0
Tego tematu tu jeszcze nie bylo, pora zaczac
POLSKA BELGIA 1-0 Hurrrrrrrraaaa!!!!!!!!!! W koncu cos sie ruszylo!! Stawiam dzisiaj kazdemu:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: |
Pod koniec troch***281; nas przycisn***281;li ale Boruc da***322; sobie rad***281; :spoko:
Brawo |
No ruszy***322;o to chyba ostatnio, w meczu z Portugali***261;.
Ale gra i tak przynajmniej przyzwoita. Trudno si***281; nie cieszy***263; :) |
Oj młody zerknij w temat piłka nożna :D
|
Cytat:
|
Cytat:
A wiesz mlody jestem. i glupi :D ;) :) Ale tak sie ciesze, ze niewytrzymalem:spoko: |
...dobrze jest.
|
Na razie nasi daja rade. Aby tak do konca , to bedzie awans. :)
|
no, gdyby nie belgowie to by nam paldla ... siec edonkey'a :]
|
Leo, Leo Leo, Leo, Leo Leo :D
|
Ladnie zagrali, chociaz kondycha siadla. Nastepny mecz na pewno obejrze :jupi2:
|
affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, affffferrrrraaa, belgowie chcieli kupi***263; mecz !!!! WRRRRR WRRRRR niedo***322;***281;gi jedne
|
Cytat:
|
Ale jaka afera bedzie jak nie udowodni?
Sprawa jest prosta. "O godzinie tej i tej otrzymalem telefon z propozycja". Bierzemy billing, sprawdzamy, faktycznie sytuacja taka miala miejsce. Z braku dalszych dowodow zostanie umorzona i to wszystko. Zadnej afery nie widze. |
Polska - Brazylia 1:0!
Myślę, że warto odświeżyć temat...
Na Mistrzostwach Świata do lat 20. nasi piłkarze sprawili niespodziankę pokonując faworytów imprezy - Brazylię. Mecz może nie najpiękniejszy, ale najważniejszy jest rezultat, zwłaszcza że przez 62 minuty graliśmy w dziesiątkę :) Brawo Panowie :spoko: :piwo: |
Cytat:
|
ja skaka***322;em z tvp2 na polsat. dobrze, ***380;e jutro f1 z niczym ju***380; konkurowa***263; nie b***281;dzie.
|
Witam !
Polska gra w eliminacjach ME, a ja mam na TVP2 ekran rodem z PRL- "przepraszamy za usterki" :( i przegrywa :( a teraz reklamy - co jest ?? ro29 P.S. jeśli coś mi sie pop.... to przepraszam ... wypiłem dziś 2 x :piwo: i jeszcze coś ... choć wiem, że nie powinienem ... i jestem na ... szkoda gadać .... |
to awaria na stadionie Legii...
Warszawka po raz kolejny pokaza***322;a, czemu wszyscy jej nie lubi***261; trzeba by***322;o zrobi***263; mecz w Poznaniu :taktak: |
albo chorzowie...
|
w ***380;adnym Chorzowie!
kadra gra tylko w Chorzowie i Warszawce na przemian!! czemu nie pozwalaj***261; si***281; promowa***263; innym miastom? nigdzie w Polsce nie ma takiej atmosfery i liczy kibic***243;w jak w Poznaniu! Krak***243;w te***380; ci***261;gle si***281; stara o mecze reprezentacji i nic! Ciekawe ilu znajomych dzia***322;acze Legii maj***261; w PZPNie? |
Cytat:
też jestem POZNANIAKIEM !!! :spoko: ro29 |
Witam ...
k... to my już nawet z Kazachstanem nie potrafimy wygrać ?? :( Przepraszam ... może przesadzam i to sporo ... ale miewam wrażenie, że część piłkarzy traktuje grę w reprezentacji jako zło koniecznie - a to przecież DUMA grać w reprezentacji ... no chyba , że bardziej liczy się klub, i to jakiejś II ligi europejskiej albo grzanie ławki ... płakać się chce :'( ro29 |
Cytat:
co cpales?jest w polsce stadion co pomiesci wiecej ludzi niz stadion slaski? a to ciekawe, na slaskim nie byles zapewne i nie masz pojecia jak wyglada tam na prawde, tv tego nie oddaje, trybuny sa MOCNO wyciszone w tv krakow narazie nie ma na czym goscic reprezentacji @ro juz remisuja |
wybacz Demek, ale to Ty si***281; kleju naw***261;cha***322;e***347; chyba... nie wiem czy wiesz ale na meczach Lecha jest ***347;rednia frekwencja powy***380;ej 20 tys.! nie wiem kiedy ostatnio widzia***322;e***347; polskie stadiony, ale stadion w Poznaniu, jak i Wis***322;y w Krakowie s***261; w tej chwili najlepszymi stadionami w Polsce!
pomijam stadion Korony, gdzie ledwie 15tys. wejdzie... dodam, ***380;e na Bu***322;garsk***261; w Poznaniu ju***380; w tej chwili wchodzi 30tys. a dwie najwi***281;ksze trybuny s***261; przygotowywane do przebudowy obud***378; si***281; ch***322;opie, bo wida***263;, ***380;e wiele Ci***281; omin***281;***322;o odk***261;d wyjecha***322;e***347; z kraju |
Cytat:
owszem - stadion śląski mieści najwięcej - to więc czemu dziś tam nie grają ?? jest 1:1 ale ten mecz trzeba wygrać !! :taktak: ... ro29 |
Cytat:
hahahhaha na slaski wchodzi 45 tys czyli o polowe wiecej niz w poznaniu wiec grzecznie sie pytam - z czym do ludzi?! |
Cytat:
jedna trybuna jest już prawie w 100 % zbudowana ... a ta naprzeciw trochę trzeba w nią zainwestować ... chyba jeszcze jeden poziom, no i na pewno wykończenie i zadaszenie przepraszam za post pod postem pozdrawiam ro29 |
Cytat:
chodzi pono***263; o promocj***281; r***243;***380;nych miast (tak bynajmniej twierdzi PZPN)... Cytat:
ale to i tak wi***281;cej ni***380; Legii, nie m***243;wi***261;c ju***380; o atmosferze na trybunach :taktak: 3:1 dla nas :polska: :drinking: |
Cytat:
jest 3:1 ... wreszcie :) ro29 |
Cytat:
mecze powinny byc rozgrywane na jednym stadionie, tak jak w anglii po oddaniu wembley do uzytku @ro29 ale co to zmienia jesli na reprezentacje przyjdzie tyle samo albo ciutke wiecej? NIC nie zmienia |
na reprezentacj***281; przysz***322;oby 28tys, tak jak by***322;o w meczu z Legi***261;...
|
a na slaski 45...
zobaczysz na belgii... |
Cytat:
po drugie - stadion w Poznaniu - jako jedyny w Polsce - z tych najwi***281;kszych - pomijam Chorz***243;w - jest od kilku lat modernizowany ... po trzecie - z jednej strony zgadzam si***281; ... reprezentacja powinna gra***263; na jednym ... ale skoro nie ma w 100 % takiego najlepszego stadionu w Polsce - to czemu nie mo***380;e gra***263; na najlepszych ?? Czemu Legia jest tak preferowana ?? ;) Tylko dlatego, ***380;e stolica ... chyba nie ?? Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
na przemian Warszawa - Chorzów.... a inni? |
na legii reprezentacja nie powinna grac wcale, bo ten stadion nadaje sie do tego zeby go zburzyc
lech ma ladny stadion ale co z tego jak najlepszym poslkim stadionem (poki co) jest stadion slaski, niestety czy sie to komus podoba czy nie moim zdaniem, najwazniejsze mecze powinny byc rozgrywane na slaskim, co zreszta jest prawie realizowane, a reszta po meczu w kazdym miescie, gdzie stadiony spelniaja warunki, no i oczywiscie frekwencja musi byc zapewniona |
Ufff ... udało się !!!
tylko szkoda I połowy ... gratulacje dla Smolarka !! :) ... tylko czy tylko on potrafii strzelać ?? przed nami kolejne ciężkie mecze ... pozdrawiam ro29 |
Cytat:
w każdym mieście! to w ogóle nie jest realizowane! dobra, koniec! :) 3:1 :polska: |
wygrali i co z tego?
i tak do euro nie wejda... :D zartuje oczywiscie, licze, ze wejda |
Cytat:
bo jakbym słyszał mojego Ojca ... owszem ... gra była jaka była :( ... ale mimo wszystko wierzę w awans do ME !! :spoko: poizdrawiam ro29 |
Cytat:
ro29 |
inne stadiony ?
Panowie chyba tych stadionów nie widzieliście. Kielce, Poznań, Szczecin, Kraków. Tam powinny być mecze + Chorzów. A dlaczego znów Warszawa (ktora była dla nas pechowa w eliminacjach do ME 2000 i 2004 ) ? odpowiedzieć nam może tylko PZPN :) |
Cytat:
|
stadion Legii to ma dobre o***347;wietlenie i muraw***281;, reszta to 3 liga :|
|
Cytat:
Dla mnie Legia ma ten plus, że jest w stolicy - i niewiele więcej ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
i nie wyskakiwać mi tu z zakompleksionymi wypowiedziami na temat nielubienia Warszawy! ja też nie lubię Warszawy a jednocześnie ją kocham - takie miasto pokopane ;) a dla ciekawych stadioniku Legii polecam stronę i wirtualny podgląd :spoko: http://www.legialive.pl/stadion.php |
Cytat:
ale dzis oprócz stadionu w Chorzowie, pozostałe niektóre stadiony mają zbliżony poziom .. a stadion miejski w Poznaniu jest w czołówce ... to czemu tylko Legia "wygrywa' ?? Tylko dlatego, że jest w stolicy ? Czy też dlatego, że PZPN ją "lubi ?? Pozdrawiam dobranoc ro29 |
mo***380;e dla tego, ***380;e PZPN siedzi w stolicy?...:|
a***380; dziwne, ***380;e jeszcze siedz***261; na Miodowej (a wielu powinno na Rakowieckiej ;p), bo ich wykopa***263; chcieli stamt***261;d...no chyba, ***380;e o czym***347; nie wiem, bo szczerze m***243;wi***261;c to si***281; nie przygl***261;dam czy tam s***261; :D |
Cytat:
|
dzisiaj ka***380;dy stadion, na kt***243;rym rozgrywane s***261; mecze 1 ligi musi mie***263; o***347;wietlenie zgodne z jakimi***347; tam wymogami fifa.
tak wi***281;c pisanie o 3 lidze mija si***281; lekko z celem. chyba, ***380;e czego***347; nie wiem :> brechtali***347;my wczoraj, ***380;e ta przerwa to po to, ***380;eby ch***322;opaki mog***322;y obali***263; kilka flaszek wody ognistej :D chyba co***347; w tym by***322;o, bo potem mecz wygl***261;da***322; zgo***322;a inaczej... smolarek sw***243;j ch***322;op i wida***263;, ***380;e lubi wypi***263; :szczerb: |
awaria to si***281; wsz***281;dzie mo***380;e trafi***263; a trzecioligowe to na Legii s***261; trybuny (oczywi***347;cie mam na my***347;li 3 lig***281; w rozumienie europejskim)
|
malo to razy awarie byly w europie w ostatnich latach?trafialy sie w pucharze uefa, coprawda nie 20 minut jak a max 5
ale byly i nie ma tu sie czego wstydzic.... |
Cytat:
Po zako***324;czeniu remontu/rozbudowy stadionu miejskiego w Poznaniu, obiekt b***281;dzie mie***347;ci***322; 50.000 widz***243;w. Czyli wi***281;cej ni***380; obecnie w Chorzowie. I b***281;dzie to najwi***281;kszy w Polsce stadion ligowy. Do tego dochodzi jeszcze to, ***380;e stadion Lecha b***281;dzie bardzo nowoczesny, w przeciwie***324;stwie do Stadionu ***346;l***261;skiego. Szkoda, ***380;e Pozna***324; nie ma szans z Warszaw***261; w prawie do organizacji meczy kadry narodowej. Zw***322;aszcza tych eliminacyjnych. Kibice na pewno by nie zawiedli :) |
wszyscy gotowi? piwo si***281; ch***322;odzi?
|
Cytat:
Może popatrzę ... jakoś piłka mnie nie pociąga ostatnio tak bardzo ... ale taki mecz ... :spoko: Niestety ...piwo się skończyło ... kupiłem dziś 2x i już oba wypiłem ;) ... więcej brak :( Trzymamy kciuki za naszych !!! ro29 |
wychodze do pubu
moze puszcza |
Jak zobaczyłem wiadomości sportowe w TVP ... i prowadzącego, który mówił o dzisiejszym meczu, jakby to była walka o medal ME czy MŚ ... to mi się coś zrobiło ... :(
Jakby w innych dyscyplinach tak każdy awans obtaczano "czcią" to by dopiero było ... nie starczyło by czasu, aby o tym mówić ;) Oczywiście za naszych trzymam kciuki - trzeba wreszcie po raz pierwszy awansować do ME w piłce nożnej !! ro29 |
...trzymamy :spoko: za :polska:
|
Zaczęło się :)
|
Jeszcze jedną :polska:
|
kopiemy im dupy !!!!!!!!!!!!!!!
|
No i wygrali***347;my. Pierwszy raz w historii gramy na ME :D
|
|
Cytat:
Owszem, sukces jest, ale bez przesady. Nie można jako historycznego sukcesu odtrąbiać tego, że jedynie dopuszczeni zostaliśmy do gry z najlepszymi drużynami świata. Trzeba jednak dążyć do czegoś więcej.. A poza tym to znowu - i to jest cholernie smutne - meczu nie wygrała nasza drużyna, tylko Smolarek. On jest naprawdę dobry, ale jeśli z jakichś powodów go zabraknie, to będzie źle, bo nikt inny nie wydaje się wiedzieć, jak się strzela bramki... |
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 90 % - dziś to mało - zobaczysz jutro i w poniedziałek - każde wiadomości będą się od tego zaczynać ... i każda gazeta będzie miała nagłówki na całą stronę .... Oczywiście - ja też się cieszę bo jest z czego :taktak: :polska: - ale jak sam napisałeś - to tylko awans (tak na marginesie - będziemy grać z najlepszymi w Europie a nie na świecie ;) ) - i właśnie największe zasługi ma w tym awansie Smolarek - co prawda każda drużyna potrzebuje lidera ... ale nie może on być - jakby "drużyną samą w sobie" .... Ale mimo wszystko to zdecydowanie optymistyczna rzecz ... mam tylko taką małą nadzieję ... że z Serbią nie damy plamy ... pamiętam jak w 2001 roku po awansie do MŚ nasi tak świętowali, że w ostatnim meczu ledwo żyli :D Pozdrawiam i trzymam kciuki za naszych - w następnych meczach ... i oczywiście na ME - będę szczery - nie liczę na jakiś wielki sukces (choć z drugiej strony - po to się jedzie na mistrzostwa aby je wygrać ;) ) - ale tak szczerze, to marzy mi się aby nie dać "plamy" tak jak na ostatnich dwóch MŚ .... ro29 |
Ogl***261;dacie Hiszpan***243;w ze Szwedami? Jest 3:0 i Hiszpanie gniot***261; Szwed***243;w. M***322;odzie***380; z Hiszpanii idzie na Mistrza Europy. Naszym gratuluj***281;, ale we w***322;a***347;ciwym turnieju marnie widz***281; polskich oldboy'***243;w.
|
to co wczoraj widzia***322;em ..... bez kometarza
albo malutki Cytat:
|
dobrze powiedzia***322; Boniek jeszcze przed meczem - trzeba si***281; cieszy***263; wygran***261; i zapomnie***263; o niej w 3 dni, bo to dopiero pocz***261;tek drogi.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |