![]() |
Moje prywatne spostrzezenia po tym meczu :
1. Trudno było naszym utrzymać się przy piłce dłużej niż 0.7s (pomiar stoperem) ,po czym następowało podanie ,które w 99% przypadków trafiało pod nogi przeciwników . 2. Rasiak - wogóle nie istniał . 3. Jak na fianały MŚ - to raczej z pierwszej piłki nalezy się nauczyć grać . 4. Ok. 12 totalnych kompromitacji (nasi przewracali się na boisku ,byli ogrywani w dziecinny sposób - widac było że im się łydki trzesą) . 5. Nasi byli zawsze metr za przeciwnikiem ,w 70min zabrakło im juz totalnie sił (pędzenie na oślep ,bieganie za szybkimi Anglikami - to pewno pryczyna) . 6. Kosowski (nigdy za nim nie przepadałem) - był o dziwo waleczny ,chociaz gubił tyle piłek co zawsze . 7. Smolarek zdjęty moim zdaniem nie słusznie Chyba jedyny plus to Boruc - było widać że się pewnie czuje w bramce i bronić potrafi . Bramkę Frankowskiego ,chociaż ładna - uważam jako wpadkę przy pracy ,takie nieobliczalne ,przypadkowe coś ,co nie było tak naprawdę wypracowane i potwierdzone grą . Teraz mamy pół roku czasu na dopracowanie czegoś co było manglowane kilka lat .Poziom naszej reprezentacji jest wysoki ,mając na uwadze ostatnie 10 lat .Osobiście nie wierze aby w naszej grupie (finał MŚ) były drużyny słabsze od naszej .Szanse na wyjście z grupy są podobne do tych ,które były dziś na Old Traford . Bilans . Nie zajęliśmy 1-go miejsca w grupie Każdy będzie mówił że Holandia załatwiła nam miejsce w finałach .Ciekawe byłyby baraże ,bo jak widac nasi w ważnych meczach popadają w haos . Sam po cichu liczyłem na cud .Cud ,gdyż nikt chyba realnie myślący nie przypuszczał że Polska zabłyśnie . |
Zgadzam się z większością postu Janusza. Smolarek masz rację - zdjęty niesłusznie , Kosowski to bardzo dobry piłkarz - jego podania z linii bramkowej przeciwnika już nie raz okazywały się groźne i Jego waleczność mnie nie zdziwiła.
Z kolei bramkę Frankowskiego uważam za totalne szczęście Tomka jak i również umiejętności. Piłka rzeczywiście "klei" się Mu u nogi. Borus - świetny - mówią o wykupieniu Go przez Arsenal . Rasiak - no comments - koszmarne podania donikąd, nie wiem co w ogóle tam robił. Nie było tak źle. Po pierwszej połowie gdyby nie błędy Rasiaka byłoby lepiej. Krzynówek jeszcze widać ,że nie w formie - szybkość nie ta ... doganiali go z łatwością. Szkoda Żurawskiego. Ja przed Mistrzostwami jestem optymistą:) jak zawsze kiedy grają;) Jedyne co mnie wkurza to rasistowskie komentarze na forum bbc.co.uk (( |
Rasiak był najlepszym piłkarzem na boisku, nie wiem co od niego chcecie więcej :D
|
Cytat:
A "Franek" grał dobrze ale nic rewelacyjnego ,ładna była ta jego bramka ale przez cały mecz nie widziałem go zbytnio.Oglnie przez cały mecz dominowała Anglia,Polsa broniła sie jak mogła,żeby coś wywalczyć na Mistrzostwach Świata czeba jescze popracować nad pomocą, a szczegulnie nad obroną. :ysz: |
Cytat:
Rasiak - zapamiętałem tylko czarne korki :) |
Ja nie wierze, że to była walka o zwycięstwo (nie chcę wierzyć) - myśle, że Janas kazał odpuscic i przetestować obronę. Strach przed kontuzjami (deszczyk). A Rasiak obrażał Anglików swoją postawą - "macie grajcie i tak nam nie strzelicie", albo "Chociaż gramy jak sieroty to jest nadal remis" :P
Takie spojrzenie na ten mecz zdecydowanie mi odpowiada (co za styl porażki!) :D |
Dobre spojrzenie;) Śmieszą mnie buńczuczne zachowania Anglików na bbc.co.uk jak to zmiażdżyli nas itp. Nadal twierdzę ,że gdyby nie Rasiak mogło być przynajmniej 2:2. Druga sytuacja Frankowskiego to byłaby kwestia szczęścia - wystarczyło się pokręcić w tym kotle i przez przypadek coś strzelić. Dla mnie bohaterami meczu pomimo bramki Frankowskiego są Boruc i Kosowski . Pierwszy za to,że dzięki niemu nie było 5:1, a drugi za chęć walki - jakiej nie miał chyba żaden z piłkarzy ... powroty do obrony, rajdy do linii końcowej - zdrowo się nabiegał i widać ,że chciało mu się grać.
|
Wszyscy zapomnieliśmy o Jansie. Moim zdanie ten człowiek nie nadaje się na szkoleniowca. Żądluje piłkarzami jak klaun w cyrku. Nie potrafi wybrać odpowiedniego składu.
Wystarczy spojrzeć na drużynę... oprócz kilku zawodników, dno i wodorosty. |
Nie zgadzam się. Po Korei wszyscy - WYRZUCIĆ ENGELA!!!! Póżniej po kilku porażkach - Engel wróć - sorry, ale ta żonglerka ma swoje podstawy. Rasiak przypuszczalnie nie zagra w pierwszym składzie - a to,że został Pinokiem utwierdza w przekonaniu,że Smolarek byłby lepszym wyborem. Zostawić Janasa - przecież gdyby wczoraj padł jeden gol więcej chociażby Loczek - czy pisałbyś taki sam post ? Żurawski i Krzynówek w formie - to szansa dla zespołu . Jedziemy na trenerów - choć widać ,że Janas się stara według mnie. Mecz był praktycznie o respekt - kwalifikację i tak mamy. Wyprzedzają nas jednym punktem - też mi przewaga. To nie Apoloniusz Tajner i nie skoki - nie Janasa wina,że Pinokio i Lewandowski grali słabo. Myślę,że Janas powinien zostać do mistrzostw, a skład ulec maleńkim przetasowaniom. Zawsze jak coś się nie uda - trener winny - tym razem wydaje mi się,że nie. Tylko,że janasowy ulubieniec Rasiak to nieporozumienie. A Piechniczek mówił,żeby stawiać na Frankowskiego.
|
Hehehe... wygrałem 20złociszy :P
|
Cytat:
Nie oszukujmy się, Anglicy nie są w doskonałej formie. Polacy nie mieli też trudnych przeciwników w grupie. Chociażby Azerbe... nawet nie potrafię tego napisać. Wygrać z ludzmi, którzy spędzają większość czasu na wypasaniu kóz to nie sztuka. Mówienie tu o walce o 3 punkty było kpiną. Przecież to nawet dziecko by zauważyło, że oni nie grali, tylko czekali do gwizdka. |
Podobnie Anglicy mówią o nas. Na ich forum - Polacy nadają się do czyszczenia kibli i dziwią się,że Polacy mają internet i forum jakiekolwiek, a po wygranej to dopiero pojechali - odezwały się tamaty jak : II wojna światowa, obozy, dywizjon 303 i emigranci. No ,ale cóż - żałuję,że nie wygraliśmy - z chęcią czytałbym ich komentaże po przegranej - masz rację ,że czekanie do gwizdka to najgorsze wyjście z możliwych ... bo co by nie mówić - I-wsze miejsce w grupie ( jaka by nie była ) to pewne osiągnięcie. Jednak 2:1 - to nie jest rezultat, który daje Anglikom szansę na choćby I-wsza trójkę w Niemczech.Dużo racji jest w tekstach iż Koreę przegrała generacja zupek Knorr'a . Gwiazdorstwo nie zawsze pomaga . Ktoś mówił w Orange Ekstraklasie na TVN - chyba Jacek Bednarz,że powinno się płacić piłkarzom od osiągnięć - jak gorsze - pensja w dół. Przykład Grecji daje mi nadzieję,że nie wszystko stracone - i jeśli tylko starczy zapału , sił , a także nasi najlepsi będą w formie -możemy coś osiągnąć. Ja przez te lata wciąż wierzę .
|
jak Janas na MŚ dalej bedzie robił tak genialne zmiany to baaaaaaardzo daleko zajdziemy :)
|
Każda przerana Anglii to nic wiecej tylko wpadka .Jeśłi ktos zada sobie trud i prześledzi ostatnie 20 a nawet 30 lat pliki noznej w wykonaniu Anglii dojedzie do tego wniosku .Jest tylko kilka druzyn w europie ,które potrafią utrzymać rózny poziom przez taki długi okres czasu .Wpływ na to ma presja kibiców ,mądre szkolenie młodzieży .W naszym kraju mozna tylko o tym marzyć .Prawdą jest że u nas co klika - kilkanascie lat następuje jakiś zryw ale już w rok po sukcesach z reprezentacji nie zostaje praktycznie nic i znów zaczyna się tworzenie drużyny od podstaw .
Anglicy są w słabej formie ? być może ale w jakiej formie jest zatem nasz reprezentacja ? .Jeśli ktoś nie widział przepaści pomiędzy tymi dwoma drużynami powinień jeszcze raz na spokojnie w zwolnionym tempie sobie ten mecz obejzeć .Ten i nie tylko ten . Mecz z Islandią ? - wygrany rzuceniem się na przysłowiową taśmę . Mecz z Austrią ? - pierwsze 20min. to popis naszych ,reszta meczu to chaos -wyglądało jakby nasi zapomnieli jak się gra w piłkę . Ktoś napisał iż mecz z Anglią nie był meczem o zwycięstwo ? Sądząc po wypowiedziach ,apetycie piłkarzy to był właśnie mecz o zwycięstwo ,o próbe zaznaczenia się w historii ,o próbe zauważenia nas na szerokim świecie piłki . Nie wiem jak wyglądają rankingi ale nasza drużyna plasuje się gdzieś w szarym środku ,jesli nie dalej . Nadal jesteśmy tylko drużyną ,która przy pomocy Holandii dostała się do finałów MŚ i nie zmieni tego fakt wygrania meczów z Austrią czy Azerbejdzanem . Jesteśmy lepsi od : Austrii ,Irlandii Płn ,Walii ,Azerbejdżanu (minimalnie od Islandii) - co do tego mam pewność .Ile drużyn prezentuje lepszy poziom od tych druzyn - pokażą finały . Jeszcze słynny Rasiak : nie wiem na ile jest to prawdą ale mówi się iz menadzer Rasiaka to doskonały znajomy Janasa ,to może choć troche wyjaśniałoby dziwne zachowania naszego trenera odnośnie tej osoby . Ogólnie podziwiam Janasa - stworzył drużynę ,za którą już nie musimy sie tak wstydzić jak kilka lat temu . Po pierwszych 40min. miałem załowałem kliku groszy ,które połknął mi licznik za zużycie energii elektrycznej .W drugiej polowie żałowałem już tylko straconego czasu . Winą za przegraną można obarczać stres ,napięcie - daje temu 40% .60% powinna uratować umiejętnośc nabyta na trenigach ,szkoleniach ,meczach kontrolnych itp. Jeśłi widzi się 11 zawodników totalnie załamanych ,latających po trzech do jednego przeciwnika ,przewracających się na dodatek - to człowiek zaczyna się zastanawiać czego ich tam na tych trenigach uczą ? . |
Kto oglądał wczoraj popisy Ronaldinho?? Facet jest doskonały, a te bramy, poprostu majstersztyk :respect:
|
2 cudowne bramki po blizniaczych akcjach- nie od dzis wiadomo ze facet jest geniuszem futbolu
szkoda mi tylko Realu... |
Ronaldinho ma złotą piłkę a my parę dowcipów o Grzesiu Rasiaku - znalezione na forum onetu.
Dowcipy o Rasiaku Jak nazywałby się Rasiak gdyby żył w Grecji? - Georgios Drewnopoulos, a w Turcji? - Gurgul Drewnologlu, a w Rosji? - Grigorij Drewyenko, a w Bułgarii? - Gregori Drewnov, a w Brazylii? - Boazerio, a jak na niego mówią w Anglii? - Greg Woodenlegs. Jak się nazywa ulubiona wokalistka Rasiaka? - Kora. Ulubieni aktorzy Rasiaka? - Woody Allen, - Clint Eastwood, - Elijah Wood, - Telly Savalas. Ulubiona aktorka? - Drew Barrymore. Co gryzie Grzegorza Rasiaka? - Korniki. Ulubiony polityk Rasiaka? - Belka a znienawidzony? - Bush. Ulubiona prezenterka telewizyjna Grzegorza? - Pieńkowska. Czy żona Rasiaka ma duże piersi? - Nie ma, przecież to deska! Kto jest sportowym idolem Rasiaka? - Tiger Woods. Najwygodniejsze buty Rasiaka? - Drewniaki. Ulubiony zagraniczny klub Rasiaka? - Nottingham Forest, a polski? - Stolarka Wołomin. Najlepsze obcojęzyczne filmy Rasiaka? - Forest Gump i Listwa Schindlera. a polskojęzyczny? - Siekierezada, czasem obejrzy też Brzezinę Wajdy. W jakim mieście chciałby mieszkać Rasiak? - W Las Vegas albo Hollywood, a dlaczego tam? - bo to niedaleko do Las Angeles. Jakie polskie miasta trzymają kciuki za Rasiaka? - Dąbrowa Górnicza, - Brzózki. Czy to prawda, że Grzegorz Rasiak nie czyta książek? - Nieprawda, czyta i to od deski do deski. Ulubiony zagraniczny zespół Rasiaka? - Las Ketchup, a polski? - 52 Dębiec. Dlaczego Rasiakowi nie wyszedł ostatni mecz? - ...no jak się odstawia lipę na boisku! Dlaczego Rasiak ma długie włosy? - Bo niedawno wrócił z Woodstock. Czemu Rasiak strzela dużo bramek głową? - Bo to chłop jak dąb. Co myślą o Rasiaku koledzy z boiska? - Że jest w dechę! Jak się nazywa ulubiony kabareciarz Rasiaka? - Laskowik Dlaczego Rasiak nie zagra w przyszłym meczu? - Bo go kulasy bolą. Bohater najmilszy sercu Grzegorza Rasiaka? - Legolas. Ile może kosztować Rasiak? - Hm...drewno ostatnio podrożało..., więc może jakieś 10 tys. zeszytów. Kto robi na Rasiaku największe wrażenie? - Violetta Villas. Drużyna - postrach Rasiaka? - Bobry Bytom. Co się dzieje gdy Grzesiek kłamie? - Oczywiście nos mu się wydłuża. Czy Rasiak ma powodzenie u kobiet? - I to jakie, w końcu to lowelas (chociaż niektóre kobiety uważają, że jest obleśny). Czy są dowcipy o Rasiaku? - Nie ma, są tylko drwiny. Ulubione piwo Rasiaka? - Dębowe Mocne Miesiąc, w którym Grzesiu czuje się najlepiej? - Lipiec. Czy Rasiak wróci kiedyś do Polski? - Będzie ciężko, w Anglii już zapuścił korzenie. Dlaczego Rasiak nie może zaistnieć w reprezentacji? - Bo ktoś mu stale rzuca kłody pod nogi. Czemu Rasiak ciągle gra w reprezentacji? - Bo Janas jest tak samo porąbany jak on. Dlaczego Rasiak w ostatnim meczu nie dobił piłki z 2 metrów? - Bo mu palma odbiła. Ulubione miejsce wypoczynku Rasiaka? - Las Palmas. Kto powinien komentować mecze z udziałem Rasiaka? - Krzysztof Miklas lub Mateusz Borek. Czy Grześ ostatnio nie występował w telewizji? - Chyba tak... w "Klanie" jest jakiś Rasiak. Napis przy wejściu do Puszczy Kampinoskiej: Polskim Lasom Państwowym gratulujemy Rasiaka. Ulubiony mit grecki Rasiaka? - Wyprawa po Złote Runo. Co robił Rasiak w toalecie? - Puszczał kasztana albo rąbał kloca. Dlaczego Rasiak nie oglądał II edycji Big Brother? - Bo w I wygrał Janusz Dzięcioł. Co robi Rasiak w reprezentacji? - Struga wariata. Obrońca nie do przejscia dla Rasiaka? - Lubos Kubik. Podobno Rasialdo dostał propozycję gry w Brazylii? - Tak, ma występować w Belo Horizonte. Co zrobił Grzesiu, kiedy zobaczył przed sobą bramkarza? - Zdębiał. Dlaczego Rasiak jako jedyny w reprezentacji przyjmuje zakłady? - Bawi się w bukmachera. Czemu Rasiak nie wykonuje zaleceń trenera na meczu? - Przecież nie słyszy, w końcu jest głuchy jak pień. |
Kawały o Rasiaku :spoko:
|
Cytat:
|
Ronaldinho w tej chwili to najlepszy pilkarz globu, geniusz którego poziom jest nieosiągalny....ale my za to mamy Grześka ;)
|
Cytat:
|
Już dzisiaj dowiemy się kto będzie w drupie z Polakami. Szkoda tylko, że nie będzie to pokazane w żadnej polskiej telewizji, ale na szczęście w radiu mają podawać na bieżąco. Jak myślicie na kogo Polska trafi???
|
Mysle że na Brazylje ;) nie mysle że los bedzie łaskawszy i trafimy na niemców ;p
A tak na serio to czuje że Polska trafi na silną grupe:( A oktrej już bedą winiki,a panoramie o 22.00 będą ? |
No i juz wiemy. Gramy z Niemcami, Ekwadorem i Kostaryka. Mysle ze mamy szanse na 2 miejsce w grupie.
|
Cytat:
|
i znowu dostaniemy po dupie.
normalka. zamiast trenować, będą marnowali czas na reklamy knorr'a i w efekcie jak zajmiemy 3 miejsce w grupie to będziemy mogli mówić o sukcesie. |
Ale powinniś my sie cieszyć że w tej grupie jesteśmy ,bo oglladałem pnanorame sport ,to widziałem jak jest tragicznie w innych grupach tam dopiero ,by my sobie napewno nie poradzili.
|
jestem mocno nietrzezwy ale to chyba z powodzenia w losowaniu - dobra grupa :P
|
ciekawe pary ligi mistrzow,...tylko Liverpool znowu trafil na slabego przeciwnika..chyba uklad maja jakis tam:)
Wyniki losowania 1/8 finału LM: Chelsea Londyn (Anglia) - FC Barcelona (Hiszpania) Real Madryt (Hiszpania) - Arsenal Londyn (Anglia) Werder Brema (Niemcy) - Juventus Turyn (Włochy) Bayern Monachium (Niemcy) - AC Milan (Włochy) PSV Eindhoven (Holandia) - Olympique Lyon (Francja) Ajax Amsterdam (Holandia) - Inter Mediolan (Włochy) Benfica Lizbona (Portugalia) - Liverpool (Anglia) Villarreal (Hiszpania) - Glasgow Rangers (Szkocja) |
Znowu "wczesny finał" Chelsea Londyn - FC Barcelona - tym razem kibicuję Barcelonie
|
Cytat:
i co wy na to? ja mysle ze bedzie ciezko :/ |
Jeżeli z każdej grupy wychodzą tylko dwa zespoły, to jak dla mnie już zakończylilśmy udział w tych mistrzostwach..
|
Cytat:
A z innymi drużynami z naszej grupie,myśle że sobie poradzą ,choć nie wiem do końca jak oni grają ?! |
Cytat:
:bicz: |
Cytat:
Ale zgadzam sie z obieba opiniami :P Chociaz reprezentacja grala w zeszlym roku dobrze jak malo kiedy, nawet ich mecz z Anglikami mi sie podobal (pomimo przegranej) Jesli utrzymaja forme, jaka pokazywali (i Janas zrezygnuje w koncu z Rasiaka), to licze, ze uda im sie awansowac... |
Witam !
Cytat:
Aczkolwiek jak zwykle będzie ciężko - i szanse teoretycznie są małe - ale może trafimy na jakieś słabsze okresy gry naszych rywali - jak to w ostatnich eleminacjach np. do MŚ bywało || Pozdrawiam ro29 P.S. A co do Rasiaka - to był niezły piłkarz dopóki grał z Niedzielanem w ataku Groclinu - ale później wyjechał na tzw. "zachód" - no i jak to zazwyczaj bywa forma poszła w dół ... A nic więcej nie mówię, bo nie jestem na bieżąco ... |
"Polski napastnik Maciej Żurawski został bohaterem 280. derbów Old Firm. Celtic wygrał na stadionie swego odwiecznego rywala - Glasgow Rangers 1:0, a Polak zdobył gola na wagę prestiżowego zwycięstwa i trzech punktów[...]."
http://sport.onet.pl/1259186,wiadomosci.html Ladny mecz tak poza tym i naprawde dobrze gral Zurawski, podobnie zreszta jak Boruc, ktory popisal sie kilkoma ladnymi interwencjami... |
...i kilkoma "wspanialymi" wybiciami pilki :P
|
racja:) ladnie podal do Prso w pierwszej polowie:)...fajnie ze Zurawaki strzela ale jak ogladam na Polsacie Sport mecze Ligi szkockiej...to troche marny poziom...naprawde Celtic teraz jest najlepszy ale to co ich obroncy wyprawiaja to naprawde tragedia..mysle ze kiedys ta liga prezentowala wyzszy poziom
|
Żurawski dziś pokazał klasę Polski!
Grał dobrze ,należało mu się zdobycie tej jednej upragnionej bramki! Mam nadzieje,że to go coś umocni w oczach trenera i całego sztabu;) Aby tak dalej Żuraw...!!! |
lokalne druzyny tez sa ok, ja kibicuje klubowi [?] Iskra Pasikurowice
ot, taki mecz Iskra Pasikurowice 0-1 Dąb Dobroszyce mial swoje emocje! zreszta, nie ma czym sie martwic. Bez koniecznych wydatkow niedlugo nawet Iskra Pasikurowice. bedzie pogromca Byernu tak jak np. slabsza polowa Bundesligi w tym sezonie. |
Dziś bardzo dobrze zapowiadający się mecz Real Madryt:Arsenal,zapoczątkowójacy
Ligę mistrzów. Ja czymam kciuki za Real,ponieważ dla obu zespołów udział w Lidze Mistrzów stanowi jedyną szansę zdobycia trofeum w tym sezonie. I obstawiam że będzie wynik Real 3:2 Arsenal Londyn. Real Madryt Arsenal Londyn Liga Mistrzów 1/8 finału 20.45 .TVP.1 A jaki wy obstawiacie wynik? |
Cytat:
|
Ja obstawiam Real ,ponieważ jestem ich fanem ,a po 2 bo mieli ,wygrywali zaskakująco
mecze;) Real jest takim zespołem ,że jak się przebije z pierwszym golem i nie podetną mu nóg to gra dalej i szczela kolejne bramki,ale traci przy tym NIEKIEDY głupie bramki,ale ostatni mecz z Deportivo Alaves (nie widziałem całego,ale widziałem bramki był naprawdę ładny, i wygrali 3:0)tz.że umieją wygrywać bez straty bramki:) |
Real Real i tylko Real :D
Hala Madrid ! 3-0 ;) |
Niestety pomyliłem się i to grubo:(
Real przegrał na własnym boisku z Arsenalem Londyn 0:1 ,szkoda a tak wierzyłem mocno w Real że pokarze coś cudownego. Ale jeszcze pozostał drugi mecz,może coś pokarzą :) |
|
no niezle...mam nadzieje ze barca ich pojedzie...i jeszcze odnszac sie do wczorajszego meczu realu z arsenalem to moim zdaniem mecz bym strasznie nudny..brak ciekawych akcji.......ale dzisaj bedzie na pewno co innego:)
|
jak bedzie basen na boisku to wygraja "anglicy" i do tego zdaje sie daza :)
|
Ajax Amsterdam 2 - 2 Inter Milan
Chelsea 1 - 2 Barcelona Rangers 2 - 2 Villarreal Werder Bremen 3 - 2 Juventus ładny meczyk w Londynie...Messi i Ronaldinho wymiataja..nawet mimo zlego boiska wygrali.....dzienikarze w Polsat Sport mowili ze o tej porze to noramen ze tak boisko wyglada..jakos jak ogladalem lige angielska w poprzednim tygodniu to boiska innych druzyn wygladaly normalnie...ale nic fajnie ze Barca wygrala....teraz Chelsea bedzie musiala w rewanzu sie otworzyc:) bedzie wiecej bramek pewnie i jeszcze lepsze widowisko:) |
Barcelona !! :] :piwo: 100 zl do przodu :] ale bylo kilka sytuacji przyprawiajacych mnie o zawal :]
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!! |
Barca fajnie rozegrala mecz taktycznie.. wiedzieli doskonale, ze Chelsea bedzie chciala wylaczyc z rozegrania Ronaldinho, to ciezar rozegrania rozlozyli takze na mlodego Messi i trzeba przyznac spisal sie swietnie.. :)
:piwo: piwa dla wszystkich fanow Barcy :piwo: |
Ja nie oglądałem tego meczu niestety ,tylko ostatnie 10 minut:(
Ale ostatnie 10 minut były ciekawe,bardziej musze przyznać niż Real:Arsenal , widziałem wszystkie bramki! I chciał bym powiedzieć że ten wolny co wykonywał Ronaldinho i szczelił samobójczego gool'a Terry ,bo był fart Barcelony ,bez szczęścia by tego meczu nie wygrali. Ale ja jestem za Barcą i osobiście uwarzam że musieli grać świetnie skoro wygrali! A byli w tej samej sytuacji co Real z Arsenalem ,tyle że Barca zremisowała wynik jeszcze do I połowy meczu ,a Real się szamotał i tak nic nie wywalczył,a byłem przekonany że wygra,bo miał doskonałą passe wygranych meczy.:( |
Cytat:
|
Namieszales @Matti :)
Do przerwy bylo 0:0 Bramka Chelsea to jeszcze wiekszy fart niz Barcy (tez samobojcza) Mozna sie klocic, czy czerwona kartka dla Del Horno byla zasluzona (wg. mnie tak) ale sedzia nie podyktowal 2 rzutow karnych dla Barcy wiec... Messi - rewelacja :) Brawo Barca! Tak dalej! :D |
ja mysle ze Del Horno i tak za ten pierwszy faul na Messim powinnien juz zobaczyc czerwien....a ten drugi faul co dostal czerwona...nie byl az tak brutalny Messiemu nic sie w sumie nie stalo widac bylo ze udaje...ale zgdzam sie z tym ze sedzia pokazal mu czerwona bo to byl atak na zawodnika ja w rugby
zgadzam sie ze Messi zagral rewelacyjnie...ale mial chlopak duzo miejsca bo przy Ronaldinho caly czas 3 stalo:) |
Cytat:
|
Fakt, meczyk byl naprawde ciekawy.
Ciesze sie, ze Barcelona wygrala, bo czelsi nie trawie, podobnie zreszta jak realu - wg mnie dosc sztuczne zespoly zbudowane na kasie.... Messi i Ronaldinho krolowali wczoraj na boisku :) A co do czerwonej kartki to wg w pelni zasluzona (pomijam symulacje poszkodowanego), ale Del Horno w ogole nie zamierzal odebrac mu pilki, on chcial go po prostu skosic, w glebokim powazaniu mial to gdzie jest pilka :) |
oglądam meczyk... oglądam... żadnych bramek... ciągle 0-0, odchodze na 3 minuty do kompa, przychodze z powrotem a tutaj 1-0 dla Chelsea :( wrrr...
no, ale na szczęście barca pokazała klasę (szczęście sprzyja lepszym :P ) i wygrała ten meczyk... :) Visca el BARCA !!!! p.s. rozsmieszyl mnie jeden komentarz na 'forum' Onetu - "Chelsea.... prawie jak Barca" |
wstyd......
|
no dzisaj bylo Polska prawie jak Brazylia:)
|
Cytat:
|
to przez snieg ;)
|
Cytat:
|
zgadza sie Predi...to oczwiscie z reklam Zywca:)
|
Cytat:
|
No i ruszyła liga!!!
Co myślicie o nowej Pogoni?? Ja mimo, iż całe życie kibicowałem Pogoni jestem przerażony tym co wyprawia A. Ptak wraz z synalkiem.. Jak ja mam się identyfikować z tą drużyną?? ??? Zresztą, jak rozmwiam z ludźmi to wszyscy w Szczecinie zadają sobie to pytanie. Nie mam nic przeciwko obcokrajowcom, ale żeby w polskiej drużynie nie było miejsca dla Polaków?? to jest chyba lekka przesada. co prawda w najlepszych drużynach europejskich największymi gwiazdami bywają obcokrajowcy.. różnica jest taka, że tamci potrafią grać, a "szczecińscy" jakoś chyba nie bardzo np. ogromne męki w spraingu z III-ligową Flotą Świnoujście, porażka 0:3 ze Śląskiem Wrocław... No i druga strona jest taka, że wcale bym nie chciał, by ten eksperyment się powiódł. a właściwie wolałbym, żeby się nie powiódł. a to z dwóch względów: 1. jeśli się powiedzie, to istnieje obawa, że inni pójdą w ślady Ptaka, a wtedy koniec z reprezentacją; 2. jeśli się nie powiedzie, to może Ptak zabierze manatki i wyniesie sie ze Szczecina, a wtedy można będzie stworzyć nową drużynę, nawet od IV ligii, ale taką z którą kibice będą się identyfikować.. no czas pokaże co będzie.. |
Zadnych komentarzy o powolanich naszego kochanego trenera?
Dzisj jadac do szkoly slyszalem w radiu, ze Janas formowal druzyne na wzor FC Barcelony (ktorej bedzie kibicowal w finale CL): w ataku Zurawski jak Etoo, rozgrywajacy Szymkowiak jak Deco i... uwaga... :D rzuty wolne MILA JAK RONALDINHO :rotfl: :D |
Cytat:
Janas z Frankowski to pope***322;ni***322; taki g***322;upi b***322;***261;d ***380;e co***347; m***243;g***322; jak ju***380; chcia***322; bra***263; Rasiaka to ju***380; m***243;g***322; nie wzi***261;***347;***263; Bro***380;ka i Franka za nie go, bez niego nie widz***281; ataku - niestety taka prawda:( Franek jest cz***281;***347;ci***261; dru***380;yny Polski zawsze w ataku mi si***281; kojarzy***322; jako ***379;urawski----Frankwoski to by***322; atak the best, a tera:ysz: |
Cytat:
A co tu komentowac Wystarczy przeczytac jakikolwiek serwis i widac czyje glosy przewazaja Janas nie ma zadnycg argumentow i ******y jak potluczony, sam sie placze w zeznaniach Najbadziej to mi dudka i frankowskiego zal :/ |
Proponowalbym sie skoncentrowac na swoich przemysleniach, a nie sugerowac sie serwisami roznego rodzaju.
Jak Janas zrobil, tak zrobil. Fakt jesli chodzi o Frankowskiego to duzo mu zawdzieczamy. Ale skoro gra ostatnio jak kaleka to nie jest on reprezentacji potrzebny. Co do Dudka to on w ogole nie gra wiec nie widze wiekszego sensu aby w reprezentacji przebywal. Jego era sie juz skonczyla teraz jest era Boruca, Kuszczaka i Fabianskiego. Z tym, ze Boruc chyba ma niepodwazalnie pierwsze miejsce. Nie podoba mi sie tylko, ze w kadrze znalezli sie: Milla, Kosowski, Rasiak. |
Frankowski powinien jechac zamiast Rasiaka albo Jelenia.
Do mistrzostw jest jeszcze czas, a gdyby nie zdolal odzyskac formy, zawsze moglby grzac lawe... i tak byloby to lepsze niz gra Rasiaka... Z innej beczki Co za final Ligii Mistrzow :D 5 minut wystarczylo, zeby odwrocic losy spotkania... :) |
Cytat:
|
:najlepsz: :fala::fala::fala::najlepsz: :spoko:Wspaniały mecz :spoko: |
ee a mialo byc tak pieknie :D
Ale barca perfidnie gra***322;a na czas po zdobyciu 2 gola :D ... |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Natomiast co do konkretnych nazwisk - też mnie niektóre decyzje zdziwiły - choć np. o tym, że Dudek nie pojedzie na MŚ mówiono już od dawna - a powód był jeden - nie gra od ponad roku (i nie uważam, że jego czas minął - najpierw miał kontuzję chyba, a później trener nie zgodził się na jego odejście z klubu). Natomiast co do ataków na Millę czy Rasiaka - nie interesuję się piłką zbyt mocno ostatnio - więc nie mi oceniać ich aktualną formę - ale mam do nich pewną sympatię - jeszcze z czasów, kiedy grali w Groclinie - to wtedy był zespół - Milla, Rasiak, Niedzielan ;) - i co - w Polsce byli na szczycie - a jak tylko pojechali w Europę to wiadomo co się stało ... Pożyjemy, zobaczymy - MŚ już niedługo ... Pozdrawiam ro29 |
Nieeeeeeeee, to ma by***263; mecz?
Totalne nieporozumienie, zmieniam kana***322;. :| Bramkarz strzeli***322; nam gola. :rotfl: |
W***322;***261;czy***322;em na 10 sekund, zobaczy***322;em wynik: 0-2, wy***322;***261;czy***322;em TV..
Z czym my na Mistrzostwa jedziemy? |
janas ich w szwajcarii zameczyl
zagrali dobrze przez ost 3 minuty juz w doliczonym czasie to jedyny + tego meczu |
dobrze :hmm:
a jedyny + tego meczu to ***380;e nie przegrali 4:1 |
rownie dobrze moglo byc 4:4
|
:hmm: chyba oglądałem nie ten mecz ;)
|
pierwsza polowa i mogli strzeli 2 ( slownie DWIE) w drugiej rasiak mial setke a jedna strzelili
wiec ile moglo byc? |
Tym wynikiem to bym sie nie przejmowal. Natomiast denerwuje mnie postawa tych oslow co ryczeli z trybun. Jakby Dudek i Frankowski byli nie wiadomo kim. Boruc i Kuszczak sa wystarczajaco dobrzy aby zastapic Dudka. Tym bardziej, ze on w ogole nie gra w klubie. Frankowski tez taki azor nie jest. Zreszta nie ma ludzi nie zastapionych. Poczekamy na nastepny mecz wtedy bedziemy mogli wyciagnac lepsze wnioski. Mogli byc zmeczeni wiec nie ma co sie dziwic, ze tak wyszlo.
|
@weron
jedyny, ktore trzezwo patrzy :piwo: odemnie |
Cytat:
|
tak w pkt wypisze jak widze mecz
- brak koncepcji (jakiejkolwiek) - brak szybkosci - malo sytuacji i nie strzelone to co bylo - mariusz jop....tu brakuje klosa wlasnie - bieganie bez celu + szybkosci to oni nie mieli ale wytrzymali mecz wiec kondycja jest + jak chcieli to umieli pograc (ost 3 minuty) bramka kuszczaka nie wymaga dodatkowej opinii - zle obliczony lot i bramka kuriozum z chorwacja zobaczymy jak z szybkoscia, jesli sie poprawi to mozna byc dobrej mysli ale jesli bedzie gozej... (czy moze byc gozej?) |
ale bramka była zajefajna :>
|
niestety, po dzisiejszym meczu slabo widze nasz wystep na mistrzostwach :|
a jezeli chodzi o doping to: widzowie na stadionie Slaskim - prawie jak kibice :| |
Olee!!! ||
|
ja nie moge.... myslalem ze bedzie takie gowno ze nie ma co ogladac...
a tu PERELKA :) ma ktos link do jakiegos video z ta bramka? pozdrawiam nasza kadre, na mistrzostwach napewno bedziem miec swietny ubaw :) ps. http://video.google.com/videoplay?do...32525617189763 firmowe najlepsze ;) |
|
dzieki :)
|
|
Cytat:
jutro uciekam za granicę i będę ubiegać się o status chodźcy. w rubryce jako powód podam "kadra narodowa trenera Janasa" |
Ja pier******281;... ale wstyd... ten nasz bramkarz to si***281; k***a gdzie uczy***322; gra***263;?!?!?!?
|
Ja mu za t***261; bramk***281; to szczerze m***243;wi***261;c wsp***243;***322;czuj***281;, bo jak dla mnie to wi***281;cej tam by***322;o pecha ni***380; braku umiej***281;tno***347;ci. Ale nie da si***281; te***380; ukry***263;, ***380;e taka sytuacja bez wzgl***281;du na to po prostu o***347;miesza zawodnika.. I w sumie ca***322;***261; kadr***281;..
Mecz smutny, naprawd***281;. Obawiam si***281;, ***380;e na mistrzostwach czeka nas tylko jedno wielkie rozczarowanie (znowu..). A z drugiej strony.. Je***347;li jeszcze jeden taki mecz, to w sumie mo***380;e by***263; tylko lepiej. Prawda..? A ta dru***380;yna, z kt***243;r***261; grali, dobra jest chocia***380;? |
Cytat:
@czero, a komu mieli kibicowa***263; ??? Za bilety mo***380;e du***380;o nie zap***322;acili bo 20 z***322;, ale takie "widowisko" te***380; by ci***281; w****i***322;o |
:D Poszukuje tej sieci sklepow z ta promacja :D
Promocja do kazdego zakupionego TV Zwracamy pieni***261;dze za zakupione telewizory, je***347;li nasza dru***380;yna wejdzie do p***243;***322;fina***322;u :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:25. |