![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Polecam zapoznać się z ofertą nowego poeratora Heyah.
Zachętą niech będą stawki 0,98/minuta;0,28sms poza sieć (cena brutto) Naliczanie sekundowe od pierwszych sekund!! w standardzie! http://www.gsmonline.pl/news/?link=s...ls.php?id=8671 Dla mnie to mała rewolucja w odpowiedzi na Simplusową ofertę sekunda.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Poprzez niedostawanie nic mialem na mysli zadnego telefonu, zadnych znizek, darmowych minut itp. Oczywiscie, ze wszystkie pieniadze ida na rozmowy, ale w kazdym abonamencie jest tak samo. Zgadza sie, ze abonament nie idzie bezposrednio na rozmowy, ale masz w niego wliczona odpowiednia ilosc darmowych minut, co w praktyce daje dokladnie to samo. A wspomniana przez Ciebie IDEA MIX to juz dokladnie to samo, co karta poza tym, ze dodatkowo dostajesz jeszcze od nich calkiem niezly telefon. A niewykorzystane zlotowki z tego, co wiem, wlasnie tam nie przepadaja i przechodza na pewno na nastepny okres, a niewykluczone, ze jeszcze na ewentualne nastepne. Jesli chodzi o ceny rozmow rowniez uwazam, ze w telefonie na karte sa one o wiele wyzsze. Ostatnio kilka razy dzwonilem do roznych osob i nie przesadzajac - niecale dwie minuty rozmowy kosztowaly mnie srednio okolo 5 zlotych! Dla mnie to naprawde jest zdecydowanie za duza suma. I nie mialo tu znaczenia, czy dzwonilem w obrebie sieci, czy poza nia. Dodatkowo rozmowy te wykonywalem czasami i okolo 9 wieczorem, ale w oplatach jakos nic sie nie zmienialo. W MOJA ERA 40, ktora teraz sie interesuje wypada pod tym wzgledem zdecydowanie lepiej. Natomiast jesli chodzi o ewentualne promocje, to ponownie nie moge sie zgodzic - przynajmniej jesli chodzi o IDEe. Kupuje te karty IDEA POP od mniej wiecej roku i przez ten czas nie bylo kompletnie zadnej promocji. Poza jedna - doladowanie POL NA POL, ktore akurat kompletnie mnie nie interesuje. Nie ma zadnych dodatkowych minut, nie ma zadnych znizek, innych promocji. Podsumowujac - wydajac 25 zlotych miesiecznie nie otrzymuje w zamian nic, poza drogimi rozmowami i koniecznoscia korzystania ze starego telefonu, w ktorym bateria starcza na 3 godziny (czuwania, nie rozmow !), a szkoda mi pieniedzy na kupowanie nowej za 50 zlotych. W zwiazku z tym nie moge sie zgodzic, ze osoby wydajace ponizej stu zlotych miesiecznie, powinny wybrac telefon na karte. Dla mnie te 25 zlotych to nawet troche za duzo miesiecznie i to jest podstawowy powod, dla ktorego zainteresowalem sie podpisaniem jakiejs umowy. Jesli juz i tak musze raz na miesiac wydac okreslona kwote, to niech nawet bedzie ona troche wyzsza, ale niech korzystanie z tego telefonu stanie sie bardziej komfortowe - niech bedzie to lepszy aparat, ktory nie bedzie mi sie po kilku godzinach rozladowywal, niech rozmowy beda w miare normalnych cenach i niech bede mial chociaz minimalny wplyw na wysokosc swoich rachunkow - poprzez wykupienie dodatkowych uslus, jak np. Rozmowy Lokalne, czy Miedzy Nami (czy jakkolwiek sie te rzeczy nazywaja). Tak wiec jednak ja polecam telefon na abonament. Moze nie ma teraz zadnych rewelacyjnych promocji, ale ta, ktora jest obecnie w Erze - czyli, ze przez pewien czas placimy duzo nizszy abomament, a minuta rozmowy kosztuje okolo 60 - 80 groszy, plus mozemy wybrac calkiem niezly telefon (ja prawdopodobnie zdecyduje sie na Siemensa M55), wydaje mi sie jak najbardziej godna uwagi ![]()
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 10.03.2004 o godz. 09:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andrzej - wszystko sie zgadza, nie stawiaj jednak znaku rownosci miedzy simpluse, popem a taktakiem
nie znam ofert pozostalych prepaidow, kiedys myslalem nad zmiana (nachodza mnie takie mysli mniej wiecej raz na pol roku) zarowna na jakis abonament jak i inny prepaid i zawsze mi wychodzi ze sie nie oplaca, bo i tak mam najtaniej (a to ze mam numer od prawie 7 lat - jeden z pierwszych uzyszkodnikow simplusa, pierwszego prepaida w polsce - tez zniecheca do zmian) w popie na pewno jest taryfa plaska i na pewno jest jakas z podzialem, ale z tego co pamietam to szczyt jest do 22:00 - paranoja w simplysie szczyt jest do 17:00 polecam simplusa i to konkretnie taryfe multi (ewentualnie team), wiem ze jak ktos powiedzmy polowe wszystkich polaczen wykonuje jednak w szczycie to lepszy bedzie abonament ale raczej wiekszosc z nas ma telefony sluzbowe w pracy lub jest w tym czasie na uczelni itp - dzwonimy raczej wieczorami lub w weekendy ![]() ale oczywiscie kazdy moze miac inne zdanie na ten temat - nie chce Cie przekonywac, po prostu przelicz czy nie lepiej (taniej!) skorzystac nie z abonamentu tylko z simplusa (btw : nie jestem pracownikiem tej sieci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rzeczywiscie z tego, co wiem, to oferta w SimPlusie jest teraz najlepsza. Ale mimo jej zalet, raczej w moim przypadku nie wchodzi ona w gre, bo ja po prostu potrzebuje nowego telefonu, jesli w ogole chce go uzytkowac. To, co mam teraz, nadaje sie juz tylko do wyrzucenia. Bateria starcza na trzy godziny, co chwila traci zasieg, dzwonek raz dzwoni raz nie (a wlasciwie jednokrotne jego odezwanie sie wyczerpuje baterie calkowicie). Inna sprawa, ze calkiem fajny telefon mozna sobie kupic juz za 150 zlotych, wiec gdyby jakas oferta na karte wydala mi sie bardzo atrakcyjna, to bym sobie taki kupil i nie podpisywal zadnej umowy. Mysle jednak, ze obecna oferta ERY bedzie dla mnie najlepsza.
Ale przemysle to jeszcze, nie spieszy mi sie, a tez i trzeba zobaczyc, co ten nowy operator dokladnie bedzie mial do zaoferowania ![]()
![]() |
|
|