Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2004, 15:33   #16
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pawelblu przepraszam że to mówie ale gadasz głupoty. Chłopie gdzie ty masz oczy !!!!! I wogóle gdyby nie Gierek to polska byłaby dzisiaj drugim Azerejdzanem albo jeszcze gorzej. Fakt faktem że zadłuzył kraj ale coś zrobił cokolwiek, chciał dobrze. W pewnym stopniu przeciwstawił się moskwie. To dzieki niemu przemysł ruszył do przodu a to że padł to juz nie jego wina tylko tych którzy tym gorpodarowali w latach późniejszych. A rosjan nienawidze bo to głupi naród niepotafiący wykorzystać przedewszytkim olbrzymiego potencjału intelaktualnego nie mówiac już o dobrach naturalnych. A niemcy to szumowiny, byłem tam 2 lata temu i wiesz co tam się dzieje Jak pojedziesz to zobaczysz. Podam przykład: mąż siedzi w duzym pokoju i ogląda telewizje a w sypialni obok jego żonka rżnie się z kolesiem o 10 lat młodszym !!!! Nie tego niechcem mieć tutaj. Nie chcem żeby kraj który zawsze wszsytkie narody podziwialy za miłość do kościoła stał się jednym wielkim burdelem. A tak naprawde to najlepszym okresem dla polski był okres mieędzywojenny. Wtedy to byli ludzie oddani krajowi i narodowi a teraz to sa ****y **** i patałachy. A na koniec ci napisze. ŻYJESZ, MIESZKASZ W POLSCE WIĘC DBAJ O TEN KRAJ JAK NAJLEPIEJ.

Czemu niekt nie myśli najpierw o człowieku tylko zajmuje się na poczatku pieniędzmi

A Pawelblu wiesz Gierek to człowiek w porzadku przynajmniej nie kradł tak jak kradną teraz. Tak samo Jaruzelski widziałeś może w jakich mieszkaja domach bo ja widziałem i powiem ci że to nie sa extrea wille, a szłyszałeś żeby gdzieś wyjerzdzali na wakacje nie dziwne bo nie maja tyle pieniedzy.

Ostatnio zmieniany przez GraLo : 03.01.2004 o godz. 15:44
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2004, 15:44   #17
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie zgodzie sie z toba. moze jestem za mlody zeby tak mowic, zeby to komentowac, bo za czasow gierka mnie nie bylo jeszcze. ale z tego co slyszalem z roznych zrodel i z moich wlasnych "doswiadczen' i pzremyslen dochdze do wniosku, ze za gierka moz ebylo troche lepiej,ale nie az tak dobrze.
moze i stworzyl jakis system, w ktorym wszyscy mieli prace,ale co to byla za praca... PGR byl,ale byl nieefektywny, wiekszosc pracujacych tam za tamtych czasow nakradla z PGR'u ile wlazlo, domy pobudowalo. pracowali tak, byle bylo, ze sie nazywalo ze cos robia i dlatego mowia ze im bylo dobrze. a teraz jak nie maja pracy to zle... tylko nie zapominajcie jak wy\wasze matki badz ojcowie musieli stac w kolejkach od 5 rano zebyscie cos dostali a snadanie. a teraz sobie idziesz do jednego z 5 sklepow i mozesz wybierac w czym hccesz, czy chcesz chel powedzmy zytni czy pszenny,albo faloske taka czy taka.

a gdzie ktos widzial w tamtych latach supermarket? byl tylko pewex i to tylko dla wybrancow. wiec nikomu nie zycze znowu takiego systemu. juz wole pracoac dla tego niemca(dla ktorego zreszta nigdy nic ne mialem) niz wrocic do tego co bylo i sie ne sprawdzilo. podsumowujac.. wole zdecydowanie zachod niz wschod.!!!

PS. do pracy trzeba miec szacunek! a w popzrednim systemie chyba o tym zapomniano i dlatego jest jak jest.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 15:57   #18
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
tylko nie zapominajcie jak wy\wasze matki badz ojcowie musieli stac w kolejkach od 5 rano zebyscie cos dostali a snadanie. a teraz sobie idziesz do jednego z 5 sklepow i mozesz wybierac w czym hccesz, czy chcesz chel powedzmy zytni czy pszenny,albo faloske taka czy taka.

a gdzie ktos widzial w tamtych latach supermarket?
przepraszam, że się wtrącam ale

ja nie zapomniałem jak stałem w kolejce po chleb, po mięso z matką jeździłem do większych miast, przed świętami w sklepie zapisywałem się na listę, ojciec żeby kupić regał stał po nocach w obcym mieście, ale ojciec robił na zakładzie i miał stałą pensję, szło z niej wyżyć !!!; do Pewexu chodziłem z uwielbieniem i żalem jednocześnie (ładnie wyglądał tyle wszystkiego było ale nie miałem pieniędzy, tych zielonych banknotów)

a dziś nie stoję w kolejce, wybieram w czym chcę w 5 różnych sklepach bo mam w kieszeni 3 zł na obiad !!! i szukam czegoś najtańszego, dziś nie stać mnie na rarytasy, więc te cudowne dla Ciebie Supermarkety są dla mnie nadal takimi Pewexami, mogę oglądać co chcę bo z kupnem to raczej słabo

acha i jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem szczęścia jest ten Supermarket to brawo dla Twej osoby, nic tylko biję Ci brawo, pomijam fakt, że nie kupię w nim "Serwovitu" (w butelce po śmietanie, zamykanej złotkiem), wszystko pakują w foliowe torebki - widziałeś tam może papierowe torby na zakupy?

kończę bo już nie mogę, jakoś smutno mi, przepraszam za uniesienie
Stary 03.01.2004, 18:26   #19
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Gralo, Ty podchodzisz to sprawy bardzo emocjalnie, ja racjonalnie.
Co do pana Gierka, to wiesz ze polowa pozyczonych pieniedzy zostala przezarta przez spoleczenstwo - wszyscy mieli w tym swoj udzial i dlatego dobrze wpominaja ten okres, a duza czesc z tego co zostala wydana nieefektywnie. Co zostalo - zostal dlug ktory splacamy do dzisiaj. Co wiecej stac nas jedynie na splacanie odsetek (no chyba ze jakis kraj zrobi promocje i za splate od reki umozy czesc dlugu jak kiedys zrobila brazylia u ktorej mielismy czesc dlugu).
Co do Jaruzelskiego, to do konca nie wiadomo co to jest za czlowiek i watpie zeby ktos byl w stanie to kiedys jednoznacznie stwierdzic. Kulisy wprowadzenia Stanu Wojennego wciaz sa zagatka.

Reszta wypowiedzi to demgogia w stylu dbaj o ten kraj - no i co ?? - DBAM

Na koniec jeszcze dorzuce: ludzmi rzadza ludzie ktorych sami sobie wybieraja.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 20:23   #20
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
coraz ciekawiej ! dalej panowie wypowiadac sie ! ale na dole prosze zapisac TAK lub NIE zeby byla jasnosc !!!!
Stary 03.01.2004, 20:33   #21
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@zorg: a może ty się wypowiesz

Ja jestem na TAK.

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2004, 20:39   #22
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ja mysle ze i tak nie mamy wyboru !!!

wiec TAK
Stary 04.01.2004, 15:20   #23
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
JA NIE i nie zmienie zdania. Może i podchodze emocjonalnie ale taki już jestem. Zawsze walczyliśmy sami o swoje a pseudopomocnicy niech sie wypchają przykład anglia i francja na początku II WŚ. Tak samo Powstanie Warszawskie pomogli nie !!! I nie uwierze że teraz jest wszytko ok wszyscy sie kochają i chca pomagać. To że jest juz XXI wiek o niczym nie świadczy. historia zna wiele przypadków kiedy sojusze międzypaństwowe były łamane. Dalej któryś z kolegów wspominał o supermarketach i tak je zachwalał - życze zdrowia. W kraju słychać o wspieraniu lokalnej społeczności przedsiębiorców, sklepikarzy. A tu co sie dzieje supermarkety, centra handlowe i weż człowieku walcz. Wiadomo że polityka takiego mlocha spowoduje że lokalne sklepiki padną chociaż ich produkty nie są gorsze a nawet lepsze. I powiem jeszcze czemu w sklepach nic nie było - bo wszystko szło na wschód do rosji i żeby było śmieszniej przypomnijcie sobie sytuacje gospodarcza rosji w latach 90 kiedy to takie kraje jak POlska Węgry, Czechosłowacja Litwa Łotwa itd przestały być zywicielami tej niby potegi jaką była rosja. Co u nich było bagno bo zostały odcięte dostawy. To wiem na pewno bo mój dziadek był kolejarzem i pracował w białymstoku i wiele razy mówił mi jak z białego szły transporty z mąką, masłem na wschód i dlatego też nienawidze rosjan. Oj ludzie kończe powoli bo nieche mi się juz pisać i wykładać historie która jest bardzo ważna dla nas POLAKÓW. Pamiętajcie że same pieniądze są niczym bez rozumu.
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 08:00   #24
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jasut jak najbardziej na TAK.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 09:23   #25
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez eloise
przepraszam, że się wtrącam ale

a dziś nie stoję w kolejce, wybieram w czym chcę w 5 różnych sklepach bo mam w kieszeni 3 zł na obiad !!! i szukam czegoś najtańszego, dziś nie stać mnie na rarytasy, więc te cudowne dla Ciebie Supermarkety są dla mnie nadal takimi Pewexami, mogę oglądać co chcę bo z kupnem to raczej słabo

acha i jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem szczęścia jest ten Supermarket to brawo dla Twej osoby, nic tylko biję Ci brawo, pomijam fakt, że nie kupię w nim "Serwovitu" (w butelce po śmietanie, zamykanej złotkiem), wszystko pakują w foliowe torebki - widziałeś tam może papierowe torby na zakupy?

kończę bo już nie mogę, jakoś smutno mi, przepraszam za uniesienie
dla mnie supermarkety nie sa jakims cudownym wynalazkiem. daja one mi po prostu duzy casem wybor i co najwazniejsze, wszytsko moge znalezc w jednym miejscu, nie tracac zcasu na chodzenie do kilku miejsc.
ale zcasem tez mnie one denerwuja,ae wole ze one sa niz jakby ich nie bylo.

a co do tamtego systemu i unii, taki maly przyklad.
unia europejska daje nam pieniadze na modernzacje i budowy nazych drog. niestety polska nie mam zadnych planow z tym zwiazanych jeszszcze z poprzedniego systemu, kiedy wszytsko w PRL stalo na glowie i bylo totalniebez sensu i w zwiaku z tym traci rocznie ogromne pieniadze, ktore moglyby byc rozsadnie wykorzystane!!! inna sprawa jest takze nieudolnosc terazniejszych wladz.

Ostatnio zmieniany przez Stef : 05.01.2004 o godz. 09:28
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 09:31   #26
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
TAK to jedyna szansa dla Polski, choc nawet taka szanse "madzy" polacy na pewno beda probowali zaprzepascic - ogladajac fakty/wiadomosci/inne mam wrazenieze ogladam sitcom
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 10:11   #27
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ad. Supermarketów

ad. Hipermarketów

Mam wielką zwałe, polewe, zianie, pianie czy jak tam jeszcze można inaczej nazwać po prostu wielki śmiech z BYDGOSZCZY, a dokładniej z władz miasta, która zezwoliła na postawienie hipermarketu (Geant) w samym centrum miasta, przy drodze przelotowej i przy dużym skrzyżowaniu, wjazdy do marketu tamują ruch itp. a pozatym jak można w centrum stawiać wielki hipermarket.

Bydgoszcz zawsze była inna i tam się działy rzeczy conajmniej dziwne.

To mówił torunianin :chytry:

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 12:41   #28
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
[...]W systemie Nicejskim Polska miala 9-10 % glosow [...]

Ja wiem jedno - to jest nie FAIR wobec nas i mi sie to nie podoba.

[...]
Nicejski system jest niesprawiedliwy - to trzeba jasno powiedziec. Krzywdzi Niemcow. Jesli ma byc jedna Europa to nie mozna robic zeby Polak mial 1,5 razy wazniejszy glos od Niemca. Dzisiejsi Niemcy ktorzy maja prawa wyborcze
takich praw nie mieli w III Rzeszy bo co najwyzej byli wtedy dziecmi. Natomiast problem widze jesli chodzi o forme zalatwienia sprawy. Podpisano bowiem z Polska porozumienia Kopenhaskie przewidujace glosowanie Nicejskie. Teraz wiec powinny odbyc sie wybory do europarlamentu wedle niesprawiedliwych uzgodnien nicejskich, a potem tak wybrany parlament moze podejmowac decyzje o zmianie sposobu glosowania.
Mnie sie widzi co innego: cala ta historia z konstytucja europejska byla lipna. Specjalnie stworzono sytuacje zeby Polska nie przyjela tego, a w razie gdyby miala sie ugiac pod presja, w razie czego w odwodzie przygotowana
byla Hiszpania. Tak czy owak tej calej konstytucji nie miano przyjac a chodzilo w tym wszystkim o to aby wine zwalic na Polske i ustawic nas w defensywie. Co tez sie udalo, ale prawde mowiac nie wiem jak mialo sie nie udac
skoro wszystko bylo przygotowane i z gory rozpisane role.
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2004, 12:44   #29
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
[...]Hmmm - ale nie demonizujmy zobaczmy co przyniesie irlandzka prezydencja, bo wloska byla wyjatkowo nieudana.
Niewiele przyniesie. Bedzie bez rewelacji - co do konstytucji nie bedzie
mozna sie dogadac, beda wybory do europarlamentu systemem nicejskim, po czym projekt konstytucji zostanie przedstawiony temuz parlamentowi i on
to zatwierdzi. Glosow nawet pokrzywdzonych Niemiec, plus glosow Francji,
Wloch i czeskich,slowackich,wegierskich i podobnych lizusow jak najbardziej wystarczy nawet jesli przeciw bedzie koalicja Polski,Hiszpanii,Wlk.Brytanii
i Irlandii. Na inne kraje bowiem liczyc nie mozna. Oby tylko ten wybrany
nicejsko europarlament tylko to zatwierdzil a nie w zlosliwy dla Polski sposob od razu sie samorozwiazal po to by ponownie wybierac systemem rzymskim.
Stary 05.01.2004, 12:47   #30
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez pawelblu
1.) Jak po wygranych wyborach Miller zlagodzil stanowisko negocjacyjne, a potem probowal odzyskac to co oddal (nie udalo mu sie). Moze bede ciut polityczny ale negocjacje z UE polska miala duzo lepsze za rzadow Jerzego Buzka (nie wnikam w inne dziedziny).
Kwestia punktu widzenia: stanowisko rzadu Buzka bylo jasne i klarowne tylko ze z takim stanowiskiem nie bylo szansy zakonczenia negocjacji. Gdyby Buzek trwal dalej, teraz bylibysmy w kolejce do Unii wraz z Rumunia i Bulgaria. Moze tak by dla Polski bylo lepiej... nie wiem. W Rumunii jest bieda wieksza niz u nas ale jakos bardziej sprawiedliwa i ludzie pomimo ze biedniejsi, czuja sie
szczesliwsi niz Polacy.
Tylko ze Miller nie za bardzo mial wybor: Buzek pozostawil mu ruine w skarbie panstwa i wybor byl albo doprowadzic do bankructwa panstwa na wzor Argentyny albo zaprzedac dusze unijnemu diablu. No to zaprzedal.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: