![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Pawelblu przepraszam że to mówie ale gadasz głupoty. Chłopie gdzie ty masz oczy !!!!! I wogóle gdyby nie Gierek to polska byłaby dzisiaj drugim Azerejdzanem albo jeszcze gorzej. Fakt faktem że zadłuzył kraj ale coś zrobił cokolwiek, chciał dobrze. W pewnym stopniu przeciwstawił się moskwie. To dzieki niemu przemysł ruszył do przodu a to że padł to juz nie jego wina tylko tych którzy tym gorpodarowali w latach późniejszych. A rosjan nienawidze bo to głupi naród niepotafiący wykorzystać przedewszytkim olbrzymiego potencjału intelaktualnego nie mówiac już o dobrach naturalnych. A niemcy to szumowiny, byłem tam 2 lata temu i wiesz co tam się dzieje
![]() Czemu niekt nie myśli najpierw o człowieku tylko zajmuje się na poczatku pieniędzmi ![]() A Pawelblu wiesz Gierek to człowiek w porzadku przynajmniej nie kradł tak jak kradną teraz. Tak samo Jaruzelski widziałeś może w jakich mieszkaja domach ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez GraLo : 03.01.2004 o godz. 15:44 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
nie zgodzie sie z toba. moze jestem za mlody zeby tak mowic, zeby to komentowac, bo za czasow gierka mnie nie bylo jeszcze. ale z tego co slyszalem z roznych zrodel i z moich wlasnych "doswiadczen' i pzremyslen dochdze do wniosku, ze za gierka moz ebylo troche lepiej,ale nie az tak dobrze.
moze i stworzyl jakis system, w ktorym wszyscy mieli prace,ale co to byla za praca... PGR byl,ale byl nieefektywny, wiekszosc pracujacych tam za tamtych czasow nakradla z PGR'u ile wlazlo, domy pobudowalo. pracowali tak, byle bylo, ze sie nazywalo ze cos robia i dlatego mowia ze im bylo dobrze. a teraz jak nie maja pracy to zle... tylko nie zapominajcie jak wy\wasze matki badz ojcowie musieli stac w kolejkach od 5 rano zebyscie cos dostali a snadanie. a teraz sobie idziesz do jednego z 5 sklepow i mozesz wybierac w czym hccesz, czy chcesz chel powedzmy zytni czy pszenny,albo faloske taka czy taka. a gdzie ktos widzial w tamtych latach supermarket? byl tylko pewex i to tylko dla wybrancow. wiec nikomu nie zycze znowu takiego systemu. juz wole pracoac dla tego niemca(dla ktorego zreszta nigdy nic ne mialem) niz wrocic do tego co bylo i sie ne sprawdzilo. podsumowujac.. wole zdecydowanie zachod niz wschod.!!! PS. do pracy trzeba miec szacunek! a w popzrednim systemie chyba o tym zapomniano i dlatego jest jak jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
ja nie zapomniałem jak stałem w kolejce po chleb, po mięso z matką jeździłem do większych miast, przed świętami w sklepie zapisywałem się na listę, ojciec żeby kupić regał stał po nocach w obcym mieście, ale ojciec robił na zakładzie i miał stałą pensję, szło z niej wyżyć !!!; do Pewexu chodziłem z uwielbieniem i żalem jednocześnie (ładnie wyglądał tyle wszystkiego było ale nie miałem pieniędzy, tych zielonych banknotów) a dziś nie stoję w kolejce, wybieram w czym chcę w 5 różnych sklepach bo mam w kieszeni 3 zł na obiad !!! i szukam czegoś najtańszego, dziś nie stać mnie na rarytasy, więc te cudowne dla Ciebie Supermarkety są dla mnie nadal takimi Pewexami, mogę oglądać co chcę bo z kupnem to raczej słabo acha i jeżeli dla Ciebie wyznacznikiem szczęścia jest ten Supermarket to brawo dla Twej osoby, nic tylko biję Ci brawo, pomijam fakt, że nie kupię w nim "Serwovitu" (w butelce po śmietanie, zamykanej złotkiem), wszystko pakują w foliowe torebki - widziałeś tam może papierowe torby na zakupy? kończę bo już nie mogę, jakoś smutno mi, przepraszam za uniesienie
![]() |
![]() |
#19 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Gralo, Ty podchodzisz to sprawy bardzo emocjalnie, ja racjonalnie.
Co do pana Gierka, to wiesz ze polowa pozyczonych pieniedzy zostala przezarta przez spoleczenstwo - wszyscy mieli w tym swoj udzial i dlatego dobrze wpominaja ten okres, a duza czesc z tego co zostala wydana nieefektywnie. Co zostalo - zostal dlug ktory splacamy do dzisiaj. Co wiecej stac nas jedynie na splacanie odsetek (no chyba ze jakis kraj zrobi promocje i za splate od reki umozy czesc dlugu jak kiedys zrobila brazylia u ktorej mielismy czesc dlugu). Co do Jaruzelskiego, to do konca nie wiadomo co to jest za czlowiek i watpie zeby ktos byl w stanie to kiedys jednoznacznie stwierdzic. Kulisy wprowadzenia Stanu Wojennego wciaz sa zagatka. Reszta wypowiedzi to demgogia w stylu dbaj o ten kraj - no i co ?? - DBAM Na koniec jeszcze dorzuce: ludzmi rzadza ludzie ktorych sami sobie wybieraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
coraz ciekawiej ! dalej panowie wypowiadac sie ! ale na dole prosze zapisac TAK lub NIE zeby byla jasnosc !!!!
![]() |
#21 |
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
@zorg: a może ty się wypowiesz
![]() Ja jestem na TAK.
![]() |
![]() |
#22 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
ja mysle ze i tak nie mamy wyboru !!!
wiec TAK
![]() |
#23 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
JA NIE i nie zmienie zdania. Może i podchodze emocjonalnie ale taki już jestem. Zawsze walczyliśmy sami o swoje a pseudopomocnicy niech sie wypchają przykład anglia i francja na początku II WŚ. Tak samo Powstanie Warszawskie pomogli nie !!! I nie uwierze że teraz jest wszytko ok wszyscy sie kochają i chca pomagać. To że jest juz XXI wiek o niczym nie świadczy. historia zna wiele przypadków kiedy sojusze międzypaństwowe były łamane. Dalej któryś z kolegów wspominał o supermarketach i tak je zachwalał - życze zdrowia. W kraju słychać o wspieraniu lokalnej społeczności przedsiębiorców, sklepikarzy. A tu co sie dzieje supermarkety, centra handlowe i weż człowieku walcz. Wiadomo że polityka takiego mlocha spowoduje że lokalne sklepiki padną chociaż ich produkty nie są gorsze a nawet lepsze. I powiem jeszcze czemu w sklepach nic nie było - bo wszystko szło na wschód do rosji i żeby było śmieszniej przypomnijcie sobie sytuacje gospodarcza rosji w latach 90 kiedy to takie kraje jak POlska Węgry, Czechosłowacja Litwa Łotwa itd przestały być zywicielami tej niby potegi jaką była rosja. Co u nich było bagno bo zostały odcięte dostawy. To wiem na pewno bo mój dziadek był kolejarzem i pracował w białymstoku i wiele razy mówił mi jak z białego szły transporty z mąką, masłem na wschód i dlatego też nienawidze rosjan. Oj ludzie kończe powoli bo nieche mi się juz pisać i wykładać historie która jest bardzo ważna dla nas POLAKÓW. Pamiętajcie że same pieniądze są niczym bez rozumu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jasut jak najbardziej na TAK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
ale zcasem tez mnie one denerwuja,ae wole ze one sa niz jakby ich nie bylo. a co do tamtego systemu i unii, taki maly przyklad. unia europejska daje nam pieniadze na modernzacje i budowy nazych drog. niestety polska nie mam zadnych planow z tym zwiazanych jeszszcze z poprzedniego systemu, kiedy wszytsko w PRL stalo na glowie i bylo totalniebez sensu i w zwiaku z tym traci rocznie ogromne pieniadze, ktore moglyby byc rozsadnie wykorzystane!!! inna sprawa jest takze nieudolnosc terazniejszych wladz. Ostatnio zmieniany przez Stef : 05.01.2004 o godz. 09:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TAK to jedyna szansa dla Polski, choc nawet taka szanse "madzy" polacy na pewno beda probowali zaprzepascic - ogladajac fakty/wiadomosci/inne mam wrazenieze ogladam sitcom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ad. Supermarketów
ad. Hipermarketów
Mam wielką zwałe, polewe, zianie, pianie czy jak tam jeszcze można inaczej nazwać po prostu wielki śmiech ![]() Bydgoszcz zawsze była inna i tam się działy rzeczy conajmniej dziwne. To mówił torunianin :chytry: ![]()
![]() |
#28 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
takich praw nie mieli w III Rzeszy bo co najwyzej byli wtedy dziecmi. Natomiast problem widze jesli chodzi o forme zalatwienia sprawy. Podpisano bowiem z Polska porozumienia Kopenhaskie przewidujace glosowanie Nicejskie. Teraz wiec powinny odbyc sie wybory do europarlamentu wedle niesprawiedliwych uzgodnien nicejskich, a potem tak wybrany parlament moze podejmowac decyzje o zmianie sposobu glosowania. Mnie sie widzi co innego: cala ta historia z konstytucja europejska byla lipna. Specjalnie stworzono sytuacje zeby Polska nie przyjela tego, a w razie gdyby miala sie ugiac pod presja, w razie czego w odwodzie przygotowana byla Hiszpania. Tak czy owak tej calej konstytucji nie miano przyjac a chodzilo w tym wszystkim o to aby wine zwalic na Polske i ustawic nas w defensywie. Co tez sie udalo, ale prawde mowiac nie wiem jak mialo sie nie udac skoro wszystko bylo przygotowane i z gory rozpisane role. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Komandor
Cytat:
mozna sie dogadac, beda wybory do europarlamentu systemem nicejskim, po czym projekt konstytucji zostanie przedstawiony temuz parlamentowi i on to zatwierdzi. Glosow nawet pokrzywdzonych Niemiec, plus glosow Francji, Wloch i czeskich,slowackich,wegierskich i podobnych lizusow jak najbardziej wystarczy nawet jesli przeciw bedzie koalicja Polski,Hiszpanii,Wlk.Brytanii i Irlandii. Na inne kraje bowiem liczyc nie mozna. Oby tylko ten wybrany nicejsko europarlament tylko to zatwierdzil a nie w zlosliwy dla Polski sposob od razu sie samorozwiazal po to by ponownie wybierac systemem rzymskim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Komandor
Cytat:
szczesliwsi niz Polacy. Tylko ze Miller nie za bardzo mial wybor: Buzek pozostawil mu ruine w skarbie panstwa i wybor byl albo doprowadzic do bankructwa panstwa na wzor Argentyny albo zaprzedac dusze unijnemu diablu. No to zaprzedal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|