![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
Popieram wypowiadających się na NIE i tak też głosowałem. Może to i prawda iż nie mamy innej alternatywy ale nie na takich warunkach. Co niektórym nawet euroenuzjastom dopiero się rozjaśnia co ich czeka a prawdziwe olśnienie /to też pewien sposób zdobywania wiedzy/ nadejdzie powiedzmy po pierwszym maja. To temat rzeka ale czy wiecie jaka was czeka emerytura w przyszłości bez dodatkowego ubezpieczenia na które wielu z was nie stać TAK eutanazja może i będzie to wtedy akt łaski. Ale... eutanazja eutanazji nierówna, łopata czy zastrzyk. Zależy ile ci jeszcze kasy zostanie. A może tak jak teraz -10 stoni i na mrozik jedyna zaleta to to, że ktoś dorobi na twojej skórze. Ta piękna europa zachodnia jedzie jeszcze siłą rozpędu tylko jak długo. Niestety wolą zbałamuconego ludu zostałem skazany na UE. Jak dla nie historia się powtarza tylko w innym wystroju. PS. MOże teraz przesadzę ale czy te reklamy wiatrówek to nie przygotowanie gruntu pod sprzedaż broni palnej ? bo tak w rzeczywistości jesteśmy już bardziej amerykańscy niż europejscy. Polecam jeszcze ten temat http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=29602 też fajna dyskusja. Z nami chcą zrobić to samo i są na dobrej drodze. UE to pryszcz Globalizacja to jest to... OBÓZ, slamsy. Ciekawe dla mnie to jak MATRIX chyba jestem chory więc nowocześnie pójdę do psychiatry w moim przypadku taniego.
Grzegorz75 Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 05.01.2004 o godz. 18:14 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
"Nicejski system jest niesprawiedliwy - to trzeba jasno powiedziec. Krzywdzi Niemcow. Jesli ma byc jedna Europa to nie mozna robic zeby Polak mial 1,5 razy wazniejszy glos od Niemca."
No moim zdaniem nie mozna jedneznacznie stwierdzic o takim systemie glosowania ze jest niesprawiedliwy. Podobnie z podatkami, kazdy uzwaza ze inny system jest spawiedliwy. Moim zdaniem takie ludnosciowe uproszczenie nie jest dobrym rozwiazaniem - zreszta po co to upraszczac, przeciez liczba krajow jest oganiczona i wcale nie taka duza i mozna im przydzielic liczbe glosow na piechote zalezna od nawet 100 czynnikow w mniejszym lub wiekszym stopniu. Jakies systematyzowanie mialoby sens gdyby czlonkow bylo 10 razy wiecej - wtedy ustalanie na piechote byloby nadwyraz czasochlonne, a nie wierze ze 25 krajow sie nie dogada (no chyba ze podchodza do tego w zlej wierze). Poza tym to nie wiedzialem ze nowa konstytucje ot tak wystarczy zeby przyjal parlament. Z tego co mi wiadomo musi byc zaakceptowany przez przedstawicieli ze wszystkich krajow (prezydent, premier, kanclerz). Z tego calego szumu wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jak jednak poczekamy ten jeden rok. A ustalenia Rzymskie na dzisiaj uwazam za nie do przyjecia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No moim zdaniem nie mozna jedneznacznie stwierdzic o takim systemie glosowania ze jest niesprawiedliwy.
Tak sie nam wydaje bo od niemowlecia po slowie "demokracja" slyszelismy "socjalistyczna". Oczywiscie, liczba glosow proporcjonalna do liczby ludnosci jest uproszczeniem. Demokracja musi posiadac mechanizmy chroniace mniejszosci (nie tylko narodowe i religijne, ale np. zawodowe, np. rolnikow). Prawo wylacznie dla wiekszosci zaowocowalo ukrzyzowaniem Chrystusa a w nowszych czasach Hitlera wybrano takze demokratycznie. Rownosc (z grubsza) glosow kazdego obywatela jest podstawa demokracji i dopiero przy takim zalozeniu mozna tworzyc mechanizmy chroniace. Inaczej bowiem powstanie jakas karykatura, ktora wybiorczo daje przywileje jednym kosztem drugich; prowadzi to do wasni i upadku samej demokracji. Poza tym to nie wiedzialem ze nowa konstytucje ot tak wystarczy zeby przyjal parlament. Z tego co mi wiadomo musi byc zaakceptowany przez przedstawicieli ze wszystkich krajow (prezydent, premier, kanclerz). W USA funkcjonuje Izba Reprezentantow (wybierana proporcjonalnie) i Senat (w ktorym kazdy stan ma 2 glosy, zarowno 35-mln California jak 500-tys. Wyoming). To co nam zaproponowano, tzn. system rzymski z dodatkowa ochrona aby w podejmowaniu decyzji liczyla sie wiekszosc krajow - jest w gruncie rzeczy czyms podobnym. I takze podobnie kulawym. W wypadku Europy Slowacja, Slowenia, Litwa czy Estonia za obietnice jakiejs niemieckiej inwestycji zawsze zaglosuja zgodnie z tym co Niemcy beda chciec. W wypadku Ameryki Senat sluzyl czemus kiedys, kiedy nie bylo samochodow i przejawial sie silniej "patriotyzm lokalny". Obecnie Senat sluzy tam chyba tylko do kreowania politykow. Tam poprawki do konstytucji musza byc najpierw uchwalone w kongresie (zarowno Izba jak Senat), potem ida do legislatur stanowych, ktore takze musza to przeglosowac. Podobnie jest z kazdym prawem federalnym, tylko ze akty prawne nizszego rzedu niz konstytucja wymagaja akceptacji przez 2/3 legislatur stanowych. Takie rzeczy to jednak tylko trudnosc formalna. Parlament uchwali konstytucje, u nas premier nie zaakceptuje, to sie zacznie izolowac Polske, wpedzac ja w biede i napusci zagraniczne koncerny prasowe i medialne zeby na premierze wieszaly psy i koty jaki on niedobry. A moze nawet uda mu sie zmontowac jakas afere. A potem w miejsce obecnego peremiera premierem zostanie ktos inny, ktory wszystko podpisze co Unia chce. Podobnie w USA "usadza sie" niepokornych gubernatorow. Rozumiesz? Z tego calego szumu wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jak jednak poczekamy ten jeden rok. A ustalenia Rzymskie na dzisiaj uwazam za nie do przyjecia Zasady rzymskie jak najbardziej maja sens ale sytuacja przypomina historie z supermarketu, w ktorym kupilem na promocji walkmana za 39,99 zl, a przy kasie kaza mi zaplacic 59,99. Na to ja z pretensjami, to mi wyjasniaja ze wprawdzie mial byc za 39,99 ale te ktore przywieziono do tego konkretnego marketu sa innego typu a kierownik dzialu wystawil je na promocje przez pomylke. Poinformowano mnie ze moge dochodzic swoich racji przed kierownictwem firmy, ale jak nie zaplace teraz 59,99 to zanim sprawe rozpatrza, promocja sie skonczy i choc byc moze przyznaja mi racje, i tak bede musial zaplacic 59,99. Jesli interesuje Ciebie - to bylo w Carrefour. pozdr. Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 06.01.2004 o godz. 10:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a cala te demokracjie wlasnie wymyslil pewien Rabin nie powiem skad !!! a wirusy rozprowadzily po calej ziemi !! te demokracjie ! hehe co moze nie prawda ?
![]() |
#35 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Niech ci którzy są przeciw UE się wpisza
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym piszesz ze "Teraz wiec powinny odbyc sie wybory do europarlamentu wedle niesprawiedliwych uzgodnien nicejskich, a potem tak wybrany parlament moze podejmowac decyzje o zmianie sposobu glosowania." a teraz piszesz ze premier nie zaakceptuje konstytucji i projekt pojdzie do kosza - wiec jednak sam parlament nie ma wolnej reki i nie moze sam podjac decyzji o sposobie glosowania!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Cytat:
dzis jest inaczej. te produkty, ktore w tamtych czasach uwazane byly na luksus sa ogólnie dostepne,dlatego tak mowicie ze tez was nienstac na jakies extra rzeczy. zajadasz sie dzisiaj pomaraczami czy bananami? a wtedy ?? w telewizji gloszono w pazdzierniku, ze wyplynal juz statek do polski z tym luksusem(czyt. babanami i pomaranczami). potem stales w kolejce 2 dni zeby kupic kilogram. a dzisaij idziesz na targowisko i kupujesz praktycznie bez kolejki za 3 zł z kilogram, i ludzie az sie prosza zebys kupil. ZDECYDOANIE WOLE TAKI SYSTEM!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Komandor
Cytat:
Dorastalem w momencie kiedy byl stan wojenny, znam dokladnie czasy kryzysu... jednak nie pamietam aby ludzie wtedy martwili sie o przygniatajacy czynsz... w sklepie byl wtedy ocet i makaron... wcale nie kocham komuny, wrecz jej nie nawidze... ale to co dzieje sie w naszym wczesnym kapitalizmie to koszmar... moze ktos to rozumie, a moze same bogate snoby na forum prosze podajcie mi recepte na zycie, jak przezyc w tym kraju... jak dostac dodatkowa prace, gdzie jest okolo 40% bezrobocia pozdrawiam optymistycznie Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 07.01.2004 o godz. 11:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Komandor
jednak nie rozumiem dlaczego piszesz ze premierem bedzie ktos pokorny wobec UE
W wyborach mozna elegancko naglosnic sprawe medialnie i wypromowac kandydata z Ksiezyca, albo z Peru - vide Stan Tyminski. Jak to nie pomoze to zawsze jest lobby biznesowe ktore w obawie o zyski nie pozwoli na nieodpowiedniego kandydata. A jesli taki kandydat pomimo ich sprzeciwu obejmie urzad, oni zabiora kapital zagranice, a odium za kryzys gospodarki spadnie na tegoz nieodpowiedniego kandydata, ktory dlugo sobie nie porzadzi. A w odwodzie zawsze czeka jeszcze cudowna szkatulka. piszesz ze premier nie zaakceptuje konstytucji i projekt pojdzie do kosza - wiec jednak sam parlament nie ma wolnej reki i nie moze sam podjac decyzji o sposobie glosowania!! To jest pomyslane calkiem zmyslnie. Premier tylko parafowuje a ratyfikuja parlamenty poszczegolnych krajow. Jesli premier parafuje a parlament mu to odrzuci to taki premier, ponoszacy kleske w tak waznej sprawie, ie ma po co dalej sprawowac wladzy. Pozatem jest jeszcze prezydent. Po odrzuceniu przez parlament bedzie taki nacisk Unii na prezydenta ze ktokolwiek by nim nie byl, skieruje sprawe do Trybunalu Konstytucyjnego, tam sie bedzie walkowalo z miesiac albo dluzej, a potem Trybunal uchwale Sejmu uniewazni. U nas zaczna sie poszukiwania winnych calego zamieszania, rozgrywki i naciski - az w koncu uchwala przejdzie. Co najwyzej pod nieobecnosc na sali poslow LPR i Samoobrony, ktorzy opuszcza ja w celu odbycia konferencji prasowej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ormianin,ja cie rozumiem.
to ze popieram UE nie znaczy ze jestem murem a nia. po prostu twierdze ze polska w UE bedzie sie miala duzo lepiej niz miala sie gdy bratała ZSRR. wiem te zw polska by byla duzo lepszym, krajem gdyby polska rzadzono umiejetnie i z glowa. a to co sie dzieje terz .... po prostu szkoda slow na to. kazdy patrzy tylo tak jak ktos predzej powedzial.: wziac ile sie da, bo potem nas juz nie wybiora. a polska i tak jest 50 lat za USA. PS smutne ale prawdziwe.... nasze autostrady budowal jeszcze Adolf(wroclaw-legnica),a teraz , po 50 latach, nie umia jej naprawic. a za komuny ile km aytostrad wybudowano ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jak slysze, czy czytam takie wypowiedzi, to nie wiem, czy sie smiac, czy plakac co gorsza, najczesciej tego typu teksty uslyszec mozna od osob, ktore nigdy Niemca, czy Rosjanina na oczy nie widzialy. Cytat:
Tak wogole to przebywam w Niemczech na stypendium od paru miesiecy i dlatego tak draznia mnie takie wypowiedzi. Ale tu zyja zupelnie inni ludzie, inna mentalnosc i nawet nie ma co porownywac z Polska. W Polsce, jak wracam skadkolwiek po 21-22 to boje sie o to, czy dojde do domu. Tutaj nie ma po prostu czegos takiego. Wiec jezeli Niemcy to przemadrzaly narod, to chcialbym, zeby Polacy mieli taka mentalnosc. skoro juz zaczalem, to powiem, co mysle na ten temat... Duzo ostatnio rozmawialem z Niemcami, czy Holendrami na temat Unii Europejskiej. Coraz czescie uslyszec mozna, ze jest to twor, ktory zbyt dlugo juz nie pociagnie. Coraz wiecej ludzi w zachodniej Europie uwaza, ze Unia robi wiecej zlego niz dobrego. Tworzone sa przepisy, ktore w niektorych przypadkach nie moga byc zastosowane tak samo w roznych panstwach, bo jednak roznia sie one w jakims stopniu. Czasem tez powstaja przepisy absurdalne jak u nas, np zaliczenie pomidorow do owocow zamiast warzyw, czy ustalenie rozmiarow unijnych ogorkow smieszy samych Niemcow czy innych obywateli Unii Europejskiej. Czy bedzie nam lepiej w Unii? Na pewno nie wszystkim i nie od razu. Takie Niemcy dochodzily przez ponad 50 lat, do tego co maja i naprawde po 2 wojnie swiatowej "za******ali" w pocie czola, zeby odbudowac to, co stracili. U nas wszyscy by chcieli zrobic to samo w kilka lat, a to niestety nie jest mozliwe. U nas wielkie spustoszenie spowodowal poprzedni system i musza minac ze 2 pokolenia, zanim sie to wykorzeni. Chociaz patrzac na to, co sie dzieje obecnie, to jakos nie widze tego w rozowych kolorach. Koncze ten przydlugawy wywod. Dzisiaj wrocilem i jeszcze nie odespalem podrozy, wiec z gory przepraszam za brak ladu i skladu ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
To ja sie tez wypowiem
Glosowalem na TAK i zrobilbym to raz jeszcze. Prawda jest taka, ze albo bedziemy w UE albo bedzie po nas bo wszyscy sasiedzi beda w unii a my zostaniemy wyizolowani od reszty swiata. Znowu beda wizy, cla, etc. UE jest szansa dla Polski tyle, ze Polska musi umiec jeszcze ja wykorzystac a tak sie niestety nie dzieje. Wystarczy popatrzec na Irlandie ktora ma jasna polityke i z UE ciagnie ile sie da i widac poprawe. Niestety nasze nieudolne elity nie potrafia wyciagac naleznej kasy z UE bo albo za malo sie staraja albo sie im nie chce. W Iralndii na 1 mozliwosc pozyskania kasy przypada kilka lub kilkanascie wnioskow i projektow. Jak jeden odpadnie to zaraz podkladaja inny i pozyskuja srodki z UE. Oczywiscie po wejsciu do UE wzrosna ceny ale w wiekszosci przypadkow to nie wina unii a naszych elit politycznych, ktore zle negocjowaly (przeciez Polska to nie tylko kraj rolnikow). W dyrektywach UE nie jest napisane, ze budownictwo czy Intenret musi miec 22% Vat bo spokojnie moze miec 7%. Teraz juz jest za pozno i za bledy politykow bedziemy placic wszyscy razem. Tak sie sklada, ze sporo jezdzilem i znam troszke ludzi na swiecie. Max nie obawialbym sie masowego wykupu ziemi i nieruchomosci przez obcokrajowcow. Przeciez nie jestestmy super atrakcyjnym rejonem swiata by nas wykupili. Poza tym nikt nam nie nakazuje sprzedawac ziemi czy nieruchomoci obcokrajowca. Pamietaj ze do takiej transakcji potrzeba 2 - tego co chce kupic i tego co sprzedaje. Gralo piszesz jakies glupoty. To, ze w Rosji jest bieda wynika z faktu jak tym krajem zarzadzano za Stalina i jego nastepcow. Pomysl ilu ludzi wyladowalo w lagrach i poczytaj np Inny swiat Grudzinskiego by zrozumiec jak tam bylo ciezko i dlaczego nie bylo oporu. Poczytaj kilka ksiazek do historii i sie dowiesz jak walczyla armia czerwona (z jednej strony mieli wroga a na tylach NKWD ktore strzelalo do swoich w przypadku odwrotu). Tyle lat mieszania ludzia w glowach robi swoje. Praca dla obcokrajowca nie jest taka zla. Przynajmniej beda miejsca pracy i ludzie zaczna zarabiac a nie tylko brac z moich podatkow. To nie jest tak, ze obcokrajowiec bedzie doil z Polaka ile sie da. Niestety teraz to wlasnie Polacy doja Polakow wiec napewno nie bedzie gorzej po wejsciu do UE. Gralo poczytaj o tym jak krzywdzi sie pracownikow w Polsce i zapoznaj sie z kosztami utrzymania pracownika. Podam Ci przykald z mojego zycia - mialem firme i zatrudnialem 5 pracownikow. Z mila checia przyjalbym jeszcze 2 nastepnych ale niestety byli za drodzy i nie chodzi mi tutaj o ich pensje. Nameczylem sie i wreszcie dalem na luz - zwolnilem pracownikow i sprzedalem firme. Teraz jestem zadowolonym i wolnym od problemow czlowiekiem. Gralo to, ze rosjanie nie wykorzystuja potencjalu to fakt tyle, ze to nie ich wina a sposobu zarzadzania panstwem. Przez wiele lat ich gnebiono i to jest przyczyna. Musi wymienic sie pokolenie lub dwa i powinno byc lepiej. To z kim sie bzyka zona Niemca to jej i jego sprawa i nie nam to osadzac. Powtarzam nikt nas do tego nie musza. Jezeli Twoja zona bedzie sie tak chciala zabawic to jej wolna wola i raczej to nie ma nic wspolnego z UE i Niemcami. Gralo raz jeszcze sie z toba nie zgodze. Z supermarketem mozna skutecznie walczyc trzeba tylko chciec. Mieszkam w duzym miescie i mam w promieniu 5KM jakies 6 czy 7 hipermarketow. Pod domem mam samochod i bez problemu moge podjechac do kazdego z tych duzych sklepow. Jednak tego nie robie bo wole maly sklep ktory moze mi zaoferowac swieze produkty i dostawe do domu - tak w Katowicach sa male sklepy ktore zaniosa Ci zakupy do domu albo przyjma zamowienie na telefon i nie kosztuje to wcale wiecej. Wiesz takie indywidualne podejscie do klienta to przewaga malego sklepu i jego szansa na wygranie. Poza tym uwazam ze hipermarket poza kilkoma tanimi produktami jest dorogim sklepem. Jak myslisz ciagle promocje i upusty po kilkadziesiat procent to skad sie biora. Napewno sklep nie traci na tym czyli pierwotna cena byla mocno zawyzona. Kilka lat temu np Niemcy mieli szal kupowania w hipermarketach i robili to w soboty. Potrafili z tych kolorowych gazet wyszukiwac gdzie co jest tansze i cala sobote robili zakupy nabijajac przy tym dziesiatki kilometrow. Co ciekawe podsumowujac to co zaoszczedzili na towarze wydali z nawiazka na paliwo. Dzisiaj to minelo i u nas po chwilowym szale tez to minie. Grzegorz75 - coz miales prawo glosowac na NIE, ale jedno jest pewne takie stanowisko do niczego nie prowadzi i napewno nie bedzie Ci lepiej w przypadku jakby nie bylo UE. Ormianin - problem iz cie nie stac na pewne rzeczy wynika z bladow w jednej zasadniczej rzeczy - Pracownik w polsce jest za drogi i nie chodzi tutaj o jego pensje a o koszty dodatkowe w postaci podatkow i zusu. Jak to sie zmieni to wtedy pracownik zarobi wiecej. Fakt mamy duze bezrobocie ale spora grupa ludzi nie pracuje bo tak im wygodniej. Wola dostawac kase od panstwa i nic nie robic. Mialem okazje przez kilka lat prowadzic kursy dla bezrobotnych z urzadzow pracy i z przykroscia musze stwierdzic, ze nie dziwie sie iz czesc tych ludzi nie ma pracy. Ich stosunek do swiata jest taki, ze proponujac im prace obrazasz ich. Podsumowujac uwazam, ze UE - jak przetrwa, w perspektywie czasu przyniesie poprawe. Ja bym nie liczyl na to, ze nam bedzie lepiej. Raczej uwazam, ze tak naprawde dobrze to beda mialy nasze dzieci. Nam moze byc poprostu latwiej z biegiem lat. Proponuje zwrocic uwage jeszcze na jedna ceche narodowa Polakow. Otoz typowy Polak jak widzi, ze jego sasiad ma lepiej niz on to mysli tak: co by tu zrobic by sasiadowi dowalic zeby nie bylo mu lepiej niz mi. Natomiast obcokrajowiec mysli troszke inaczej. Sasiad ma lepiej - fajnie, hmmm co ja moge zrobic bym mial tak dobrze albo lepiej niz on. Roznica nie jest taka duza ale zyje sie milej...
![]() |
#44 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeszcze co do Rosjan...
skoro to taki biedny narod, to ciekawe, skad ostatnio na austriackich lotniskach laduje po 20 wyczarterowanych samolotow z Rosji dziennie, skad maja pieniadze na najdrozsze hotele itd przyklad z Polski - Zakopane po okresie noworocznym, jak Rosjanie maja u siebie przerwe swiateczna dominujacym jezykiem w naszej zimowej stolicy jest rosyjski. Rok temu mielismy okazje z BD uswiadczyc tej przyjemnosci, jak w kazdej restauracji, knajpie przewazali nasi sasiedzi ze wschodu. Tylko ze w Rosji problem polega na tym, ze sa ludzie baaaardzo bogaci, ktorych jest garstka i bardzo biedni, czyli cala reszta. Wiec niech mi ktos nie wmawia, ze nie umieja wykorzystac swojego potencjalu. Umieja, tylko nie lubia sie przy tym dzielic. Bardzo podobnie jest u nas. Gora doi ile moze ze zwyklych, szarych obywateli i najwazniejsze, to jak najwiecej nagrabic dla siebie, poki sie jest przy zlobie, bo wiadomo, ze po nastepnych wyborach juz nie bedzie takiej mozliwosci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Zreszta trzeba sie spotkac i sprawdzic to namacalnie ![]()
![]() |
![]() |
|
|