![]() |
Leje w Poznaniu! Stan Warty 658cm, fala kulminacyjna przechodzi właśnie przez Poznań.
|
woda opadła, może lać znowu :sciana:
|
było Jędruś,
we wtorek 80 litrów na metr w Krakowie, w środę 100 litrów w Katowicach :sciana: |
Nie wiem, czy tu było:
Kolejna powódź jest nieunikniona http://twojapogoda.pl/encyklopedia/powodzmaj2010.htm (pierwszy wpis teraz) |
Robi się czarno... :O Zaraz lunie tęgo... :|
|
Pada :/
|
Chcesz utonąć:D;):ysz:
|
Cytat:
zanim powierzy mu władzę na 25 lat :sciana: |
Donek mówił wczoraj w telewizorze, że nic nam nie grozi, ale jego cudowne obietnice jakoś na deszcz nie działają... :fiu:
|
Od kiedy rządzi PO to klęska za klęską;):ysz::>
|
właśnie zaczęło lać w NH :sciana:
|
|
Ilość załączników: 2
|
Ilość załączników: 1
Poznań, Warta 29.05.2010, 637cm.
Załącznik 54879 |
Biorąc pod uwagę jak sprawdzają się prognozy w Polsce, to byłbym dobrej myśli (te w czasie wyższej wody we Wrocławiu można powiedzieć sprawdziły się idealnie - jak zapowiadali ulewne deszcze świeciło słońce..), choć fakt, że również słyszałem o wstępnych zapowiedziach bardzo nieciekawej pogody i możliwości powtórki tego co było lub nawet czegoś gorszego. Mam nadzieję, że nie okaże się to tym razem trafne, chociaż myślę, że ostatecznie gorzej by nie było. Wały są nasiąknięte co świadczy na niekorzyść, ale wszystkie dodatkowe 'formacje' z worków jeszcze nie zostały usunięte, więc przykładowo Wrocław w wielu miejscach jest lepiej przygotowany niż był.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35. |