![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Problem z gołębiami.
Mój problem obrazuje przedstawiony obrazek. Przed budową mojego osiedla na jego miejscu stał sobie dom w którym starszy człowiek hodował gołębie. Facet dostał mieszkanie w sąsiedniej dzielnicy, po domu zostało wspomnienie, ale gołębie pozostały. Zostawienie auta pod domem na noc to pewna wizyta w myjni. Podobnie wyglądają też balkony (no trochę przesadzam, ale problem jest dokuczliwy). Macie jakieś sposoby na pozbycie się uciążliwych "lokatorów"?
Nadmienię od razu, że wiatrówka raczej nie wchodzi w rachubę. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Zaraz tutaj GOLOMB przyjdzie i moze cos doradzi ale wiem jaka jest metoda na wróble / wytestowana pzez moja babke/ Bierzesz wróbla - jakiegos tłustego i pałą w łeb- wieszasz denata za łeb w widocznym miejscu i bedzie spokój / tylko nie nasyłajcie na mnie obronców zwierząt / |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ostatnio przed moją pracą był ten sam problem
bo ptaki siadały na drzewach wzdłuż ulicy i srały na samochody zaparkowane pod nimi włądze miasta wycieły drzewa aż do pnia ![]() ale słyszałem że poprawnie to powinno sie sprowadzić jakieś drapieżne ptaki i założyć im gniazdo w okolicy jak ubiją parę gołębi i inncy to będzie spokój może to potrwać trochę, ale 100% skuteczne
|
|
|
#4 |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Jeśli chodzi o balkony/parapety to przyczep torebki foliowe, które będą się na wietrze ruszały i robiły chałas, zauważyłem, że od czasu jak jest zamieszanie na parapecie na 10pietrze to prawie nie ma problemu ptaków. Możesz jeszcze na wszystki na czym się da usiąść(poręcze, parapety i takie inne) położyć paski gumy z wbitymi od spodu gwożdziami.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
myślałeś o jastrzębiu? bo chyba kanarki tutaj nie wchodzą w grę?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Ten text mnie rozbroił !! ^_^
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Rozumiem że zwykłe SIOOO!!! nie wystarcza?
P.S. a tak poważnie to może plandeka na samochód ,kiedyś każdy szanujący się posiadacz Syrenki miał takowy.W W-wie ten problem został rozwiązany przez sokoły albo jakieś inne jastrzębie ( dokładnie niewiem o co chodzi tzn.kto?jak?dlaczego?)ale wiem że jest kilka gniazd i latają sobie po mieście i sieją postrach wśród gołębi.
|
|
|
#11 |
|
wafel
Data rejestracji: 06.12.2000
![]() |
ja bym tej wiatrowki od razu nie skreslal. do czech masz niedaleko. kupujesz gladkolufowa - nie trzeba na to pozwolenia - i strzelasz. troche konspiracji przy tym strzelaniu nie zaszkodzi, a ile frajdy ...
skoro wroble dalem rade przepedzic cyklicznymi odstrzalami to i golebie tez mozna |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Disce puer.
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Disce puer.
![]() |
Cytat:
).
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Ale czy nikt z Szanownych Kolegów nie zauważył jakiego szpanu można zadać oryginalnym wyglądem tego pięknie upstrzonego pojazdu.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Wyglad mzoe i by jeszcze uszedł ale zapach zdecydowanie nie - aha po takim zabiegu lakierek sporo ucierpi - w gównach jest taki syf ze szok ! / szczególnie ptasich ale nie wykluczone ze w innych tez - bo to raz zdarzało sie ze kot srał na maske - dobrze ze jeszcze sasiedzi nie przychodza i nie sraja bo chyba bym udusił powiesił i jeszcze zdiął skalpa ... |
|
|
|
|
![]() |
|
|