![]() |
Cytat:
|
Dzięki - sprawdziłem, że dostatecznie głośno puszczone działa od razu, ale doraźnie - jak przez jakiś czas nie słyszą, to wracają. Zastanawiam się też, kiedy sąsiedzi zaczną pukać - się w czoło i do moich drzwi!
|
Cytat:
|
@Jasut,
Mam ten sam problem - mieszkam w dużym (bardzo dużym!) bloku w bardzo dużym mieście, i te piekielne ptaszyska upatrzyły sobie mój balkon. Miałem na nim trochę bałaganu (różne takie rzeczy... do KOMÓRKI nie wynosiłem, bo okradają :D ), gołębie sobie w tym gniazda urządzały, itd.... wreszcie, ostatniej jesieni, opróżniłem balkon do czysta (zostały tylko skrzynki z kwiatami), wyszorowałem... a teraz po zimie szkoda gadać - mógłbym otworzyć kopalnię guano! Podobno gołębie są uparte i jak raz sobie coś upatrzą, to koniec! Parę dni temu znów wyrzuciłem gniazdo... z jajkami... i dziś znów... Mój kot (przez okno) w ogóle na nie nie działa... a na balkon go nie wypuszczam, bo to trochę wysoko, a kot nie umie jeszcze fruwać - i nie chcę, by się uczył! Wspomniane kolce działają na parapetach, ale jak zabezpieczyć nimi balkon? Szeleszczące, majtające się torebki wieszałem - działało to przez parę godzin. Potem ptaszyska się skapnęły, że to strachy na lachy. Myślałem już, żeby cały balkon obciągnąć siatką - to rozwiązałoby też problem wypuszczania kota... Spróbuję z tym piskiem ptaków drapieżnych... powiedz, jak to puszczałeś? Zapętliłeś i ciągle, czy pojedyńczo w jakichś odstępach czasu? Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady - nie mam już siły! |
Grobowe żarty .....:blee:
|
Cytat:
A reszta to juz wprawna reka i szybkie wciskanie LPM :) |
lepszy bylby komputerowy celownik do jakiejs porecznej armatki :) zawsze to pieze sie przyda i rozrywki troche...
tak by the way - swojego czasu na strzelnicy przylozylem w golebia z kuszy... widok zblizyl mnie bardzo blisko do wegeterianizmu... a belt zostawilem... bleeee |
Cytat:
|
Teraz tylko zdobyc wersje 5.1 :) - to tak apropo takiej reklamy Creativa gdzie wokol kota sa psy. Pewnie tak samo by na golebie podzialalo :)
I tak oto nowoczesna technika walczymy z golebiami :) Oto potega komputerow :D :cisza: |
Cytat:
:) Miłego dnia |
ja bym kupił Red Bull'a i jak w tej reklamie..... :)
to tak w ramach tego srania na rożne obiekty przez różne obiekty. ;) Pozdrawiam oczywiście gołębie i z góry mówie nie mam złych zamiarów.:) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Krótkie ze wzgędu na wielkość. Myślę, że ten pisk podziała na wszystkich. |
Jasut :), ponieważ Twój patent działa - jak napisałeś - to może podepniesz w załączniku ten odgłos sokoła. Inni wypróbują i podzielą się spostrzeżeniami.
Ciekawe czy na moich przełożonych zadziała || ? Miłego dnia |
Nagrałem wczoraj rano dźwięk sokoła i puściłem kilka razy w ciągu dnia przez głośniczki przy otwartym balkonie i ... przez cały dzień ani jednego ptaszka na moim balkonie. UFFFFFFFFFFFF
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:26. |